Günaydııııııııııııııııınnn hatuncuklar.....
Cumartesi ile başlayalım...
sabah... ev poğaçası... soğuk ev limonatası... (içim yandı napim)
öğlen .... bir armut
akşam.... salata-mercimak çorbası-1 kaşık etli nohut (tadına baktım sadece) bol su...
cumartesi...
patronum hastane çıkışı şirketteydi tabi kardeşi, arkadaşı 3 ortak birden... benim asistan kızın Sakaryada yaz okulunun sınavı olduğundan yoktu, diğer kızımızada gelme demiştim... Anam 5 dlık şirket ziyareti oldu 4 saat... çaylar, kahveler, pastaneye koşturdum ikramlarda bulundum... ablası, yeğeni, annesi babası da şirkete uğradılar... o arada epey yoruldum.. herkesi yolladıktan sonra çıktım... saat 4'e geliyordu.. pazara uğradım... alışveriş yaptım. sonra yeğen batunun d.günü pazar diye hediye aldım e ona alınınca kızıda ayırmadım.. kuzen bozulmasın diyede ona bir şeyler baktım aldım... halama koştum.. dondurmalı irmik tatlısı çekiyomuş kuzenin canı mesaj atmış o yeni evdeyken hazırladım dolaba attım... halam kırılacakları gösterdi topladım.. kuzen çocuklarla geldi arabaya attık yeni eve... yerleştirdik ezan okunurken geldik..yemek hazırdı sorayı kurduk yedik içtik... kuzenin çocukların halamın dolapları kıyafetlerni topladık.. tatlı süprizimi yaptım yeğenlere hediyelerini verdim. (bu arada nasıl unutmadığıma şaştılar. ama çok beğendiler sevindim..).. gece duşa aldık saat 3 yattık..
pazar...
saat 6 buçukta kaltım... dolaptakileri arabaya yükledim... kuzenle yeni evdeki dolaba naklettim.. kendisi sadece şoförlük yapıyyor... bu arada 7de gelecek naliye gelmedi.. eniştemi kuzeni aramalarına rağmen salladılar... sinir tepeme çıktı... saat 9 oldu aldım elime telefonu merkeze verdim veriştirdim ama kibarca hadlerini bildirdim... tam 13 dk sonra araç kapıdaydı... taşıma başladı... 5 genç nakliyeci arkadaş gelmiş... sağolsunlar bir dediğimi ikiletmediler.. halam zuzu kuzen zuzu eniştem suzi (zuzu diyemiyor) onu da desene bunuda desene diye nakliyecilerle kanka olduk... 5. katta asansörü kapadılar.. eşyalar kaldı... apt. görevlisi ahmet bey kapamış yönetici istedi diye... aşağıda bir gürültü kapoyur kameradan baktım nakliyecilerden biri görevlinin gırtlağında... yalınayak koştum... kimse ayırmıyor girdim aralarına o ara suratıma yedim bir tane nakliyeci arkadaştan yanlışlıkla... o hırsla birini akletinden çektim aldım o kadar insan kimse ayırmıyor.. 4 nakliyeci görevli komşulardan biri birde biz ahmete verdim veriştidim.. adamın derdi para ... utanmıyroda.. yöneticiyi buldum getirdim habersiz olaydan. açtırdım asansörü... tam 9,30 başladılar 11 de evi sildim bıraktım.. yeni eve geçtik... yemeklerini verdim herkese oruçlu yoktu halamla eniştem ve nakliyecilerden biri dışında saat 3 işlerini bitirip gitmişlerdi... biz yerleşmeye devam ettik yemekleri yaptım bu arada sofra hazırlandı artık hiç bir iş kalmamıştı... ohhh... halam dua üstüne dua kuzen enişte öyle sağolsunlar... nakliyecilerden bile Allah Razı Olsun aldım...
uyuz oluyorum yaaa bu adamlar işçi diye kimse onları ezemez... ezdirmem... apartman sakinleri köpek gibi azarlıyorlar tiksinç bakışlar atıyorlar efendim niye akletle aprtmana giriliyormuş yuh be kardeşim dedim artık bastım yaygarayı Allahtan kndi evlerinde böyle sorunlar olmadı... çok şükür her şey bitti..
cumaya halamları çankırıya gönderiyorum... çocuklarına tabi... kuzenle kalıcaz tatil planları başladı bakalım...
öğlen .... bir armut
akşam.... salata-mercimak çorbası-1 kaşık etli nohut (tadına baktım sadece) bol su...
cumartesi...
patronum hastane çıkışı şirketteydi tabi kardeşi, arkadaşı 3 ortak birden... benim asistan kızın Sakaryada yaz okulunun sınavı olduğundan yoktu, diğer kızımızada gelme demiştim... Anam 5 dlık şirket ziyareti oldu 4 saat... çaylar, kahveler, pastaneye koşturdum ikramlarda bulundum... ablası, yeğeni, annesi babası da şirkete uğradılar... o arada epey yoruldum.. herkesi yolladıktan sonra çıktım... saat 4'e geliyordu.. pazara uğradım... alışveriş yaptım. sonra yeğen batunun d.günü pazar diye hediye aldım e ona alınınca kızıda ayırmadım.. kuzen bozulmasın diyede ona bir şeyler baktım aldım... halama koştum.. dondurmalı irmik tatlısı çekiyomuş kuzenin canı mesaj atmış o yeni evdeyken hazırladım dolaba attım... halam kırılacakları gösterdi topladım.. kuzen çocuklarla geldi arabaya attık yeni eve... yerleştirdik ezan okunurken geldik..yemek hazırdı sorayı kurduk yedik içtik... kuzenin çocukların halamın dolapları kıyafetlerni topladık.. tatlı süprizimi yaptım yeğenlere hediyelerini verdim. (bu arada nasıl unutmadığıma şaştılar. ama çok beğendiler sevindim..).. gece duşa aldık saat 3 yattık..
pazar...
saat 6 buçukta kaltım... dolaptakileri arabaya yükledim... kuzenle yeni evdeki dolaba naklettim.. kendisi sadece şoförlük yapıyyor... bu arada 7de gelecek naliye gelmedi.. eniştemi kuzeni aramalarına rağmen salladılar... sinir tepeme çıktı... saat 9 oldu aldım elime telefonu merkeze verdim veriştirdim ama kibarca hadlerini bildirdim... tam 13 dk sonra araç kapıdaydı... taşıma başladı... 5 genç nakliyeci arkadaş gelmiş... sağolsunlar bir dediğimi ikiletmediler.. halam zuzu kuzen zuzu eniştem suzi (zuzu diyemiyor) onu da desene bunuda desene diye nakliyecilerle kanka olduk... 5. katta asansörü kapadılar.. eşyalar kaldı... apt. görevlisi ahmet bey kapamış yönetici istedi diye... aşağıda bir gürültü kapoyur kameradan baktım nakliyecilerden biri görevlinin gırtlağında... yalınayak koştum... kimse ayırmıyor girdim aralarına o ara suratıma yedim bir tane nakliyeci arkadaştan yanlışlıkla... o hırsla birini akletinden çektim aldım o kadar insan kimse ayırmıyor.. 4 nakliyeci görevli komşulardan biri birde biz ahmete verdim veriştidim.. adamın derdi para ... utanmıyroda.. yöneticiyi buldum getirdim habersiz olaydan. açtırdım asansörü... tam 9,30 başladılar 11 de evi sildim bıraktım.. yeni eve geçtik... yemeklerini verdim herkese oruçlu yoktu halamla eniştem ve nakliyecilerden biri dışında saat 3 işlerini bitirip gitmişlerdi... biz yerleşmeye devam ettik yemekleri yaptım bu arada sofra hazırlandı artık hiç bir iş kalmamıştı... ohhh... halam dua üstüne dua kuzen enişte öyle sağolsunlar... nakliyecilerden bile Allah Razı Olsun aldım...
uyuz oluyorum yaaa bu adamlar işçi diye kimse onları ezemez... ezdirmem... apartman sakinleri köpek gibi azarlıyorlar tiksinç bakışlar atıyorlar efendim niye akletle aprtmana giriliyormuş yuh be kardeşim dedim artık bastım yaygarayı Allahtan kndi evlerinde böyle sorunlar olmadı... çok şükür her şey bitti..
cumaya halamları çankırıya gönderiyorum... çocuklarına tabi... kuzenle kalıcaz tatil planları başladı bakalım...
öğlen .... bir armut
cumartesi...
pazar...
bahocan nerdeki acabaaaaaa
evet spidigonzales zuzu pazar menüsünü atlamış arkadaşlar..
sadece su... eridim eridim gene istanbul sıcaklarında ayol... sanırım suratıma yediğim yumruk iştah kapattı ha ha ha a :90:
rukgusum canım sessizsin çok.. faceden ekledim ben seni umarım almışındır davetimi...
genic Allah hepimize sağlık versin sağol canımcım...
akrebim kaptanım çok dua almanın yanında... benim tintini hanım halamın çeyizlerinede el attıydık bu arada bir çuval çeyizlik verdi sağolsun.. o eski pamuklu kumaşlar şile bezi minik işlemeli mutfak peçeteleri... elbiselik şifonlar... renk cümbüşü...ah daha neler neler... birde namaz kıldığımı görünce o telaşeler arasında namazlığımdan namaz başörtüme kadar hediyeleri dizdi dolu dolu gözlerle sorma... tüylerim ürperdi... ne hayırlı evlat ne hayırlı insansın dedi beraber hem çalıştık hem ağladık...
bu insanlar niye hep dış görünüşe aldanır hala anlamadım.. en yakınım olanlar ama onlar bile beni daha yeni yeni keşfediyor.. komik vallahi komik... :81:
arkadaşlar genici kaptan yardımcısı olarak görmek istiyormuyuz
hoşgeldiiinnnnhoşbulduk hoşbuldukkk
benimde aybiğeeeehayııııııyyyybenim oyum aybiğeeee
sen yard olmak istiyon ya sen anlat yardım et kaptanabu nasıl bir anlatış yaaaaaaaaffsanki uzay mekiği çalıştırcak kızcaaazzzzzz
ha sonunda zorla kendine teklif ettirdinaybikcim kaptan yardımcımız olurmusun
bağa yaşam enerjisi veriyosun inandın mıAllah ım pi kere pi kere de bağaaa deeee yaa, yaşam enerjisi veriyorsn diye
31 i yazıyordu kargodan gelen sms de bende günleri karıştırınca daha doğrusu tarihleri yarın geliyor sanırsam bugün 30 u ki gelmedi kendisibahireye pazartesi gelecekmiş kargo ne de olsa mahrumiyet işte anca pzartesi gelebilyor
hmm bir de kayınbabanla ilgili yaşadıklarınızı anlatmışsın, senin asla bir art niyetin olmadığına biz zaten eminiz, ama o insan yaşlı ve alıngan ,hatta biraz mahcup, her insan kendi evinde yaşlanıp ölmek ister, sen ne kadar iyi bakarsan bak yaşlı hele ki eski toprak insanlar diken üstündedir,senin cimcime belki oyun sırasında birşeyler söylediyse alınmış darılmış olabilir, olsa olsa bunu annesi öğretmiştir demiştir, çünkü benim kızım bile bazen anneme giit seni sevmiyorum, dedemi ver bana diyorAllah tan annem de darılmıyor, kaynanam olsa belki de öğretiyor gelin derdi ne bileyim böyle bir durum yaşanmıştır,alınmıştır.
zaten sonrasında pişman olmuş baksana, ama sen yine de alınma derim ben, dediğim gibi zaten haketmiyorsun o davranışları ama o yaşlı ve alıngan ve hatta biraz diken üstünde.
bahire bu hafta öğleden sonra gelecek kendi çalıştığı yere. sabah diğer kurumda olacaktı.
o kadar çok yazmışsınız ki birdaha geri dönmeyeyim diye okurken cevaplayı tıkladım önce cevapla başladım
günayyyydıınnnn tünayyyydııınnn
umarım iyi ve pozitif bir hafta bizi bekler
evet hafta sonu ne yaptım evimin neden o kadar tozlandığını keşfettim
kapı penceere açık akşamları rüzgar esiyor tümmm tozlar içeri ki benim toz alerjim var tozlu yerde uyuyamam şişerim hemen arı sokmuş gibi yada uyuyamam
mecbur silecem bugün zerrre gözüme uyku girmedi sahura kalkınca uyku bölünüyor insanda bugün niyetli de değilim ama allah var kalktım sahura migdem kudurdu yine akşama düzelir inş bakmazsam öğle ağrıyor öyle ağrıyor acısını ben bilirim neyse
cumartesi paso yattım
pazar da yattım sayılır ama bir iftariyelik hazırladım dört dörtlük valla kendimi aşmaya başladım
oktay ustayı izledim pazar günü antep yöresinden bir çorba yaptı oruçlu ağzımla cancazım çekiverdi bende tuttum aynen oktay usta tarifi ile yapıverdim bu çorbayı güzel oldu
balık ızgara
domates ızgara
biber ızgara ama hafif acılıymış biber güzel çıktı
fırında pates kızartması
bir iki dilimcik köfte
bütün bu menüyü gözünüzde abartmayın
çok azar miktarda toplam bir porsiyon olacak şekilde hazıladım tabağıma dolu dolu duruyordu
çorbayı içtim bir kepçe 1-2 saat sonra yemek yedim tansiyonum ya da şekerim fırlıyor ya inanamazsınız birşey oluyor vucuduma resmen çarpıntı geçiriyroum çorbayı içtim uzandım hemen ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?