Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

KİLO ALMANIN TEK SEBEBİ FAZLA KALORİ OLMAYABİLİR;

Ekstra kaloriler kilo almanın tek sebebi olmayabilir. Kızarmış yiyeceklerin, dev porsiyonların, tatlıların, alkolün ve şekerli içeceklerin kilo almaya yol açtığı bilinen bir gerçektir. Fiziksel aktivite ile yaktığınızdan daha çok kalori aldığınızda kiloların neden ikiye katlandığını anlamaya dair anlaşılmazlık vardır. Peki, sağlıklı besleniyorsanı
z ve düzenli spor yapıyorsanız ve buna rağmen kilo alıyorsunuz bunu nasıl açıklarsınız? Kilo almak özellikle sebebini bilmediğiniz anlarda insanı deliye çeviren bir süreçtir. Beklemediğiniz durumlarda kilo almanıza sebep olan 5 faktör:
1=)UYKU BOZUKLUĞU
2=)STRES
3=)KULLANILAN İLAÇLAR
4=)MENAPOZ
5=)SAĞLIK PROBLEMLERİ(HİPOTROİT,İNSÜ​LİN DİRENCİ,KORTİZON KULLANIMI,GENEL HORMONAL SORUNLAR)​

Kalça ve basen eriten diyet
Bir çok kadın, kalça ve basenlerinin vücudunu orantısız kıldığından şikayet eder. Ayrıca her diyette, kalça ve basenleri forma koymakta yeterli olmayabilir. İşte size kalça ve basenleriniz için etkili bir diyet Melek’ler.

Beslenme ve Diyet uzmanı Aylin Yılmaz, kalça ve basen sorunu yaşamamak için beslenmede dikkat etmeniz gerekenleri açıkladı.

Bölgesel kilolarda sadece yedikleriniz değil genetik aile yapısı da önemlidir. Öncelikle günlük su tüketiminizi günde 2.5 litreye sabitlemelisiniz. Bunu gün içinde belirli aralıklarla içmelisiniz.

Hızlı yemek yememli ve mutlaka kahvaltı yapmalısınız.

Ara öğünü alışkanlık haline getirin. Özellikle aralarda kuru/taze meyve, kepekli bisküvi veya kepekli tost gibi rünleri bol su ile tüketmelisiniz.

Ara öğünleri kuşluk, ikindi ve gece yatmadan bir saat önce yiyebilirsiniz.

Karbonhidratlı gıdalar; Unlu mamuller, makarna, pirimç, buldur, patates, ekmek çeşitleri, tahıllar vb yiyeceklerdir.

Proteinli gıdalar; Et, balık, yumurta, süt ürünleri gibi hayvansal ürünlerle, fındık, bakliyat gibi bazı bitkisel ürünlerdir.

Proteinleri akşam 17:00′den sonra fazla tüketmemelisiniz. Haftada bir, iki kere akşam tüketebilirsiniz.

Proteinin sindirimi uzun sürer ve geç saatlerde tüketmek yağlanmayı artırır. Genellikle sabah ve öğle saatlerinizde protein alabilir akşam saatlerinde ise bitkisel protein alabilirsiniz.

Karbonhidratlı besinleri çok hareketli bir günde artırabilir araya bolca meyve tüketebilirsiniz. Gün içinde hiç hareket etmeyecekseniz günde 4 dilimden fazla ekmek tüketmeyin ve genellikle 3 meyve ile sınırlı kalın. Spor yaptığınız günlerde kendinizi biraz şımartabilir, makarna tüketebilirsiniz.​

ıakrebim bana şu aralar içten içe kızabilirsiniz ama yaşadıklarım normal değil artık bi gidimde okunayım diyorum valla
pazartesi akşamı ayağıma 1 demlik çay devrildi hemde o sakat olan ayağa
eziğin morluğu geçip tam iyleşmeden bide yanık (zaten annemin dahi fikirleri sayesinde yarada olmuştu)
kız kardesimin sevdiği çocuk daha dogrusu nişanlısı düğüne 1 ay kala mayıs ayında kaza yapıpı bir adama çarpmıştı ve hapise girmişti
bu hafta o tahliye oldu ve tekrar düğün hazırlıklarına başlandı işin kötüsü bayramdan hemen sonra
o da bi kenara işler aralıksız gidiyor kaç parçaya bölüncem sastım
burayı ihmal ediorum ara ara farkındayım ama yazamadıgım zamnalarda bile takip ediorum
lütfen kızmayın bana nereye kosacağımı sastım

Arzucum kabul ettim seni facede ama oraya da giremedim kaç gündür

tatlım ben de merak ediyordum seni ne güzel başlamıştın ilk günlerde
ayağına çok üzüldüm nasıl şimdi peki
canım benim sabah kalktığında ayetelkürsü oku üzerine suya oku iç..

Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer.
Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan saatlerce anırır.
En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten
kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği çıkartmaya değmeyeceğine karar
verir. Bütün komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek ne olduğunu fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar. Sonra, herkesin şaşkınlığına, sesini keser.

Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmakta, toprağı aşağıya silkeleyerek yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır.

Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkınlığı altında eşek, kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp, koşarak uzaklaşır!

Hayat üzerinize hep toprak atacaktır; her türlü pislik ile.
Kuyudan çıkmanın sırrı, bu pisliği silkeleyip bir adım yükselmektir.

Sıkıntılarımızın her biri bir adımdır. En derin kuyulardan bile yılmayarak, usanmayarak çıkabiliriz.
Silkelenin ve biraz daha yukarı çıkın . .​

Kızlarınızı iyi yetiştirin.
Kendi kendilerine yetmeyi öğretin.
Evden çıkar çıkmaz ilk köşede eteğinin boyunu kısaltmasına gerek olmadığını öğretin.
İstediğini giymeyi öğretin . İnsanın ahlakının sadece kendi beyninde olduğunu öğretin.
Kıskanılmanın sevilmeyle aynı olmadığını öğretin. Kıskanılmanın güzel, saygısızlığın kötü olduğunu öğretin.

Beni çok kıskanır, dışarı çıkarmaz, şunu bunu giydirmez diyen adamla gurur duymamayı bunun aslında kendine hakaret olduğunu öğretin.
Arayıp neredesin ; kiminlesin vs. diyen adama seni tanımadan önce nasıl davranacağımı bilmiyor muydum haddini bil demeyi öğretin.
Eşlerini aldatan erkeklerin yanındaki ikinci kadın olmamayı öğretin.

Oğullarınızı iyi yetiştirin.
Karşı cinse saygı duymayı öğretin.
Gece yarısı evine dönen kadının "aranmadığını" öğretin.
Bir kadının omzuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin.
Dokunmaktan korkmamasını öğretin.
Sevmenin değer verme olduğunu öğretin.
Sahip çıkmayla sahibi olmanın farklı olduğunu öğretin.
Bulunmaz Hint kumaşı olmadıklarını; olsalar bile burun silinen mendillerinde kumaştan yapıldığını; hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin.
Ama bunları önce kendi içinizdeki çocuğa öğretin....ASLA PİŞMAN OLMAZSINIZ...​

“Bir kısım medya topluma bu mübarek Ramazanda bile çarpık cinsellik pompalıyor. Bedeli maddi ve manevi kahır olan o onur kırıcı günaha karşı birbirimizi uyarmaya mahkumuz. Yüce Kur’an’ın şu ürpertici dersine kulak verelim:

Eşcinselliğe batmış bir kavme elçi olarak gönderilen Hz. Lut (as) sokak sokak koşup dolaştı, yalvardı, yakardı da erkekleri o utançtan vazgeçirmeye çalıştı:

“Ey kavmim! Siz
den önce hiçbir halkın işlemediği bu korkunç fuhuşu nasıl işlersiniz? Nasıl olur da kadınlar yerine erkeklere şehvetle yönelirsiniz? İlahi sınırları dehşetle çiğneyen bir topluluk oldunuz.(A’raf 80-83) Allah’a isyan etmekten korkup çekinin artık. Beni size Allah gönderdi. Bırakın bu ürpertici isyanı ve gelin, size Allah’tan getirdiğim yola uyun.’ (Şuara 161-163) ‘Nasıl olur da erkeklere şehvetle yönelirsiniz? Nasıl olur da Rabbinizin sizin için yarattığı kadın eşlerinizi bırakıp da böyle bir azgınlığa düşersiniz.” (Şuara 165-166)

Azgınların keyifleri kaçtı ve öfkeyle karşı koydular Hz. Peygambere. “Ey Lut, sus artık. Eğer bize böyle karışmayı bırakmazsan seni bu şehirden sürüp def ederiz.” dediler. (Şuara 167) Nihayet Hz. Lût bitkin düştü ve Rabbine yalvardı: "Rabbim, fesat çıkaran bu kavme karşı bana yardım et." (Ankebut, 30) “Beni ve ailemi bu kimselerin yaptıklarından kurtar.’ (Şuara 169)

Bunun üzerine yüce Allah çoğunluğu iğrenç fuhuşa düşen ve uyarılara kulak tıkayan o milleti cezalandırmak üzere üç melek gönderdi. Gerçek kimliklerini gizleyen melekler Hz. Lut’un evine genç ve yakışıklı üç erkek misafir suretinde geldiler. Gençleri gören sapkın erkekler Hz. Lut’un evini sardılar ve gençleri kendilerine teslim etmesini istediler. Misafirlerine yapılmak istenenin utancı ve ürpertisi içerisinde tek başına bir savaş verdi Hz. Lut. Çırpındı, yalvardı misafirlerini kurtarmak için.

‘Ey kavmim, etmeyin. Çok istiyorsanız işte kızlarım, alın onları nikâhlayın, ama beni misafirlerime rezil rüsva etmeyin. Yok mu aranızda aklı başında bir tek kişi?” (Hud 78)

Melekler, kapılarını sımsıkı kapattığı evinde tüm gücüyle misafirlerini savunan Hz. Lut’un telaşını teskin ettiler. “Ey Lut, biz Rabbinin elçileriyiz. Onlar sana asla dokunamayacaklar. Gece olunca kavminle işbirliği yapan karının dışındaki yakınlarını al ve götür buralardan. Geride kalanlar sabaha doğru azaba uğrayacaklar. (Hud 81)

Gece bastırdı. Azgınlar amaçlarına ulaşmak için ertesi günü beklerken Hz. Lut yakınlarıyla birlikte şehri sessizce ve gizlice terk etti. Nihayet sabaha yakın Allah Sodom-Gomore şehirlerinin üzerine taş yağdıran dehşetli bir kasırga gönderdi. Yerin derinlerine batan o şehirler şimdi Ölü Denizin güzergâhında ibretli bakışları bekliyor.

Allah’ım bizi iffetsizlikten koru. Bizi sonsuza dek utanç duyacağımız günahları arzulamaktan uzaklaştır. Kalbimizi zikrinle doldur ki yüreğimiz şeytanın pisliklerinde boğulmasın.” Dr. Muhammed Bozdağ​

tatlım ben de merak ediyordum seni ne güzel başlamıştın ilk günlerde
ayağına çok üzüldüm nasıl şimdi peki
canım benim sabah kalktığında ayetelkürsü oku üzerine suya oku iç..

moral olarak çöktüm herşey mi üst üste gelir
ama buna da şükür Allah beterinden esirgesin
kilo verme konusunda umutsuzluğa kapılmadım ama hareket yeteneğim kısıtlandı resmen bayramdan sonra bomba gibi olcam yine
günlük yürüyüşlerime başladıgım zaman
aslında su da var önceden ben ramazanda hep kilo alırdım bu yıl o olmadı bu bile başarı aslında

tüylerim diken diken oldu okurken Rabbim her türlü sapkınlıktan korusun bizleri

Günaydın gençlik rukgus çok geçmiş olsun, yanığa soğan suyu birebir arkadaşım, keşke hemen soğan suyu sürseydiniz, ne yanığın acısını hissediyorsn ne de iz kalıyor, benim de ayağıma çay döküldü de oradan biliyorum.

çok sağol canım iyiki hemen o an buzlu su vardı yanımda hemen döktüm yine de kabardı ama korktuğum kadar olmadı

aslında kaç gündür bu durumu sizle paylaşım diyorum ama aksiliklerden sıra mı geldi
şimdi biri var özellikle akrebim bu konuda en çok sana sormak istedim
çok beyfendi ailesi ve çevresiyle tam bir hayat arkadası olabilecek biri
ama sorun şudur ki 20 yaşına kadar namaz kılan oruç tutan bu adam o saatten sonra
hayatın bunla ibaret olmadıgını ve bunların gereksiz olduğunu düşünmeye başlıyor
bunda kimsenin etkisi yok çünkü ailesi dinini gerekten anlayan ve gereğini uygulayan insanlar
bizim bu arkadas arastırıyor yıllarca ve ateist olmaya karar veriyor
aklım çok karıstı çok iyi biri ama ben bu adamla nasıl ömür geçirebilirim ki
üstelik asla bu durumdan vazgececeği yok dediği tek sey ilerde çocuklarım bile olursa onlara ateist olduğumu yıllarca belli etmem
senin ve ailelerimizin istediği gibi müslüman olurlar ama benden bekleme diyor
bile bile de lades denmez aklım çok karıstı

günaydın kızlarrrr......

nasılsınız hayat nasıl gidiyor bakalım ? benim başladı yoğunluğum hepinize kolay gelsin....

bugün sahura kalkamadım kızlar
az da yesem çok faydası oluyormuş Rabbim bugün sabrımı bol versin inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…