Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

oyy oyyy hiç menüde yazmamışım dur aklımdayken yazayım

pazartesi iftar: z.yağlı barbunya ve salata

ara: 4 tane kayısı

ara: yeşilçay

sahur : kfleks, bir bardak tarçınlı süt ve 15 tane taze fındık

bol bol bol suuuuuuuu

salı menü

iftar: 2 hurma, çorba ve salata

ara: kayısı

ara: 2 kaşık dondurma (yemek kaşığı )

sahur : kfleks, tarçınlı süt, 3 tane hurma

sınırsız su. hatta büyük bardakla 3 bardak su içtim üstüste midem bulandı kusuyordum ya. çok abartmışım sanırım

tatlım aslında sen cevabı yakalamışsın"bile bile lades denmez"

Allah ı yok sayan(haşa) biriyle yaşamını birleştirip sonra Allahın huzuruna nasıl duracaksın?
sen herşeyin en güzeline layıksın kuşum
bu da sana br imtihan ve ben inanıyorumki bu sınavı başarıyla geçiceksin

“Söylem: ‘Allah bizi hedeflerimize ilerletirken imtihanlardan geçiriyor. Sabrımızı, şükrümüzü, dürüstlüğümüzü, iyi niyetimizi sınıyor. Her fırsatı bir imtihanla gönderiyor ve imtihanları aştıkça da yeni fırsatlar seriyor önümüze.’ Soru: ‘Benim anlamadığım, neden dürüstlüğümüzü ve samimiyetimizi sınıyormuş Allah, sanki bilmiyor mu?’

Cevap: ‘Tabii ki Allah her şeyi ezelden bilir, bilmediği veya sonradan öğrendiği bir şey yoktur. Ancak Allah zamanın içindeki canlılar gibi, geçm
işten geleceği veya gelecekten geçmişi değil, ezelden, yani zaman üstünden tüm zamanları bilir. Yani ‘olacak şeyi olacak olarak ve olmayacak şeyi de olmayacak olarak’ bilir.

Allah’ın hakkınızda bildiği şey, sizin yapacağınız şeydir. Sınanmayacaksanız, Allah sizi sınanmayacak olarak bilir. Eğer Allah dürüst davranacağınızı biliyorsa, hayalen değil gerçekten de zamanın o yerinde dürüst davrandığınız ve davranacağınız içindir. Allah imtihanınız için çevresel şartları yaratıp üzerinize gönderir ve size verdiği sınırlı iradeyle de siz seçiminizi yaparsınız. Tüm bunlar da zamanlar üstünden Allah’a malum olur.

‘Neden sınıyor bilmiyor mu?’ sorunuz bu anlamda doğru değil. Allah’ın bilgisi olanlara tabidir. Aksi takdirde Allah’ı ‘ her şeyi bilen olarak’ değil de ‘her şeyi zorunlu şekilde belirleyen’ olarak sanırsınız ki bu bizim inandığımız kader anlayışı değildir. İnsanın cennete veya cehenneme düşmesine sebep olan kendi iradesiyle yaptığı seçimlerdir, Allah’ın zorla belirlemesi değil.

Ayrıca sınanmaların daha birçok başka sonucu da vardır: Mesela bu sayede siz de kendinizi keşfediyorsunuz. Bu sınanmalar sizi bir tohumda ölü gibi kalmaktan kurtarıp dal budak salmanıza yol açıyor. İçinizdeki gizem dışınıza taşıyor. Kendinizi gerçekleştiriyorsunuz. İyilik yapıp sahiplenme şansınız doğuyor. Günahlarınızı reddetme hakkınız kalmıyor. Ödül ve ceza yolu açılıyor. İlahi aşk kapısı aralanıyor. Kendinizi düzeltme ve gelişme şansını buluyorsunuz. Ölümsüzlüğe açılıyorsunuz. Sınanmalar olmazsa çakıl taşları gibi kalırız, hiçbir gelişme yaşayamayız.” Dr. Muhammed Bozdağ​

sağol canım

benimki,ni zaten çene cerrahı çekicek dikişli olucak ,damağı yarıp alıcak,hiç bişey hissetmiyceksiniz dedi

senin zor çekilen dişin alt damaktamıydı ,üst damaktaki 20 likler daha kolay çekiliyomuş

selam vermeyi unuttmuşum diş muhabbetini duyunca hemen atladım

selam selam selamm

menülerimizi hergün yazmamız gerekiyomu

akrebim sana gerekeni söylemiş zaten güzelim

hakkında hayırlısı olur inşallah

çok geçmiş olsun görünmez kaza işte

evet alt çenedeki dişlerin ikisi de dikişle alındı, soldaki 20 liğimde nohut büyüklüğünde kist bile oluşmuş , ondan beni yerle yeksan ediyormuş,uyşturdukları için zaten bir şey hissetmiyorsun, uyuşma geçerken hafif bir sızı hissediyorsun ağrı kesici içince o da geçiyor, dediğim gibi dikişle olanlar daha kolay ve daha kısa sürede iyileşti, üst çenemdeki dişim dikişsiz alındı ama o benim için daha zordu, kapanması uzun süre aldı, koku falan yaptı o boşluğa yiyecek artıkları biriktiği için, ama dikişli olan zaten çukur kalmıyor direk kapandığı için yemek yerken daha rahat oluyorsun, artıklar birikmiyor orada

ben özel bir diş polikliğinde çektirmiştim, ama adam çıkarırken çok zorlandı, keserek almak zorunda kaldı, öyle bir kökleşmiş ki erkek gücü bile nafile dedi dişe, doktor çok ucuz atlatmışsın çene kemiğine kaynamasına çok az kalmış dedi

ataist olmak bu kadar ıspat varken çok saçma değil mi? bence o kişinin psikoljisi bozuk, neden mi, çünkü 20 li yaşlara kadar dinini çok güzel yaşamış, ama idrak edememiş, demek ki baskıyla ya da zorlamayla, yapmış, bu baskı ve zorlama onun pskolojisini bozmuş,ben olsam ateist bir insanla evlenmezdim, ateistler ruhani boşluklarını sığınma ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorlar ??? insan sevgisi doğa sevgisi desen bunların hepsi kısıtlı sınırlı ve yetmmiyor, kaldı ki bizde de var o insan sevgisi doğa sevgisi, ateist olan birisiyle hayat yürümez.

haklısın kaptanım keşke böyle olmasaydı başka türlü vazgeçmek daha kolay olacaktı ama
neyse kısmet değilmiş demekten başka bişey kalmayacak bana

haklısın canım tsk ederim yorumun için kafam allak bullak ama olası yok bu işin çünkü vazgeçme niyeti yok sonuçta farklılık her zaman iyidir ama bu durum istisna ...

haklısın kaptanım keşke böyle olmasaydı başka türlü vazgeçmek daha kolay olacaktı ama
neyse kısmet değilmiş demekten başka bişey kalmayacak bana

tatlım beni asıl üzen o kişiden vazgeçmeye gönülsüz olman tamam sana olan yüzü çok iyi olabilir ama özünde sevgililer sevgilisini yok sayıyor..
düşünsen anneni babanı yok saysaydı ve onlara hergün küfür etseydi ama sana karşı çok iyi olsaydı o insana karşı hala çok iyi ne yapsam diye kararsız kalabilirmiydin??????????????
ama
bu insan tüm kainatı yaratan bizlerin hepimizin Rabbine isyan ediyor küfr içinde ..
ve
başımıza gelen iyi ve kötü şeylerin herbirinin vardır asıl nedeni

ayağımız taşa değse sorgulamak lazımdır acaba ne yaptım diye??

lütfen kuşum demekki sen iy birinsansın ve iyiliklere layıksınki Rabbim seni üst üste ikaz ediyor

“Küçük kızımı kreşten aldım ve aracımızla eve gidiyorum; trafikte seyir halindeyim. Bir genç sürücü soluma geçti, sağ camını indirdi ve bana doğru el kol işaretleri eşliğinde küfürler saydırmaya başladı. Önce üzerime alınmadım, fakat ardından çevrede sadece benim olduğumu görünce bana küfrettiğini kavradım. Aniden öfkeyle karşılık vermekle araçtaki çocuğu korumak arasında bir tereddüt yaşarken genç gaza basıp gitti.

Ardından sinirlerimi sakinleştirmeye çalıştım ve o an Hz.
Peygamberin (asm) ‘Müminin ayağına sebepsiz diken batmaz’ sözünü hatırlayarak, neden bu küfürleri yediğimi keşfetmek istedim. Düşündüm: Trafik kuralı ihlal ettiğimi hatırlamıyorum. Sağdan ve sakince gidiyordum sadece. Geriye doğru hafızamı hızla taradım. Bir şey bulamayınca yeniden kesit kesit geriye gidip neler olduğunu düşündüm. Sonunda sebebini buldum.

Çocuğu almak için kreş binasının önüne gittiğimde yola doksan derece dik park eden bir aracın trafiği güç duruma düşürdüğümü fark etmişim. İçimden o aracın şoförünü her türlü aşağılamak geçmiş, ‘senin şoförlüğüne…’ diye başlayarak fısıltı halinde bir sürü küfür saymışım.

Görünüşe göre oradaki küfürle buradaki küfür arasında hiçbir ilişki yok. Belki o genç beni başkasıyla karıştırdı, belki başkasının hatasını benim yaptığımı sandı. Sebep her ne ise, o genç orada bana zulmetti; ama aslında kader bana adalet etti. O genç küfürlerinin hesabını verecek; ben ise küfürlerimin karşılığını aldım. Belki de dilimin fısıldadığı küfürler nedeniyle tövbe etmek yerine, karşılık verseydim kader beni çok daha büyük utançların içerisinde ezebilirdi.”
Dr. Muhammed Bozdağ​

gönülsüzlük değil de kaptanım keske diyorum içimden keske böyle olmasaydı
çok zor seven biriyim ha su da var baştan bitmesi daha güzel olur sonrası daha kötü çünkü
ama bu durumu benden saklamasa hiç başlamazdım bu ilişkiye o da tepkimden korkmus olacakki
baştan söylemedi bunu bana tabi her işte bi hayır var
sonradan öğrensem yada evlilik gibi bi durum olduktan sonra daha kötü olacaktı
bide hiç renk vermedi dediğim gibi ailesinden falan neyse hayırlısı olsun hepimiz için çok tsk ederim akrebim ....

Son düzenleme:

hmm
işin rengi başta değişikmiş yani
bak gördünmü adam bukalemun gibiymiş yan bu nedemek
bugün böyle yapan yarın iyi kıyafetinide çıkarıverirmiş çünkü Allahtan korkusu yok

ne demişler
kork Allahtan korkmayandan

içinde Allah korkusu olmayan her türlü pisliği yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…