- 7 Mart 2011
- 2.302
- 16
- 358
kumpirli bilmem ne nedir arzu bak bilmeden yazmıyorum
akrep mercimekli patlıcan tarifini verirmisin merak ettim
senin menü süper olmuş ammaaa akşamlara dikkat et bence akrepp
kraker bende çok yiyorum valla senin gibi.
genic çok az yiyor benim en yakın rakibim ama nasıl az yiyebiliyor anlamış değilim
dün akşama kadar hiç birşey yemek canım istemedi akşam 1 tabak bamya yemeği yedim 2 tane süs biber 2 dilim ekmek boll su ayran falan canım istemedi
ikindi eve gidince türk kahvesi içtim
yaklaşık 2 litre kadar su içtim
bugün
1 kahve fincanı şekersiz türk kahvesi
şu kahvaltı sorununu halletmem lazım
şu saat oldu acıkmıyorum ya
öğle 1 tabak makarna düşünüyorum
hala evde bamya var ama dolaba koymayı unuttum bozulmuştur yenmez artık o
akşama yeşil fasülye yapabilirim
bakacaz artık
kumpirli bilmem ne nedir arzu bak bilmeden yazmıyorum
akrep mercimekli patlıcan tarifini verirmisin merak ettim
senin menü süper olmuş ammaaa akşamlara dikkat et bence akrepp
Dünkü menüm:
Sabah yarım yumurtadan omlet bir dilim ekmek
Öğlen bir tabak makarna bir porsiyon marul salatası
ara patates kızartması
akşam bir sütlü tatlı çok az biber kızartması bol sarımsaklı yoğurt 2 dilim kadar ekmek
Kitabımı bitirdim ve 2 yeni kitaba başladım. Ama dün okumadım sanırım
pazar menüm
sabah
sosisli yumurta,3 dilim ekmek,domates,salatalık,siyah zeytin,soğan,biber den oluşan limonlu sumaklı zeytinyağlı salata,şekersiz çay
ara
1 tane badem şekeri
öğle
pişi,peynir,karpuz
akşam
fırında kızarmış tavuk,salata,ayran,nohutlu bulgur pilavı
sabah kahvaltı sonrası tüm evi süpürüp sildim..balkonumu yıkadım..çamaşırları yerleştirdim..yastığımın birini ve yatak koruyucusunu sırayla attım makineye..bulaşıkları yıkadım mutfağımı topladım.yatak odalarını topladım..çrşafları değiştirdim..sonrasında kızımla komşuya geçtik..akşam mutfağımı topladım sadece
DÜNKÜ MENÜM
sabah
badem şekeri,nohutlu bulgur pilavı,yarım kase yoğurt
ara
badem şekeri çukulata
öğle
6 küçük lahmacun,karpuz
ara
maraş kornetto
akşam
bir porsiyon mercimekli patlican dilme,yoğurt
ayy akşam nasıl yorgundum..akşama kadar çok yorulmuşum yoğunluktan..insanlarla uğraşmak cidden çok yorucu..herkesi ayrı dinlemek farkettirmeden yoruyor insanı..sadece kızımla zaman geçirdim..yatsıyı kıldıktan sonra yattım..gece eşim gelmeden kalkıp çay yaptım tekrar yattım..geldiğinde kalktım çay hazırladım servis yaptım biraz oturdum tekrar yattım..sabah zor kalktım..hemen mutfağı toparladım..işyerine gidicek yemekleri paket yaptım..
afiyet olsun kabakla denemişliğim var mercimeği süpppeerrr bir lezzet patlıcanla hiç denemedim denerim ama canım teşekkürler bu yeşil mercimek tek başına bir lezzet gerçekten severim benhaklısın canım
akşam yemicektim aslında ama hafta sonu mide alışınca ve birde sevdiğim yemek olunca dayanamadım kaşıkladım öyle..
hafta sonu da olsa dikkat etmek lazım mide çabuk alışıyor..
dilme tarifim
1kilo dolmalık patlican
1,5 su bardağı ee gider gitmez üst baş çıkarılıp yemek hazırlamaya başlama süresine kadar sıcak su ile ıslanmış yeşil mercimek
1 soğan
6-7 diş sarımsak
8-9 adet domates
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
yağ
kuru nane
karabiber
kimyon
tuz
hazırlanışı
patlican çizgili bir şekilde soyulur..saplı olan tarafından tutarak uç kısmı dörde bülünür..yani bütünlüğünü bozmadan dilimlenmiş olur..
diğer malzemeleri doğrayıp üzerine yağını baharatını katop karıştırıyoruz..sonra malzemeleri dilinmiş patlicanların arasına katıp tencereye yerleştiriyoruz..ocağa koyup üzerine tuz atıp 1 su bardağı kadar su ekliyoruz..ben bıçakla tereyağının ucundan kesip ekledim üstüne..kaynayınca altını kısıp pişiriyoruz
bu çiğ görünen hali..patlicanların bölünmesinde faydası olur diye ekledim..ama nefis bir yemek..üzerine sarımsaklı yoğurt döküp de yiyebilirsiniz..öğle menüm olucak az sooraaa
kız stresten oluyor benim durumum belli deeelll bazı dönem stresten yeme içgüdüm kabarıyor bazen böyle oluyorfarkındamısın sende de başladı tokluk durumları..işe yaramaya başladı sanırım..ya benim yeme durumum eğer kızım olamasa yanımda senin gibi geçiştiririm hep ama çocuk olunca olmuyor hazırlıyorum mecburen..benim aralarda kızım yerken koşturuyor yanıma annecim ye diye
kızzz bilirim ben kumpiri haşlayarak evde yaparım közlemek istediğim olur daha denemedimkumpirç... koca bir patatesi közlüyolar kömürde fırında sonra içini eziyolar peynirle istersen tereyağda katıyolar... ama ben yağsız tercih ediyorum.. bir nevi yağsız patates püresi ama kabuğundan yiyiyosun... içine amerikan salatası salatalık turşusu zeytin mısır mayonez vs... minik dilimlenmiş garnitürler koyduruyorsun ben yeşil ve siyah zeytin ve bezelyeli seviyorum tuzsuz.... gayet sağlıklı kuşum...
başka neler yaptın gün içerisinde gıda ıyı kuşum enerji sarfın ne oldu?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?