Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

ARA SIRA SİGARA İÇENLER: Bunlar iki gruba ayrılırlar:
1. Farkında olmadığı halde tuzağa düşmüş tiryakiler. Onları kıskanmaya hiç
gerek yoktur. Onlar daha merdivenin ilk basamağındadırlar ve büyük bir
olasılıkla yakında koyu tiryaki olacaklardır. Anımsayın: Siz de ara sıra içerek
başlamıştınız.
2. Eskiden çok sigara içen ve sigarayı tamamen bırakamayacağını düşünen
kişiler. En acınacak durumda olan bunlardır. Bunlar üzerinde ayrı ayrı
durulması gereken alt gruba ayrılır.
GÜNDE BEŞ TANE SİGARA İÇEN TİRYAKİ: Sigara onun için gerçekten bir zevkse
neden yalnızca beş tane içer? Bağımlı değilse ve kolaylıkla bırakabiliyorsa neden içmeye
devam eder? Unutmayın, alışkanlık aslında insanın kafasını duvara vurmasıdır, acı yok
olduktan sonra bir rahatlama duygusu belirir. Günde yalnızca beş tane sigara içen tiryaki
sigara özleminin verdiği stresi günde bir saat bile gideremez. Günün geri kalan bölümünü
ve yaşamının büyük bir kısmını farkında olmadan kafasını duvara vurarak geçirir. Parası
yetmediği veya sağlığını düşündüğü için günde yalnızca beş tane sigara içer. Koyu bir
tiryaki sigaranın zevk vermediğine inandırmak kolaydır da gelin bir de ara sıra sigara içen
birini inandırmaya çalışın. Şimdiye kadar sigarayı azaltmaya çalışmış herkes bunun gerçek
bir eziyet ve yaşamının gerisini bağımlı olarak geçirmenin bir garantisi olduğunu iyi bilir.
-61-
YALNIZCA SABAHLARI VE AKŞAMLARI SİGARA İÇEN TİRYAKİ: Günün bir
yarısında sigarasızlık özlemi çekerken kendisine ceza verir ve diğer yarısında bu özlemi
giderir. Zevk alıyorsa neden bütün gün sigara içmediğini, almıyorsa neden içtiğini bir sorun
kendisine.
ALTI AY İÇEN ALTI AY İÇMEYEN TİRYAKİ: (Yada “İstediğim an bırakabilirim.
Şimdiye kadar binlerce kez bıraktım.”) Sigaradan o kadar zevk alıyorsa neden altı ay
boyunca içmez? Zevk almıyorsa neden altı ay sonra tekrar içmeye başlar? Aslında
bağımlılığından hiçbir zaman kurtulamaz. Gerçi bedensel alışkanlığından kurtulur ama asıl
sorun –o inandırıldığı aldatmacalar- etkisini hâlâ sürdürür. Sigarayı her bırakışında artık bir
daha başlamamayı umar ama bir süre sonra yine tuzağa düşer. Birçok tiryaki sık sık
bırakıp sonra tekrar başlayanları kıskanır. “İnsanın istediği zaman sigara içip istemediği
zaman içmemeyi böyle kontrol edebilmesi ne güzel bir şey” diye düşünür. Aslında bu tür
tiryakiler hiçbir şeyi kontrol edemezler. Sigara içtikleri zaman içmemeyi isterler.
Bırakmanın bütün angaryasını yaşadıktan sonra yoksunluk duygusu başlar ve tekrar
tuzağa düşüp sigara içmemeyi istemeye başlarlar. Her bakımdan en kötü durumu seçmiş
olurlar. Sigara içerken içmemeyi isterler sigarayı bırakmayı başardıklarında ise tekrar
başlamak isterler. Şöyle bir düşündüğünüzde bütün tiryakilerin aynı durumda olduğunu
fark edersiniz. Sigara içebildikleri zamanlar ya bunu gayet normal karşılarlar yada keşke
içmesek derler. İçemedikleri zamanlar sigaranın değeri artar. Tiryakinin içinde bulunduğu
iğrenç ikilem işte budur. Bu ikilemden kurtulamaz çünkü hâlâ bir efsane, bir hayal
peşindedir. Tek çıkar yol sigarayla birlikte bu hayalden de vazgeçmektir.
YALNIZCA ÖZEL ANLARDA SİGARA İÇEN TİRYAKİ: Evet işin başında hepimiz
yalnızca özel anlarda içeriz. Bu özel anların bu kadar çabuk artması ne garip değil mi?
Daha ne olduğumuzu anlamadan sürekli içmeye başlarız.
SİGARAYI BIRAKMIŞ FAKAT HÂLÂ ARA SIRA BİR SİGARA YADA PURO
İÇENLER: Bir bakımdan en kötü durumda olan bunlardır. Ya sürekli bir şeyden yoksun
kaldıkları duygusu içindedirler yada ara sıra içilen puroların sayısı artar. Tiryaki karanlığın
içine giden ince bir ipin üzerinde yürümektedir. Er yada geç koyu bir tiryaki olacaktır.
Sigaraya başladığı zaman düştüğü tuzağa düşmüştür.
Ara sıra sigara içenleri iki kategoride toplayabiliriz. Birinci kategori yalnızca toplum
içindeyken bir sigara yada puro içenlerden oluşur. Bu kişiler aslında sigara içmezler.
Sigara onlar için bir zevk değildir. Dışlanmamak, diğerlerinden biri olmak için içerler.
Hepimiz böyle başlarız ya. Puro dağıtıldığı bir zaman dikkat edin çoğu kimse uzun bir süre
purosunu yakmaz. Koyu sigara tiryakileri bile puroyu bitirmeyi dört gözle beklerler. Kendi
içtikleri sigara markasından çok daha fazla zevk alırlar. Büyük ve pahalı purolarda durum
daha da kötüdür –o lanet şey bütün akşam bitmek bilmez.
İkinci kategoriye çok nadir rastlanır. Bana gelen binlerce insandan neredeyse on
tanesi bu kategoridendi.
allen car
beni motive etti
kızlar tavsiye ediyorum 64. sayfaya kadar okudum yetti bana
kitap 110 sayfalık 1 günde okudum 64 sayfayı biraz zaman ayırın
indirin netten ücretsiz zaten
sigarayı bırakıtıran kitap allen carr diye girin google dan
benim arkadaşlarım da verdiler tabi gazı
anlattım yukarda olanı
bakalım
bugün ilk günüm
ben sigara içmiyorummmm
bitttiiii

şimdi bende yazayım dünkü menümü

sabah: yarım simit aceleden, şekersiz çay 2 bardak

öğle: bir kepçe ezogelin çorba, ızgara köfte 4 tane, yarım domates, bir biber

ara: bir tane elma, bir tane şekersiz türk kahvesi, bir tane yeşilçay hepsi aynı anda değil aralıklı yanlış anlamayın

akşam: işten geç çıkmamdan ötürü yok saat 20.00 gibi yarım nar.

3,5 lt su.

günayyydııınnnnnnn kız facede problem var giremiyorum

krakkeeerrrr :47::47::47:koca kurban geçti ben alayına da çektim resti soyuma sopuma teyzemin biri kustü yemedim diye sadece köyde yufkalı saç kavurmaya yenildim kendine gellllll bayram değil seyran değil koyuverme kendini iradene dur diyemiyorsan sosyal etkinliklere bir süre ara ver miğden küçülsün beynine hükmettiğini fark ettiğin anda katıl bak genice mangal partisine gidiyor fakat yemiyorrrrrrrr yemeyinnnn gitsin şu kilolarrrr

teşekkür ederim canım deneyimini paylaştın
kızlar birşey oldu anlatayımmm
içine doğdu sanki bizim güvenlikle teknikerin
aşağıya sigara içmeye indim kapıdaydılar kantinci arkadaşın paketini almışlar sigara bırakma konusunda ikna etmişler yaktım bir tane sonra dün bütüngün okuduğum sazı çalmaya başladılar motive ediyorlar yok cildi yaşlandırır söyle böyle falan avrupada sigara içenler 3.sınıf insan muamelesi görüyor bilmem ne
en önemli özellikleri her ikiside uzun yıllar sigara kullanıp bir günde bırakan insanlar
yöntemmi dün bütüngün okuyup anlamaya çalıştığım yöntem iş beyinde bitiyor yöntemi
kriz nöbet kabul etmiyorlar
bir iki hafta alışkanlıktan kaynaklı elin ayağın ister dediler o anda ben sigara içmiyorum hem canıma hem parama yazık değilmi içmiyorum de beynini buna alıştır dediler vucut istemiyor beynin emr ediyor dediler
çok daralırsan aşşağıya bizim yanımıza in bak kantincinin paketini aldık hadi dediler şunu yenemiyecekmisin aciz misin dediler bir gaz bir gaz ver paketi dedi tekniker ağbi ver ama dedim 7 tl verdim daha yeni açtım
sen kaç 7 tl kazanacan o paketi verirsen dedi hadi dedi kendine bir iyilik yap
hergün kebap ye bu zıkkıma vereceğin parayla
verdimmm
dünden beri kitap okuyorum dedim bunu mu öğrendiniz hayır dediler bilmiyorduk kitaptan falan haberimiz yok biz kitap okumadan bırakık kitap gibi adamız bize neden sormadın ki
böyle kızlar
"ben sigara içmiyorum "
bıraktım değil
"ben hiç sigara içmedim "
"benim vucudummun organlarımın ona ihtiyacı yok "
"3 hafta sonra nikotein düzeyi 0 'a inecek bende "
"fiziksel olarak acı çekmiyecem kimyasal olarak çok az istek duyacam nikotein düzeyi azaldıkça 3 hafta boyunca beyin oyun oynayacak bana o oynadıkça ben beynime hükmedecem ben sigara içmiyorum vucudumun organlarımın o zehre ihtiyacı yokkkk!!!"
Rabbim bırakmanı istemiş sana vesile olarak yardımcılar göndermiş:34:
kızlar menüleri alalım
benden başlayalım
sabah
2 haşlanım kayısı kıvamı yumurta
ara
bir avuç badem
öğle
6/7 yk pirinçli ayran çorbası
4/5 yk pirinç pilavı
6/7 yk dana kavurma
ayran
ara
1 avuç badem
akşam
5 yk makarna
4 yk ıspanaklı etli bir yemek uydurdum akşam akşam
1 kepçe mercimek çorbası
ara
mandalina
2 tane kuru kayısı
4 litre su
kızlar akrep bena akşam arasını yasakladı biliyorum ama akreeeepppp hantal hantal oturup bütün gece tv izlemiyorummm kiii artıkk derse başladımmmm insan enerji harcayıncaaaa miğdesi kazınıyor gece uyanıp bir cahillik etmektense uyanıkken uyandırmayalım o canavarı diye düşündüüüümmmm

canım arada yediğin bademi yumurta ile kahvaltında ye..yanında yeşillik de güzel olur

öğlen pilavın çok gereksiz ve fazla olmuş zaten çorbada var pirinç..

Aralarında tüketeceğin bademi kahvaltında tüketmeye özen göster

Gelelim en çok kızdığım menü akşam menüsüne:47:

Ya makarna ya etli ıspanak ya da çorba tek başına akşam menüsüymüş zaten..yanlarına sadece ya turşu ya yeşillik ya da salata yapıp yoğurt da ekleyebilirdin
Sen üçünü bir arada yemişsin bu da yetmemiş tekrar ara yapmışsın..

Güzelim çok acıkıyosan ayran iç maden suyu iç bitki çayı iç yada sadece su iç

Lütfen:47::47::47:

canım arada yediğin bademi yumurta ile kahvaltında ye..yanında yeşillik de güzel olur

Ya makarna ya etli ıspanak ya da çorba tek başına akşam menüsüymüş zaten..yanlarına sadece ya turşu ya yeşillik ya da salata yapıp yoğurt da ekleyebilirdin

dikkate alınmıştır kızma kaptanımmm

akşam yemeğğine yeni başladım hatırlatırım kızlar ne zamandır yemiyorum
bu hatta ilk akşm yemeği idi
dikkate alınacaaak

öğle yemeği için eve gidecem hem yürümüş olurum hemde evde şöööyle sigarasız bir kahve içeyim
yarın saat on gibi benim tat alma duyum gelişecek
ondan 2 gün sonra burnum koku alacak
organlarım allahın yarattığı gibi işlevlerini sürdürebilecekler
benim yüzümden iradesizliğim yüzünden rabbimin verdiği nimetlerden faydalanamıyorum
ben sigara içmiyoruuuummmm

evet ya haftasonu sabah 11 de çıkyoruz akşam 8 de evdeyiz oğlanın dersleri sıkışıyo on unla ilgileniyorum ev işi yapmaya fırsat olmuyo ,yemek ve yetişirse bulaşık

ben haftasonu hiç bir iş yapamıyorum

canım Allah bağışlarsa 2005 li oğlum 1997 li kızım var

senin küçük oğlan kaçıncı sınıfa gidiyor ,2. sınıfa gidiyo de ne oluur:39:

birde hangi ilde oyuruyosun

evet canım küçük oglum 2. sınıf büyük oglum 5. sınıf(bu sene ortaokul oldu malum)uşak ilçesi eşme de oturuyorum hastanede 15 yıl dogum salonu geçmişim var şimdi hemşire olarak çalışıyorum

öğle yemeği için eve gidecem hem yürümüş olurum hemde evde şöööyle sigarasız bir kahve içeyim
yarın saat on gibi benim tat alma duyum gelişecek
ondan 2 gün sonra burnum koku alacak
organlarım allahın yarattığı gibi işlevlerini sürdürebilecekler
benim yüzümden iradesizliğim yüzünden rabbimin verdiği nimetlerden faydalanamıyorum
ben sigara içmiyoruuuummmm

hadi allah kolaylık versin inşallah halledersin canım inan ben bile bırakmışım düşünsene ..hamileliklerimde sezeryan öncesi ve ertesi gün bile içtim.günde 3 paketti diyorum 15 yıl diyorum hadi canım eminim başaracaksın:13:

vay be kaptanım sert çıkmış:18::18::18::18:
ama çok haklı :kkk:

kızlar menüleri alalım
benden başlayalım
sabah
2 haşlanım kayısı kıvamı yumurta
ara
bir avuç badem
öğle
6/7 yk pirinçli ayran çorbası
4/5 yk pirinç pilavı
6/7 yk dana kavurma
ayran
ara
1 avuç badem
akşam
5 yk makarna
4 yk ıspanaklı etli bir yemek uydurdum akşam akşam
1 kepçe mercimek çorbası
ara
mandalina
2 tane kuru kayısı
4 litre su
kızlar akrep bena akşam arasını yasakladı biliyorum ama akreeeepppp hantal hantal oturup bütün gece tv izlemiyorummm kiii artıkk derse başladımmmm insan enerji harcayıncaaaa miğdesi kazınıyor gece uyanıp bir cahillik etmektense uyanıkken uyandırmayalım o canavarı diye düşündüüüümmmm

kahvaltıya yeşillik eklemelisin bence
ögle pilav olmamalıydı.
akşam makarna olmamalıydı
madem ögle pilav yiyecektin çorba yemeyip akşamada makarna yememeliydin.
makarna pilav aynı günde hep hatalı olmuş kayısıyı ikinci badem yedigin arada yemeliydin akşama 1 mandalina yeterdi

başkasına söylemek çok güzelmiş ya :52: şunu yeme bunu yeme bunu yapma şunu etme demek:52:

en güzeli su ama spor göremedim:44:

selamlar kızlar kaptanımın biraz canı sıkılmış ama olsun bunu da atlatırız.

banucum hala hasta acil şifalar diliyorum

kelebekcecim arzucum hala müsait değil onda da durumlar biraz karışık...

bahirecim gözünaydın diyorum darısı başıma diyorum............

ben bişimi kaçırdım nolmuş ki akrep kaptanıma:44::44:

evet canım küçük oglum 2. sınıf büyük oglum 5. sınıf(bu sene ortaokul oldu malum)uşak ilçesi eşme de oturuyorum hastanede 15 yıl dogum salonu geçmişim var şimdi hemşire olarak çalışıyorum

Allah bağışlasın canım. hatta abla bile diyebilirim sanırım.

hımm anladım bende nerde akşam menüsü diyordum :44:off bide ben unutabilsem yemek yemeyi:31:

unutun unutun hele birde şimdi kış geldi hepten kesin akşam yemeklerini.

ögle pilav olmamalıydı.
makarna pilav aynı günde hep hatalı olmuş kayısıyı ikinci badem yedigin arada yemeliydin akşama 1 mandalina yeterdi

başkasına söylemek çok güzelmiş ya :52: şunu yeme bunu yeme bunu yapma şunu etme demek:52:

işte bizde bunları yapmamak için birbirimizi uyarıyoruz....

akşam yemeğğine yeni başladım hatırlatırım kızlar ne zamandır yemiyorum
bu hatta ilk akşam yemeği idi
dikkate alınacaaak
O yüzden dikkat et diyorum ya canım..

Hem aç kalma hem kilo ver..Bu da sağlıklı beslenme ile olur..

Sana ufak bir tüyo..Şu küçük naneli sakızlardan al eve..Akşamları yemek sonrası açlık hissettiğinde acil çözüm olur sana..

sigara kon usuna ben hiç girmek istemiyorum

Allaha şükür hiç içmedim ,içendende kusura bakmayın ama nefret ediyorum biri yanımda sigara yaktımı gözüme çok itici geliyo

eşimde içiyo malesef bana gözükmeden içiyo ama ,hissedince bile deliye dönüyorum çok aşırı tepkiliyim nedense ,eşimin sigara paketini ble görmedim hiç bende öyle saklı içer:27:adamcağız ama acımıyrom nedense sigara içene :47:
krakker bana bir iyilik yap ona karşı nefretini aşağlamalrını devam ettir bu 3 hafta süreyle olsun canım yardımına ihtiyacım var bu şekilde net duruşa kızllaaarrrr sigara içenler hakkındaki düşüncelerinizi yazınnnnn sigaranın kötülüklerine hiç girmeyin farkındayıııımmm aciziyetten bahsedin ....
hadi allah kolaylık versin inşallah halledersin canım inan ben bile bırakmışım düşünsene ..hamileliklerimde sezeryan öncesi ve ertesi gün bile içtim.günde 3 paketti diyorum 15 yıl diyorum hadi canım eminim başaracaksın:13:
teşekkür ederim 1,73 kızzz sende paylaşıma devam et allahın izni ile nikotein 3 haftada kimyasal olarak vucuttan atılıyor ve kimyasal olarak istemiyorsun fiziksel olarak da acı yok sık sık sigara konuşuna girecemmm sizde giiriin yardımınızla atayım bitsin gitsin şu ilettle aram bozulsuun kimlerle bozulmadı ki bir zamanlar en sevdiklerim el oldu gittii bu da gitsiiin bitsin artıkk
hımm anladım bende nerde akşam menüsü diyordum :44:off bide ben unutabilsem yemek yemeyi:31:
yemek yememek iyi çok rahat uyuyorsun ama benim gibi kpss hazırlanıyorsan aç ... oynamaz malum kafa çalışmıyor kız okuduğunu anlamıyorsun valla
ögle pilav olmamalıydı.

spora aybik bakıyordu mezun oldu galiba akreeep şu sporu birine görev ver yazalımmmmmm günlük takip edelim kim kimden fazla yapsın günlük görelim birbirimizi rakip seçip kapışalım gerekirseeee
O yüzden dikkat et diyorum ya canım..

Hem aç kalma hem kilo ver..Bu da sağlıklı beslenme ile olur..

Sana ufak bir tüyo..Şu küçük naneli sakızlardan al eve..Akşamları yemek sonrası açlık hissettiğinde acil çözüm olur sana..

miğdemden korkuyorum birşey olurmu acaba azmasın yine :18::18::18: sigara içinde iyi olur sakız dur hemen atayım ağzıma bir tane biraz ağrır gibi olursa bırakırım biliyorsun boş yere ağız hareket etmesin boş ağızın hareketi miğde suyunu çoğaltıyor miğdesinde yarası olanlar kudurmuş bir miğde ile raks ediyor cicimmmmm uzun zaman oldu sakız nedir bilmem ben dur ama bir deniyeyim çiğnemeyi unutmuş olabilirim :1::1::1::1:

Back
X