Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

kızlar herkese çok mutlu saglıklı ve bol kalori yakımlı az kalori alımlı bir gün dilerim

yarın günüm var ve şuan itibari ile belli oldu temizlik ve ikram hazırlıkları nedeniyle bugün bir daha ugramayabilirim

umarım takımcak iyi dereceler alırız

telden ara ama buraya da girsin yazsın biran önce kilosunu biz ekleriz canım.

kızzz neslide versin bak takıma geldiğinden beri ilk defa bu kadar çok verdi versin versin.

hımmm çokk geçmiş olsun canımcım verdiğin bildiler içinde teşekkürler...

Tebrikler canım valla çok iyi kilolar vermişsiniz ama bu hafta bizim takım da süper başabaş kapışacaz gene sanırım bizim takıma da bekleriz

wouuuuuuuuvvvvvvvv süpersiniz kızlar sizde takım olarak şimdi paylaşımda gördüm sizi de tebrik ederim. harikasınız kaldıki zaten istikrarlısınız hepiniz. tubisin sporlarına bayılıorum....

yok canım ne fırtınası yanlış anlaşılmalar oldu doğruya kimzenin lafı olmaz şekerim neyse gözüm verilen kilolarda kaldı ama merak etme canım her zaman gelicem bende belki kendime örnek menü bulurum.

kızlar gelin kaynaşalım daha sık uğrayın buraya bizdeki fırtına bir dinsin bizde takılırız....

babamın filimleri çekiliyor bakalım böbrekten şüphelendiler...
Küçük gelin böyle durumlarda hiç bırakmaz o yanımda annem çelik bilekliklerle genede eşini bırakamadı o rahat etmez şimdi dedi sizle kardeşim arabada babam ağrılı sancılı ama nedense ilgiden dolayı sanırım mutlu çocuk gibi nazlanıp duruyor...

hepinizi tebrik ederim kaptanım harikasın valla neslim süper ...genic .....bahiremsemanurum .....karabiber01....cceylin.......kilo bazında eksilen arkadaşlar tebrikler... ve sabit ya da artan bayanlar üzülmeyin banum geçmiş olsun sen azimli hatunsun ... krakker az gayret.....

maşallah hepinize arkadaşlar.allah arttırsın, verilen kiloları tabii.
akreeep hele sen beni geçtin ya,bir yaşıma daha girdim desem yeri.ama çok sevinme,inadımı bilirsin,yakalayacağım ve geçeceğim,sana söz..

kız şu hasta halimle,yenilginin acısıyla mı desem,utançtan mı desem:26:
artık ne desem kalktım 40 dakika pilates yaptım,ter içinde kaldım[belki şu gıcık gribe de iyi gelir yav],duşumu aldım.hemen 2 bardak su içtim,yeşil çay demledim naneli,1 de küçükten bir mandalin yedim ara niyetine.ama çok sevindim ,inşallah kısa zamanda 50 leri görürsün,ben bu aramızdaki yarıştan çok motive oluyorum,sen şimdi 65 bile olsaydın ben bu kadar sıkmazdım kendimi.senin verdiğin her kilo bana da faydalı canım arkadaşım..iyi ki varsın yahu,seviyorum ben seni..

Son düzenleme:

ah canım ya,anne baba başka bir şey,geçmiş olsun.
ne varsa kız evlatlarda var sanki,ilgilenen,derdine derman olan hep kız evlatlar oluyor anne baba için.
oğlumu kaybedince hep oğlum olsun istemiştim,şimdi iki kızım var çok şükür diyorum.oğlu olanlara da hayırlı gelin nasip etsin allah.tabii ki herşeyde olduğu gibi evladın da hayırlısı ama anneme baktığım dönemde abilerime baktım da ,ben olmasam annem ziyan olurdu gibi hissettim.erkek neticede,kadın kadar ilgi ve şevkat yok yaradılışlarında..aman nerden nereye geldim yine.kafam böyle çalışıyor bu ara benim,herşeyi anneme bağlıyorum,herşeyde onu yaşıyorum tekrar tekrar.
birazdan kızları doktora götüreceğim,ben de bir görüneyim diyorum.bir torba ilaçla döneriz artık.

yok canım ne fırtınası yanlış anlaşılmalar oldu doğruya kimzenin lafı olmaz şekerim neyse gözüm verilen kilolarda kaldı ama merak etme canım her zaman gelicem bende belki kendime örnek menü bulurum.
Yanlış anlaşılmalar doğru adreslerde belirtilse bu kadar dallanıp budaklanmaz kimsenin canı da yanmazdı..

Tabiki her zaman bekleriz canım..Bakalım hangi menüyü örnek alıcaksın

Tebrikler canım valla çok iyi kilolar vermişsiniz ama bu hafta bizim takım da süper başabaş kapışacaz gene sanırım bizim takıma da bekleriz

Teşekkür ederim..

Sizin takımı görmedim henüz süperse sizi de tebrik ederim..

canım geçmiş olsun ama gripte ilaçsız ve dinlenmeden geçmiyor malesef...

hımmm canımcım sen hasta olduğun için öyle artı çıktın yoksa mümkün değil artı çıkman bence.

ufff kıyamam sana inşallah kötü birşey yoktur. sabır versin rabbim sana.

şimdi kaptanım listeler yayınlanmış baktımda 3. takımın ortalaması yanlış bence kaç kere kontrol ettim. uyarsam mı acaba çelişkide kaldım malum durumlardan

Son düzenleme:

Zaten varya bir seni yendiğime sevindim bir de nesliyi nesli şimdi dicekki yok yaa aynıyız ama ben dicemki yüzdeye bak yüzdeyee

neslii nerdesin kimbilir hangi pastayı yemektesiin nasıl şarkı amaa

fırtına yok canım ya hepimiz kilo veriyoruz bi tartışma çıktı geçti bitti amaç kilo vermek 3 günlük dünyada birbirini kırmaya değmezz.

ben eliptik bisiklet aldım dün geldi bugün servis kurmuş akşam bincem bakalım trambolin eliptik bisiklettt kısa sürede mezun olmayı diliyorum

ben herkesin menüsünden bişeyler alıp kendime menü yapcam bundan sonra 2.14 ortalamamız

canım benim evde de var ama gel görki salonda duruyor ama bu hafta gayet iyiydi. çocuk,iş, ev, evdeki işler ona zor vaktim kalıyor.

Son düzenleme:
hişttt 2.takım nerelerdesiniz bakiyim. hadi herkes alsın yeşil çaylarını marş marş...

hişttt 2.takım nerelerdesiniz bakiyim. hadi herkes alsın yeşil çaylarını marş marş...

merhaba babamı hastaneye getirdik kızlar... koşturmacam var kaptanım cevaplayamadım özür dilerim.... kilom 67,5-1,5=66 dır hesaplama yapmadım teldeyim
geçmiş olsun canım ya nesi var
Kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden biri sigarayı bırakmak olduğu için sizi kararınızdan dolayı kutlarım. Sizin yaşınızdan çok daha uzun bir süre sigara içen, tiryakiliğinin son zamanlarında günde iki paket içip beş sene önce bırakan ve bir daha hiç içmeyen, ve sigarayı hiç aramayan biri olarak bazı tecrübelerimi aktarayım. Ben doktor ya da bu konunun uzmanı değilim yazacaklarım sadece kendi tecrübelerimdir.
1. Önce bir madde bağımlısı olduğunuzu kabul edin. Sigaranın içindeki nikotin denilen maddeye bağımlısınız.. İlerleyen zamanlarda 10-15 dakikaya inecek bir süre içinde sigara içip bu maddeyi beyninize yollamak zorunda kalabilirsiniz. Hani peş peşe ekleyip kibrit çakmak kullanmadan izmaritinden sigarasını yakıyor denilenler var ya işte o artık iyice ağırlaşmış tiryakilerden söz ediyorum. İçmeye devam ederseniz sizde büyük ihtimalle öyle olabilirsiniz..

2. Sigara bağımlılığının mekanizması sigara bırakmak isteyen kişiye yardımcı olabilir. Bu mekanizmayı iyi bilirseniz neden başınız ağrıyor, neden birçok sıkıntı duyuyorsunuz, neden sigara bırakma kararı aldığınız halde eliniz bir süre sonra gene pakete gidiyor daha iyi anlarsınız

3. Sigaradaki nikotin sinir hücreleri üzerinden beyine ulaşıyor. Sigaradan bir nefes çekildikten 7-8 sn sonra nikotin beyine ulaşıyor ve beyin tarafından vücuda serotonin denilen bir madde salgılanmasına neden oluyor. Aşağıda internetten yaptığım alıntı bu mekanizmayı çok güzel açıklıyor.

Alıntı-Serotonin beyin tarafından salgılanır ve yine beyin tarafından geri emilir. Salgılanma ve emilim arasındaki bu süreç kişide rahatlık, hoşluk, keyif ve huzur gibi duygular oluşturur. Normalde insanlar kahkaha atınca, mutlu bir haber alınca, güneş ışığında, çikolata, muz, çilek veya güzel bir tatlı yiyince veya bir yerlerimiz ağrıyıp acıyınca, serotonin ve endorfin düzeyi yükselir. Bu esnada kişi bir süre kendini mutlu, huzurlu ve sıkıntısız hisseder. Sonra serotonin geri emilince bu hissedişler geçer. Bir de sigara içildiğinde serotonin, noradrenaline, dopamin ve endorfin gibi kimyasal salgılar artar. (Ama bu işin iyi yanı, kötü yanlarını da hepiniz biliyorsunuz.) Ancak sıkıntılar ve depresyon halinde beyinde bu salgıların düzeyi düşer ve salgılanma ve emilim süreci de kısalır. . Bu sefer kişi kendini mutsuz, huzursuz ve sıkıntılı bir ruh halinde hissederek, sık sık bu salgıların yükselmesine ihtiyaç duyar.. Buna tıp dilinde "yoksunluk duygusu" denir. Bir kişi kış aylarında güneş görmek için diğer yarımküreye gidemeyeceğine göre veya sürekli kahkaha atıp çikolata, tatlı, muz ve çilek yiyip güzel haber alamayacağına göre, bu salgıları arttırmak için en kolay çareyi sigarada bulur. Hani keyiflenince de, dertlenince de sigara içilir ya, işte, açıklaması budur. Üstelik sürekli abur cubur atıştırarak bu salgıları harekete geçirmek için çabalarken kilo alma riskine gireceği için, sigara neredeyse onun için bir kurtarcı gibidir. Hani denize düşen yılana sarılır, boğulmaktan kurtulur ama yılan tarafından sokularak öldürülür hesabı.. Sigara içenlerde bu kimyasal salgıları arttırma işini sigara üstlendiğinden vücut otonomisini de tamamen kaybeder ve tembelleşir.(Alıntı)

4. Kısaca aslında biz beyin; serotonin salgılasın, rahatlıyalım diye sigara içiyoruz. İçmezsek; Yani nikotin almazsak,sinirli huzursuz oluruz, kulaklarımız uğuldar, ağzımız dilimiz dolaşır, beynimiz sıkılır gibi olur vs. Beyinde, sigara iç, serotonin salgılayayım rahatla der ve elimiz pakete gider. Halbuki sigara içmeyen insanlarda beyin yukarıda alıntıda da anlatıldığı gibi mutlu olunca, gülünce, güneş ışıgında vbg. doğal nedenlerle serotonin salgıladığı halde sigara içenlerde beynin serotonin salgılaması sigara içilmesine(nikotine) bağlanmıştır. Tiryakilik budur.

5. İşte sigarayı bırakmak bu döngüyü kırmakla mümkün. 72 saat (3 gün) sigara içilmediğinde beynin büyük ölçüde serotonin salgılamasında doğal nedenlere dönmeye başlıyor ve gittikçe sigara iç, serotonin salgılayayım şartını bırakıyor ve zaman içinde de tamamen doğal nedenlere dönüyor ve sigarayı unutuyor.

Tabii bu arada sigara içmedeki seromoniyi de unutmamak lazım. Paketin çıkarılması, sigaranın çıkarılması, yakılması, külü silkme, sigarayı tutma biçimi vbg. davranışlarda el alışkanlıklarını oluşturuyor. Bununda farkında olup dikkat etmek gerekli.

Sigarayı bırakmakta acele etmeden karar verip, kendini hazırlayıp yukarıdaki kimyasal döngüyü kırmak mümkün ve bence bilinçli ve kararlı her tiryaki bunu başarabilir.

İlk 72 saat için bir tatil gününü seçip rahat huzurlu bir ortamda olmak iyi olur. Bir sıkıntıda da soğuk bir bardak su içmek bana çok yardımcı olmuştu. İsteyin, muhakkak başarırsınız

6. Sigarayı azaltarak bırakamazsınız. Hiç denemeyin, bildiğim hiç bir arkadaşım da bırakamadı.İlk 72 saat en sıkıntılı dönem. Ben bu dönemde bunaldıkça 1-2 bardak buzlu suyu yavaş yavaş içtim iyi gelmişti. 10 gün içinde çok rahatlarsınız. Sabredin. Başardığınızda kendinize en büyük iyiliği yapmış olacaksınız. Sağlıkla kalın.

Tatlım ben kaptanı sen yardımcımsın yetki aynı..Bunu her seferinde söyletme bana tabiki uyarabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…