Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Hoşgeldin canım sabah face de görünce nesaj yazıcaktım takıma neden gelmiyosun diye fırsatım olmadı takıma gelmişsin bile
yaaa bidakkaaa bidakkaaa gözlerim beni yanıltmıyor mu yaaaaaaaaaaa akrep 63 mü olmuş pööööffff!!!
Eveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttt
Kendin ve bir de ben çok kızıyoruz sana unutmaaa

ühü ühü

banucum hadi canım gösterelim bu hafta kendimizi
Kuşumm banuyu ne çekiyosun belki banu bu hatada kilo alıcak

Evet evet evet işte berbat kaçamak dolu bir haftasonu sonrası ben de bu şekilde başlıyorum haftaya...Ah nesli olmasa problem yoktu aynı çıksam bile ama nesliye güldürmemem lazım kendimi ve kilo gitmeli gitmeli gitmeliiiii

uff kötü olmuş...

günaydın hatunlarrrrrr

sabah bi arkadaşımın yorumu üzerine 4. takıma bir bakayım dedim. birkaç arkadaşımız kendi fotoğraflarını öncesi ve sonrası yapmışlar çok güzel bir motivasyon kaynagı olmuş bence.

o zaman ben de size dopingimizi vereyim:

günaydııınnn kızlar
haftasonu sigara içilmedi
düne kadar
dün yaramazlıkkk yaptıım
neyse bugün devammm
sinirlerim bozuk
kimseye anlatamıyorum
yine bir kalleşlik yaşadım
şaşırmıyacam diyorum
yine yaşıyor yine şaşırıyorum
bahane değil ama
neyse toparladım sigara problemi çözmüyor
devam ediyorum kaldığım yerden
size birazdan anlatırım problemi
hatta nasıl davranmam gerektiği hususunda öneride bulunrsanız

konu benden 1 sene sonra atanan ve araya askerliği sığdıran sinsi diğer memur
sinsiymiş evet
malesefff
insanın yüzüne gülüp paçasından ıssıran türden
yaptıkları su yüzüne çıktı fakat hiç birşey olmamış gibi davranıyor
yüzüme nasıl bakıyor bilmiyorum
arsızlığa pişkinliğe veriyor
ben de son iki gündür ağırlığımı koydum tavır hani senle ilgilidir karakter benle ilgilidir ya
anlıyor da anlamazlığa geliyor
ya bıktım iyi niyetimin süistimal edilmesinden
birde benim hemşerim
ilk atandı burada akrabaları vardı kimse yardım etmedi buna
ilk evini ben buldum yardımcı oldummm
insan kötü günleri unutuyor tabi
askerdeyken aradı durdu
nabız yokluyormuş meğer
daha sonra
yok evlenecem
bana ev bulabilirmisin
annemgil gelecek eve bakmaya kalacak yerleri yok misafir edebilirmisin
yazzıııklar olsun valla
yüz verme eşş gelir eder döşşeee
insan unuturda bu kadar mı çabuk unutur ya

bence sen başaracaksın bu işi bahire.kurtulacaksın o lanetten. İş yeriyle ilgili mi sıkıntı oldu??

derdi mi ne
derdi benim kariyerim
kızlar fak bitti
muhasebecilik yaptım
benim mesleğim bu
muhasebe
muhasebe olmasa aç kalırdım
başka bir işten anlamam
tic mes lisesinde yarım dönem muh ve finansman öğretmenliği yaptım
daha sonra atandım
bunları birim amirine söyleyince beni tahakkuk ta yetiştirdiler
bu iti de
öğrenci işlerine verdiler
el altından müdürle konuşmuş
bak bak bak bana üzülüyormuş niyeti bana yardımcı olmakmış ta birde benim işleri merak ediyormuş öğrenmek istiyorum ayağına
geçen hafta merk gitti strateji idari mali işler birimleri gezdi
gelir gelmez yani dün
beni çırağı yapmaya kalkmaz mı
ben yapacam bu işleri sen de bana yardım edersin falan demeye başladı ama kırarak değil laf arası sokmaya başladı
müdürle konuşacam diyor öğrenci işleri pasif iş sana öğr işlerini versin ben yaparım bu işleri yetmediğim yerde sen yardım edersin
kızmadımmm
dedim ki
bak ali
sen benim muhattabım değilsinnn
seni bana salça eden ahmak kimse onun alnını karışlamak istiyorum o ayrı
bana saygı duymayan kimse aynı şekilde saygısızlık etmek istiyorum
ben 3 yıl bir fiill çalıştım
benden 1 yıl sonra gelip araya askerliği sığdırıp bir haftada hamdın oldun piştin beni de çırak etmeye kalkan tavrın var
bak dedim
ben hasta iken raporlu iken ne bileyim burada yokken amire düşünüyordum tky için vekaleti
efendi durursan ki anladığım kadarı ile sorumluluk istiyorsun
sana vekalet verebilirim dedim
ama yerini bileceksin
az sonra sanki amir konuyu biliyormuş gibi
faturaları getirdi ayağıma
ki amir ayağına çağırır emreder
memura fatura falan getirmez
salak kendi gibi sandı
amirle konuştuğumu ve bunun amirin tavrı olduğunu sandı halbuki amirin haberi yok
amirin bir güzelliği idi bu
o adam beni sever
korur
kaç yıl yan yana omuz omuza çalıştık
gerçi onada güvenmiyorum
kimseye güvenmiyorum burası kızlar ceylin iyi bilir üniversite
kurtlar yuvası

İyide bunlar aynı kişimi şimdii

Biri beyaz biri esmer birinin göğsü büyük birinin küçük..Hani zayıflayınca küçülmes mantıklı ama büyümesi ne kadar mantıklı anlam kuramadım

günaydın arkadaşlar..
anam daha arzu kahvesini alıp gelememiş,kız kahve yemen den mi diye sorarlar adama.
kahvaltımızı yaptık,eşim de hazır evdeyken,bir spor salonuna uğrayayım hemen..fırsatı kaçırmamak lazım..

İyide bunlar aynı kişimi şimdii

Biri beyaz biri esmer birinin göğsü büyük birinin küçük..Hani zayıflayınca küçülmes mantıklı ama büyümesi ne kadar mantıklı anlam kuramadım

kız silikon taktırmış olabilir
bir 10kg daha vereyim bende olabilirim
zaten yoklar iyice erirler

bahirecim,allah kolaylık versin güzelim.böyle ikiyüzlü insanlarla muhattap olmak çok zor, ama işinin yan etkileri maalesef..sakinliğini koru,lafını söyle,sakın fevrileşip haksız konuma düşme..

bahirecim canım Allah kolaylık versin öncelikle ama aman diyeyim dikkat et. bak böyle insanlar için canını da sıkma herkes ettiğini bulur iyi ya da kötü sakın fevri davranma düşün derin derin nefes al ver mümkünse sadece işini yap ve sakın böyle pisliklerin oyununa gelme canım.

1. Kahvaltı etmemek :

Kahvaltı etmeyen kişiler, düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olur. Bu durum beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine ve sonunda b
eyin dejenerasyonuna yol açar.
2 . Aşırı ısınma

Beyin arterlerinin sertleşmesine neden olarak, zihin gücünün azalmasına yol açar
3. Sigara içmek
Çoklu beyin büzülmesine neden olur ve Alzheimer hastalığına yol açabilir.
4. Yüksek şeker tüketimi
Çok fazla şeker proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur ve dengesiz beslenmeye neden olur ve beynin gelişmesine engel olabilir.
5. Hava kirlenmesi
Beyin vücudumuzda en çok oksijen tüketen organdır. Kirli havanın teneffüs edilmesi, beyne giden oksijeni azaltır ve beynin veriminde düşüş yaratır.
6 . Uyku yetersizliği
Uyku beynimizin dinlenmesini sağlar. Uykudan uzun vadeli yoksunluk beyin hücrelerinin ölmesini hızlandırır.
7. Uyurken kafayı örtmek
Kafayı örterek uyumak, karbondioksit konsantrasyonunu arttırır ve beyne hasar veren etkilere yol açabilir.
8. Hastalık sırasında beyni çalıştırmak
Hasta iken çok çalışmak veya öğrenmek beyin etkenliğinin azalmasına yol açabilir ve ayrıca beyne hasar verebilir.
9. Uyarıcı düşüncelerde eksiklik
Düşünmek beyin jimnastiği için en iyi yoldur, beyni uyaran düşüncelerin eksikliği beyin daralmasına yol açabilir. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.
10. Az konuşmak
Zihinsel sohbetler beynin etkinliğini geliştirir.

Karaciğer hasarının ana nedenleri
1. Çok geç uyuma ve çok geç kalkma
2. Sabahları çiş yapmamak
3. Çok fazla yemek.
4. Kahvaltıyı atlamak
5. Çok fazla ilaç tüketmek
6. Çok fazla koruyucu, gıda katkısı, gıda boyası ve yapay tatlandırıcı tüketmek
7. Sağlıksız pişirme yağı tüketmek
İçinde en iyi pişirme yağı olan zeytinyağı bile olsa, kızartma yaparken mümkün olduğunca pişirme yağını azaltın. Yorgun olduğunuzda, eğer vücudunuz formda (zinde) değilse kızarmış gıdalar tüketmeyin.
8. Çiğ (veya fazla pişmiş) gıdaların da tüketilmesi karaciğere ağır yük olur.
Sebzeler çiğ veya 3-5 kısım pişirilerek yenmelidir. Kızarmış sebzeler bir öğünde bitirilmeli, saklanmamalıdır.

KANSERE EN ÇOK NEDEN OLAN 5 GIDA
1. Sosisli sandviç
Zira içinde çok fazla nitrat vardır. Kanser koruma koalisyonu, çocukların ayda 12 adetten fazla sosisli sandviç yememelerini önermektedir. Sosisli sandviçsiz yapamıyorsanız, sodyum nitratsız yapılan cinsini satın alın.
2. İşlenmiş et ve domuz pastırması
Sosisli sandviçte, domuz pastırmasında ve diğer işlenmiş etlerde bulunan aynı yüksek sodyum nitrat aynı şekilde kalp hastalığı riskini yükseltir. Domuz pastırmasında doymuş yağın aynı şekilde kanserde payı olur.
3. Yağda kızarmış şekerli çörek veya lokma
Lokmalar kansere yol açan çiftli dertlerdir. Birincisi, bunlar beyaz undan, şekerden ve hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar, belki de kanser riskini arttırmak için yiyebileceğiniz en kötü yiyecektir.
4. Kızarmış patates
Lokmalar gibi, kızarmış patates de hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar ayrıca, kızarma işlemi sırasında ortaya çıkan ve kansere neden olan akrilamid maddesini de içerir. Bunlara “French fries” değil, “kanser fries” olarak çağırılmalıdır.
5. Cips, kraker ve kurabiye, bisküvi
Tümü genellikle beyaz un ve şekerden yapılır. Etiketinde “trans yağlar içermez” yazılı olsa bile, genellikle az miktarda trans yağ vardır.

Yaşamda sizin, tercih de...

PDR Dr.Fatih Kalkinc​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…