Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Hayatım biliyorum..Yaptığım diyetimin 2 günlük sıvı geçişi vardı 2. güne kızımın doğumgünü denk geldi ve kısırda gayet sağlıklı ama yiyemedim tabi..Bugün yeme düzenime geçtim hayatım..Akşam 18:00 sonrası yemek yok tabii..Spor konusundada iki gün koşturmalarımı spordan saydım fazlası çok halsiz bırakacaktı bugünden sonra eklenir artıkım..
Ben çok çabuk kilo alıyorum hayatım..Hafta sonu abartılarım özellikle akşamları yediğim için 67 leri görmüştüm bugün tartı yüzümü güldürdü..Şiş karnım indi.65 i gördüm şükür..Cumaya dahada gidicek inş.[/QUOTE]

ha iyi akrepciğim sen başarırsın eminim :)

kız hedef allahım da seni güldürsün iyimi tamam kuşum saat 8 de beni istemeye gelecekler modunda gezecem bundan sonra iyi fikir gözlerim açıldı can geldi valla
akrep arada cozutur kuşum onun birde süt diyeti var sütü geçtim akşama kadar soda diyeti allahım miğdeme ağrı giriyor aklıma gelince akşama kadar soda içilir mi sorarım sonra gelir kendine hiç bir hedefe ulaşamayacağını anlar kızlardeer açıklama yapar açlık bana göre değil ben sağlıklı beslenmeye karar verdim diye yarın günü mesela değil mi akrep sağlıklı beslenmeye karar verdin değil mi

kızlar eve geldim mutfak berbat halde ben temizliğe girişiyorum uyumuyacam akşam beni istemeye gelecekler modundayım

Slmlar, bugun doktor ve yarim saatlik spordan sonra guya diyet yapicaktimya ilk once 1 armut, sonra muz elma derken ekmekler onumde peynir ve recel yedim sonra uyumusum oldugum yerde simdi uyandim turlu yapiyorum. Simdilik yagsiznvucutlar dilerim hepimize

iktisat çalışıp uyuyacam saat 10 da uyumadım hala güzel bir ayak msj yaptım az önce şimdi güzel bir çay alacam ikt okuyunca uykum gelir zati

ya benim msjlarım gelmiyormu yazılmıyormu anlamadım yaaaa

2 gundur telden bağlanıyorum yazıyorum sonra pcden kontrol ediyorum yok telden gorunuyor oysakı....
aslında devamlı forumdayım anlamadım gittii...

bugunki menumu yazayım size

sabah: 1 yumurta haşlama
marul
1 dlm ekmek
peynir

öğle:
1 dlm kek
1 dlm ekmek
2 yk patates kavurma
peynir
az patlıcan
domates
salatalık
cay

ara-lıktan çıkıp akşam yemeği oldu
1 kase domates çorbası
2 yk patates kavurma
1 dlm ekmek

akşam: yogurt

bol su bugun daha sporyapmadım kaç gundur çok yorgunum hemen yatıyorum gun içerisindede kızım çok yoruyor beni beni baya hareketli bu ara beslenmside zayıf sinirlerimi bozuyor...yeni doğmus bebek gıbı emıyor

ekmek derken kaç dlm???

şimdi çamaşırlarımı dürüp kaldıracam uyumadım ....

gunaydın tatlım
iktisat çalışıp uyuyacam saat 10 da uyumadım hala güzel bir ayak msj yaptım az önce şimdi güzel bir çay alacam ikt okuyunca uykum gelir zati

iktisatmı...hiç sevem:S

Çay güçlü antioksidan özelliği ile kansere karşı koruma sağlar, kan şekerini düşürür, iltihabı önler, kolesterolü düşürür, kalp rahatsızlığı ve kansere karşı korur, metabolizmayı harekete geçirme becerisi mevcuttur

İçildiğinde keyif ve sağlık açısından pek çok fayda sağlayan çok az sayıdaki içecekten biridir çay. Büyük olasılıkla sudan sonra dünyada ve ülkemizde, en yaygın tüketilen içecektir. Çayın sağlık açısından faydalarının nedeni içeriğindeki fenolik bileşkeler ya da polifenoller olarak bilinen bitki bazlı büyük bir koruyucu kimyasal grubundan dolayıdır.

Polifenoller, çoğu kanser karşıtı faaliyet gösteren güçlü bir antioksidandır. Bu bileşkelerin 4.000'den fazla çeşidi vardır ve flavonoidler, antosiyaninler, izoflavonlar dahil olmak üzere çok sayıda sınıf ve altsınıfa ayrılmaktadır. Polifenoller, diğer antioksidanlar gibi hücrelerin "oksidatif stres" olarak bilinen normal ancak zarar verici fizyolojik süreçlerden korunmasına yardımcı olur. Oksijen her ne kadar yaşam için hayati derecede önemli olsa da aynı zamanda serbest radikaller olarak isimlendirilen reaktif maddeler de birleşir. Bu, vücudumuzdaki hücrelere zarar verebilir, bu zarar ise kalp rahatsızlığı ve kansere sebep olur.

Pek çok araştırmada, polifenollerin kanser karşıtı özellikleri ortaya konmuştur. Bunlar serbest radikallerin hücrelere verdiği zararı durdurabilir, tümör gelişimi için çalışan enzimleri etkisiz kılabilir ve kanseri tetikleyen unsurları işlevsiz bir duruma getirebilir.​

Siyah mı, yeşil mi?

Çayın rengi nasıl bir işlemden geçtiği ile ilgilidir. Çayın yeşil mi, siyah mı, beyaz mı ya da kırmızı mı olacağını belirleyen şey yapraklarının hasat sonrası maruz bırakıldığı işlem derecesidir. Siyah çay tam fermente edilmiştir, kırmızı çay kısmen fermente edilmiştir, yeşil çay ise hiç fermente edilmemiş ancak belli bir sıcaklıkta çevrilerek kurutulmuştur, beyaz çay ise neredeyse hiç işlem görmemiştir.

Bu dört çeşit çay arasında olgunlaşmamış, filizleri henüz tam açmadan hemen önce toplanan çay yapraklarıyla yapılan tek çay beyaz çaydır. Filizlerinin üzeri hala gümüş rengi tüylerle kaplıdır, çay kurutulduğunda bu gümüş tüyler beyaza döner ki çayın adı da buradan gelir. Beyaz çay en az işlenen çay türüdür ve aslında polifenoller bakımından da en zengin olan çay türüdür.​

Yeşil çay mucizesi

Yeşil çay; gerçekten de dünyadaki en muhteşem besinlerden biridir, kanser karşıtı özelliği vardır. Kilo vermeye yardımcıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp rahatsızlığı oranını önemli derecede düşürmesiyle bilinir. Ayrıca içinde depresyon ve bunalımın üstesinden gelmeye yardımcı olan bileşkeler içerir.

Yapılan araştırmalar ne diyor ?

Kanser önlenmesinde yeşil çayın etkisi o kadar güçlüdür ki; Ulusal Kanser Enstitüsü'nün Kanser Önleme Dalı, çay bileşkelerini insan deneklerde kanser önleme amaçlı kullanmak için bir plan başlatmıştır. Örneğin 1994 senesinde Journal of theNational Cancer Institute, yeşil çay tüketmenin Çin 'deki erkek ve kadınlarda yemek borusu kanser riskini yaklaşık yüzde 60 oranında azalttığını gösteren epidemiyolojik bir incelemenin sonuçlarını yayımlamıştır. 2004 senesinde Harvard Tıp Fakültesi'nden bir ekip, yeşil çayın yemek borusu ile ilişkili kanser hücrelerinin büyüme ve çoğalmasını engellediğini ifade etmiştir.

Gerçekleştirilen yüzlerce yeşil çay araştırması, yeşil çayın insanlarda görülen ve aşağıda listelenen kanser türlerini önlemekte etkili olduğu artık günümüzde oldukça kesinleşmiş bir gerçektir: kolon, yemek borusu, pankreas, rektum ve mide kanserleri.

Yeşil çaydaki kateşinlerin kanser karşıtı ve antioksidan etkilerini gösteren araştırmaların sayısı oldukça çoktur. Tek bir örnek vermek gerekirse Tokyo Japonya'da Kanser Kemoterapi Merkezi' nde gerçekleştirilen, lösemi ile kolon kanseri hücre kültürlerinin kullanıldığı heyecan verici bir araştırmada yeşil çayın telomerazı doğrudan ve güçlü bir şekilde engellediği kanıtlanmıştır. Telomeraz, tümör hücre kromozomlarının uç noktalarını besleyerek kanser hücrelerini "ölümsüzleştiren" bir enzimdir.

Yeşil çay kolesterolü düşürür

Yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi hem hayvan hem de insan üzerinde yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır. Yeşil çay aynı zamanda vücutta yer alan pıhtı ve inmeye sebep olabilen fibrinojen maddesinin de miktarını azaltır. Circulation Journal 'da Temmuz 2004'te yayımlanan "Yeşil Çay Tüketiminin Koroner Arter Rahatsızlığının Gelişimi Üzerindeki Etkileri" başlığını taşıyan bir makalede araştırmacılar, hastaların yeşil çay tüketimlerinin koroner arter rahatsızlığına yakalanma olasılıklarını düşürdüğü sonucuna varmışlardır.

Yeşil çay kilo vermeye yardımcıdır

Yeşil çay kilo vermek isteyen kişilere de yardımcı olabilir. American Journal of Clinical Nutrition 'da yayımlanan bir araştırmada yeşil çay içirilen erkekler yeşil çaydan farklı ancak ona çok benzer bir içecek tüketenlere kıyasla daha çok kalori harcamıştır. Araştırmalar yeşil çayın metabolizmayı daha fazla çalıştırdığını dile getirmektedir.

Yeşil Çay dopaminin salgılanmasını sağlar

Yeşil çaydaki tenin adlı madde iyi bir ruh haline ve artan bir rahatlama hissine neden olur. Hatta Japonya'da sadece bu maksatla kullanılmaktadır. Tenin, beyni sakinleştirme eğilimi olan bir hormonun salgılanmasını sağlar. Aynı zaman da mutluluk ile yakından ilintili olan temel beyin kimyasallarından dopaminin salgılanmasını da tetikler. Dopamin beynin temel zevk ve ödül sağlayıcısıdır ve çay içildiğinde salgılanan dopamin büyük oranda mutluluk hissine katkıda bulunur.

Alzheimer'a karşı yeşil çay !

Antioksidanların nörodejeneratif rahatsızlıkların önlenmesinde önemli bir rölü vardır. Annals of Clinical Psychiatry'de 2005 senesinde yayımlanan "Antioksidanlar ve Alzheimer Hastalığının İncelenmesi" başlıklı bir araştırmada, alzheimer'ın önlenmesine yardımcı olacak etkenler bildirilmiştir ki bunlar: Yeşil çay, sarımsak, resveratrol (üzüm çekirdeği), C ve E vitaminidir.

Kaynak: Bugün Gazetesi
Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı

Bugun butun gun dısardaydım ınternete hıc gıremedım

Hemen yedıklerımı yazıyorum

Sabah uyandıgımda sogan suyu ve bır kasık pekmezımı ıctım
2 dılım kasar peynırlı domateslı kepek ekmegınden ufak bı sandvıc yaptım
Ardından evı sılıp supurdum dısarı cıktım
Aksam eve geldım, ızgara et ve pılav yaptım (kocişe normal pılav bana resmen bır lapa)
Bu kadar.
1litre su içebildim bugun
Şimdi kiraz saplı cubuk tarcınlı cayımı içiyorum

Sevgıler herkese..

günaydın, küççük baş belamı okula bırakayım geliyorum

Ara yapmamisin hic belki vaktin yoktur ama metblzma yavasliyor hatirlatayim gun icerisinde az yemissin tamam irade super ama vucudu ac birakmmk lazim

Kızlar salya sümük hastayım yaz günü...ateşten gozlerimi acamiyorum iki gündür...ihmal ediyorum kusura bakmayın

Gecmis olsun bende diyirum seldo nerelerde dikkat et kendibe
günaydın, küççük baş belamı okula bırakayım geliyorum

Gel bakalimmmmm gellll gelecegin varsa goreceginde var....:)
Bidiga iyi dersler....

Gunaydin kizlar. Erik ve meyva yedim adet olmusum karin agrisi bel agrisi. Doktorla randevularim var goz ve kalp doktru. Arastirma sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…