Buna çok güldük arkadaşlarla hele :)
Çok geçmiş olsun kuzucuga..ben de soğan kürü ile 3 yıldır antibiyotik kullanmıyorum..ama benim bildiğim bir saat bile bekletmiyorsun her kullanımda narenciye sikacagi ile beyaz soğanı sıkıp bire bir sulandirip antibiyotik gibi 12 saat ara ile veriyorsun..
Napalım babam işe gidiyo kardeşim okula üşeniyo insan kahvaltı hazırlamaya hele o gün ikimizde çok üşendik yan tarafta davet edincee oldu bitti kahvaltı işiHerşeyi olduğu gibi yazıyorum
siyah beyaz hepimiz eleştirilerde veya önerilerde bulunuyoruz burada ki her halde en çok akıl verenlerden biri de benimdir. aslında yaptığımız şeyler tecrübelerimizi paylaşmak. herkesin deneyemi farklı.»
canim benim fikrim cocuk eziyet cekmesindense ilac verilmesinden yanayim.benim kucuk 4 aylikken hafif burun akmasi ile nezle gecirdi ben de goturmedim.sonra bronsite cevirdi tabi ve kuzucum bir cok agir ilac igne kullandi.sonra da bu ilaclarin yan etkisiyle bir hafta karin agrisi cekti.eger atesi varsa bogaz iltihabi vardir ve malesef antibiyotiksiz gecmiyor.anne olunca insan ise yaramaz sagliksiz seyleri cocuga vermek istemiyor.ama benim fikrim cocuk ilac icerse daha cabyk iyilesiyor ve eziyeti bitiyor.
antibiyotik verecegim diye cocuga diye uzulme bence.bak kac zamandi hasta minikler.demekki gecmiyor.en dogrusunu anne kendi bilir ama benim fikrim ates de tehlikeli cocugu bekletmeyin.dr a goturun bi ilac versin.hem cigerlerini de dinler.
kendini kotu hissetme canum.biraz bilmislik gibi oldu beni yanlis anlama lutfen sadece benim.fikrim.cook gecmisler olsun gecsin gitsin artik
ölçü nasıl veriyorsun 1 tatlı kaşığı soğan suyu +1 tatlı kaşığı su sabah akşam yetiyo mu mesela? senin yaptığın daha mantıklı geldi,ama bil ki beklemişi bile fayda ediyo zatedece ishal ediyo
canım benim kimseyi kınamak haddimize değil. ben sadece ne kadar da farklı yaşam tarzları var ona hayret ediyorum bir diğer yandan da hoşuma gidiyor farklı hayatlara şahit olmak.
siyah beyaz hepimiz eleştirilerde veya önerilerde bulunuyoruz burada ki her halde en çok akıl verenlerden biri de benimdir. aslında yaptığımız şeyler tecrübelerimizi paylaşmak. herkesin deneyemi farklı.
gelelim antibiyotik meselesine. ben şu an gözüktüğü gibi titiz bir anne değilimdir.hatta fazla rahat bile diyebilirsiniz bana. sadece elimden geldiğince iyi bir anne olmaya çalışıyorum. çocuklar doğduğundan beri o kadar sık hastalandılar ki. büyük oğlan ilk antibiyotiğini 20 günlükken kullandı.ikizler hem birbirlerine hastalıkları bulaştırmanın hem de emzik kullanmanın sonucunda sürekli üst solunujm yolu enfeksiyonu geçiriyorları. onlar hastalandığında ilk yaptığımız şey aman ilerlemeden antibiyotik kullanalım yoksa geçmez diye antibiyotik kullanmaktı.eşimin doktor olması sebebi ile ilaca ulaşmamız o kadar kolay ki...çocuk doktoru değil ama ilacı bilir veya sorar gider eczaneden getirir. çoğu zaman hastaneye çocuğu getirmemize bile gerek yok ilaç almak için...durum ciddi ise muayeneye tabi ki getirir. geçen yıl bir kaç defa biz ilaç başladık (artık evde yedek antibiyotik bulundurnaya başlamıştık) sonra ateşi düşmeyince eşim yok o değil yok bi hocaya gösterseydik diye çocuğu yrd. doç bir doktor var ona götürüyorduk. o da işni titiz yapıyor, sabah kan alınıyor, akşama kadar idrar tahlili için çiş bekleniyor sonuçta durum ciddileştiği için en son antib. iğne 3 doz+ 7-10 gün antib. şurup veriliyordu. ara vermeden 3 çeşit antibiyotik verdiğimiz oldu çocuklara. beni bu aşamaya getiren şey işte bunlar. ben de artık eskiye göre kafamı toparladım, bu tarz şeylerle uğraşabilcek gücü kendimde görüyorum. evet biraz uğraştık amma hastaneye gitseydik da benzer zorluklar olacaktı. sonuçta antibiyotikler de ishal yapıyor ( belki de kuvvetli antibiyotik üretmişimimdir o yüzden ishal etmiştir ) Dün 10,30dan sonra çocuklar hasta diye izin alıp eve geldim. 2 tanesi iyiydi. bir tanesi en son dünöğlen 2llerde ateşlendi., 5 gibi de son ağrı kesiciyi verdim gece ateşlenmedi. bu günü de atlatırsak tamamdır inşallah.
ölçü nasıl veriyorsun 1 tatlı kaşığı soğan suyu +1 tatlı kaşığı su sabah akşam yetiyo mu mesela? senin yaptığın daha mantıklı geldi,ama bil ki beklemişi bile fayda ediyo zatedece ishal ediyo
canım benim kimseyi kınamak haddimize değil. ben sadece ne kadar da farklı yaşam tarzları var ona hayret ediyorum bir diğer yandan da hoşuma gidiyor farklı hayatlara şahit olmak
Kaptanım çok özür dikerim kaç gündür hastanediyiz annemin ateşini düşüremiyoruz o yüzden ilgilenmedim bu gün beni izinli saysanız olur mu 3 gündür hastanediyiz kaptanım tartışmadım bile özür dilerim kaptanım lütfen
dimp listede olacaksın ama başlangıç kilon-geçen hafta cuma günkü kilon bir de bu sabahki kilon lazım baktın mı kilona?Ben listed yokmuyum?
Kaptanım çok özür dikerim kaç gündür hastanediyiz annemin ateşini düşüremiyoruz o yüzden ilgilenmedim bu gün beni izinli saysanız olur mu 3 gündür hastanediyiz kaptanım tartışmadım bile özür dilerim kaptanım lütfen
dimp listede olacaksın ama başlangıç kilon-geçen hafta cuma günkü kilon bir de bu sabahki kilon lazım baktın mı kilona?
Canım başlangıç kilom 81 geçen hafta cuma 80 bu sabahta 77.6 geldim duraklama günleri yaşıyorum. :)
Hedef kilomda 55 canım :)
neyse canım , senden cevap gelmeyince geçmiş okudum 80 yazmışsın çizelgende de 77,6yı görünce ve günlük de kilo bildiridiğin için onu yazdım, doğru yapmışım.hedef kilonu yazmamıştım onu nasıl etsek ki? akrep, arkadaşın hedef kilosunu gelecek hafta mı bildireceğiz şimdi:44:
dimp , cuma günü saat 12ye kadar kilo bildirimi yapılmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?