Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

"YE KIZIM YE, ya da YE OĞLUM YE!" diye çocukları yemeye zorlamak doğru değildir.

Yüksek glisemik indeksli gıdalar, şekerli içecek, meyve ve meyve suları gibi (aşırı fruktoz yani meyve şekeri içeren) yiyecek ve içecekler aşırı miktarda tüketilmediği takdirde, çocuklarımızın karaciğerleri yağlanmaz.

11-15 hatta daha küçük yaşlarda göbekleri çıkmaz ve göbekleri önde dolaşmazlar. Bu şekilde beslendikleri takdirde, kilo almazlar ve aldıkları fazla kiloları da rahatlıkla vererek, sağlıklı büyür ve gelişirler.

Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren sevdikleri, istedikleri ve merak ettikleri bir spora başlatmamız şarttır. Ana babaların en önemli görevlerinden biri de budur.
"Ye kızım ye, ya da ye oğlum ye!" diye çocukları yemeye zorlamak doğru değildir.

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç hastalıkları profesörü

bugun yediklerim
sabah ekmek,tereyag bal(ikisi de halis muhlis en hakikisinden),zeytin
ogle komsuya gittik orada cocuklar aman dokmesin kirmasin diye bisey yiyemedim
aksam 5 de bir tabak sarma,yogurt,komposto
bitki cayi ihlamurlu tarcinli.
spor 60 yarim mekik

Bugunku menum sabah herzamanki kahvaltim.oglen 1dilim sinitzel.malesef kizarmis.cevizli kerviz salatasi.aksam tarhana corbasi+ lahana sarmasi.
Simdi cayimi icip bir avuc ceviz yedim.ben evdeki cevizi bitirene kadar rahat edemiycem heralde

Merhaba arkadaşlar
Diyetinde dikkat ettiğim tek şey ekmeği az yemek yapamiyor m yalan değil ve benim yuzundem yüzde düşsün istemiyorum biraz ara versem dibra devam etsem diyorum çok iyi olur aslında ama uzaklaşmakta istemiyorum ne uspsam bilemedim

off yaaaa ben hedeflerimden çook uzağım hiç bişey yapmıyorum gereksiz şeylerle uğraşıyorum buraya gelip yediklerimi yazacak yüzüm de yok...
Bende oyle sayilirim canim.olsun sen yinede gel.yalniz kaldim buralarda :) bide bisey sorucam sen karatay diyetimi yaptin ne kadar surede kac kilo verdin.simdi kac kilosun

ya itiraf ediyorum takıntılı bir şekilde internette şurda burda çıkan haberleri köşe yazılarını okuyorum...Veee strese giriyorum biliyosunuz ben streslenince ne yaparım:125:...En güzeli stresli şeylerden uzak durmaya çalışmam ve alakasız kitaplarla kafamı biraz dağıtmam lazım.
Görüyorsunuz psk. detseğe hepimizin ihtiyacı var.

Son dönem gündemi beni de çok geriyor , tepki olarak cumadan beri haber okumuyorum...bolca dua ediyorum...sana da tavsiye...yapacak en güzel şey bolca dua..

Regl döneminde cozuttugum için bugün oruca döndüm ve menüyü şimdiden yazicam ki yoldan cikmayayim..

İftar : (okulda) 1 avuca yakın kuru siyah üzüm

(evde) 2 kase yoğurt çorbası
1 porsiyon karnabahar kızartması ( yağda malesef dunden kalan)

Sahur : tost
biberiyeli yeşil çay

2 lt şu
bol kuşburnu çayı

200 ip atlama

Dünkü menüm
Sabah 1 dilim patates böreği
Ara 6 ceviz yarım portakal
Akşam: Tabuk butu ve pirinç pilavı vardı buttan 2 çatal aldım pilavdan dolu dolu bir kaşık yedim
Ara: Kivi portakal çeyrek nar 1 avuç patlamış mısır.
45 dk sporumu yaptım çay olarakta sarımsak çayı içtim..

Son düzenleme:
merhaba kizlar.cocukla ve benhastayiz.gece beni hic uyutmadilar.sabah da bi sinir kupu olarak kalktim tabi.gece uyumamalari hastaliktan degil bu onlarin huyu oldu iyice.kiz 28 aylik olcak oglan da bir yasia girecek.ama hala gece o kadar cok kalkiyorlar ki.gunduz zahmetleri olaxak tabi ben anneyim onlar icin izindeyim evdeyim.onlarla tum gun ilfilenmeliyim.kadin da gwkiyor evin isini xamasiri utuyu hallediyor gidiyor.rahatim gunduzleri yani sadece cocklarin ihtiyaclari icin kosturup duruyorum.ama gece de uyuyup dinleneneyince co k kotu uyaniyorum.bugun bi de kizimin canini acittim cok fena sekilde malesef sabah zencefilli bal verirken direndi agladi her yere bulastirdi parmagimi isirdi sonra o aglayinca ben de koptum artik agladim durdum.canini acittigim.icin daha cok uzuldum.
off ya benim de psikolojim bozuldu artik.annelik ne zor ismis ya.hic bir sekkilde ne ben memnun oluyorum ne de onlar.calusmaya baslasam aklim evde kalacak daha cok kucukler.su uyku problemini nasil cozexegim bilmiyorum.
neyse kafanizi sisirdim bende sorun bitmez..

Seni okadar iyi anliyorumki anlatamam.benim ufaklikta gece uyumamak icin elinden geleni yapiyo.bazen 2 de zor uyutuyorum.tam rahatim derken 5 te kalkip deli gibi agliyo.ne istedigi belli degil.bazen televizyon acip oturuyorum.sana yeni ogrendigim bisey tavsiye ediyim.yatagina karinca duasi ve nazar ayeti koy.Allahin izniyle ben faydasini gordum.bide gece uyuturken telden yasin suresini aciyorum sabah daha sakin kalkiyo.canini acittigin icin uzulme bende gece agladiginda birkackez bende yaptim sonra sarilip ben kucuk yavruya nasil yapatim diye cokta uzuldum.ama onemli olan aliskanlik haline getirmemek bence.insan bazen tutamiyo kendini.Allah yardimcin olsun arkadasim

Çok geçmiş olsun!! Yaşları çok yakınmış allah yardımcın olsun...bunlar iyi günlerin deyip ahkam keserdim ama ben de şimdilik bi tane...ukalaligi erteleyip bi çocuğa da bakamiyosun ya utan kendinden seldom hanım diyerekten utandım kendimden :/

Uyku melegi diye bir site ve kitap vardı sanırım uyku duzeniyle ilgili yöntemler veriyor..denersiniz belki

Kızlar saçlarımı boyamak istiyorum eğer deneyiminiz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim burda anlattım;
http://www.kadinlarkulubu.com/sac-r...r-yardiminiza-ihtiyacim-var.html#post33241597
Tatlım öncelikle saçlarında boya yada kına varmı ??

off yaaaa ben hedeflerimden çook uzağım hiç bişey yapmıyorum gereksiz şeylerle uğraşıyorum buraya gelip yediklerimi yazacak yüzüm de yok...

Bende oyle sayilirim canim.olsun sen yinede gel.yalniz kaldim buralarda :) bide bisey sorucam sen karatay diyetimi yaptin ne kadar surede kac kilo verdin.simdi kac kilosun

Kızlar noluyor size ??
Akşam saatlerinde yemediğinizde cidden çok süper oluyor..Akşamınızı 7 den önce yiyin ve sonrası yemekden uzak durun cidden süper oluyor bunun içinde büyük sözler yeminler verebilirsiniz büyük fydası oluyor, örnek ben

Tatlım öncelikle saçlarında boya yada kına varmı ??

:

Kaptanıııııııııııııımmm yine ne varsa bizim takımda var :) şimdi saçımı önce (2 sene oluyor fındık kabuğu yaptık sonra ışıltılı kahve baktım çok dökülüyor kına yaptım.. Ama iki sene önceydi aktı hiç kalmadı bide sürekli kestire kestire çok çok az yani 1 cm uçlarında var onlarında artık rengi atmış.. Şimdi kaptanım ben böyle bal köpüğü istiyorum ama birazcık açık bi bal köpüğü malum ilçedeyim burdaki kuaförlere sıfır güvenim var gidiyorum azıcık ucandan al diyorum kısacık veriyor elime bide boyayı güvenemem..
Bide o fotoda biraz daha koyu çıkmış saçlarım kaptanım. Şimdi ne yapmamı önerirsin?

Geçmiş olsun canım

Dünkü menüm:

Sabah:
1 porsiyon haşlanmış nohut, yarım simit, bir kupa ıhlamur karışımlı çay.

Öğle:
1 etli pide, yeşillik, limon, turşu.

Akşam:
2 dolma, 1 peynirli gül börek,yeşil zeytin,1 hanım eller,bi ısırık çuku çuku, 1 kupa ıhlamur karışımlı çay.

Spor:200 zıplama

Kitap:Yaratılışın sırrı

su:2.5 litre

Hmm anladığım kadarı ile saçların kendi saçların..

Tatlım o dediğin açıcı ve boya karışımlarına hiç geek yok, saçını çok yıpratırsın..Bana göre yavaş ama emin adımlarla ilerleyelim yaza girmeden dediğinsaç rengine kavuşursun hem de her defasında farklı bir renk saçla çıkarsınayna karşısına ne dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…