Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Abooo kimse eksi de değil ama barajı asamamisiz. Takım ceza alacak maalesef

Aaaaa baraj mi var ? Kac ki baraj ? Bi de ceza ne ? Ne cok soru sordum babam boyle pasta yapmayi nerden ogrendi diyim de tam olsun.....

Eveeeettttt saat altiya dogru geldigime ve yeme isi bittigine gore menumu yazayim

Sabah 1 yumurta 1 dilim ekmek azcik pirasa yemegi

Ogle 1 kase mercimek corbasi yine biraz pirasa (esim pirasa sevmedigi icin yemek kaliyor bende hem yemek bozulmasin hem de kalorisi dusuk diye dayandim pirasaya)

Aksam dolu ve buyuk bi kase bulgur pilavi 1 kase de yogurt

Spor=6.6 km yuruyus ve kosu

Biz ailece balik beslemeyi seviyoruz ama daha acemiyiz bikac aydir basladik suan demosoni ve sari ve mavi prenses baliklarini besliyoruz ama hepsi yavru daha ureme zamanlari gelmedi dedik ki yetiskin baliklar alalim da uresinler cogaltalim bi hafta once esim gitti 2 tane yetiskin sari prenses aldi geldi ama akvaryumcu genc orda yokmis yasli babasi vermis baliklari neyse erkek sari prenses almayi unutmus esim iki gun once aldik beraber bi tane yetiskin erkek getirdik koyduk akvaryuma iki gundur disiler erkegi kovalayip duruyor onu istemiyorlar akvaryumda nereye gitse durtukluyolar bi turlu birbirlerinden elektrik alip da ureme girisimlerine baslamadilar bugun internetten bakip ogrendik ki bizim disi sari prenses zannettigimiz baliklar meger sari prenses degil ona benzeyen baska bi türmüs hey allahim yasli amca bilemedi herhalde biz de uzuluo duruyorduk birbirlerinden elektrik alamadilar diye ne saflik yarabbim

Kizlaaaaaar çok özür dilerim unuttum ben tartilmayi ve gün çok telaşlı geçince gelip bilgi de veremedim...

Zadegan, 39 yaşındayım :) beynimde iki stent var, beyin kanaması geçirmiştim... O stentler değiştirildi... Çok iyiyim şükür... Bazen basagrilarim oluyor ama geçecek inşallah :)

Benim kız da kedi köpek olmadı at istiyor :/ hayvanlar güzeldir uzaktayken :)

Ben de menumu paylasayim.
Sabah 1 dilim ekmk.domates.biber.7 zeytin bir parca pynr.
Oglen sahanda yum.2 dilim ekmk.6 zeytin.domates
Aksam 2 parca kiymali pide.salata yogurt.
1 saat yuruyus

Her akşam çay ve çayin yaninda tatli birşeyler yemege öyle alişmisım ki...şu an boşlukta gibiyim yaninda birsey yememek icin akşam çaylarini çikardim hayatimdan

Evet arkadaslar .. Ben yeni katildim araniza.. Bu siteyede yeni uye oldum.. Ne yapmam gerekiyo simdi.
Hoşgeldin canııımmm...
Bol paylaşım günlük menü spor ve kitap ve su bildirimi..
Kilo vermek istediğini hemde çok istediğini bize inandırınca 2 hafta sonra listedesin kuzu...
Şu an itibari ile deneme süren başlamiş bulunmaktadr..
Öncelikle tanıt kendini..
Başarılar

Aaaaa baraj mi var ? Kac ki baraj ? Bi de ceza ne ? Ne cok soru sordum babam boyle pasta yapmayi nerden ogrendi diyim de tam olsun.....
Evet canım.. %30 barajı var.. Altına düşen takım ceza alıyor ve biz zaten cezalıydık cezamız katlanıyor.. İlk üçe girdiğimizde ise cezalarımız siliniyor ve biz hala giremedik şu ilk üçe hoff...

Menü ve spor güzelmiş canım.. Kitap ve su yok ama onlar nerde güzelim

Ayy ben çok güldüm buna yaa canım benim ne güzel anlatmışsın harikasın ama yaa

Canım benim arayamadım da seni.. Benim yeni hat yeni paket durumlarına kurban gitmiş senin numaran.. Bizzahmet face dan özel mesaj atsana bana bacım numaranı.. Bu sefer defterime yazıcam nolur ne olmaz.. akıllı da olsa güzven olmuyo telefonlara..

Ben de menumu paylasayim.
Sabah 1 dilim ekmk.domates.biber.7 zeytin bir parca pynr.
Oglen sahanda yum.2 dilim ekmk.6 zeytin.domates
Aksam 2 parca kiymali pide.salata yogurt.
1 saat yuruyus
Menün güzelmiş şekerim.. Su ve kitap ilgini de eklermisin.. Yürüyüş de yapmışsın harikasın

Her akşam çay ve çayin yaninda tatli birşeyler yemege öyle alişmisım ki...şu an boşlukta gibiyim yaninda birsey yememek icin akşam çaylarini çikardim hayatimdan
Ah canııımmm alışkanlıklar işte hayatımızdan çıkmaları zor oluyor ama imkansız değil tabii.. Kötü ise çıkacak hayatımızdan..
Ben de tam tersi akşam atıştrmalıklardan kurtulmak için çay çeşitlerinden bir demet oluşturuyorum.. Bitki çayı, normal çay, sıcak su bazen bal ekliyorum.. Ard arda deviriyorum valla bardakları.. Bardak ta ööle ince belli değil tabii, kulplu kupalar..

Bugün menüm

Sabah
Yeşil zeytin, domates, soğan, nane maydanoz, teeyağında yumurta, pide, çay, yarım taş kadayıf..

Öğle yok

İkindi
Yarım muz, bikaç tane üzüm, 1 mandalina, yarım cennet meyvesi, az nar, 1 küçük havuç

Akşam (18:00 öncesi )
Fırında mütevazi tavuk
Bol salata
1 kaşık bulgur pilavı...

Su:
2 litre

Kitap:
İki kitap aldım birine başlicam bugün..

Bugün acaip bir yemek yaptım ilk defa.. Harika oldu.. Hem kolay hem nefis oluyor görüntüsü tadı.. Tavsiye ederim sizede hemen tarifini vereyim siz de deneyin..

Mütevazı Tavuk Tarifi

• 4-5 adet tavuk but
  • 2 adet kuru soğan
  • 7-8 adet sarımsak
  • 6-7 adet Patates
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet rende domates
  • Yarım limon ( tavukları ovmak için)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Üst sosu

• 1 kaşık domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı Kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 bardak sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Merhabalar,

Sizlerle çok iddiasız kendi halinde ama bir o kadar da lezzetli özellikle çocuklarınızın da çok seveceği bir tavuk tarifi paylaşmak istiyorum.

Tavuklarınızı güzelce yıkayınız.
Patatesleri yıkayıp yuvarlak yuvarlak dilimleyiniz.
Biberleri 4-5 cm eninde geniş geniş doğrayınız
Domateslerinizi rendeleyiniz.
Soğanlarınızı soyup halka halka doğrayınız.
Sarımsaklarınızı soyup hazır ediniz.

Tepsinizi ya da kare borcamınızı alınız ( ben normalde 4 adet tavuk butunu kare borcam da yapıyorum ama bu sefer 5 adet olduğu için borcama sığmadı bu nedenle tepside yaptım)

Tepsinizi 2 kaşık sıvı yağ ile yağlayınız.
Tepsinizin en altına yuvarlak kesilmiş patateslerinizi güzelce sıralayınız. Üstlerine tuz ve karabiber serpiniz.
Patateslerin üzerine soğanları sonra sarımsakları diziniz.
Sonra sivri biberleri,
Biberlerin üzerine rende domateslerinizi dökünüz.

Bu malzemelerin üzerine yıkanmış tavuklarınızı diziniz.

Tavuklarınızı yarım limon ile tepsideyken ovunuz.

Limon ile ovulmuş tavuklarınızın üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şekeri bölüştürerek paylaştırınız, serpiştiriniz. çok şeker de eklemeyiniz 1 tatlı kaşığı yeter bu kadar şekeri hepsine bölüştürünüz.

Tavuklar hazır sıra sosumuz da

Derin bir kasede 1 kaşık domates salçasını (2-3 bardak su ile açınız içine 2 tatlı kaşığı kekik ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyiniz biraz tuz biraz karabiber ekleyerek sosunuzu karıştırınız.

Sosunuzu kepçe ile yanlardan koyarak( boca etmeyerek ki, sos limonla ovulmuş tavukların üstüne gelmesin tavuklar nar gibi kızarsın)Yanlardan tepsideki malzemelerin üzerine dökünüz.Tepsinize sosu koyduktan sonra çok yavaşça şöyle bir sallayınız ki sos altta ki malzemenin her yerine değsin ama üstte ki tavuklara değdirmeyin.

200 derece de ısınmış fırında 45-50 dakika daha doğrusu tavuklar kızarana suyu da bitmemiş azalmış olana kadar pişiriniz. Ya da ne zaman oldu diyorsunuz o zaman tamamdır :))))

Eğer bu şekilde pişirirseniz ve sunum yaparken spatula ile dikkatlice alttan alttan alırsanız servis tabağınız da şık bir sunun elde edersiniz.

Spatula ile alttan alınca tabağınızda,

En altta lezzetli patates onun üstünde soğan sarımsak biber ve en üstte kızarmış nar gibi olmuş tavuk olur ve daha şık görünüz hem de siz daha rahat sunum yaparsınız.

Not : Tüm malzemeler kullanılacak borcamlara tepsilere göre azaltılıp çoğaltılabilir ben orta boy derin fırın tepsisin de yaptım.

Afiyetler olsun.

Menü ve spor güzelmiş canım.. Kitap ve su yok ama onlar nerde güzelim
Kosu bandinin tepesinde 1.5 litre iciyorum zaten diger zamanlarda da 1 lt icmisimdim toplam 2.5 lt olmustur

Kitap da bugun Sir Arthur Conan Doyle'den Sherlock Holmes-üç çatılı ev i bitirdim
Frank Peretti nin Yemin isimli kitabina basladim onun haricinde de bol bol ders kitabi okudum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…