- 7 Mart 2011
- 2.302
- 16
- 158
bugünkü menüm
sabah 3 bardak su
kahvaltı 1 yumurta,5 zeytin,az peynir,2 fincan çay,1 küçük domates
ara 1 elma
öğle 1 porsiyon türlü,1 kase yoğurt,1 dilim ekmek
ara 1 fincan türk kahvesi
akşam 1 kase sebze çorbası
2 fincan rezene
3 litre su

hayrlısı olsunn karabiberim akreple diyoruz ki inş yaza doğru hayırlı bir kısmetim olur ben de elektirik alabilirsembak yenii birşey daha öğrenmiş oldumm,ben neden anlamıyorum bu hesap işlerinden
ama neyse öğreneceğiz anlımızın akıyla çıkarız elbett
yüzde o haftaki yüzdeler toplanacak sonraa kişi sayısına bölünecektii
sen kendininkini hesaplarken mi öyle yapıyordun
Allammmm yanlışlık yapmadan öğrenseydim şu işii
bu arada ne kaçması biz seni telli duvaklı vereceğizz

ben şartlar öyle olduğu için haftalık listem oluyor hatta bazı malz çürüyor zamansızlıktan yada aşırı soğuktan mutfağa girmek istemediğim için yapamıyorum birde bu sene tembellik yaptım yemekhaneyi kullandım akşama da çorba ile geçiştirdim meyve ile ama işe yarıyor değilmi ne yapacağın bellli oluorBen dün şöyle bir yöntem buldumm canlarım,
KKda gezerken yemek sitesinde kadınlar 1 haftalık ,yemek listelerini yazıpp,o yemekleri yapmaya çalışıyordu ve hergün ne yapcam derdi kalmıyordu.
Bende onlara özenip 1 hafta liste hazırlamıştım gerçektende çok rahatlık olmuştu evdeki malzemeler de kullanılmış oldu
Bide herzaman aynı yemekleri yapmaktan bıkkınlık gelir bana ,isterimkii değişik tariflerde deniyeyim ama listeye bakmadan ne kadar kullanılmış öğrenmeden yapamamm illaki bakmamm lazım o yüzden üşenir bildiğim yemeklerin dışıda yemek yapmaya kalkışmazdım.
Dün akşam dedim 1 haftalık yine hazırlıyayımm anam oda ne ben 1 haftalık hazırlayacağıma 1 aylık hazırlamışımm
Yanii 1ay listeye uyarsam kafadan rahatım
Bugün eşim evde yok mesela o yüzden basit bir yemek yapabilirim menüm,
-Etsiz çiğ köfte
-marul salatası
-tencerede fincan kek kızlarıma,
kendimede birşeyler bulurumm kesinlikle yemeyi düşünmüyorum çünküm
kız ha ben ha sen ben de bilmemm kek işi pasta işi yormasaydın kendini pastane den aldırdın soğuk ara yapardın yaparak sarma çiğ köfte içli köfte amerika salata yada rusUnutmadan yazayım ,hergün aynı yemek hiç yazmamışım,hergün farklı bir yemek yapılacak,
Polonyaya gittiğimizde hiç yemek çeşiti bilmezdim ,bilmezdim derken sadece annemdem ne öğrendiysem oydu,
3 yıl orda kaldım,bize büyük elçinin eşi,ateşe eşleri ,yani büyük elçilikte çalışan herkez mutlaka gelecekti yemeğe,
Ben hiç birşey bilmiyorumm nasıl ağarlayacağım deyip bunalıma girmiştim,çünkü çok güzel ağırlamam lazımdıı
oyyyyyy aylarım geçtii internette yemek sitelerinde ,her siteyi inceliyor,nerde nasıl tarif var öğrenmeye çalışıyordum
Büyük elçinin eşi diyette salata çok yermiş çeşit çeşit salata yapmak lazımdı,bütün salataları incelerdimm,eee anamızdan sadece marul salatası ,domates salatası öğrenmişiz
Akrep sen bilirsin adananın yemek düzeninii,bilmeyiz biz öyle önden çorba,arkadan ana yemek,sonra pilavv,
ne yaparsan getir sofraya hepsinii koy tabaklara yee kaşığı daldır misali,
Hatta bu yemek meselesi yüzünden polonyaya bile gitmicektimde kayınvalide ikna etti beniikızım koca oralara yanlız gönderilirmii ,yaparsın gelenlere birşeyler
Ne bilim şu internette ne harika yemek çeşitleri varmış,9 yıl boyunca ne kadar zorlanmıştım ,hiç yemek yapmayı öğrenmeden evlenirsen sonra anne nasıl yapacam diye ararsan böyle olur işte
Şimdikii evlenecek kızlar çok şanslı bizden,eğer evinde internetin varsa aç yemek istesi ne yemekler varr ,bir gün olmazsa diğer gün güzel olurr
Dur ben nerden nereye geldim yavvv konuyu dağıtmadan
Konuya gelecek olursak,5 tane defter doldurmuşum,her yemeyi,pastayı,çorbayı,salatayı,böreği yazmışım yanii
Yaptıklarımda oldu aralarından ,beşemal sosları,ozamaan öğrenmiştim anam kek bile yapmamıştıkii bize çalıştığı için
Hergün bir yemek yapar farklı tabiki belkii herkezin bildiği ama benim hiç bilmediğim çok basit yemekler olabilir,havucu rendeleyip pişir yoğurtla ye bunu bile inanın internetten öğrendimm.Eşim karıcım sen erkeğin kalbine giden yolu buldun derdi,akşamları işten gelirken ne yemek yaptığını söyleme evde göreyim akşamı aç beklemek güzel oluyor derdi,
Belkii hepinizin bildiği ama benim bilmediğim yemekler bizi nasıl da mutlu ediyordu,hergün ne yapacam derdi yok,aç bilgisayarı bul tarif yap
Neyse dün o defterlerim çok işime yaradı çokkkk
1 aylık listemi hazırladım,1 ay rahatım artık

nasıl gelmemişim yavvvv sabahın ilk bildirimini ben yaptım sonrasındada paylaşımlarım oldu
ah canım valla vicudum çok orantılı kilomu belli etmiyorum şimdi 78 deyince herkez şaşırıyor olamassın 67 tamam ama 78 yoksundur diyorlar biraz milletin gazına geldim çok iyi kilon 3 çocuk annesisim maaşallah diye diyee tabi bendede büyük bir rahatlık bu kışın başında 72 dim sonra 75 oldu ardından ameliyat olup hareketsiz kalınca can sıkıntısından yedim 79 oldummaaleseff ama bu sefer milletin dedigine kulak asmicam 65 olup orada sabit kalmaya çalışıcam inşallah
inşallah canım ben de 81 kilo iken millet inanmıyor du kaslısındaır göstermiyordur kilo kendini salpıç durmuyordur vucudun düzgündür canım ayrıca annelik kadını çirkinleştiriyormuş mumamellesi yapmayın bilakis annelik öyle güzel bir duygu olsa gerek ki insan hayatı farklı algılıyor kadına değer katıyor daha güzel bakıyor anne bakışı vardır ya derin içten sevecen dünyadaki hiç bir neden o bakışı attıramaz kadına emin ol canım ilerde ben de olurum inş allah bana da nasip eder ....