Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

bugünkü menüm
sabah 3 bardak su
kahvaltı 1 yumurta,5 zeytin,az peynir,2 fincan çay,1 küçük domates
ara 1 elma
öğle 1 porsiyon türlü,1 kase yoğurt,1 dilim ekmek
ara 1 fincan türk kahvesi
akşam 1 kase sebze çorbası
2 fincan rezene
3 litre su
:46::46::46::46: süoer işte böyle olacak menü dediğin :nazar::nazar::nazar:
:1::1:bak yenii birşey daha öğrenmiş oldumm,ben neden anlamıyorum bu hesap işlerinden :1:ama neyse öğreneceğiz anlımızın akıyla çıkarız elbett
yüzde o haftaki yüzdeler toplanacak sonraa kişi sayısına bölünecektii
sen kendininkini hesaplarken mi öyle yapıyordun:1:
Allammmm yanlışlık yapmadan öğrenseydim şu işii:1:
bu arada ne kaçması biz seni telli duvaklı vereceğizz
hayrlısı olsunn karabiberim akreple diyoruz ki inş yaza doğru hayırlı bir kısmetim olur ben de elektirik alabilirsem :1::1::1: benim nişanımda milleti toplayalım diyoruz ::1:inş gerçek olur sen adanadasın yakınsın akrep mersinde genicle aybik antalyadan çıkar gelirler rukgus kızlar size sır vereyim aslında şu an bulunduğum yere yakın rukgus da gelir sonram ceyyyliiinnn sen ist olsun ama gelrsin zulelay sen neredeydin canım ???
Ben dün şöyle bir yöntem buldumm canlarım,
KKda gezerken yemek sitesinde kadınlar 1 haftalık ,yemek listelerini yazıpp,o yemekleri yapmaya çalışıyordu ve hergün ne yapcam derdi kalmıyordu.
Bende onlara özenip 1 hafta liste hazırlamıştım gerçektende çok rahatlık olmuştu evdeki malzemeler de kullanılmış oldu
Bide herzaman aynı yemekleri yapmaktan bıkkınlık gelir bana ,isterimkii değişik tariflerde deniyeyim ama listeye bakmadan ne kadar kullanılmış öğrenmeden yapamamm illaki bakmamm lazım o yüzden üşenir bildiğim yemeklerin dışıda yemek yapmaya kalkışmazdım.
Dün akşam dedim 1 haftalık yine hazırlıyayımm anam oda ne ben 1 haftalık hazırlayacağıma 1 aylık hazırlamışımm:1::1:
Yanii 1ay listeye uyarsam kafadan rahatım:1:
Bugün eşim evde yok mesela o yüzden basit bir yemek yapabilirim menüm,
-Etsiz çiğ köfte
-marul salatası
-tencerede fincan kek kızlarıma,

kendimede birşeyler bulurumm kesinlikle yemeyi düşünmüyorum çünküm
ben şartlar öyle olduğu için haftalık listem oluyor hatta bazı malz çürüyor zamansızlıktan yada aşırı soğuktan mutfağa girmek istemediğim için yapamıyorum birde bu sene tembellik yaptım yemekhaneyi kullandım akşama da çorba ile geçiştirdim meyve ile ama işe yarıyor değilmi ne yapacağın bellli oluor
Unutmadan yazayım ,hergün aynı yemek hiç yazmamışım,hergün farklı bir yemek yapılacak,

Polonyaya gittiğimizde hiç yemek çeşiti bilmezdim ,bilmezdim derken sadece annemdem ne öğrendiysem oydu,
3 yıl orda kaldım,bize büyük elçinin eşi,ateşe eşleri ,yani büyük elçilikte çalışan herkez mutlaka gelecekti yemeğe,
Ben hiç birşey bilmiyorumm nasıl ağarlayacağım deyip bunalıma girmiştim,çünkü çok güzel ağırlamam lazımdıı
oyyyyyy aylarım geçtii internette yemek sitelerinde ,her siteyi inceliyor,nerde nasıl tarif var öğrenmeye çalışıyordum
Büyük elçinin eşi diyette salata çok yermiş çeşit çeşit salata yapmak lazımdı,bütün salataları incelerdimm,eee anamızdan sadece marul salatası ,domates salatası öğrenmişiz
Akrep sen bilirsin adananın yemek düzeninii,bilmeyiz biz öyle önden çorba,arkadan ana yemek,sonra pilavv,
ne yaparsan getir sofraya hepsinii koy tabaklara yee kaşığı daldır misali,
Hatta bu yemek meselesi yüzünden polonyaya bile gitmicektimde kayınvalide ikna etti beniikızım koca oralara yanlız gönderilirmii ,yaparsın gelenlere birşeyler
Ne bilim şu internette ne harika yemek çeşitleri varmış,9 yıl boyunca ne kadar zorlanmıştım ,hiç yemek yapmayı öğrenmeden evlenirsen sonra anne nasıl yapacam diye ararsan böyle olur işte
Şimdikii evlenecek kızlar çok şanslı bizden,eğer evinde internetin varsa aç yemek istesi ne yemekler varr ,bir gün olmazsa diğer gün güzel olurr
Dur ben nerden nereye geldim yavvv konuyu dağıtmadan
Konuya gelecek olursak,5 tane defter doldurmuşum,her yemeyi,pastayı,çorbayı,salatayı,böreği yazmışım yanii
Yaptıklarımda oldu aralarından ,beşemal sosları,ozamaan öğrenmiştim anam kek bile yapmamıştıkii bize çalıştığı için
Hergün bir yemek yapar farklı tabiki belkii herkezin bildiği ama benim hiç bilmediğim çok basit yemekler olabilir,havucu rendeleyip pişir yoğurtla ye bunu bile inanın internetten öğrendimm.Eşim karıcım sen erkeğin kalbine giden yolu buldun derdi,akşamları işten gelirken ne yemek yaptığını söyleme evde göreyim akşamı aç beklemek güzel oluyor derdi,
Belkii hepinizin bildiği ama benim bilmediğim yemekler bizi nasıl da mutlu ediyordu,hergün ne yapacam derdi yok,aç bilgisayarı bul tarif yap
Neyse dün o defterlerim çok işime yaradı çokkkk
1 aylık listemi hazırladım,1 ay rahatım artık
kız ha ben ha sen ben de bilmemm kek işi pasta işi yormasaydın kendini pastane den aldırdın soğuk ara yapardın yaparak sarma çiğ köfte içli köfte amerika salata yada rus :60: öyle bir şey olursa yapacak birşey yok ben alooooo derim pastaneye bu arada kuzu tencere keki nesıl yapılıyor hemen bir tarif alalalım
nasıl gelmemişim yavvvv sabahın ilk bildirimini ben yaptım sonrasındada paylaşımlarım oldu :19:

ah canım valla vicudum çok orantılı kilomu belli etmiyorum şimdi 78 deyince herkez şaşırıyor olamassın 67 tamam ama 78 yoksundur diyorlar biraz milletin gazına geldim çok iyi kilon 3 çocuk annesisim maaşallah diye diyee tabi bendede büyük bir rahatlık bu kışın başında 72 dim sonra 75 oldu ardından ameliyat olup hareketsiz kalınca can sıkıntısından yedim 79 oldum :17::17::17::17: maaleseff ama bu sefer milletin dedigine kulak asmicam 65 olup orada sabit kalmaya çalışıcam inşallah

inşallah canım ben de 81 kilo iken millet inanmıyor du kaslısındaır göstermiyordur kilo kendini salpıç durmuyordur vucudun düzgündür canım ayrıca annelik kadını çirkinleştiriyormuş mumamellesi yapmayın bilakis annelik öyle güzel bir duygu olsa gerek ki insan hayatı farklı algılıyor kadına değer katıyor daha güzel bakıyor anne bakışı vardır ya derin içten sevecen dünyadaki hiç bir neden o bakışı attıramaz kadına emin ol canım ilerde ben de olurum inş allah bana da nasip eder ....

bugün çok güzeldi ne çabuk geçti analamadım
kızlar günlük yarım saatlik temizlik işine geri dönüyorum işten gelince yarımsaatimi bir yeri temizleyerek geçirecem haftaasonları bool boll kendime derslere ayıracak zamanım kalsın sonra günler uzadı sonra havalar artık yavaş yavaş ılıyor evet akşamları bura hala soğuk ama geçen seneye göre şükür geçensene dizime kadar kar vardı abartısız
bugün ki menüm
sabah öğle bir oldu yine
2 tane haşlanmış yumurta
haşlanmış zeytinyağlı limonlu brokoli
yarım salatalık yarım domates
akşam
fırında tavuk ızgara
haşlanmış limonlu zeytinyağlı brokoli
yarım domates
2 yk süzme yoğrut
mısırlı pirinç pilavı
turşu
bir porsiyon oluşturuldu yenildi
ara
hoşafff
ara
şekersiz çayyyy

haftasonu menülerim yine berbat ve bol kalorili
benim düzenli yiyebilmem için kendibaşıma olmam gerek galiba
ama haftasonları curcuna :D

günaydın 2. takım.
bol kilo kayıplı bir hafta diliyorum hepimize.
benim açımdan nasıl olacaksa artık.:37:
dün akşam misafirlerimi uğurladım.
bayağı bir yorulmuşum,çok gezdik,çok yedik:50:[bu hafta toparlayacağım inşallah],çok konuştuk ama bana iyi geldi.
bir geçmişe gideyim ben neler kaynamış bakayım.

Ben dün şöyle bir yöntem buldumm canlarım,
KKda gezerken yemek sitesinde kadınlar 1 haftalık ,yemek listelerini yazıpp,o yemekleri yapmaya çalışıyordu ve hergün ne yapcam derdi kalmıyordu.
Bende onlara özenip 1 hafta liste hazırlamıştım gerçektende çok rahatlık olmuştu evdeki malzemeler de kullanılmış oldu
Bide herzaman aynı yemekleri yapmaktan bıkkınlık gelir bana ,isterimkii değişik tariflerde deniyeyim ama listeye bakmadan ne kadar kullanılmış öğrenmeden yapamamm illaki bakmamm lazım o yüzden üşenir bildiğim yemeklerin dışıda yemek yapmaya kalkışmazdım.
Dün akşam dedim 1 haftalık yine hazırlıyayımm anam oda ne ben 1 haftalık hazırlayacağıma 1 aylık hazırlamışımm:1::1:
Yanii 1ay listeye uyarsam kafadan rahatım:1:
Bugün eşim evde yok mesela o yüzden basit bir yemek yapabilirim menüm,
-Etsiz çiğ köfte
-marul salatası
-tencerede fincan kek kızlarıma,

kendimede birşeyler bulurumm kesinlikle yemeyi düşünmüyorum çünküm
ben de haftalık liste yapar,alışverişe de öyle çıkarım karabiber.ne büyük kolaylık aslında.
Unutmadan yazayım ,hergün aynı yemek hiç yazmamışım,hergün farklı bir yemek yapılacak,

Polonyaya gittiğimizde hiç yemek çeşiti bilmezdim ,bilmezdim derken sadece annemdem ne öğrendiysem oydu,
3 yıl orda kaldım,bize büyük elçinin eşi,ateşe eşleri ,yani büyük elçilikte çalışan herkez mutlaka gelecekti yemeğe,
Ben hiç birşey bilmiyorumm nasıl ağarlayacağım deyip bunalıma girmiştim,çünkü çok güzel ağırlamam lazımdıı
oyyyyyy aylarım geçtii internette yemek sitelerinde ,her siteyi inceliyor,nerde nasıl tarif var öğrenmeye çalışıyordum
Büyük elçinin eşi diyette salata çok yermiş çeşit çeşit salata yapmak lazımdı,bütün salataları incelerdimm,eee anamızdan sadece marul salatası ,domates salatası öğrenmişiz
Akrep sen bilirsin adananın yemek düzeninii,bilmeyiz biz öyle önden çorba,arkadan ana yemek,sonra pilavv,
ne yaparsan getir sofraya hepsinii koy tabaklara yee kaşığı daldır misali,
Hatta bu yemek meselesi yüzünden polonyaya bile gitmicektimde kayınvalide ikna etti beniikızım koca oralara yanlız gönderilirmii ,yaparsın gelenlere birşeyler
Ne bilim şu internette ne harika yemek çeşitleri varmış,9 yıl boyunca ne kadar zorlanmıştım ,hiç yemek yapmayı öğrenmeden evlenirsen sonra anne nasıl yapacam diye ararsan böyle olur işte
Şimdikii evlenecek kızlar çok şanslı bizden,eğer evinde internetin varsa aç yemek istesi ne yemekler varr ,bir gün olmazsa diğer gün güzel olurr
Dur ben nerden nereye geldim yavvv konuyu dağıtmadan
Konuya gelecek olursak,5 tane defter doldurmuşum,her yemeyi,pastayı,çorbayı,salatayı,böreği yazmışım yanii
Yaptıklarımda oldu aralarından ,beşemal sosları,ozamaan öğrenmiştim anam kek bile yapmamıştıkii bize çalıştığı için
Hergün bir yemek yapar farklı tabiki belkii herkezin bildiği ama benim hiç bilmediğim çok basit yemekler olabilir,havucu rendeleyip pişir yoğurtla ye bunu bile inanın internetten öğrendimm.Eşim karıcım sen erkeğin kalbine giden yolu buldun derdi,akşamları işten gelirken ne yemek yaptığını söyleme evde göreyim akşamı aç beklemek güzel oluyor derdi,
Belkii hepinizin bildiği ama benim bilmediğim yemekler bizi nasıl da mutlu ediyordu,hergün ne yapacam derdi yok,aç bilgisayarı bul tarif yap
Neyse dün o defterlerim çok işime yaradı çokkkk
1 aylık listemi hazırladım,1 ay rahatım artık
canım herkes annesinin karnında mı öğreniyor,ben de evlendikten sonra girdim mutfağa,2 ayda aşçı oldum,içimde varmış demek ki.:56::9:
nasıl gelmemişim yavvvv sabahın ilk bildirimini ben yaptım sonrasındada paylaşımlarım oldu :19:

ah canım valla vicudum çok orantılı kilomu belli etmiyorum şimdi 78 deyince herkez şaşırıyor olamassın 67 tamam ama 78 yoksundur diyorlar biraz milletin gazına geldim çok iyi kilon 3 çocuk annesisim maaşallah diye diyee tabi bendede büyük bir rahatlık bu kışın başında 72 dim sonra 75 oldu ardından ameliyat olup hareketsiz kalınca can sıkıntısından yedim 79 oldum :17::17::17::17: maaleseff ama bu sefer milletin dedigine kulak asmicam 65 olup orada sabit kalmaya çalışıcam inşallah
sen bakma onlara canım,65 güzel bir rakam,sağlığın için özellikle.
:46::46::46::46: süoer işte böyle olacak menü dediğin :nazar::nazar::nazar:

hayrlısı olsunn karabiberim akreple diyoruz ki inş yaza doğru hayırlı bir kısmetim olur ben de elektirik alabilirsem :1::1::1: benim nişanımda milleti toplayalım diyoruz ::1:inş gerçek olur sen adanadasın yakınsın akrep mersinde genicle aybik antalyadan çıkar gelirler rukgus kızlar size sır vereyim aslında şu an bulunduğum yere yakın rukgus da gelir sonram ceyyyliiinnn sen ist olsun ama gelrsin zulelay sen neredeydin canım ???

ben şartlar öyle olduğu için haftalık listem oluyor hatta bazı malz çürüyor zamansızlıktan yada aşırı soğuktan mutfağa girmek istemediğim için yapamıyorum birde bu sene tembellik yaptım yemekhaneyi kullandım akşama da çorba ile geçiştirdim meyve ile ama işe yarıyor değilmi ne yapacağın bellli oluor

kız ha ben ha sen ben de bilmemm kek işi pasta işi yormasaydın kendini pastane den aldırdın soğuk ara yapardın yaparak sarma çiğ köfte içli köfte amerika salata yada rus :60: öyle bir şey olursa yapacak birşey yok ben alooooo derim pastaneye bu arada kuzu tencere keki nesıl yapılıyor hemen bir tarif alalalım

inşallah canım ben de 81 kilo iken millet inanmıyor du kaslısındaır göstermiyordur kilo kendini salpıç durmuyordur vucudun düzgündür canım ayrıca annelik kadını çirkinleştiriyormuş mumamellesi yapmayın bilakis annelik öyle güzel bir duygu olsa gerek ki insan hayatı farklı algılıyor kadına değer katıyor daha güzel bakıyor anne bakışı vardır ya derin içten sevecen dünyadaki hiç bir neden o bakışı attıramaz kadına emin ol canım ilerde ben de olurum inş allah bana da nasip eder ....
beni yazmamışsın bir tek,assssllaaaaa gelmem o nişana artık.:19::33:

benim hafta sonu kaçamak olmuyor pek, ama misafir gelirse çeşit çokluğundan, az da yesem güme gidiyor tüm hafta dikkat etmem.
sonra telafi edebiliyorsak oraya takılı kalmamak lazım.

goodmorning19.gif

ben de haftalık liste yapar,alışverişe de öyle çıkarım karabiber.ne büyük kolaylık aslında.

canım herkes annesinin karnında mı öğreniyor,ben de evlendikten sonra girdim mutfağa,2 ayda aşçı oldum,içimde varmış demek ki.:56::9:

beni yazmamışsın bir tek,assssllaaaaa gelmem o nişana artık.:19::33:

yok kız yazdığımı sanıyorum yazmamışım sehven oldu özür :1::3::ssz::2:

Kızlar çok yoğunum fırsat buldukça gelir geçmişi okurum artık..

Hastanenin doktorundan birinci ağızdan haber geldi….az önce görüştüm dolaylı yoldan.
İşin özü; ufacık bir iyi nokta yokmuş maalesef ki.
Şuanda bir insanın alabileceği maksimum dozda antibyotik veriliyormuş.
Enfeksiyon devam ediyormuş hala.
Hayati tehlikeyi büyük ihtimalle atlatamazmış, atlatsa bile… %80 spastik olurmuş.
Teyzenle birilerinin konuşması lazım dedi.
Maalesef haberler kötü…

Hastanenin doktorundan birinci ağızdan haber geldi….az önce görüştüm dolaylı yoldan.
Hayati tehlikeyi büyük ihtimalle atlatamazmış, atlatsa bile… %80 spastik olurmuş.
Maalesef haberler kötü…

ceylinim ne diyorsun kuzum ya.
bu zamana kadar direndi bu yavru,allahtan ümit kesilmez.
sadaka belayı değiştirir,dua kaderi derler.
inşallah hiç sorunsuz çıkacak hastaneden.rabbim büyük.

Maalesef haberler kötü…

Çok üzüldüm ya ama Rabbimden ümit kesilmez..Hayırlısı ne ise onu versin inş..

günaydını kaçırdım çocukları doktora götürdüm daha yeni geldik öldüm yorgunluktan sizler nasılsınız canlar haftaya nasıl başladınız bakalım

canımsınn yaaa nekadar güzel tarif etmişsin anneligi ben kargaşadan hiçbir şeyin farkında degilmişim meger
inşallah rabbim sanada nasip etsin hatta cümlesine kimse o duygudan mahrum kalmasım
illa anneyimdiye şişko olmam gerekmiyo zaten artık kimseyi dinlemicem ben görüntü için degil saglıgım için zayıflicammm

ay nen canım bende yanlızken problem yok ama birileri olunca cozutuyorum helede hafta sonu anneme gittiysem of of

günaydın 2. takım.
bol kilo kayıplı bir hafta diliyorum hepimize.
benim açımdan nasıl olacaksa artık.:37:
dün akşam misafirlerimi uğurladım.
bayağı bir yorulmuşum,çok gezdik,çok yedik:50:[bu hafta toparlayacağım inşallah],çok konuştuk ama bana iyi geldi.
bir geçmişe gideyim ben neler kaynamış bakayım.
inşallah bu hafta 1 kilo daha versem süper olurrrr

:
artık bakmıyorum 65 olucam inşallah

Maalesef haberler kötü…

çok geçmiş olsun rabbim şifa versin

Maalesef haberler kötü…

ceylinim çok çok üzüldüm ben hayırlı haberler bekliyorum yine de rabbim de ümit kesilmez.

bugün çok güzeldi ne çabuk geçti analamadım
kızlar günlük yarım saatlik temizlik işine geri dönüyorum işten gelince yarımsaatimi bir yeri temizleyerek geçirecem haftaasonları bool boll kendime derslere ayıracak zamanım kalsın sonra günler uzadı sonra havalar artık yavaş yavaş ılıyor evet akşamları bura hala soğuk ama geçen seneye göre şükür geçensene dizime kadar kar vardı abartısız
bugün ki menüm
sabah öğle bir oldu yine
2 tane haşlanmış yumurta
haşlanmış zeytinyağlı limonlu brokoli
yarım salatalık yarım domates
akşam
fırında tavuk ızgara
haşlanmış limonlu zeytinyağlı brokoli
yarım domates
2 yk süzme yoğrut
mısırlı pirinç pilavı
turşu
bir porsiyon oluşturuldu yenildi
ara
hoşafff
ara
şekersiz çayyyy

ayy bahire bende yine yapacağım bu haftasonu çok yoruldum. bitmedi işler bir türlü. her akşam birşeyleri halletmek istiyorum bakalım.

c.tesi menüm

sabah ve öğlen beraber oldu : otlu omlet, domates, maydonuz, yeşilbiber ve 2 fincan şekersiz çay

ara: bir greyfurt

akşam: 2 kepçe sebzeli mercimek çorbası

ara: 3 fincan çay.

c.tesi kahvaltıdan sonra başladım temizliğe ben bir taraftan temizlik yaptım bir taraftan eşim banyolarda tamirat yaptı. ev süpürüldü, silindi, toz alındı, arka balkon temizleni, 4 makine çamaşır yıkandı asıldı,banyolar temizlendi, yemek yapıldı. akşam üzeri çıktık evden eşimin amcasına gittik öncesinde pazar vardı pazarda gezdik birşey almadık ama değişklik olsun diye dolaştık. amcaya geçtik saat 7 gibi eve döndük yemek yedik oğluşu erkenden uyuttum. bende bitmiştim eşimde güzel bir film koydu demledik çayımızı oturduk hem film izledik hem çay keyfi yaptık başbaşa.

Back
X