bak şimdi burda banlanmayacağımı bilsem çok güzel söverdim de!Arkadaşlar merhaba,
Oğlum çok yalnız bir çocuk olduğu için kreş ve evcil hayvan tavsiye edilmişti. Bol çocuklu bir kreşe yeni başlayacak. Evde de kedimiz olsun diye düşünüyorum bir süredir, bu söylenmeden önce de düşünüyordum ama doktor söyleyince daha bir canla başla araştırır oldum.
Daha önce hiç kedi beslemedim, besleyenlere de sorunca bambaşka cevaplar aldım. Masrafı zaten kimi diyor 50 kimi diyor 400. Bakımında bir şey yok diyen de var, zor diyen de. Cinsine göre karakteri olur diyen de var her kedinin mizacı farklıdır diyen de.
Beni bir aydınlatın özellikle british tavsiye ediliyor hem alerjiye sebep olmaz hem mizaç olarak iyidir diye. Var mı böyle bir şey gerçekten? Öyleyse para biriktirmeye başlayayımdeğilse sokaktan yavru bir kedi sahipleneceğim.
Eğer cins mutant bir kedi alırsanız ona özel mamaları bakımları derken bin lirayı bile bulur masrafı. Bir sürü de kronik hastalığıyla uğraşırsınız. En iyisi normal bir sokak kedisi sahiplenin. Maması fazla tutmaz hatta yediklerinizden bile verebilirsiniz. Çocuğunuza da harika bir arkadaş olur.
Fazla abartmadınız mı acaba? Çocuğa arkadaş olarak hayvan sahiplenmenin acaba neresi kötü? Bir hayvansaver olarak ne güzel çocuğa hayvan sevgisini aşılıyor diyeceğinize gelmiş gereksiz duyar kasıyorsunuz. Biraz mantık lütfen.bak şimdi burda banlanmayacağımı bilsem çok güzel söverdim de!
SİZİN GİBİ BİR ANNENİN EVLAT YETİŞTİRECEK OLMASI NE ÜZÜCÜ NE UTANÇ VERİCİ BİRŞEY. ÇOCUGUNUZUN 2 YAŞ SENDROMU İÇİN BİR EVCİL HAYVANI KULLANMAYI DÜŞÜNMENİZ, DALGA GEÇER GİBİ ANLATMANIZ HE BİRDE AKIL İSTEMENİZ..
HAYVANLAR SİZİN VE OĞLUMUZUN EŞYASI DEĞİL HOBİ ARACI DEĞİL OYUNCAGI HİÇ DEĞİL!
Neden? Etli yemek yapsam veriyorum, tavuk pişirsem veriyorum, balık eti veriyorum. Kedim 6 senedir sağlıklı bir kedi. Tüy dökme sorunu bile yaşamadım. Zaten cins kediden bahsetmiyorum sokak kedisinden bahsediyorum. Kediler özel mama yemeden bu yüzyıla ulaşmış hayvanlar bilginiz olsun.Sokak kedisine de yediklerinden veremez nasıl versin? Elbette tekir kediler daha dayanıklı oluyor ama sonuçta cinsi ne olursa olsun kedi kedidir. Sindirim sistemleri, boşaltım sistemleri, hastalıkları vs. aynı. Siyam özel mama yiyor da sokaktan alınan salçalı, baharatlı ev yemeği yiyebilir diye bir şey yok. Birkaç seneye veterinerden çıkamaz bunu yapan.
Neden? Etli yemek yapsam veriyorum, tavuk pişirsem veriyorum, balık eti veriyorum. Kedim 6 senedir sağlıklı bir kedi. Tüy dökme sorunu bile yaşamadım. Zaten cins kediden bahsetmiyorum sokak kedisinden bahsediyorum. Kediler özel mama yemeden bu yüzyıla ulaşmış hayvanlar bilginiz olsun.
Veterinerimle iletişimdeyim muayeneleri çok iyi gittiği sürece sorun görmedi. Bunlar sokağa bıraksan kuş kertenkele avlayıp yiyecek hayvanlar, ama illa içinde ne olduğu belli olmayan özel mama olacak! Bunun kuralını siz de koyamazsınız başkası da.Tabii ki sizin tercihiniz. Bir dahaki ziyaretinizde veteriner hekiminize insan yemeklerini yemesi konusunda danışmanızı öneririm o zaman ben de. Sürekli sokak kedisi diye vurgulamanız da enteresan kusura bakmayın ama tekir de kedi, british de. Barf diyeti uyguluyorsunuz sanki de özel mamalarla ilgili bilgimi sorguluyorsunuz.
Aslında hayvansever görünümlü olup senin gibi ağzını tutamayan bir evlat yetiştirmediğim için gayet memnunum. Ne ben ne oğlum böyle saldırgan insanlar değiliz mesela. Evcil hayvanı insanlar ne için evlerine alıyor pek saygılı üye? Sevme ihtiyacı için diye biliyorum ben, biz de alıp etinden sütnden faydalanmayacağız herhalde. Seveceğiz.bak şimdi burda banlanmayacağımı bilsem çok güzel söverdim de!
SİZİN GİBİ BİR ANNENİN EVLAT YETİŞTİRECEK OLMASI NE ÜZÜCÜ NE UTANÇ VERİCİ BİRŞEY. ÇOCUGUNUZUN 2 YAŞ SENDROMU İÇİN BİR EVCİL HAYVANI KULLANMAYI DÜŞÜNMENİZ, DALGA GEÇER GİBİ ANLATMANIZ HE BİRDE AKIL İSTEMENİZ..
HAYVANLAR SİZİN VE OĞLUMUZUN EŞYASI DEĞİL HOBİ ARACI DEĞİL OYUNCAGI HİÇ DEĞİL!
Şuan gözümde canlandı senin oğlan ayyyy çok tatlıdırAhah bizim öyle değil ya aşırı naif seviyor.
Evdeki oyuncak kedinin suratını ellerinin arasına alıp sen çok güzelsin diyor
Bahçedeki kediyle scooter sürdüler geçen, kedinin umru değil ama oynadığını zannediyor tabi. Gelir misiiiiin ,benimle geeel diye peşinde; kedi gelince de kıkırdayarak kaçıyor
Sokak kedisine de yediklerinden veremez nasıl versin? Elbette tekir kediler daha dayanıklı oluyor ama sonuçta cinsi ne olursa olsun kedi kedidir. Sindirim sistemleri, boşaltım sistemleri, hastalıkları vs. aynı. Siyam özel mama yiyor da sokaktan alınan salçalı, baharatlı ev yemeği yiyebilir diye bir şey yok. Birkaç seneye veterinerden çıkamaz bunu yapan.
Evet bence de değil aslında, zaten hemen şimdi edinmeyi düşünmüyorum, minimum eylül ayı için. Ama şu ara bakınıyorum ya denk gelirsem belki kaçırmam.Koalina yanlış anlamazsanız bence şu an sizin için uygun bir dönem değil. Hem geçenki konudaki maddi durumdan ötürü hem de daha önce bir köpek tecrübeniz olmuştu yanılmıyorsam ve yazmadığınıza göre şu an sizinle birlikte değil. Kedi de biblo gibi duran bir hayvan değil. İstediğiniz cins olduğunda bile sorumluluk duygusu sizi bunaltabilir. Masrafı da sanıldığı kadar düşük olmuyor genelde. Mama, kum fiyatları çok arttı. Veteriner ücretleri çok fazla. Cins kedi istiyorsunuz ve bu tür kedilerin kronik rahatsızlıkları daha fazla, dolayısıyla daha fazla kliniğe gitmeniz gerekecek. Umarım bir gün evsiz bir kediyle yollarınız kesişir ve ailenize dahil olur.
Ben kanatlı hiç düşünmedim artık.Şuan gözümde canlandı senin oğlan ayyyy çok tatlıdırbence hemen bir kedi al bizim kuşun adı bal oldu bebe kolay öğrensin diye
Evet bence de değil aslında, zaten hemen şimdi edinmeyi düşünmüyorum, minimum eylül ayı için. Ama şu ara bakınıyorum ya denk gelirsem belki kaçırmam.
Köpek 6 ay kaldı bizimle. Onunla da çok sorun yaşamadık diyebilirim. Yani çok kemirme, havlama, sağa sola çıkma huyu olmadı ama hareketli bir ırk tercih edip küçücük evde yaşamak da olmadı. Günde 2-3 saat yetmiyordu enerjisini atmaya. biz yokken de dilediğince koşup oynaması gerekliydi. Bahçeli bir eve sahiplendirdik bu sebeple.
Bahçemizde dişi kedi var onu kolluyordum bir süredir, hamile olduğunu düşünmüştüm ama değilmiş
1.5 yaşında kızım var . 1 de kedim .. kedim sokak kedisi . Asi bir erkekArkadaşlar merhaba,
Oğlum çok yalnız bir çocuk olduğu için kreş ve evcil hayvan tavsiye edilmişti. Bol çocuklu bir kreşe yeni başlayacak. Evde de kedimiz olsun diye düşünüyorum bir süredir, bu söylenmeden önce de düşünüyordum ama doktor söyleyince daha bir canla başla araştırır oldum.
Daha önce hiç kedi beslemedim, besleyenlere de sorunca bambaşka cevaplar aldım. Masrafı zaten kimi diyor 50 kimi diyor 400. Bakımında bir şey yok diyen de var, zor diyen de. Cinsine göre karakteri olur diyen de var her kedinin mizacı farklıdır diyen de.
Beni bir aydınlatın özellikle british tavsiye ediliyor hem alerjiye sebep olmaz hem mizaç olarak iyidir diye. Var mı böyle bir şey gerçekten? Öyleyse para biriktirmeye başlayayımdeğilse sokaktan yavru bir kedi sahipleneceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?