2 yaş bebesi ve kedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçbir şey beklemiyorum evet ..Benimki biraz rahatsızlık olarak gelebilir ama 35 yaşından sonra seçtiğim yol bu

Siyamları da incelediğim kadarıyla kuru mama çok da iyi gelmiyor barf öneriyorlar gibi
Her kedi türünün kendine özel ihtiyaçları var, hassas bir ırk olan siyamlar dahil. Benim kedim bildiğiniz düz vasıfsız kara kedi Utanmadan tavuk falan yiyor çıldıracağım

Ne yediriyorsunuz ufak bir tarif alabilir miyim ?
Bu arada kuru mamaların protein , karbonhidrat değerleri hayvan ihtiyacına göre ayarlanmış, sağlıklarına faydalı diye tercih ediyoruz biz ama bilemedim belki sizinki iyidir

Bir annelikten vurmak
İki çocuğuna zor alıştın lafı.
Şu aşamada tahammül edemeyeceğim şeyler ve cidden çok çirkin.

Koalina Bu arada vasıfsız dedim ama bi gün banyoda kapalı kalmış çişini tutamayınca duşluğun giderine çişini yapacak kadar da zeki. Hakkını yemiyim şimdi. Yani nasıl akıl ettin oranın temizlenmesi en kolay yer olduğunu. Akıllı oğlum benim.

Kedi besleyip ona ev yemeği olarak bol isotlu çiğköfte vermemeyi de akıl edebilir bence insanlar.

İsotlu çig kofte vermemeyi akil ederler de hamur işi, corba, salcali kiyma vermemeyi akil edemeyenler var malesef.

O yuzden "ev yemeği, ne yiyorsaniz ondan verin" demek çok farkli anlasiliyor. Yoksa kediyi sossuz tavuk, balik, etle beslemekte niye yanlislik olsun.
Ben de evde pişen et, balıktan kedime ayirip sossuz olarak ona ayri pişiriyorum.

8 aylık british long hair dişi kedimiz var.Çok uysal.Ben ondan hırçınım öyle diyimO benim kızım.Yeri çok ayrı.Şimdi yolda da oğlum geliyor.Bakalım nasıl olacak.Hiç bilmiyorum.Ama kedi bakmak biraz masraf ve çokça ilgi ister

Kendime hafif kekikli antrikot yapıyorsam veriyorum. Terbiyeli tavuk çorbası, fırında balık (kılçığı ayıklanmış) fırında tavuk, tas kebabı vs gibi ekstrem olmayan yemeklerden veriyorum. Kendimize et yemeği yapmamışsak haşlanmış tavuk, ciğer vs veriyorum.

Bu arada özel mamalarda neden vitamin takviyesi var? Besin değeri yeterli olmadığı için olabilir mi?

Bir annelikten vurmak
İki çocuğuna zor alıştın lafı.
Şu aşamada tahammül edemeyeceğim şeyler ve cidden çok çirkin.
Amacim çirkinlesmek değil ki herkes anaç olacak amanın guzum, amanın ciğerim diye yaşayacak diye bir şey yok ..
Sizin beyanlarınız bunlar ben uydurmadim .
İşte bu sebeplerden dolayı bir sorumluluğu daha kaldıramayabilirsiniz.
Çocuğunuzun her şeye itiraz edeceği bir döneme gireceksiniz bir de kedi sorumluluğu , hatırladığım kadarıyla bir de eş sorumsuzluğu ...
Bunlar size fazla gelebilir benim endisem bu
Annelikten vurmak falan avam şeyler bunlarla ugrasmam ben ..

Kediye salçalı makarna veren de sonucuna ishalli kum temizlemekle katlanır. Kedinin dışkısı stabil değilse bir zahmet akıl etsin bir şeylerin yanlış olduğunu.

Cidden her attığım adıma zaten çocuğuna da alışamamıştın lafını dış kapının mandalından bile duymaktan çok sıkıldım. Lanet olsun sizin gibi insanlara.
İki hayvan bakmış ya, herkese yargı dağıtabilir aklınca. Gruplarda falan görüyorum bu tipleri biri bilmemne marka mama vermiş hemen atlıyorlar "nasıl oluuur o marka böyle böyle nasıl bilmezsin!!! Filan markalı almayan da kedi bakmasınnn" her şeye bir tepki...

Ben zaten hayvan sevipte bu kadar sıkıntılı ruh haline nasıl sahip olabiliyorlar anlamıyorum.

İki hayvan bakmış ya, herkese yargı dağıtabilir. Ben zaten hayvan sevipte bu kadar sıkıntılı ruh haline nasıl sahip olabiliyorlar anlamıyorum.
Çok şükür sıkıntılı ruh halim yok. yargı da dağıttıgim falan yok ..
Herkes sizi pohpohlasin mi ?
Tabeee yaaa nolcak al 30 lira bile tutmaz
Öyle saksi gibi oturur evde gıdım sesi çıkmaz senin sinirini bozmaz demek zorunda mı?
Herkes o labaratuvar hayvanlarını ayyy canım bundan al para falan biriktir çünkü kedi dünyada en zor bulunan hayvan cinsi demek zorunda mı ?
Kısacası herkes sizinle aynı dili konuşmak zorunda mı ?
Başka fikirlere üstelik yol göstermek isteyen fikirlere bile laneeegggtttt olsun sız kimin insanlara diyip beddua edebilecek kadar otokontrolsuz insana evet cinım kedi al baktın olmadi verirsin birine demek zorunda mı ?
Dış kapının dış mandalindan akıl almayacaksa ne diye konu acar insanlar ?
Bir insan doğurdu diye kutsal olabilen kadınların dokunulmazlığı olduğunu unutmusum kk da pardon !!!!

Ben cins kedi al demiş miyim? Veya olmadı sahiplendirirsin falan? Sakin olun yahu gidin kedi falan sevin sakinleşin az. Kuru mama kokusu mu yapıyor sizi böyle ne dokunuyor?

Benim kedim veterinerden çıkma bir sarman. İlk aldığımda ayağında hala pinler vardı,pansuman yapardım. O kaddaaaaaarrr sakin mizaçlı, o kadaaaaaaarrr uysal bir kedi ki. Tek derdi sevmek, sevilmek. Beş yıldır ev arkadaşimiz ,toplasan beş çizik yememisimdir.
Asiri korkak bir kedi, misafir gelince-supurge çalıştırınca saklanır, saatlerce asla çıkmaz:)
Yeğenim bebekken kuyruğunu,kulağını çekiyordu falan, sevmek için. hiç endiselenmezdim bile,çünkü biliyorum ki korkusunu öfkesini şiddetle çözen bir kedi değil,ani hareket yapmadan fırsat bulunca vin diye kaçacak
Ama yakın bir arkadaşımın da sarman kedisi var. Kedi kedi değil, terminator. Tam bir ölüm makinası parmak gördü mü deliriyor,saldırıyor.
Yani karakter çok onemli. Bazı kediler oyuncudur, bazıları hiç degildir. Bazıları oburdur,bazıları istahsizdir. Bazıları Aralık kapı bulsa evden kaçar,bazıları kapıyi açık görse aklı çıkar, ya beni kovarlarsa diye (benimki mesela)
Nasıl her çocuk birbirinden farklıysa her kedi de birbirinden farklıdır.
Ayrıca masrafları da devlet anaokulu/ Montessori kreşi, özel hastane/devlet hastanesi,organik beslenen çocuk/pirinç lapası yiyen çocuk ayrımında olduğu gibi cesit çeşittir.
Nişantaşı'ndaki veteriner ile Bağcılardaki veteriner aynı iğneyi yapar ama aynı parayı almaz bunun gibi. Ucuzunu da bulabilirsiniz pahallisini da. Mesela ben kendi kedimin kuduz asisini belediyede bedava yaptırıyorum . Geçen sene zor durumda kalan bir kediyi havaalanından yeni sahibine gönderecektim, meğer kuduz aşısı ve kimlik zorunluymus. Havaalanı yolunda, Kadıköy'de bir veterinere gittim 150 lira ödedim. Yani sıfır liraya 150 lira)
Dış parazit için de mesela,evde damla var , ara ara ensesine o damlayı damlatiyorum.
ayrıca mama konusunda da . Proplan mama verir kimi, ben temizmamadan 4 kilosu 60 liralık kısırlaştırılmış kedi maması veriyorum, iki ay idare ediyorum (hatta sokak kedilerime aldığım mama 15 kilosu 160 falan,yine temiz mamadan. O da iki ay rahat yetiyor). Kum da 17 kilo 40 lira...
Yani iki aylık temizmama siparişim 100+160 (biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar demişler, mahalledekileri de beslemek lazım) , 260 lira tutuyor.
Kedişime yaş mama yerine evde pistikce haşlanmış tavuk veriyorum . Ayda iki sokak kedilerim için yaptığım yaş mamadan yiyor (herkese tavsiye ederim. Bir tencereye su+2yumurta+2 bardak pirinç koyun haslansin. O haşlanırken bir diger tavada ciğer kavurun. Sonda blenderin icine kabuğuyla beraber yumurtalı pirinci ,ciğeri koyun,bir guzel akiskan kıvama gelene kadar çalıştırın.
buncacik şeyden tüm mahalleyi doyuracak kadar mama cikiyor. Çok da sağlıklı)

yani sözün özü mesele kediyse alt limit de yok, üst limit de. Bütçeniz neyse o kadarlik bütçe ayirirsiniz . Ama cins kedi alma isteginizi teessüf ile karşıladım. Hele para vermek istemenize şok oldum.
ona vereceğiniz parayla insanlar tavuk kemiği bıraktı diye genzi yırtılan, ayak basip ağız kısmını bukmeden çöpe konserve atan insanlar yüzünden konsevenin demirinin ağzını kestiği, arabaların çarptığı nice kedinin tedavisini karşılayabilirsiniz. Ya da düzenli olarak besleme yapan insanların mama kumbarasina bir miktar gönderip sırtlarındaki yükü azaltabilirsiniz.
SEvgisi hepsinin aynı, neden para ile alasiniz ki? Üstelik çoğu cins kedinin burnu basık,kulağı kıvrık falan olsun diye genleriyle oynuyorlar. Hayvancagizlar ağrı içinde yaşayıp ölüyorlar. Üstelik cins kediler zorla yılda iki kere hamile kaldırılıyor, zavallı damızlık dişiler birkaç senede perte çıkıyor doğurmaktan.
ille de cins kedi alacaksanız (ki ben öğrenciyken bu şekilde sahiplenmistim,şu an 10 yaşında,eski ev arkadaşımla yaşıyor) açın interneti, pet diye alıp pat diye birakan nice cins kedi sahibi var. Zamanla heves edip almis, şimdi bikmis, iyi bakacak bir aileye vermek istiyor (başından atmak istiyor).
böyle bir kedi bulabilirsiniz. Hatta üniversitede bize şey teklif etmişlerdi bri Ankara kedisinin ailesi 'esim hamile, toksoplazmadan korkuyoruz. Bir sene sizde kalsın, biz tüm masrafları karşılayıp aylık yüz lira verelim' (ki o zamanlar kyk kredisi 260 liraydı,yüz iyi paraydi). Yani böyle teklifler bile var
Bir başka önerim de, kendinize guvenmiyorsaniz önce geçici sahiplenin,zor durumdaki bir hayvanı. Bir süre sonra geri verme zamanı geldiğinde,alistiysaniz vermezsiniz,sizde kalir. Anlasamadiysaniz da geri verirsiniz . Geçici sahiplenmek cidden hayat kurtarıyor. Ben de şimdiki kedimi mesela geçici sahiplenmistim,çünkü ailem hoş karşılamiyordu. "Geçici ,pansumanı bitince gidecek, geçici, pansumani bitince gidecek" diyee diye alıştılar kediye,kendileri göndermek istemedi, mesela :) ama tam tersi olup gondemek bile istesem vicdanı olarak rahat olacaktım çünkü geçici olarak yardımcı oldum.
siz de bu yöntemi deneyebilirsiniz.
bol şans

Bakın olumlu dönüş olmaz haklılarda... Çünkü çocuklu evde hayvan bakmak hem bakana hem bakılan cana ekstra ezziyet oluyor... Sokaklar, barınaklar bu sebeple terkedilmiş cins kedi köpek dolu....
Hamileyim yuva, doğurdum yuva, Allerjim çıktı yuva, eşim istemiyor yuva... Bu ilanlardan biz hayvaanseverlere gına geldi artık.

Kaldıki siz aman aman çokta istekli bir şekilde aramıyorsunuz bu canı çocuğuma eğlence olsun yalnız kalmasın diye...
Bir kedi 20 yıl yaşayabilir mesela? 20yıl bi canın mesuliyetini çekebilecekmisiniz?
Ve yaşlılıkları tıpkı insanlar gibi hastalık dolu...
15 yaşında kedimiz var.. Maddi manevi ekstra ilgi istiyor. Eğer çocuğunuza anne olduğunuz gibi onada bir anne olamayacaksanız hiç bu işe girişmeyin.
Para karşılığı almaya gelince zaten diyecek kelime yok gerçekten... Lütfen.

Ben cins kedi al demiş miyim? Veya olmadı sahiplendirirsin falan? Sakin olun yahu gidin kedi falan sevin sakinleşin az. Kuru mama kokusu mu yapıyor sizi böyle ne dokunuyor?
Hayır durduk yere niye ruh sağlığımız bozuk oluyor onu anlamadım ..
Kaç senedir burada üyesinin %100 al bak diyebiliyor musun. ?
Ben sakinim siz biraz kk dan çıkın nefes alın
Oturduğumuz yerden lanneeegggt olsun falan yiyoruz sonra

Kadının anneliğine kadar laf edilmesi normal mi cidden?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…