2 yaş bebesi ve kedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bak şimdi burda banlanmayacağımı bilsem çok güzel söverdim de!
SİZİN GİBİ BİR ANNENİN EVLAT YETİŞTİRECEK OLMASI NE ÜZÜCÜ NE UTANÇ VERİCİ BİRŞEY. ÇOCUGUNUZUN 2 YAŞ SENDROMU İÇİN BİR EVCİL HAYVANI KULLANMAYI DÜŞÜNMENİZ, DALGA GEÇER GİBİ ANLATMANIZ HE BİRDE AKIL İSTEMENİZ..
HAYVANLAR SİZİN VE OĞLUMUZUN EŞYASI DEĞİL HOBİ ARACI DEĞİL OYUNCAGI HİÇ DEĞİL!
sizce de biraz ağır olmamış mı anneliğine kadar laf etmek ? o_O

benim de bir hayvansever olarak konu sahibine katılmadığım yerler var ama koalinanın kötü niyetli ve merhametsiz olduğunu düşünmüyorum...

ha belki yanlış ifade etmiştir kendini belki de gerçekten yanlış düşünüyordur... düzgünce uyarıp fikrini değiştirip, bilinçlenmesini sağlasak daha iyi olmaz mı? :)

Canım sokaktan al. Cins hayvanların kalıtsal hastalıkları var. Veterinere çok para ödeyebilirsiniz. Tabiki her kedinin mizacı farklıdır ayni insan gibi ama görünce için hangisine ısınırsa onu al. Ask gibi düşün. 😀Bir de niye yavru?

Çoğunluk british , scotish gibi tuhaf zavallı hayvanları önermiş burası pek bana göre bir topik değil belki ama en azından masraflarindan bahsedeyim bu arada bilale anlatır gibi devam edeyim bu patili dostları sevme ihtiyacı için eve almadım. Amacım tamamen hayatlarına dokunabilmekti.Hepsi insan zulmü yaşamıştı onları sevmek değil ölecekse benim evimde ölsün bir insanın daha kötülüğünü görmesinler diye aldım.
6 kedim var 7 ydi birini çok seven birine emanet ettim.
Mamalarini geçen hafta aldım 15 kilo 625 lira ...
Kisirlastirmalari yapıldı 6 sininda 6×400
Karma aşıları 6×180
Parazit 2 ayda 1
Yas mama haftada 2
Kum bugün aldım 60 lt = 170 lira

Huylarindan bahsedeyim 3 numara travmali ( bir insan tarafından dövülerek kaburgası ve omzu kırılmış)
Onu kanlar içinde buldum şu anda en ufak korkusunda olduğu yere çişini yapiyor. Koltuk yer halı yorgan mutfak farketmiyo ..
Böyle bir hayvana bakabilir misin?

5 ve 6 numara aynı anda buldum birinin kafası delikti ikincisinin yanağı yoktu 3 aylık veteriner tedavisi gördüler düzeldiler ancak popolarini biz siliyoruz ..
Silmezsek yine durum fena.

1 numara tekir = geçen gün evde dolabın üzerinden düştü kafasi şişti .15 gunlukten beri benimle çok hareketli , çok agresif benden başka kimseyi istemez kimsenin kucağına gitmez ,Veterinerin elini her gittiğinde parçalıyor 🥴 böyle bir kediye tahammül edebilir misin..
Koltuklarımi geçen sene aldım şu anda tırmık içinde
Perdelerim stor tepeye kadar çekili çünkü atlıyorlar
Balkona çıkamazlar çünkü aşağı atlayabilirler ..
Geçen gün biri tuz kavanozunu kırmış üstüne basmış ayağı kanamis ..
Eğer tüm bunlara ben maddi manevi katlanırim diyorsan ve en az oğlun kadar o canı da koruyabilirsen, oğlumu korkuttu diye hayt huyt hayvani iteklemeyeceksen, biri gelince odalara kilitlemeyeceksen kısacası günahına girmeyeceksen, sıkılıp sokağa ya da başkasına vermeyeceksen çok yardıma muhtaç yavru var ...

kesinlikle sahiplenmeyin o zaman. 6 ay baktığınız bir köpekten vazgeçebiliyorsanız kediden de vazgeçebilirsiniz.
çok uzuldum köpek için, hayvanlar çok çabuk bağlanırlar evlerine.
Biz onu sahiplendireli seneler oldu. Ziyaret ediyoruz ve daha mutlu olduğuna eminim çünkü koşabiliyor. Bizim evi turlaması 3 saniye idi. Evde yokken kamera ile de izliyorduk. Sonuç olarak bukararı zorunlu olarak aldık, daha büyük ev alamayacağımıza göre.

Degil mi ya sokak kedisi olunca özel mamaya gerek yok gibi geliyor insanlara. Benim kuzum da sokaktan ama hiç öyle özensizlik yapmadim. 😕😕 Baharat, tuz ve bazi sebzeler siyama ne kadar zararliysa onlara da zararli aslinda.
Kedim özel mamaları değil ev yemeklerini tercih ediyor kınayacağım onu. Sağlığı yerinde ama olsun utanmaz rezil. Zeytin de yiyor nasıl bir kediye bulaşmışım ben 😒

Benim de iki yaşını geçmiş bir bebem var bir de 5 yaşında patili bir kızım 😍Şimdi benim kedim hiç öyle sevecen, uysal, mırıl mırıl bir tip değil.

Kızımı ilk eve getirdiğimizde onu kokladı.Sanırım kızım süt koktuğu için sevdi ve genelde de yanında durdu fakat biz de kayış bizim kız ayaklanınca koptu çünkü kedi peşinde ben de onun peşinde saçma bir hal aldı evin içi. Kedi koşuyor, kız koşuyor peşinden de biz. Hala daha da öyle. Kızım birkaç kere kedinin kuyruğunu tutmaya çalışınca cevabını aldı artık yaklaşmıyor kedi istemedikçe. Kedi de ona pek yaklaşmıyor ama uyuduğu zaman falan yanına yatıyor yada dikkatini çeken bir şey olunca kızımın yanına gidiyor. Tabii ki gözünüz hep üstünde olacak. Yoksa biri hayvan biri bebek...
Masrafına gelince iç, dış paraziti; aşıları, mama ve kum masrafı var. İnan hiç hesaplamadık ama ucuz değil bir hayvana bakmak.

Son olarak şunu söyleyeyim bir çoçuğun hayvanla büyümesi inanılmaz güzel bir şey. Benim kızımda tek çocuk ve kedi ile inanılmaz eğleniyor. Onun hareketleri, sesi falan çok hoşuna gidiyor. Yolda kedi, köpek görünce asla kayıtsız kalmıyor. İlla besliyoruz falan. Yani imkanınız varsa bence evcil bir hayvan sahiplenin. Mesela ben tekirleri çok severim. Arkadaşımın Tekiri var bir de 6 aylık bebişi ☺️ Kedi bebeğin hamisi gibi.

Kedim özel mamaları değil ev yemeklerini tercih ediyor kınayacağım onu. Sağlığı yerinde ama olsun utanmaz rezil. Zeytin de yiyor nasıl bir kediye bulaşmışım ben 😒

Siz ne yiyorsunuz bilmiyorum. Bizim yemeklerimizde tuz, yağ, baharat, sos vs oluyor. Siz kediye verecek şekilde pişirip o şekilde yiyor ve kediye de veriyorsaniz bilemem.
Aksi durumda sağlikli degil, saglikli diyecek bir veteriner de bilmiyorum ben.

Biz onu sahiplendireli seneler oldu. Ziyaret ediyoruz ve daha mutlu olduğuna eminim çünkü koşabiliyor. Bizim evi turlaması 3 saniye idi. Evde yokken kamera ile de izliyorduk. Sonuç olarak bukararı zorunlu olarak aldık, daha büyük ev alamayacağımıza göre.

işte bunu daha sahiplenmeden duşunmek gerekiyor, köpek mutlu olsun diye sahiplendirmemişsinizdir sanırım, mutlaka size bir zorluk çıkarmıştır, ya da bir ekstra ilgi falan beklemiştir, keşke aynı çocuk esirgeme kurumu gibi keşke sözleşme yapılsa evcil sahiplenenlerle de.
o yuzden kedi sahiplenmeyin diyorum. kedi tırmalar, ısırır, veteriner masrafı çok tutar, çocuğunuzu çizebilir..... bir suru olasılıklar. bu şartlarda bile ben onu bırakmam diyebiliyorsanız sahiplenin. altı ustu kedi, alırız baktık olmadı bahçeli bir eve bırakırız olayı olmasın. sizin vicdanınız da sızlar, kediye de yazık olur.

Çoğunluk british , scotish gibi tuhaf zavallı hayvanları önermiş burası pek bana göre bir topik değil belki ama en azından masraflarindan bahsedeyim bu arada bilale anlatır gibi devam edeyim bu patili dostları sevme ihtiyacı için eve almadım. Amacım tamamen hayatlarına dokunabilmekti.Hepsi insan zulmü yaşamıştı onları sevmek değil ölecekse benim evimde ölsün bir insanın daha kötülüğünü görmesinler diye aldım.
Karma aşıları 6×180
Parazit 2 ayda 1
Yas mama haftada 2

Huylarindan bahsedeyim 3 numara travmali ( bir insan tarafından dövülerek kaburgası ve omzu kırılmış)
Onu kanlar içinde buldum şu anda en ufak korkusunda olduğu yere çişini yapiyor. Koltuk yer halı yorgan mutfak farketmiyo ..

5 ve 6 numara aynı anda buldum birinin kafası delikti ikincisinin yanağı yoktu 3 aylık veteriner tedavisi gördüler düzeldiler ancak popolarini biz siliyoruz ..

1 numara tekir = geçen gün evde dolabın üzerinden düştü kafasi şişti .15 gunlukten beri benimle çok hareketli , çok agresif benden başka kimseyi istemez kimsenin kucağına gitmez ,Veterinerin elini her gittiğinde parçalıyor 🥴 böyle bir kediye tahammül edebilir misin..
Eğer tüm bunlara ben maddi manevi katlanırim diyorsan ve en az oğlun kadar o canı da koruyabilirsen, oğlumu korkuttu diye hayt huyt hayvani iteklemeyeceksen, biri gelince odalara kilitlemeyeceksen kısacası günahına girmeyeceksen, sıkılıp sokağa ya da başkasına vermeyeceksen çok yardıma muhtaç yavru var ...
İlginç gerçekten bunca şeye tahammül edip bir mesaja ile küfür basacak kıvama gelmek.
Ben de çok fazla can besledim, engelli bir sürü papağanım ve muhabbet kuşum oldu. Geceleri 2 saatte bir alarm kurarak uyanıp yumurtadan yeni çıkmış annesinin reddettiği bebekleri besledim. Yurt dışından zibilyon tane eşya getirttim. Oldukça deneyimli ve bilgiliydim bu konuda ama ben çok biliyorum diye herkesin bilmesini beklemedim, bana tutup bunu cicibebe versem olur mu diyene şimdi ağzına çarparım demedim. Bir hayata dokunmak çok mühimse insan her hayata dokunur sadece kendi seçtiklerine değil.

Siz ne yiyorsunuz bilmiyorum. Bizim yemeklerimizde tuz, yağ, baharat, sos vs oluyor. Siz kediye verecek şekilde pişirip o şekilde yiyor ve kediye de veriyorsaniz bilemem.
Aksi durumda sağlikli degil, saglikli diyecek bir veteriner de bilmiyorum ben.
Fazla baharat tuz kendimize de kullanmıyoruz.

Ya bu hayvansever holiganlarından gına geldi. Kendimi bildim bileli hayvanım var, kedi köpek kuş hamster hepsine senelerce baktım. Ben akıl edemiyorum bazı şeyleri ama herkes herşeyi biliyor. Ki ben kısırlaştırmadan önce bile kan tahlili yaptırdım bir sorunu var mı, değerleri nasıl diye. Ek vitamin takviyesi yapmadığım halde değerleri çok iyi. Yani nedir bu özel mama ısrarı?

Bu arada özel mama dediğiniz pirinç karışımlı koruyucu kimyasal içeren atık hayvan parçalarından oluşan şeyleri övmeyin bana.

Karma aşıları 6×180
Parazit 2 ayda 1
Yas mama haftada 2

yaptığınız guzelliklerin karşılığını beklemediğinize eminim çunku size hiç bir çıkar sağlayamayacak canlara yardım ediyorsunuz, ama inşallah şu yaptığınız butun iyiliklerin karşılığını fazla fazla alabileceğiniz bir hayat surun.

Bu arada Scottish Fold gibi hayvanları önerenler var. Sürekli kronik ağrı çektiğini bile bile nasıl "çok tatlıııı" diyebiliyorsunuz. Siz satın aldıkça da üretilmeye devam ediliyorlar.

işte bunu daha sahiplenmeden duşunmek gerekiyor, köpek mutlu olsun diye sahiplendirmemişsinizdir sanırım, mutlaka size bir zorluk çıkarmıştır, ya da bir ekstra ilgi falan beklemiştir, keşke aynı çocuk esirgeme kurumu gibi keşke sözleşme yapılsa evcil sahiplenenlerle de.
o yuzden kedi sahiplenmeyin diyorum. kedi tırmalar, ısırır, veteriner masrafı çok tutar, çocuğunuzu çizebilir..... bir suru olasılıklar. bu şartlarda bile ben onu bırakmam diyebiliyorsanız sahiplenin. altı ustu kedi, alırız baktık olmadı bahçeli bir eve bırakırız olayı olmasın. sizin vicdanınız da sızlar, kediye de yazık olur.
Bunu araştırdık zaten, herkes evinde bakıyordu bütün jack russell sahipleri bahçede bakmıyor neticede. Hareketli olur, kemirir, avcıdırı bilerek aldık. Günde 2-3 saat koştur-oynat yeter dedikleri için getirdik eve. Başkalarına yetiyordu bilemem ama bizimki gayet mutsuzdu. Zaten en temel eğitimlerini verip neden sahiplendirelim?

Ya bu hayvansever holiganlarından gına geldi. Kendimi bildim bileli hayvanım var, kedi köpek kuş hamster hepsine senelerce baktım. Ben akıl edemiyorum bazı şeyleri ama herkes herşeyi biliyor. Ki ben kısırlaştırmadan önce bile kan tahlili yaptırdım bir sorunu var mı, değerleri nasıl diye. Ek vitamin takviyesi yapmadığım halde değerleri çok iyi. Yani nedir bu özel mama ısrarı?

Bu arada özel mama dediğiniz pirinç karışımlı koruyucu kimyasal içeren atık hayvan parçalarından oluşan şeyleri övmeyin bana.

Yahu sizi altinti yaptim mi??? Ne verirseniz verin madem.
Sokak kedisi olunca ne olsa yer diyip evde pişen, icinde domates olan corbadan verenler, makarna verenler bile var. "Ev yemeği verin, sizin yediginizden yer" demek çok geniş bir öneri, verilecek ev yemegi var verilmeyecek ev yemegi var. Siz cok biliyorsunuzdur ama bilmeyen okur dikkat eder belki.

Siyamları da incelediğim kadarıyla kuru mama çok da iyi gelmiyor barf öneriyorlar gibi

İlginç gerçekten bunca şeye tahammül edip bir mesaja ile küfür basacak kıvama gelmek.
Ben de çok fazla can besledim, engelli bir sürü papağanım ve muhabbet kuşum oldu. Geceleri 2 saatte bir alarm kurarak uyanıp yumurtadan yeni çıkmış annesinin reddettiği bebekleri besledim. Yurt dışından zibilyon tane eşya getirttim. Oldukça deneyimli ve bilgiliydim bu konuda ama ben çok biliyorum diye herkesin bilmesini beklemedim, bana tutup bunu cicibebe versem olur mu diyene şimdi ağzına çarparım demedim. Bir hayata dokunmak çok mühimse insan her hayata dokunur sadece kendi seçtiklerine değil.
İnsan hayatına dokunmak işime gelmiyor..Bu konuda tartışmak pek tarzım değil. İçimden bir ses eve alacaginiz o cana en az çocuğunuz kadar tahammül edemeyeceğinizi söylüyor . İlk mesajımda nolur sokaktan bir yavru sahiplenin , onun size minnettarlıgi ve bebeğinizle beraber büyütmek oğlana iyi gelecektir yazdım sonra satır aralarında çocuğu çizerse sinirlenirim gibi şeyler okudum. Sonrasında british var öylece oturuyor , yok 50 lira yok bilmem ne bu tarz seyleri okuyunca , hele hele çocuğun 2 yaş sendromlu olduğunu düşününce iyice düşünmeniz ve kendinizi sinamaniz gerektiğini düşündüm son dusunduklerimde kararliyim..
Çünkü bu bir hayvan aklı yok
Çizebilir de , yirtabilir de , kusabilir de , mıcabilir de , hasta da olabilir , gece üstüne de zıplayabilir , evden de kaçabilir , kisirlasma zamanında koku da bırakabilir mesela en sevdiğiniz montunuza , en sevdiğiniz koltugunuza ...
İnce İşler bunlar siz tanıdığım kadarıyla doğurduğunuz çocuğa da zor alismistiniz .
Depresyona meyilli bir yapınız var ve agresif ...üzgünüm çizdiğiniz profil bu ..
50 lirayi düşünüyorsunuz
Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile örülmüş derler niyetiniz pratikte ise yaramayabilir
İyi akşamlar

Bunu araştırdık zaten, herkes evinde bakıyordu bütün jack russell sahipleri bahçede bakmıyor neticede. Hareketli olur, kemirir, avcıdırı bilerek aldık. Günde 2-3 saat koştur-oynat yeter dedikleri için getirdik eve. Başkalarına yetiyordu bilemem ama bizimki gayet mutsuzdu. Zaten en temel eğitimlerini verip neden sahiplendirelim?

inanın eğer bakmak isteseydiniz çok başka çareler arardınız, senelerdir hayvan besliyorum.
çocuğunuz mutsuz diye onu bahçesinde parkı olan bir eve bırakır mıydınız?
hayır daha çok uğraşırdınız, ne bileyim bir pedagoga götururdunuz, daha fazla oyuncak bir şeyler alırdınız.
gerçekten beslemek isteyen bir insanın evladı oluyor o hayvancıklar.
son veterinere gittiğimde bir maaşımı orda bıraktım,ki iyi maaş alıyorum, gözumu kırpmadım. çunku benim çocuğum gibi o.
asla sizi kınamıyorum lutfen yanlış anlamayın, ben kedi sahiplenmeyi bir kere daha duşunun ve bence sahiplenmeyin diyerek yazıyorum.

Arkadaşlar merhaba,
Oğlum çok yalnız bir çocuk olduğu için kreş ve evcil hayvan tavsiye edilmişti. Bol çocuklu bir kreşe yeni başlayacak. Evde de kedimiz olsun diye düşünüyorum bir süredir, bu söylenmeden önce de düşünüyordum ama doktor söyleyince daha bir canla başla araştırır oldum.
Daha önce hiç kedi beslemedim, besleyenlere de sorunca bambaşka cevaplar aldım. Masrafı zaten kimi diyor 50 kimi diyor 400. Bakımında bir şey yok diyen de var, zor diyen de. Cinsine göre karakteri olur diyen de var her kedinin mizacı farklıdır diyen de.
Beni bir aydınlatın özellikle british tavsiye ediliyor hem alerjiye sebep olmaz hem mizaç olarak iyidir diye. Var mı böyle bir şey gerçekten? Öyleyse para biriktirmeye başlayayım :KK70: değilse sokaktan yavru bir kedi sahipleneceğim.
masrafını geç koalina,
ama tavsiyem alma
2 yaş bebekle kedi oyun falan oynamıyor.
bende de babamda da birer kedi var.
benimki çok korkak babamınki tam tersi ve çok oyuncu
sonuç: benim kızı görünce ikisi de kaçacak yer arıyor.

halbuki zarar vermiyor, okşamak istiyor, ona yemek vermek, yanında oturmak istiyor ama benim çevremdeki kediler çocukla hiç oynayamıyolar.

üstelik tüyler gerçekten büyük problem olmaya başladı.
benim evim sık temizlendiğinden ve kurutma makinesi kullandığımızdan kıyafetlerde, yatak yorganda vs ortalıkta pek tüy yok
ama babamın evi haftada 1-2 defa süpürebiliyorum ve aman tanrım yani. muzu soy daha kabuğunu açarken gelip tüy yapışıyo içine. kızım oraya gittiğimizde sürekli anne tüy geldi diyip elini ağzını gösteriyor. hastalık falan yapacağından değil ama her şeyden de tüy çıkmasın ya

Sıkılınca sokağa atacaksanız ne olur almayın.Kedi demek sorumluluk demek bazılarının dediği gibi ikinci çocuk demek.Evdeki halıları tırmalar, duvarlara tırmanır, gece bazen sesiyle evdekileri uyandırır.Oyuncak, süs değildir.Ciddi bir sorumluluk almanız gerekir.

Yahu sizi altinti yaptim mi??? Ne verirseniz verin madem.
Sokak kedisi olunca ne olsa yer diyip evde pişen, icinde domates olan corbadan verenler, makarna verenler bile var. "Ev yemeği verin, sizin yediginizden yer" demek çok geniş bir öneri, verilecek ev yemegi var verilmeyecek ev yemegi var. Siz cok biliyorsunuzdur ama bilmeyen okur dikkat eder belki.
Kedi besleyip ona ev yemeği olarak bol isotlu çiğköfte vermemeyi de akıl edebilir bence insanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X