2 Yaş Sendromu Ve Gelişimi .

Kendisi kötü yemek yapsa falan da babanızın vurmaya hakkı var sanki. Çok üzülüyorum böyle durumlarda. Bize hafif vurdum gibi gelir ama o bebek nasıl hisseder:mad:
İki ağlıyor canının acısı geçince susuyor kızım da vuruyor bazen oğlumun o haline çok üzülüyorum bilmiyor ki vurmak ne demek. Gelinim de terliği almış ayağına vuruyordu sırf konuşamıyor diye başkasının çocuğuna vurmak ne demek. Kızıncada küsme çocuk bu bağırılır bek gelin hiç küsmez diyor annem. Eve bi zararı yoktu sadece gürültü ile oynuyordu  2gündür onun stresi var üzerimde kimse ile görüşmek istemiyorum :KK62:

Benim erkek yeğenim de 3.5 yaşında konuştu. Ablam gayet ilgili bir annedir. Çocuk dilsiz gibiydi. Ne desek yaptı, kendi bişey istese elimizdeki tutup götürdü yaptırdı. Komutlarınızı yapıp yapmadığına bakın. Duyduğuna eminseniz bence aceleci olmayın

Benimde 2 yaşında kızım var ve daha tam konuşamıyor.Sadece tek tek kelimeleri söylemeye başladı daha cümle kuramıyor.Konuşamasa bile kendi kendine şarkı söylemesini çok seviyor. Kızımı çocuk psikiyatrisine götürdük doktor televizyon dan olmuş dedi. Televizyona bakan çocuklar geç konuşmaya başlar dedi. 3 yaşından önce kesinlikle televizyon, tablet ve telefona çocuklar bakmasın konuşmasını etkiler dedi . Doktor ayrıca konuşma terapisine gönderdi ve kreş önerdi çocuklarla fazla oynamadığı için. Kreşe başladı fakat daha terapiye başlamadı.Televizyon kapandıktan sonra kızım da baya gelişmeler oldu şimdi kelimeleri söylemeye başladı konuşmak için baya çaba harcıyor. Ayrıca çocuk psikiyatrisi bana sen erken farkedip kızını bana getirdin çoğu aileler çocukları 4 yaşında konuşmayınca getiriyorlar bizde çocuk için fazla birşey yapamıyoruz dedi. Bence sende bi doktora götür bakalım doktor ne söyleyecek. Ayrıca telefon, tablet ve televizyon izlettirme

Benimde 2 yaşında kızım var ve daha tam konuşamıyor.Sadece tek tek kelimeleri söylemeye başladı daha cümle kuramıyor.Konuşamasa bile kendi kendine şarkı söylemesini çok seviyor. Kızımı çocuk psikiyatrisine götürdük doktor televizyon dan olmuş dedi. Televizyona bakan çocuklar geç konuşmaya başlar dedi. 3 yaşından önce kesinlikle televizyon, tablet ve telefona çocuklar bakmasın konuşmasını etkiler dedi . Doktor ayrıca konuşma terapisine gönderdi ve kreş önerdi çocuklarla fazla oynamadığı için. Kreşe başladı fakat daha terapiye başlamadı.Televizyon kapandıktan sonra kızım da baya gelişmeler oldu şimdi kelimeleri söylemeye başladı konuşmak için baya çaba harcıyor. Ayrıca çocuk psikiyatrisi bana sen erken farkedip kızını bana getirdin çoğu aileler çocukları 4 yaşında konuşmayınca getiriyorlar bizde çocuk için fazla birşey yapamıyoruz dedi. Bence sende bi doktora götür bakalım doktor ne söyleyecek. Ayrıca telefon, tablet ve televizyon izlettirme
Haklısınız. Onlar Televizyon izlerken biraz sessiz kalıyorlar diye açıyorum. Kızım hiç Televizyon izlemedi. Ama oğluma haksızlık yapıyorum galiba. :KK11:

Bizimki 26 aylık.
Çok anlamlı ve düzgün konuşuyor uzun cümleler kuruyor.renkler,ingilizce türkçe 10a kadar sayma,çay kahve tarifleri falan hepsi var....

AMA,bu ne benim çocugum zeki demek , ne de sizin çocugun gelişimi geri demek...
Her çocugun gelişimi farklıdır.
Sizinki şu an geç konuşacak gibi görünebilir ama 3 ay sonra benimkini yakalayıp geçebilirde...
Merak etmeyin zamanla herşey olacak.
Ben sadece doğduğundan beri ,anlasa da anlamasada herşeyi anlatıyorum ,konuşuyorum onunla.asla kelimeleri değiştirmeden ,çocukça uyarlamalar yapmadan normal büyük birine nasıl konuşuluyorsa öyle konuşuyorum.bunun etkisi oldugunu düşünüyorum biraz.
Sakin olun herşey yolunda...

Ben buna pek katılmıyorum aslında.
Ben tv tablet doğduğundan beri hiç yasaklamadım.(kesinlikle doğru bulmuyorum ama dozajını aşmadığı için belkide hiç ses etmiyoruz) konuşması algılası inanılmaz güzel hatta renkleri hiç öğretmedik videolardan öğrenmiş daha 20aylıktı ozaman.ben dozajı ayarlanabilirse faydalı oldugunu düşünüyorum,uzmanlar beni pek ilgilendirmiyor açıkcası...

Kuzenimin oğlunun 2 ablası var. 25 aylıkken "Teyze makası al gel. Teyze etiket kes, ben istemiyorum." gibi cümleler kuruyordu. Öteki taraftan arkadaşımın 3. Yaş gününde sadece anne, baba, mama ve git diyen oğlu kreşe başladıktan 6 ay sonra şakır şakır konuşuyordu. Demem o ki psikolojik veya fizyolojik bir sıkıntı yoksa bir süre sonra eşitlenecek. Şimdi iki oğluşta aynı oranda konuşuyor. 3 yaşındakinin annesi canını sıktığıyla kaldı.

Bende öyle düşünüyordum benim büyük kızım da çoğu şeyleri televizyon dan öğrenmişti doktorumuza bunu söyledim. Doktor bana televizyon bazı çocuğu ilerlettirir bazı çocuğu gerilettirir dedi bana her çocuk aynı olmaz dedi fakat yinede siz bilirsiniz. Hatta annemin komşusunun torunu 4 yaşındaymış fakat konuşamıyormuş.Onlarda doktora götürmüşler onlarada televizyon, tablet ve telefon kesinlikle yasak demiş

Kuzenimin oğlunun 2 ablası var. 25 aylıkken "Teyze makası al gel. Teyze etiket kes, ben istemiyorum." gibi cümleler kuruyordu. Öteki taraftan arkadaşımın 3. Yaş gününde sadece anne, baba, mama ve git diyen oğlu kreşe başladıktan 6 ay sonra şakır şakır konuşuyordu. Demem o ki psikolojik veya fizyolojik bir sıkıntı yoksa bir süre sonra eşitlenecek. Şimdi iki oğluşta aynı oranda konuşuyor. 3 yaşındakinin annesi canını sıktığıyla kaldı.
Umarım bizde biran önce aşarız .

Çocuğa değişiyor Bazı çocuklar çok akıllı olduğu için TV'den tabletten bile bir şeyler öğrenebiliyorlar benim teyzemin çocuklarda sürekli televizyon izler ama çok akıllılar Hatta küçüğü 1,5 yaşındayken şakır şakır konuşuyordu.

Bende öyle düşünüyordum benim büyük kızım da çoğu şeyleri televizyon dan öğrenmişti doktorumuza bunu söyledim. Doktor bana televizyon bazı çocuğu ilerlettirir bazı çocuğu gerilettirir dedi bana her çocuk aynı olmaz dedi fakat yinede siz bilirsiniz. Hatta annemin komşusunun torunu 4 yaşındaymış fakat konuşamıyormuş.Onlarda doktora götürmüşler onlarada televizyon, tablet ve telefon kesinlikle yasak demiş
Bu artık Doktorlar için Herkese söylenen bir şey olmuş.

Çocuğa değişiyor Bazı çocuklar çok akıllı olduğu için TV'den tabletten bile bir şeyler öğrenebiliyorlar benim teyzemin çocuklarda sürekli televizyon izler ama çok akıllılar Hatta küçüğü 1,5 yaşındayken şakır şakır konuşuyordu.
Bence akılla ilgili değil bu durum. Yetenek meselesi biraz. Kulağı daha iyi, duyma yetisi daha gelişmiş çocuklar daha erken konuşuyor. Ama mesela bahsettiğim şakır şakır konuşan çocuk 15 aylık yürürken diğeri 10 aylık yürümüştü. O da fiziksel açıdan gelişmiştir. Belki sizin minnoşta farklı bir açıdan çok daha üstündür :) Benim kız daha küçük tam anlamıyorum bu konuyu ama canınızı sıkmayın bence, bir gün o kadar çok konuşacak ki ay iki dakika sus diyeceksiniz :D

Bence akılla ilgili değil bu durum. Yetenek meselesi biraz. Kulağı daha iyi, duyma yetisi daha gelişmiş çocuklar daha erken konuşuyor. Ama mesela bahsettiğim şakır şakır konuşan çocuk 15 aylık yürürken diğeri 10 aylık yürümüştü. O da fiziksel açıdan gelişmiştir. Belki sizin minnoşta farklı bir açıdan çok daha üstündür :) Benim kız daha küçük tam anlamıyorum bu konuyu ama canınızı sıkmayın bence, bir gün o kadar çok konuşacak ki ay iki dakika sus diyeceksiniz :KK70:
Benim oğlum da 10 aylıktı yürüdü ğünde yaramazlık da çığır açtığı için kendisi:KK70:

Kreş için de küçük bence O yüzden onu da şu ara erteledik.

Benim arkadaşım çalıştığı için çocuk 1 yaşına gelince kreşe verdi. geçenler de bize geldiler ki çocuk 16 - 18 aylık falan diye biliyorum atatürk öldü falan diyo, kreşte öğretmişler ne güzel.. kreş için küçük diyoruz ama gelişimleri için baya faydalı oluyor

Benim arkadaşım çalıştığı için çocuk 1 yaşına gelince kreşe verdi. geçenler de bize geldiler ki çocuk 16 - 18 aylık falan diye biliyorum atatürk öldü falan diyo, kreşte öğretmişler ne güzel.. kreş için küçük diyoruz ama gelişimleri için baya faydalı oluyor
Yani buradaki Kreşlere de pek güvenmiyorum Ne bileyim biraz daha büyük olsa konuşabilse en azından bana sıkıntısını anlatır.

Yani buradaki Kreşlere de pek güvenmiyorum Ne bileyim biraz daha büyük olsa konuşabilse en azından bana sıkıntısını anlatır.

Tabi o konu da çok haklısınız, arkadaşımın gönderdiği kreşte kamera sistemi var eşi veya kendisi sürekli kameradan takip ediyor

Tabi o konu da çok haklısınız, arkadaşımın gönderdiği kreşte kamera sistemi var eşi veya kendisi sürekli kameradan takip ediyor
Kreşlerde de var ama aileler izleyemiyor Muş bir sıkıntı olduğu zaman sadece izlene biliyormuş. Ben istediğim zaman açıp Çocuğuma bakmak istiyorum uyuyor mu, yemek yiyor mu diye. Ama maalesef kreşlerle bu şekilde Anlaşamadık.

Bende de var o 2 yaş sendromlusundan :halay:beni sendroma sokuyor resmen. 1 yaşındayken 2 kelime öğrendi hala onlarla devam ediyor. Oğlum kelime dağarcığını biraz genisletsen diyorum :KK70:
Cocukta başka herhangi bir sorun yoksa konusmamasi önemli değil. Ben hic takmiyorum.

Bende de var o 2 yaş sendromlusundan :halay:beni sendroma sokuyor resmen. 1 yaşındayken 2 kelime öğrendi hala onlarla devam ediyor. Oğlum kelime dağarcığını biraz genisletsen diyorum :KK70:
Cocukta başka herhangi bir sorun yoksa konusmamasi önemli değil. Ben hic takmiyorum.
Ben de takılmıyorum Ama. Hiç kafama takmazken şuan aklımdan çıkmıyor. Özellikle annemin bu çocuğa yapma diyince anlamıyor bi doktora götürelim kelimesi hiç aklımdan çıkmıyor.

Bizimki 26 aylık.
Çok anlamlı ve düzgün konuşuyor uzun cümleler kuruyor.renkler,ingilizce türkçe 10a kadar sayma,çay kahve tarifleri falan hepsi var....

AMA,bu ne benim çocugum zeki demek , ne de sizin çocugun gelişimi geri demek...
Her çocugun gelişimi farklıdır.
Sizinki şu an geç konuşacak gibi görünebilir ama 3 ay sonra benimkini yakalayıp geçebilirde...
Merak etmeyin zamanla herşey olacak.
Ben sadece doğduğundan beri ,anlasa da anlamasada herşeyi anlatıyorum ,konuşuyorum onunla.asla kelimeleri değiştirmeden ,çocukça uyarlamalar yapmadan normal büyük birine nasıl konuşuluyorsa öyle konuşuyorum.bunun etkisi oldugunu düşünüyorum biraz.
Sakin olun herşey yolunda...
Ben de dogudugundan beri surekli büyük insanla konusur gibi konustum kelimeleri tekrar tekrar vurgulayar söyledim.şarkılar söyledim.kitap okudum. Ama yine de konuşmadı. Konusmamin şöyle bir faydası oldugunu dunuyorum herseyi çok iyi anlıyor. Bazen anlamayacagini düşünerek soyledigim seyleri anladigini görünce şaşırıyorum

Back
X