2 Yaş Sendromu Ve Gelişimi .

Ben de takılmıyorum Ama. Hiç kafama takmazken şuan aklımdan çıkmıyor. Özellikle annemin bu çocuğa yapma diyince anlamıyor bi doktora götürelim kelimesi hiç aklımdan çıkmıyor.
Büyüklerin soylediklerini takarsan kafayi yersin :KK70: yapma deyince anliyordur bir kere cocuklar islerine gelmedikleri şey söylenince duymamış gibi yaparlar bizden akillilar:KK70:

Ben de dogudugundan beri surekli büyük insanla konusur gibi konustum kelimeleri tekrar tekrar vurgulayar söyledim.şarkılar söyledim.kitap okudum. Ama yine de konuşmadı. Konusmamin şöyle bir faydası oldugunu dunuyorum herseyi çok iyi anlıyor. Bazen anlamayacagini düşünerek soyledigim seyleri anladigini görünce şaşırıyorum
Ben de sürekli konuşuyorum oğlum la evde ablası da var o da sürekli konuşuyor. Ama yok oğlum konuşmuyor, arkadaşlarına baba diyor :işsiz:

-30 derece mi :KK57:
Her cocugun gelişimi farklı oluyor doktora görünün içiniz rahat etsin
Evet çok soğuk bir şehir yazı da 3 ay yani öyle kış aylarında evden çıkmak mümkün değil. Araç la anca avm lere gidilir o kadar.

Büyüklerin soylediklerini takarsan kafayi yersin :KK70: yapma deyince anliyordur bir kere cocuklar islerine gelmedikleri şey söylenince duymamış gibi yaparlar bizden akillilar:KK70:
Evet sanırım öyle annem de çocuğa tahammül yok o yüzden oğlumu canavar gibi görüyor. :kızgın:

Canavar gormemis o bize yolla anneni 2 gün gelir oğlunun ayaklarini öper :KK70: Büyükler alışmış çocukları dayakla sindirmeye ondan simdikileri garipsiyorlar
Evet aynen öyle Biz çok uysal çocuklarmışız, annemden de çok korkardık ama benimkiler hiç takmıyor kimseyi.

Konuşamama ile agresiflik arasında mutlaka bağ var fakat her agresifliği konuşmamaya baglamayın.

Oğlum 2,5 yaşında, kendini çok rahat ifade eder ama mızmızlık illallah dedirtecek gibi, hep ağlama havasında.
Ve etrafımızda konuşamadığı halde sakin olan birçok çocuk var.
Takılmayın yani o kadar.

Sana şöyle söyleyeyim; bir tanıdığımız, bizim çocuk konuşmuyor diye doktor doktor gezdiler, yapmadıkları kalmadı çocuk 3.5 yaşında konuştu ve üstün zekalı çıktı. Şuan 7 yaşında şakır şakır ingilizce konuşuyor, 4. Sınıfa geçirdiler çocuğu ve devlet korumasına alınacak sanırım. Yani demem o ki konuşmanın zeka ve gelişimle hiç bir alakası yok.

Eğerr gözle görülür bir problemi yoksa otizm gibi ve ya işitsel bir sorunu yoksa hiç sıkıntı yapma. Benim oğlum anne baba bile demiyor canı istemedikçe ama anne kim baba kim gösteriyor. Kitaplarda devamlı nesnelere hayvanlara meyve sebzelere çalışıyoruz tüm gün. Bir çoğunu öğrendi. Bu şekilde gelişimine odaklanın, vakti geldiğinde elbet konuşacak. Sağlıkla büyütün.

İlaveten benim yavruma vuran elleri parçalarım. Tavrınızı koyun bu insanlara çok sinirlendim!!

Sana şöyle söyleyeyim; bir tanıdığımız, bizim çocuk konuşmuyor diye doktor doktor gezdiler, yapmadıkları kalmadı çocuk 3.5 yaşında konuştu ve üstün zekalı çıktı. Şuan 7 yaşında şakır şakır ingilizce konuşuyor, 4. Sınıfa geçirdiler çocuğu ve devlet korumasına alınacak sanırım. Yani demem o ki konuşmanın zeka ve gelişimle hiç bir alakası yok.

Eğerr gözle görülür bir problemi yoksa otizm gibi ve ya işitsel bir sorunu yoksa hiç sıkıntı yapma. Benim oğlum anne baba bile demiyor canı istemedikçe ama anne kim baba kim gösteriyor. Kitaplarda tüm nesnelere hayvanlara meyve sebzelere çalışıyoruz tüm gün. Bir çocuğunu öğrendi. Bu şekilde gelişimine odaklanın, vakti geldiğinde elbet konuşacak. Sağlıkla büyütün.

İlaveten beni yavruma vuran elleri parçalarım. Tavrınızı koyun bu insanlara çok sinirlendim!!
Teşekkür ederim benim oğlum da anlaya biliyor söylediklerimi tek sorun konuşması çok şükür.
Anneme bende çok kızgınım zaten 2 ayda bir gidiyordum evine daha çok annem gelir ama şimdi hiç gitmeyi düşünüyorum.
Annem bize de vururdu.

Teşekkür ederim benim oğlum da anlaya biliyor söylediklerimi tek sorun konuşması çok şükür.
Anneme bende çok kızgınım zaten 2 ayda bir gidiyordum evine daha çok annem gelir ama şimdi hiç gitmeyi düşünüyorum.
Annem bize de vururdu.
Tamam o zaman hiç sıkıntı yapma. Çocuk bakımından bihaber olduğu her halinden belli olan insanların yorumlarına da kulağını tıka. Sevgiyle büyüt yavrunu.

Benim erkek kardeşim de geç konuşmaya başlamıştı ama konuşmaya başladıktan sonra çok güzel kelimeleri telaffuz etmeye başladı.

Ona yapacağınız en büyük iyilik, bol bol konuşmanız onunla. Ne dediğiniz önemli değil. Anlasa da anlamasa da konuşun. Yavaş yavaş konuşmayı ilerletecektir.

Selam hanımlar;
2 yaşında bir oğlum var, Ama bir türlü konuşamadı Sadece anne ve baba diyor genelde çevresinde Arkadaşlarına falan Baba diye sesleniyor.
Bir şey yapma dediğimizde üzerine üzerine yapmaya devam ediyor.
İstediği birşey olamayınca kendini yere atıyor.
Göz teması kurabiliyor,ismi ile seslendiğimde de dönüp bakıyor.
Kendi kendine bir dil icat etmiş o şekilde konuşuyor:halay: Ne dediğini kesinlikle anlamıyoruz.:63:
Babası ile gün içinde telefonla konuşuyor biz sadece baba, dada (meyvelere gaga) diyor. Babasından meyve getirmesini istiyor.
Küçük bir ilçedeyiz - 20°,-30° soğukla savaşıyoruz, konuşma Terapistine götüremedim. Herkes konuşur diyor ama benim içim rahat değil.
Bu konuda tecrübeli annelerden bilgi alabilirsem en azından benim içimi bir nebze olsun rahatlatma bilir diye düşünüyorum.:emir_bebek:
Oncelikle anne değilim henüz ama anlattiklarinız aynı benim yeğenim . Ben kendi yeğenime tembellikten konuşmadığını düşündüm hep çünkü anne baba ve bı kaç kelimeden fazla bişey söylemez ama istediği her şeyi işaret ederek değişik sesler çıkararak vs anlatıyodu hiç bı sorunu yoktu şuan 3 buçuk yaşında her şey düzeldi çok stres yapmayın her çocuk özeldir . Doktora götürün yine de otizm vs bişey yoksa ve anlattiklarinıza göre otizm yok. Zamana bırakın derim .

Tamam o zaman hiç sıkıntı yapma. Çocuk bakımından bihaber olduğu her halinden belli olan insanların yorumlarına da kulağını tıka. Sevgiyle büyüt yavrunu.
Çok Tesekkür ederim :KK36:hepimizin yavrusu sevgi ile, sağlık ile büyüsün insallah.

Oncelikle anne değilim henüz ama anlattiklarinız aynı benim yeğenim . Ben kendi yeğenime tembellikten konuşmadığını düşündüm hep çünkü anne baba ve bı kaç kelimeden fazla bişey söylemez ama istediği her şeyi işaret ederek değişik sesler çıkararak vs anlatıyodu hiç bı sorunu yoktu şuan 3 buçuk yaşında her şey düzeldi çok stres yapmayın her çocuk özeldir . Doktora götürün yine de otizm vs bişey yoksa ve anlattiklarinıza göre otizm yok. Zamana bırakın derim .
Sanırım benim oğlum böyle biraz geç konuşacak. Böyle örnekleri duymak içimi rahatlattı teşekkür ederim.

Benim erkek kardeşim de geç konuşmaya başlamıştı ama konuşmaya başladıktan sonra çok güzel kelimeleri telaffuz etmeye başladı.

Ona yapacağınız en büyük iyilik, bol bol konuşmanız onunla. Ne dediğiniz önemli değil. Anlasa da anlamasa da konuşun. Yavaş yavaş konuşmayı ilerletecektir.
Ben zaten onunla konuşurum oyun oynarken veya oyuncağı elindeyken o kadar çok konuşuyorum ki hatta konuşmaması o yüzden şaşırıyorum.

Benim sıpa da 3 yaşında konuştu. Kreşe gönderdim yarım gün epey faydası oldu. Şimdi susmuyor. Korkmayın her çocuğun gelişimi farklı. Bu çocuk neden konuşmuyor bir sorunu mu var diye ömrümü tüketen kişiler şimdi de 40 aylık çocuk neden hala bezli diyorlar. Çünkü bezli, çünkü hazır değil bezi bırakmaya. Takılmayın böyle şeylere. Bir sorun olsa (otizm, gelişim geriliği vs) fark edersiniz emin olun.

Benim sıpa da 3 yaşında konuştu. Kreşe gönderdim yarım gün epey faydası oldu. Şimdi susmuyor. Korkmayın her çocuğun gelişimi farklı. Bu çocuk neden konuşmuyor bir sorunu mu var diye ömrümü tüketen kişiler şimdi de 40 aylık çocuk neden hala bezli diyorlar. Çünkü bezli, çünkü hazır değil bezi bırakmaya. Takılmayın böyle şeylere. Bir sorun olsa (otizm, gelişim geriliği vs) fark edersiniz emin olun.
Bir de şöyle örnekler var Ben bir buçuk yaşında tuvalet Alıştırdım, benim çocuğum 2 yaşında her şeyi konuşuyordu, Dur deyince anliyordur. Yani anlattıkları benim oğlumun tam tersi.

Bir de şöyle örnekler var Ben bir buçuk yaşında tuvalet Alıştırdım, benim çocuğum 2 yaşında her şeyi konuşuyordu, Dur deyince anliyordur. Yani anlattıkları benim oğlumun tam tersi.

Tabii hepsinin çocuğu mükemmel. Ben 6 aylıkken tuvalet eğitimi verdim diyen kadın gördüm. Söylediğine de inanıyordu üstelik.

Back
X