Erkek İnfertilitesi 2 yil oldu hamile kalamadim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba 2 buçuk yıl çocuk için uğraşmış biri olarak sana şunu söyleyebilirim ki morfoloji ve hız çok çok önemli.Benim eşimin morfolojisi %1 ve ileri hızı düşüktü.iki kere kimyasal ve 1 dış gebelikten sonra bizi tüp bebeğe yönlendirdiler.düşüklerin nedeni bebeklerin gelişmemesi ileri hız ve morfoloji kaynaklıydı.Doktor bize morfolojinin bu kadar düşük olması dna hasarını da etkiler varikosel olmasına da neden olur demişti.Neyse 3 düşükten sonra iki kere tüp bebek yaptırdık ve laboratuar iyi olmasına rağmen asla 5.gün embriyom olmadı embriyolar 3.gün yavaşlayıp ölüyordu hiç transfer olamadım.Bu süreçte eşimde bende çeşitli takviyeler kullandık beslenmemize dikkat et hep spor yaptık.Tüp bebekten iki ay sonra normal yolla yine hamile kaldım.ancak bebeğin kalbi durdu 8.haftada kürtaj olmak zorunda kaldım ağustosta.Çok şükür eşimde bende yılmadık takviyeye devam ettik eşim sigarayı bırakmıştı klomen falan kullandı ve morfolojisi yükseldi.O ay tekrar hamile kaldım.Şu an 8 haftalığım.Tabiki korkuyorum birşey olacak diye ama biz elimizden geleni yaptık rabbime bıraktık deyip tevekkül ediyoruz.inşallah sen de en kısa zamanda hamile kalırsın canım.

Sizi çok iyi anlıyorum ama doktorlar ısrar hızls sayıda sorun yoksa morfoloji önemli değil diyorlar bu ay Femara kullanacağım bende maddi açıdan sıkıntı da olmasak en azından aşılama yaptırmak istiyorum ama malesef o imkanım da yok çok sıkıntılı süreç en azından siz gebe kalabilmişsiniz bende oda yok hiç anne olamayacakmışım gibi hissediyorum. İnşallah bu kez gebeliğiniz sağlıklı ilerler inşallah

Daha yaşın çok genç sakın kendine stres yapma.Hem bak diyorsun ki eşim çok uğraşmak istemiyor.Sen de uğraşma bence herşeyin bir zamanı var seninki de zamanını bekliyor.Bir süre sonra eşin hadi uğraşalım diyecek zaten.Kendini yıpratma.Bi de rahim filmi çekil.O da çok önemli eğer onda da sıkıntı çıkmazsa herşeyi oluruna bırak.Beslenmene dikkat et arı sütü falan kullan.

Rahim filmi çekindim bir yıl önce tüpler açık herşey normal dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…