Erkek İnfertilitesi 2 yil oldu hamile kalamadim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Elbette çok masraflidir haklısınız sizin adına sevindim peki sizde gebeliğe engel bir problem varmiydi ki 6 ay olmadı tüp bebeklede hemen olmasi güzel bişey çünkü onu da defalarca deneyip olmayanlar var
Canım bizde de eşimde sayı çok iyi değildi. İleri hız ve morfoloji iyiydi ama sayı olarak kendiliğinden olması çok zaman alırdı ikimizde 35 yaşındayız. Doktor 1 yıl deneyin dedi ama biz artık istediğimiz için zaman kaybetmek istemedik. Bu arada tedavi de olacaksanız iki tarafın da sağlıklı yaşama dikkat etmesi gerek bence. Biz eşimle doğal ve organik ürünlere döndük. Ekmeği sınırladık. Ben hergün yumurta eşim de 2 günde bir nar tüketmeye çalıştık. Çiğ kuruyemişlerden hergün az bir şey tükettik. Eşim bir de ürologun verdiği bir vitamini kullandı. Sigara, alkol ikimizde de yok. İçecek olarak asitli, şekerli içecekleri de zaten tüketmiyoruz. Bol bol su ve ayran tükettik. Paket gıdayı sayılı yedik. Kendimizi tedaviden önce böyle 3-4 aylık bi kampa aldık sonuca etki ettiğini düşünüyorum çok şükür 10 yumurtam toplandı 10 unu da döllendi 5 tanesi 5. Güne kadar gitti. Şimdi 3 tane de donmuş bebişimiz var kısmetse 1 sene sonra da onları transfer ettirmek istiyoruz. Bir hamile olarak Allah isteyen herkese nasip etsin diyorum Sağlıkla

Hiç bişey kullanmadım hatta hiç beklemediğimiz bi anda oldu ☺ daha belli değil cinsiyet miniğiz daha
Canım yanlış okumadıysam morfoloji %0 yazmışsın. %0 morfoloji ile aşılama denemelerine şaşkınım. Tıpa aykırı yani aşılama ya da normal yolla olması çünkü spermlerin hepsinin şekli bozuk demek oluyor. Sizin tahlilinize yanlış bakılmış olabilir. 1 kez mi yaptırdınız testi?

Canım doktorumuz dedi ki sperm testinde spermlerin hepsi analiz edilmiyor mutlaka sağlam vardır dedi demekki varmış yani

Canım doktorumuz dedi ki sperm testinde spermlerin hepsi analiz edilmiyor mutlaka sağlam vardır dedi demekki varmış yani
O zaman sonuçlar %100 kesin değil gibi mi düşünücez yani. Morfoloji sorunu olanlar çok takılmasın o zaman. Gerçi zaten erkeklerde de testin 3 kez tekrarlanmasını uygun görüyorlar. Bizim farklı hastanelerde bambaşka sonuçlar çıkarmışlardı. Yüksek doğruluk oranını sanırım tüp bebek merkezi olan hastanelerin laboratuvarları veriyor çünkü örneklem alıp tek tek sayım yapılıyormuş. Konuyu açan arkadaşa umut olsun sizin durumunuz sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Amin canım inşAllah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızı Rabbim isteyen herkese nasip etsin bende umut olsun diye yazdım zaten buraya bizim ileri hareketlilik sorunumuz vardı sadece hacamat yaptırdık ondan mı bilmiyorum ama değerleri yükseldi eşimin ben inanıyorum ki eğer Allah nasip edecekse bir bahane oluyor Allah herkese nasip etsin

Valla ben de araştırdığıma göre öyleymiş hatta aşılama bile gereksiz diyorlar. Kafam karışıyor ne yapsam bilemiyorum ki bu ay regli olursam ben de aşılama için hastaneye gidecektim
Canım ben de aşılama için bekliyorum. Eşimin test sonucuna baktı doktorum morfoloji %2 yazıyor sayı hız normal aşılama dedi morfoloji için olumsuz konuşmadı yani bu değerle aşılama olamazsın demedi git canım git belli ki onlara normal geliyor

Ben size sakıncası yoksa abla diyeyim nerden baksanız aramız da 10 yaş var canım cicim hitap etmem saygısızlık olur sağlıklı beslenme konusunda katılıyorum size ben de paketli gıda ne bilim abur cubur gibi şeyler yemem fakat eşim onları seviyor daha dün gelirken iki poşetle gelmiş diyorum alma şunları. Benim eşimin sayı ve hızın da hiç problem yok çok iyi diyorlar hatta morfoloji %1 o yüzden doktor diğerleri çok iyi olduğu için bunun önemi yok doğal yolla demişti sigara kullanıyordu birakti alkol zaten yok. Yani işte bende bu ay adeti bekliyorum olursam tedaviye başlayacağım bir kez olsun aşılama düşünüyorum olmazsa bende direkt tüp bebek yaptırırım . Abla sen şimdi hamilesin ya hani çoğul gebelik mi yoksa mesala ikiz

İnşallah Allah'ın izni ile başlayacağım bende ama senin kist mi vardi bişey vardı değil mi onu mu bekliyorsun

İstediğin gibi hitap edebilirsin canım İki embriyo yerleştirildi ama ben hep nasip diye düşündüğüm için hiç dikkat etmedim kendime nasibi olan tutunur dedim 1 bebiş tutundu bir oğlumuz olacak. Allah her daim doğru olanı verir benim vücudum ikizi çok zor kaldırırdı sanırım. Tek bebişte bile nabzım çok yüksek, çarpıntım falan oluyor. Bir arkadaşım da klomenle ikiz hamile şu an. Her şey olacağına varır hayatta hatta en önemli şeyi söylemeyi unutmuşum normal de olsa tedaviye de başlasan stresi hayatından çıkarmalısın. Aşırı kaygı yapmamalısın. Nasip olan vakti zamanında gelecek. Bedenine güven ve akışına bırak Allah’ın izniyle olur

İnşallah hayırlısı ile kucağıniza da alırsınız ❤ işte her ne kadar stres yapmıyorum takmıyorum desen de oluyor yani ama dediğiniz gibi yapmamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…