Ben bebegimi almadimkiEvet canım bizi bizden başka kimse anlamaz çok zor ama alisiyosun işte elden bisey gelmiyo çok ağladık hala ağlıyorum ama duzelmiyo mezarına git dua et konuş onunla o seni duyar annesi bol bol dua et başka yapacak birşeyimiz yok çünkü Rabbim bizi cennetinde kavuştursun inşallah
Kromozom eksikligi yani bizimki 46xx olmasi gerekirken 46x kalmis sadece kizlarda oluyomus bu turner sendromuBir sürü sebebi varmış canım tek bi nedenle değilmiş doktor da net bisey demedi sadece bir sürü sebebi var dedi neyden olduğuna baktılar ama sonuçlar temiz çıktı doktorlar da talihsizlik olmuş dedi Allahtan geldi sizin bebeginizde ne sorun vardı
Ben bebegimi almadimkiona da ayri pismanim almadik onu hastanenin mezarina gomuldu o da nerde hic bilmiyorum zaten ben balikeskrdeyim izmjr egede dogum yaptim bebegim izmirde burdan dua ediyorum ancak insllah cennette bekler bizi ve affeder bizi insallah ruyalarima girsin diyede dua ediyorum hep annecim affettim desin... bir kerecik öpyim kokluyim...
Merhaba öncelikle geçmiş olsun, vicdan azabı gebeliği sonlandıran herkeste oluyordur mutlaka bende de oldu bebeğimin fotosunu çektirdim eşime çünkü artık gömmeye gidiyordu baktığım an pişman oldum o psikolojiyi uzun süre atamadım 3ay oldu ama kendime gelemedim benim aslında bir çocuğum daha var önceleri kolay olur sandım ama gece yatağa yattığımda ağlama krizlerim oldu hala oluyor, bol bol tövbe edelim dua edelim ben bi gün rüyamda bi çocuk sesi duydum geçti anne bitti diyordu Allahım affetti mi beni dedim. Benimkinin kalbinde sorun vardı ama turner sendromunu da duydum bunlar yaşamla bağdaşmayan anomaliler olduğu için yaşayamayacaklardı bebeklerimiz öyle düşün, kendini çok suçlama depresyondan uzaklaşmak için dua et kendine uğraşacak birşeyler bul, sürekli düşünmemeye çalış..Kromozom eksikligi yani bizimki 46xx olmasi gerekirken 46x kalmis sadece kizlarda oluyomus bu turner sendromu
Ben bakmak istedim gostermediler esim bakmis eline almis el kadarmis yavrum ensesi cok sismis sarkiyomus. Sonra fotografini cekmis iyikide cekmis cok agladim neden bakmadim diye sonra gosterdi fotoda gordum sadece. Alttan ustten suni hap verdiler bna yani suni sanciyla 3.gece dogum oldu icerdemi öldu cikinca mi hic bilmiyorumSeni çok iyi anlıyorum bende ayni senin gibiyim sürekli rüyama girsin diye dua ediyorum bi kere kokusunu çekiyim içime diye psikolojimiz çok bozuk nasıl atlatcaz bilmiyorumhayır ona pişman olma o an düşünemiyorsun zaten en azından mezarı var bende almiycaktim mezarına gidersem iyice kötü olurum demistin ama onu orda bırakmak istemedim ben yüzünü görmedim sadece dogumda gördüm sırtını ama içim yanıyor sizin sonlandırma nasıl oldu kalbini mi durdurdular
Daha bugun 1 hafta olduki cok taze dusunmemek elde degil. Kalbim agriyo sabahlari kalp agrisiyla uyaniyorum ben bakmadigim icin cok agladim Allahtanki esim fotosunu cekmis iyikide gordum yavrumu iyiki. Sonradan almadim diye pisman oldum zaten ne zamanki dogdu ahh o an yokmu ben anne oldum dedim ve nasil yaparim bunu dedim halada diyorum nasil kiydim diye perisanimMerhaba öncelikle geçmiş olsun, vicdan azabı gebeliği sonlandıran herkeste oluyordur mutlaka bende de oldu bebeğimin fotosunu çektirdim eşime çünkü artık gömmeye gidiyordu baktığım an pişman oldum o psikolojiyi uzun süre atamadım 3ay oldu ama kendime gelemedim benim aslında bir çocuğum daha var önceleri kolay olur sandım ama gece yatağa yattığımda ağlama krizlerim oldu hala oluyor, bol bol tövbe edelim dua edelim ben bi gün rüyamda bi çocuk sesi duydum geçti anne bitti diyordu Allahım affetti mi beni dedim. Benimkinin kalbinde sorun vardı ama turner sendromunu da duydum bunlar yaşamla bağdaşmayan anomaliler olduğu için yaşayamayacaklardı bebeklerimiz öyle düşün, kendini çok suçlama depresyondan uzaklaşmak için dua et kendine uğraşacak birşeyler bul, sürekli düşünmemeye çalış..
Bak seni çok iyi anlıyorum gerçekten ama keşkelerin bi faydası olmuyor, ben de dedim eşime biz ne yaptık keşke doğsaydı bir gün de bir saat de yaşayacaksa yaşasaydı Allah alırdı canını dedim ama bu da bizim sınavımız belki geçemedik bu sınavdan ama Allah bilir keşke şöyle böyle yapsaydım yerine tövbe edip dua edeceğiz başka çare yok akıl sağlığımızı da korumamız lazım evet çok yeni seninki ama kendini üzmemeye çalış..D
Daha bugun 1 hafta olduki cok taze dusunmemek elde degil. Kalbim agriyo sabahlari kalp agrisiyla uyaniyorum ben bakmadigim icin cok agladim Allahtanki esim fotosunu cekmis iyikide gordum yavrumu iyiki. Sonradan almadim diye pisman oldum zaten ne zamanki dogdu ahh o an yokmu ben anne oldum dedim ve nasil yaparim bunu dedim halada diyorum nasil kiydim diye perisanim
Bende aynisini dedim biliyomusun biz naptik biz naptik basinin etini yiyorum hala daha cunku o aklima girdi ben 2. Sonucu bari bekleyelim diyordum o da ya sana bisj olursa 2. Sonucda ayni cikcak deyip aklima girdi inanki ayaklarim geri geri gidiyordu o imzayi atatken bile hala geri donme sansimiz var dedim bile ama oldu bikere nasil oldu bilmiyorum inankiBak seni çok iyi anlıyorum gerçekten ama keşkelerin bi faydası olmuyor, ben de dedim eşime biz ne yaptık keşke doğsaydı bir gün de bir saat de yaşayacaksa yaşasaydı Allah alırdı canını dedim ama bu da bizim sınavımız belki geçemedik bu sınavdan ama Allah bilir keşke şöyle böyle yapsaydım yerine tövbe edip dua edeceğiz başka çare yok akıl sağlığımızı da korumamız lazım evet çok yeni seninki ama kendini üzmemeye çalış..
Bende hep ne kadar yasarsa yasasin yada karnimda ölcekse karnimda ölsün dedim bunu yapamam dedim ama nasil oldu bilmiyorum nasil ilerde daha zor olur dediler kucagina alip da kaybedersen daha zor dediler ama bu vicdan azabi hepsinden zor keske boyle olmasaydiBak seni çok iyi anlıyorum gerçekten ama keşkelerin bi faydası olmuyor, ben de dedim eşime biz ne yaptık keşke doğsaydı bir gün de bir saat de yaşayacaksa yaşasaydı Allah alırdı canını dedim ama bu da bizim sınavımız belki geçemedik bu sınavdan ama Allah bilir keşke şöyle böyle yapsaydım yerine tövbe edip dua edeceğiz başka çare yok akıl sağlığımızı da korumamız lazım evet çok yeni seninki ama kendini üzmemeye çalış..
Ben bunu gormemistm canim hep arastirmadayim bende ama gormedim insalllah Rabbim affeder sonrada bebeklerimiz bizi affeder sefaatci olurlar insallah ruyama bari girsin seveyim ya cok özledim...ben cok ama cok pismanim sonuna kadar gitmeliydim yavruma kiymamaliydim offf zaman geri gelmiyo ki keske gelseBiz bir hocaya da sormuştuk ama net birşey söyleyemedi dini bütün bir dr bulun dedi ama nasıl soracağız doktora dini inancını, kararımızı aslında bebeği düşünerek verdik acı çekmesin diye. Şimdi yaşamla bağdaşmayan anomaliler diye yazdım ve böyle birşey buldum
Karnında ölseydi seni zehirlerdi sakın öyle düşünme, nasibi yokmuş bebeklerimizin ben böyle düşünüyorum ve inanıyorum. Benimki riskli bir gebelikti düşmesin diye ilaçlar aldım 1,5 ay yattım hep erken doğum olmasın diye, hareketlerini bile hissediyordum 21. Haftadaydım ama düşünüyorum ben gebeliği sonlandırmasam erken doğum olacaktı ve yine yaşayamayacaktı diye, nasibi yoksa biz kendimizi parçalasak da birşey yapamayız, kendini suçlamaktan vazgeç eşinle birbirine destek ol, inşallah şefaatçi olurlar bize dua edelim..Ben bunu gormemistm canim hep arastirmadayim bende ama gormedim insalllah Rabbim affeder sonrada bebeklerimiz bizi affeder sefaatci olurlar insallah ruyama bari girsin seveyim ya cok özledim...ben cok ama cok pismanim sonuna kadar gitmeliydim yavruma kiymamaliydim offf zaman geri gelmiyo ki keske gelse
Sabret bak geçecek zamanla azalacak ama dua et evet herşey birden olup bitiyor sonra vicdan azabı başlıyor nasıl yaptım diye nasıl olduğunu anlamıyorsun çünkü Allahtan gelen bişey eğer o çocuk doğacak olsaydı doğardı önüne ne çıkarsa çıksın dünyaya gelirdi ama hayırlısı böyleymiş kaç yaşındasın sen bidaha olur hayırlı bişekilde böyle düşünBende aynisini dedim biliyomusun biz naptik biz naptik basinin etini yiyorum hala daha cunku o aklima girdi ben 2. Sonucu bari bekleyelim diyordum o da ya sana bisj olursa 2. Sonucda ayni cikcak deyip aklima girdi inanki ayaklarim geri geri gidiyordu o imzayi atatken bile hala geri donme sansimiz var dedim bile ama oldu bikere nasil oldu bilmiyorum inanki
Esim de ondan korktu ya benimde dusuk riskim olmustu ama bebegim bizi birakmamisti biz onu biraktikKarnında ölseydi seni zehirlerdi sakın öyle düşünme, nasibi yokmuş bebeklerimizin ben böyle düşünüyorum ve inanıyorum. Benimki riskli bir gebelikti düşmesin diye ilaçlar aldım 1,5 ay yattım hep erken doğum olmasın diye, hareketlerini bile hissediyordum 21. Haftadaydım ama düşünüyorum ben gebeliği sonlandırmasam erken doğum olacaktı ve yine yaşayamayacaktı diye, nasibi yoksa biz kendimizi parçalasak da birşey yapamayız, kendini suçlamaktan vazgeç eşinle birbirine destek ol, inşallah şefaatçi olurlar bize dua edelim..
Sabir diyorum ama pismanlik bastiriyo yavrum gozumun onunden gitmiyo 23 yasindayim 24e gircem temmuzdaSabret bak geçecek zamanla azalacak ama dua et evet herşey birden olup bitiyor sonra vicdan azabı başlıyor nasıl yaptım diye nasıl olduğunu anlamıyorsun çünkü Allahtan gelen bişey eğer o çocuk doğacak olsaydı doğardı önüne ne çıkarsa çıksın dünyaya gelirdi ama hayırlısı böyleymiş kaç yaşındasın sen bidaha olur hayırlı bişekilde böyle düşün
Evet 21 haftalıktı ayrıntılı ultrasonda anlaşıldı en ağır kalp anomalisi vardı doğduğu gibi ölür dediler bazı ameliyatlar var ama kesin sonucu yok ve bebeklerin vücudu bu ameliyatları kaldırmıyor yaşama şansı yok gibi birşey yani, aslında ben çok düşünmedim tmm dedim öncesinde de çok yıpranmıştım düşecek diye düşünmekten ama sonra keşke kendisi düşseymiş dedim sağlıksız olduğu için vücut onu atmaya çalıştı ama sıkı sıkı tutundu kasılmalarım başlamıştı dr doğar bu dedi daha 16. Haftada ama başka sorunlar çıktı, zorladık imkanları Allah affetsin herşey bizim elimizde sandık ağzımızın payını aldık olmadı yaşatamadık yani, psikolojim hala bozuk ama 5 yaşında kızım var onun için ayakta durmaya çalışıyorumEsim de ondan korktu ya benimde dusuk riskim olmustu ama bebegim bizi birakmamisti biz onu biraktik21. Haftalikkenmi sonlandirdin ben 17. Haftamda sonlandirdim hareket hissetmemistim daha
Bak o hâlâ senin bebeğin bak gerçekten inan bana ikimizde aynı duygulardayız bende o bizi bırakmadı ben onu nasıl bıraktım diye ağladım seni çok çok iyi anlıyorum bak hepsi geçecek ben intiharı bile düşündüm ama öyle bisey yapsaydım onu hiç goremiycektim namaza başla dua et daha çok gençsin bak tekrar olur kardeşleri olur evet söylediğim her şey boş geliyo şuan agliyosundur belki ama bak gerçekten geçecek ağlayıp onu üzme bak hayırlısı gerçekten böyleymiş inşallah yeniden hamile kalır sağlıcakla hastaneden kucagimiza alıp çıkacağımız günler de gelir bak bunları düşün beterin beteri var hıc olamayanlar var sürekli hastalığı genetik olan var onlar ne yapsın buna şükür en azından bebeğimiz oluyor hem o ölmedi melek oldu o seni cennet kapısında bekleyecek ama senin de yapman gerekenler var namazına başla ve ona layık anne baba olun nolur daha fazla kendini uzmeSabir diyorum ama pismanlik bastiriyo yavrum gozumun onunden gitmiyo 23 yasindayim 24e gircem temmuzda
Canım sana da çok geçmiş olsun başın sağolsun Rabbim sizi cennetinde bulustursun inşallah ama işte zaman gecsede hep aynı kalıyor acısı sadece alışıyorsunB Beto2012 Seninde tum bebek kaybeden kardeslerimizinde basi sagolsun. Yazilarini okudum canim, 2017 senesinde bende 22 haftalik oglumu kaybettim hidropstan.. bizimki anne karninda vefat etmisti. Ilk gunler haftalar insana izdirap gibi geliyor. Hareketlerini ozledim yasasaydi su haftada olacakti dedim durdun surekli. Gecmegi birak hic azalmayacak gibi geliyor ama zaman herseyin ilaci.. zamanla geciyor. toparlanmaya calis guclu olmaya calis Allah ona ömür yazsaydi, dunyada yiyecek ekmegi olsaydi sizin onu sonlardirmaya gucunuz yetermiydi? Hersey bir vesile kendini suclama. ALLAH a sigin vicdan yapman normal bolca tovbe et yeniden anne oldugun zaman acin bicak gibi kesilecek insallah. Ben kaybimin 3. Ayinda yeniden hamile kaldim saglicakla kavustum cok sukur hemde kaybettigim oglumla ayni ayda dogdu. Sabrin sonu selamet cok dua ettim cokta agladim ama bazi şeylerin önüne gecilmiyor. Halada zaman zaman ozluyorum onu hic unutulmayacak unutulmasin zaten Allahim diger tarafta kavusursun hepimizi.. sabret dua et yeniden Saglikli evlatlarin olur insallah. Kendini suclama
Seninck cok iyi taniyorum bebegimin ilk sistigi anda hidrops oldugunu ogrendim ve deli gibi arastirmaya basladim ve senin tum yazdiklarini okumustum o zaman. Sonradan vucutta gitti mucizeydi sadece encede vardi ödem 6mm o da kistik higroma oluyormus. Amin Allah razi olsun bende hep kalbi dursa da bu secimi yapmak zorunda kalmasam diye dua ettim hep..belkide onune gecemedkk gercekten cunku ben bendegildim sanki dogumdan sonra ben oldum sanki pismanligim hic gecmicek gibi duruyor bilmiyorum boyle zaman nasil geccek bir an once 3 ay gecsin istiyorum kardesine kavusayim sagliklaB Beto2012 Seninde tum bebek kaybeden kardeslerimizinde basi sagolsun. Yazilarini okudum canim, 2017 senesinde bende 22 haftalik oglumu kaybettim hidropstan.. bizimki anne karninda vefat etmisti. Ilk gunler haftalar insana izdirap gibi geliyor. Hareketlerini ozledim yasasaydi su haftada olacakti dedim durdun surekli. Gecmegi birak hic azalmayacak gibi geliyor ama zaman herseyin ilaci.. zamanla geciyor. toparlanmaya calis guclu olmaya calis Allah ona ömür yazsaydi, dunyada yiyecek ekmegi olsaydi sizin onu sonlardirmaya gucunuz yetermiydi? Hersey bir vesile kendini suclama. ALLAH a sigin vicdan yapman normal bolca tovbe et yeniden anne oldugun zaman acin bicak gibi kesilecek insallah. Ben kaybimin 3. Ayinda yeniden hamile kaldim saglicakla kavustum cok sukur hemde kaybettigim oglumla ayni ayda dogdu. Sabrin sonu selamet cok dua ettim cokta agladim ama bazi şeylerin önüne gecilmiyor. Halada zaman zaman ozluyorum onu hic unutulmayacak unutulmasin zaten Allahim diger tarafta kavusursun hepimizi.. sabret dua et yeniden Saglikli evlatlarin olur insallah. Kendini suclama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?