20 Haftalık Gebelik Sonlandırma Hakkında

• Konu Sahibi Konu Sahibi BYV
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ay
Aynen arkadasim Allaha havale et sadece bak onlarin da cocuklari var ama yasamadiklari icin bilmiyolar onlar icin sanki dogmayan bebek bebek degil sanki anne karnindakini saymiyorlar onunla bagi olan biziz ve o bag koparildigi an anne oluyoruz ben onu anladim kimseyi takma kafana hic biseye uzulme ben evladimi kaybedince ne sacma seylere uzuluyormusum dedim ya hayatta en aci sey buymus en acisi an agiri

Aynen oyle çok boş şeylere üzülmüşüz Allah büyük bizim şer gördüğümüz şeyde vardir bi hayır Allah hakkimizda hayirli olan neyse gönlümüze razı eylesin gönlümüzden gecenleri de hakkimizda hayirli eylesin inşallah

Amin ecmain insallah sen kac yasindasin varmi gebelik?

Amin ecmain insallah sen kac yasindasin varmi gebelik?
20 yaşındayım gebelik henüz düşünmüyorum psikolojim hala çok bozuk hazır değilim diğer bebeğime haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor sanki bilmiyorum yani sadece dua edip Allaha sığınıyorum cünkü aglamak bi şeyleri düzeltemiyor onu fark ettim

Ayyyy kucukmussun gerci bende cok buyuk sayilmam. Evet dimi ya resmen senle ayniyiz ya bende sanki 2.yi sevemicekmisim gibi geliyo hep 1.yi hatirlicakmisim gibi geliyo tabi Allah nasip etsinde saglikli bir sekilde o da evlat olacak sonucta ama icimizdeki duygular iste

Aynen bana da öyle geliyor yani tekrar aklıma gebelik getirmek bile istemiyorum kendi kendime diyorum o mezarda yatarken ben diğerini nasıl severim diyorum o orda bensizken ben bu bebeğe ısınamam diyorum yani hep diğeri aklıma gelir o orda yatarken ben bununla nasl ilgilenecem bilmiyorum hep kötü şeyler geliyor aklıma psikolojimiz çok bozuk yani belki sağlıklı düşünemiyoruz sonuçta o da bebeğimiz olacak ama ne biliyim işte o ilk göz ağrımızdı ilk bebeğimiz ilk heyecanımız di gene öyle kalacak tabiki

Aynen bende tam olarak boyle dusunuyorum ne sacma dimi. O da evlat bu da evlat aslinda...ilk saskinlik ilk korku ilk heyecan ilk mutluluk ilk goz agrisi...hasta diye evlattan vazgectik hasta diye biraktik saglikli diyede obur evladi sevecegiz ne uzucu hasta diye vazgectik....iste biz sonlandirdigimiz icin vicdan azabimizdan boyle dusunuyoruz

Hayat işte hep güzel gitmiyo gerçekten öyle bi psikoloji içindeyim ki yani kendimi görünce nefret ediyorum yani hala aklıma gelince ağlıyorum gerçi aklımdan hiç çıkmıyor da yani kendime o kadar kızgınım ki diyorum ne kadar merhametsiz bi insanım ama elimden hıc bisey gelmedi canım yani o doktordan çık o doktora ondan çık o doktora yani hastaneye yatacağım gün bile başka doktora gittim sabahtan belki farklı bisey der diye ama demedi bana zararı olduğu için biz sonlandırdik doktorlar çok net konuştu rahim alınmasına kadar gider denildi ve eşim ikinizi de riske atamam dedi kabus gibi günlerdi Allahım bidaha yaşatmasin ağlamaktan gözlerim davul gibiydi mos mor oldu elimde sadece resmi kaldı onu öpüyorum seviyorum oglumdan kalan tek şey o

Ultrason fotografimi yoksa dogduktan sonraki mi? Canim senin tehliken varmis ya rahmine bisey olsaydi bence sen gunaha girmemissin kendini yipratma egerki diolar anneye zarar varsa alinmali bu caizdir diolar. Ya rahmine bisey olsaydi birdaha cocuk yapamayacaktin bu daha uzucu degilmi

Ultrason resmi canim evet herkes oyle diyo ama oyle olmuyo işte canim keske rahmim alinsaydi da oglum doğsaydı en azından içim rahat olurdu cok özlüyorum boyle ne biliyim geri gelecekmiş gibi geliyo gerçekten psikoljim çok bozuk yani ister zarar versin vermesin bebek kaybı çok zor yani sende kendini suçlama bu yüzden çünkü kimse isteyerek yapmaz bunu ben bana zarar vermesini hiç düşünmedim doktor kesinlike sonlanması gerekiyor dediğinde sadece doktora doguracam dedigimi hatırlıyorum ve orda kendimi kaybetmişim eşimi aramamı istediler ben sadece eziye çekmesin diye düşündüm bana zarar vermesi hıc umrumda değildi çünkü doktor yaşamaz bosa eziyet ceker dedi sadece aklimda bu kaldı yanı bana zarar vermesi hıc umrumda değildi ama işte olan oldu

BAşıma geldi malesef . Rapor çıkıp ilaçla düşürüp peşine kürtaj yapıyorlar

Bende aynen oyle dusundum onu o halde gormek icimizi daha cok yakacakti hersey onun iyiligi icindi bende oyle dusundum bana turner sendromlu yasayan var dendi ama bir onceki gittigimde kalbinde sorun var heran durabilir dendi. Kalbi dursa mi iyiydi yaasayip bu hastalikla hayatina devam etse mi yasasa beni niye dogurdun diyecekti belkide yavruma bunu yapmaya hakkim yok dedim cunku o da bu hastalikla dunyaya gelmek istemezdi ama bu aci hepsinden betermis tabiki acinin bu boyutta olacagini bilseydim sonuna kadar mucadele ederdim bende ister hasta olsun evladim derdim bagrima basardim kendi ellerimle sonunu getirmek cok cok cok zormus inanki seni cokkk iyi anliyorum bende kendimj 1 gram dusunmedimki annne olmak buydu arkadasim biz gercek melek annesi olduk

Kızlar sizin yaşınız daha küçükmüş, ben kızımı 24 yaşında doğurdum sonradan ne kadar erken olmuş dedim gerçi bu bebeğim böyle olunca sağlıklı olduğuna şükrettim iyiki doğmuş erken de olsa anne olmuşum dedim ama siz gençsiniz daha tekrar anne olunca o bebeğinizi de çok seveceksiniz emin olun, sadece üzülerek içim acıyarak hatırlayacağım ben kalbimin bir köşesi hep eksik kalacak ona üzülüyorum. Doğduktan sonra kaybetseydik emin olun daha çok üzülürdük öyle bir sınav daha zor olurdu şükrediyorum yine de Allahın sevgili kuluymuşuz beterinden korumuş, dua edelim daha ağır sınavlar yaşamayalım..

Aynen öyle insan kendini düşünmüyor gittiğim doktorlar gerçekten çok iyiydi bizimle arkadaş gibi konuştu dedi o çocuk o şekilde dünyaya gelmek isteyecek mi dedi isyan edecek belki beni niye dogurdun diye dedi ama işte hiç bi söz bizi teselli etmiyor ben iyiki görmemişim diyorum bebeğimi çünkü sadece sırtını gördüm gözümün önünden gitmiyor esim görmüş ama bakamamış yani ben görseydim heralde kafayi yerdim çok zor bi acı evladını öyle görmek yani aklima geldi kotu oldum gene alip götürdüler bi bezle üstünü örtüp yani tarif edilemiyor hıc bi şekilde ama kendini suçlama çünkü bi sayfada gordum kadin 37 haftalikmis doktor alalım artık bekleminin bi anlamı yok sezeryan olacaksın demiş kadın da daha erken demiş doğurmamış karninda olmuş yani demek istediğim doktoru dinlemek lazım aslında yani o kadın da kendini sucluyordur ama işte işi bilene bırakacaksın

Bend
Bende 24 yasimda anne olcaktim nasip degilmis...banada hep dediler dogunca daha cok uzulursun dediler etkilediler beni boylelikle... neden sonlandirdin sen?

Inşallah dediğiniz gibi olur da ısınırız daha çok severiz sizin ki neden sonlandirilimisti

Keske baksaydin be kuzum ama cok mu kotuymus ki kiyamam melege benim bebek gayet normaldi eli ayagi burnu gozu vardi ama ensesi ve kulagi sisti yuzunun bir tarafi komple sisti elinin ustu sisti yani odem su toplamis yavrum benim. Bu kadin gercekten hata yapmis ama 37 haftalik zaten gelisimini tamamlamis daha neyi beklemis ki bu gercek bir hataymis gercekten

Inşallah dediğiniz gibi olur da ısınırız daha çok severiz sizin ki neden sonlandirilimisti
Aslinda bi yandan dusununce 2. Bebegimizi daha cok sevicez cunku evlat kaybi ne demek bilicez ve bizim icin cok cok kiymetli olcak hani sevemeyiz diyorduk ya onun kokusunu cektigimizde ilk yavrumda boyle kokuyodu dicez insallah olsunda oyle dua edelim bence. Ya hic olmayankar napsin o kokuyu bilemeden göcüp gidenler

Bend

Bende 24 yasimda anne olcaktim nasip degilmis...banada hep dediler dogunca daha cok uzulursun dediler etkilediler beni boylelikle... neden sonlandirdin sen?
Benim bebeğimin kalbinin bir tarafı gelişmemişti yani yarımdı ama benim kanımla idare ettiği için durmamıştı hala atıyordu doğduğu anda ölür bazı ameliyatlar denenir ama vücudu kaldırmaz bu bebek yaşamaz dediler çok doktora gittik ama ümit vermediler bir haftada kararı verdik oldu bitti insan sarhoş gibi oluyor ama doğumdan sonra dank ediyor resmen, herşey Allahtan, arkadaşın dediği gibi yiyecek ekmeği olsa ben orda bütün doktorlarla kavga eder yine de doğuracağım derdim ama hepsine tamam haklısınız dedim normalde öyle uysal biri değilimdir. Hala iyi değilim ama geçer inş. Anne olduğum için biliyordum doğurupta onu öpüp koklasaydım atlatamazdım ve aklımı yitirirsemde kızıma faydalı olamazdım, onu da düşünmek zorundaydım. Çok zor ama dayanacağız mecburen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…