Zaten hep oyle avutmaya calisiyorum kendimi etrafimda cocugu olmayan o kadar insan varki cok sukur benim oluyor cok sukur namaza da baslayacagim Allah nasip ederse kanamam hala devam ediyor bu kani gordugumde bile bebegim aklima geliyor offBak o hâlâ senin bebeğin bak gerçekten inan bana ikimizde aynı duygulardayız bende o bizi bırakmadı ben onu nasıl bıraktım diye ağladım seni çok çok iyi anlıyorum bak hepsi geçecek ben intiharı bile düşündüm ama öyle bisey yapsaydım onu hiç goremiycektim namaza başla dua et daha çok gençsin bak tekrar olur kardeşleri olur evet söylediğim her şey boş geliyo şuan agliyosundur belki ama bak gerçekten geçecek ağlayıp onu üzme bak hayırlısı gerçekten böyleymiş inşallah yeniden hamile kalır sağlıcakla hastaneden kucagimiza alıp çıkacağımız günler de gelir bak bunları düşün beterin beteri var hıc olamayanlar var sürekli hastalığı genetik olan var onlar ne yapsın buna şükür en azından bebeğimiz oluyor hem o ölmedi melek oldu o seni cennet kapısında bekleyecek ama senin de yapman gerekenler var namazına başla ve ona layık anne baba olun nolur daha fazla kendini uzme
Allah affetsin bizim gibi olanlari.. yasatamadik derken sonlandirmadinizmi kalbi mi durduEvet 21 haftalıktı ayrıntılı ultrasonda anlaşıldı en ağır kalp anomalisi vardı doğduğu gibi ölür dediler bazı ameliyatlar var ama kesin sonucu yok ve bebeklerin vücudu bu ameliyatları kaldırmıyor yaşama şansı yok gibi birşey yani, aslında ben çok düşünmedim tmm dedim öncesinde de çok yıpranmıştım düşecek diye düşünmekten ama sonra keşke kendisi düşseymiş dedim sağlıksız olduğu için vücut onu atmaya çalıştı ama sıkı sıkı tutundu kasılmalarım başlamıştı dr doğar bu dedi daha 16. Haftada ama başka sorunlar çıktı, zorladık imkanları Allah affetsin herşey bizim elimizde sandık ağzımızın payını aldık olmadı yaşatamadık yani, psikolojim hala bozuk ama 5 yaşında kızım var onun için ayakta durmaya çalışıyorum
Gerçekten çok iyi anlıyorum bende oyleydim delirir gibi oluyodum bende kanı görünce bebeğim aklıma geliyordu eşimden nefret ediyodum sanki hep onu sucladim beni niye durdurmadınız dedim eve giremiyordum oglum aklima geliyordu hergun aglayarak kalkıyordum yemek yiyemiyordum ne yaptığımı bilmiyordum intihar etmeyi kafama koymuştum çok kötü durumdayım ama Allaha yöneldim namaza başladım böyle böyle azalıyor acın evet senin ki çok yeni ben hergün ağlıyordum uyku uyuamıyordum uyuyamiyordum kendimden nefret ediyodum ama tek sen değilsin bunu bil yanlız değilsin ne zaman yazmak istersen ben burdayım her zaman dinlerim canım bi an önce kendini topla ve folik asit al içmeye başla şimdiden yeniden olacak çocuğun için kendini ne olursun toplaZaten hep oyle avutmaya calisiyorum kendimi etrafimda cocugu olmayan o kadar insan varki cok sukur benim oluyor cok sukur namaza da baslayacagim Allah nasip ederse kanamam hala devam ediyor bu kani gordugumde bile bebegim aklima geliyor off
Ayni durumlari yasiyoruz resmen kader arkadasim. 2 hafta sonra kontrole gidecegim o zaman doktor basla derse baslayacagim. Bendede aynilari oldu hep esimi sucladim hep 2. Sonhcu neden beklemedik dedim neydi acelemiz dedim 3 hafta sonra cikcakti sonucum 3 haftacik daha karnimda dursaydi ne olurdu dedim 3 haftaya bile raziydim hasta da olsa benimle olmasi bile mutluluk kaynagiydiGerçekten çok iyi anlıyorum bende oyleydim delirir gibi oluyodum bende kanı görünce bebeğim aklıma geliyordu eşimden nefret ediyodum sanki hep onu sucladim beni niye durdurmadınız dedim eve giremiyordum oglum aklima geliyordu hergun aglayarak kalkıyordum yemek yiyemiyordum ne yaptığımı bilmiyordum intihar etmeyi kafama koymuştum çok kötü durumdayım ama Allaha yöneldim namaza başladım böyle böyle azalıyor acın evet senin ki çok yeni ben hergün ağlıyordum uyku uyuamıyordum uyuyamiyordum kendimden nefret ediyodum ama tek sen değilsin bunu bil yanlız değilsin ne zaman yazmak istersen ben burdayım her zaman dinlerim canım bi an önce kendini topla ve folik asit al içmeye başla şimdiden yeniden olacak çocuğun için kendini ne olursun topla
Anne karninda vefat etmesi benim icimi soguturdu az da olsa en azindan kendimi suclamazdim o yuzden benim durumum daha kotu insan bundan alikoyamio kendini nasil kiydim nasil kiydim minik yavruma diyorum hep hep hep. Ama Allah alsaydi canini illaki uzulurdum ama boyle olmazdim kesinlikleB Beto2012 Seninde tum bebek kaybeden kardeslerimizinde basi sagolsun. Yazilarini okudum canim, 2017 senesinde bende 22 haftalik oglumu kaybettim hidropstan.. bizimki anne karninda vefat etmisti. Ilk gunler haftalar insana izdirap gibi geliyor. Hareketlerini ozledim yasasaydi su haftada olacakti dedim durdun surekli. Gecmegi birak hic azalmayacak gibi geliyor ama zaman herseyin ilaci.. zamanla geciyor. toparlanmaya calis guclu olmaya calis Allah ona ömür yazsaydi, dunyada yiyecek ekmegi olsaydi sizin onu sonlardirmaya gucunuz yetermiydi? Hersey bir vesile kendini suclama. ALLAH a sigin vicdan yapman normal bolca tovbe et yeniden anne oldugun zaman acin bicak gibi kesilecek insallah. Ben kaybimin 3. Ayinda yeniden hamile kaldim saglicakla kavustum cok sukur hemde kaybettigim oglumla ayni ayda dogdu. Sabrin sonu selamet cok dua ettim cokta agladim ama bazi şeylerin önüne gecilmiyor. Halada zaman zaman ozluyorum onu hic unutulmayacak unutulmasin zaten Allahim diger tarafta kavusursun hepimizi.. sabret dua et yeniden Saglikli evlatlarin olur insallah. Kendini suclama
Aynen oyle sadece alisiyor insan 1sene 9ay oldu benim ozamanlar gunler bile gecmezdi. Seninde basin sagolsun canim Allah tekrarini yasatmasin senin kac ay oldu? Daha 2gun once vurdu ozlemi agladim esim diyor belkide "kerem" geri geldi ayni bebegi verdi Allah geri ama ben oyle dusunemiyorum. Mezari esimin köyünde 3saat uzakta gecen gittik gece 10du yinede ugramadan duramadim o saatte gittim yanina unuttu beni demesin dedim.. Allah dusmanima vermesin bu aciyi. Korunma sureci verdimi doktor size?Canım sana da çok geçmiş olsun başın sağolsun Rabbim sizi cennetinde bulustursun inşallah ama işte zaman gecsede hep aynı kalıyor acısı sadece alışıyorsun
Gecer canim gecer Allahin izniyle. Evet hidrops topiginde cok arkadasla konuştun hamile kalinca ciktim yeniden tekrarlama korkusu sariyordu hamileligimden de birsey anlamamistim korkudan ama cok sukur gecti gitti. Oan doktorlar aldir diye baski uyguluyor olumsuz ne varsa siraliyor mecburen onlarin dedigini yapmak zorunda kaliyorsun. Bizede aldirma dediler sonradan kan nakli yapalim hidropsa sebep kansizlikti bizde (enfeksiyondan sebep) ama kan naklinyapsak dahi saglikla dogmaz ölür falan filan Allah onlara birakmadan kendisi aldi. Yasasydi ne yapardik hic bilmiyorum cok zor bir kararSeninck cok iyi taniyorum bebegimin ilk sistigi anda hidrops oldugunu ogrendim ve deli gibi arastirmaya basladim ve senin tum yazdiklarini okumustum o zaman. Sonradan vucutta gitti mucizeydi sadece encede vardi ödem 6mm o da kistik higroma oluyormus. Amin Allah razi olsun bende hep kalbi dursa da bu secimi yapmak zorunda kalmasam diye dua ettim hep..belkide onune gecemedkk gercekten cunku ben bendegildim sanki dogumdan sonra ben oldum sanki pismanligim hic gecmicek gibi duruyor bilmiyorum boyle zaman nasil geccek bir an once 3 ay gecsin istiyorum kardesine kavusayim saglikla
Evet bu benim icimi yakan bi sekilde etkileniyosun korkuyosun hep dua ediodum arrik allahim al canini diye ama kalbi atiyodu minik yavrumun ah ah 1 hafta oncesine geri donebilme imkanim olsa keske. Bu acinin boyle olacagini bilseydim beklerdim yasayinca anladim.. dogunca anladim.. kaybedince koparildigi an anladim...Aynen oyle sadece alisiyor insan 1sene 9ay oldu benim ozamanlar gunler bile gecmezdi. Seninde basin sagolsun canim Allah tekrarini yasatmasin senin kac ay oldu? Daha 2gun once vurdu ozlemi agladim esim diyor belkide "kerem" geri geldi ayni bebegi verdi Allah geri ama ben oyle dusunemiyorum. Mezari esimin köyünde 3saat uzakta gecen gittik gece 10du yinede ugramadan duramadim o saatte gittim yanina unuttu beni demesin dedim.. Allah dusmanima vermesin bu aciyi. Korunma sureci verdimi doktor size?
Gecer canim gecer Allahin izniyle. Evet hidrops topiginde cok arkadasla konuştun hamile kalinca ciktim yeniden tekrarlama korkusu sariyordu hamileligimden de birsey anlamamistim korkudan ama cok sukur gecti gitti. Oan doktorlar aldir diye baski uyguluyor olumsuz ne varsa siraliyor mecburen onlarin dedigini yapmak zorunda kaliyorsun. Bizede aldirma dediler sonradan kan nakli yapalim hidropsa sebep kansizlikti bizde (enfeksiyondan sebep) ama kan naklinyapsak dahi saglikla dogmaz ölür falan filan Allah onlara birakmadan kendisi aldi. Yasasydi ne yapardik hic bilmiyorum cok zor bir karar
Evlât kaybedince herturlusu zor ve aci oluyor canim. Sadece vicdan acin olmazdi yinede yapma vicdan cunki yasamla bagdasmayan anormali varmis. Ozamanda dogsaydi ameliyatlar gecirseydi hergun gozunun onunde eriyip bitseydi keske aldirsaydim da bu acilari cekmeseydi diyecektin. Hayirlisi boyleymis demekki Allah icine ferahlik versinAnne karninda vefat etmesi benim icimi soguturdu az da olsa en azindan kendimi suclamazdim o yuzden benim durumum daha kotu insan bundan alikoyamio kendini nasil kiydim nasil kiydim minik yavruma diyorum hep hep hep. Ama Allah alsaydi canini illaki uzulurdum ama boyle olmazdim kesinlikle
Amin inşallah 3 ay oldu canım 6 ay koruma verdiAynen oyle sadece alisiyor insan 1sene 9ay oldu benim ozamanlar gunler bile gecmezdi. Seninde basin sagolsun canim Allah tekrarini yasatmasin senin kac ay oldu? Daha 2gun once vurdu ozlemi agladim esim diyor belkide "kerem" geri geldi ayni bebegi verdi Allah geri ama ben oyle dusunemiyorum. Mezari esimin köyünde 3saat uzakta gecen gittik gece 10du yinede ugramadan duramadim o saatte gittim yanina unuttu beni demesin dedim.. Allah dusmanima vermesin bu aciyi. Korunma sureci verdimi doktor size?
Gecer canim gecer Allahin izniyle. Evet hidrops topiginde cok arkadasla konuştun hamile kalinca ciktim yeniden tekrarlama korkusu sariyordu hamileligimden de birsey anlamamistim korkudan ama cok sukur gecti gitti. Oan doktorlar aldir diye baski uyguluyor olumsuz ne varsa siraliyor mecburen onlarin dedigini yapmak zorunda kaliyorsun. Bizede aldirma dediler sonradan kan nakli yapalim hidropsa sebep kansizlikti bizde (enfeksiyondan sebep) ama kan naklinyapsak dahi saglikla dogmaz ölür falan filan Allah onlara birakmadan kendisi aldi. Yasasydi ne yapardik hic bilmiyorum cok zor bir karar
Amin insallah cumlemize Allah razi olsun hep oyle dusundum zaten hep ama bir ihtimal kaliyor insanin icinde ne diyeyim Allah affetsinEvlât kaybedince herturlusu zor ve aci oluyor canim. Sadece vicdan acin olmazdi yinede yapma vicdan cunki yasamla bagdasmayan anormali varmis. Ozamanda dogsaydi ameliyatlar gecirseydi hergun gozunun onunde eriyip bitseydi keske aldirsaydim da bu acilari cekmeseydi diyecektin. Hayirlisi boyleymis demekki Allah icine ferahlik versin
Sendende Allah razi olsun canim. Aminn. Kendini uzecek seyler dusunme guzel seylere odaklan. Az sabir sonrasinda yeniden denemeler derken hersey gecip gidecek uzulme ♡ Allah yar ve yardimcimiz olsun.Amin insallah cumlemize Allah razi olsun hep oyle dusundum zaten hep ama bir ihtimal kaliyor insanin icinde ne diyeyim Allah affetsin
Valla ne diyeceğimi bilmiyorum artık yani sadece sabretmek gerekiyor ne zor Allahım düşman başına vermesin içim çok yanıyor ama elden bisey gelmiyor ben eşimi çok sucladim senin yüzünden oldu dedim ben kendimde değildim çünkü her doktordan ağlayarak çıktım artık beynim durmuştu kimse destek olmadı bana ve en kötüsü de esim gilin ailesi beni suçladı ben yapmışım bebeğimi öyle bu cok zoruma gidiyorAyni durumlari yasiyoruz resmen kader arkadasim. 2 hafta sonra kontrole gidecegim o zaman doktor basla derse baslayacagim. Bendede aynilari oldu hep esimi sucladim hep 2. Sonhcu neden beklemedik dedim neydi acelemiz dedim 3 hafta sonra cikcakti sonucum 3 haftacik daha karnimda dursaydi ne olurdu dedim 3 haftaya bile raziydim hasta da olsa benimle olmasi bile mutluluk kaynagiydi
Kiyamam ya nasil sen syapmissin hicmi vicdan yok bunlarda. Benim esimjn aikrsi de hep aldirmam taraftariydi esimin de beynini yikadilar o da benim bende hep onu sucluyorum senin yzunden diye gercekten laflarimiz bile ayniymisValla ne diyeceğimi bilmiyorum artık yani sadece sabretmek gerekiyor ne zor Allahım düşman başına vermesin içim çok yanıyor ama elden bisey gelmiyor ben eşimi çok sucladim senin yüzünden oldu dedim ben kendimde değildim çünkü her doktordan ağlayarak çıktım artık beynim durmuştu kimse destek olmadı bana ve en kötüsü de esim gilin ailesi beni suçladı ben yapmışım bebeğimi öyle bu cok zoruma gidiyor
ALLAH razi olsun aminAllah yar ve yardimciniz olsun. Cok zor.
Aynen aynen esim gilin taraf da oyledi aldırilmasi taraftarıydı eşimin aklına girdiler ama onlara hakkımı helal etmiyorum ve görüşmüyorum da insanlıktan uzak onlar çok ağladım yapmayalim dedim eğer zarar verecekse sağlıklı olduktan sonra da olur dedim ama kimse destek olmadı kendi ailem de destek olmadı açıkçası ve kendime söz verdim diğer yavrumu gostermiycem hastanede görür giderler bu insan değil miyidi ki bi kere bile gelmediler bana nasıl oldun diye o yavrumun sucu hasta olmasimiydi da istemediler Allaha havale ettim onlarıKiyamam ya nasil sen syapmissin hicmi vicdan yok bunlarda. Benim esimjn aikrsi de hep aldirmam taraftariydi esimin de beynini yikadilar o da benim bende hep onu sucluyorum senin yzunden diye gercekten laflarimiz bile ayniymis
Aynen aynen esim gilin taraf da oyledi aldırilmasi taraftarıydı eşimin aklına girdiler ama onlara hakkımı helal etmiyorum ve görüşmüyorum da insanlıktan uzak onlar çok ağladım yapmayalim dedim eğer zarar verecekse sağlıklı olduktan sonra da olur dedim ama kimse destek olmadı kendi ailem de destek olmadı açıkçası ve kendime söz verdim diğer yavrumu gostermiycem hastanede görür giderler bu insan değil miyidi ki bi kere bile gelmediler bana nasıl oldun diye o yavrumun sucu hasta olmasimiydi da istemediler Allaha havale ettim onları beni suçlamaları nedir ya ben bunu görmezden gelemem hakkımı da asla helal etmiycem kimse destek olmadı ve bide beni suçladılarKiyamam ya nasil sen syapmissin hicmi vicdan yok bunlarda. Benim esimjn aikrsi de hep aldirmam taraftariydi esimin de beynini yikadilar o da benim bende hep onu sucluyorum senin yzunden diye gercekten laflarimiz bile ayniymis
Su an tamda 20.30 bebegimin benden koparildigi an hic unutamayacagim an sanirim vazgectigim an tam tamina 1 hafta oldu melegim melek olali topragin altina gireli dayanamiyorum yarabbim kiyamam dedigim yavruma nasil kiydim...
Evet oyle önüne gecemiyoruz ne yazikki hayat zormus sinav sanirim bu yasadigimiz nasil geccek bilmiyorum ama geccek bi sekilde hayat devam ediyo dedigin gibi giden geri gelmiyo bak 1 hafta olmus sanki su an yasiyorum Allahim.affetsin sabir versinBak nolursun böyle yapma güçlü ol sen hala onun annesisin bak ben defalarca hocalara sordum diyor ki eğer bisey olacaksa olur onun önüne geçemeyiz diyor sadece biz sebep oluyoruz verende Allah alanda Allah sen güçlü ol ki tekrar bebeğin olsun o hâlâ bizim bebeğimiz ve ben inanıyorum ki bizi bekleyecek cennette biraz sabret ve kendini topla arkadaşım inan böyle olmuyor bak bize 3 ay olmuş bana da hıc geçmeyecek gibi geldi ama toparliyorum kendimi çünkü ona layık bi anne olmam lazım dinimizce yapılması gerekenleri yapıp onu orda tek bırakmamam lazım geçecek hepsi ama şuan acını yaşayıp kendini toplaman lazım giden gelmiyo canım bunu bil gene sev onu dua et ona o hala senin bebegin sen onun annesisin kim kiyar evladına ama işte Allahtan geliyor ve önüne malesef geçemiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?