20 yaş altı sokağa çıkma yasağı & 2,5 yaşındaki oğlum

dstn33

ALLAH VAR GAM YOK.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
5.880
9.681
198
Arkadaşlar merhaba,20 yaş altı sokağa çıkma yasağı geldi. 2,5 yaşında oğlum var.Her gün eşim ise götürüp getiriyor beni.esim de evden calisiyor bu arada.Cocugu evde birakamayacagimiz için o da oluyor arabada.Ne yapmalıyız.cocugumuzu emanet edeceğimiz kimsemiz yok🤷

Arkadaşlar merhaba,20 yaş altı sokağa çıkma yasağı geldi. 2,5 yaşında oğlum var.Her gün eşim ise götürüp getiriyor beni.esim de evden calisiyor bu arada.Cocugu evde birakamayacagimiz için o da oluyor arabada.Ne yapmalıyız.cocugumuzu emanet edeceğimiz kimsemiz yok🤷
Kendiniz gidip geleceksiniz mecbur. Çocuğu her gün çıkarmak zaten büyük risk. Apartmanda birinden bir şey kapabilir. Yolda bir şey olabilir

Kendiniz gidip geleceksiniz mecbur. Çocuğu her gün çıkarmak zaten büyük risk. Apartmanda birinden bir şey kapabilir. Yolda bir şey olabilir
Ben araba kullanmıyorum kendim toplu taşıma kullansam o daha büyük risk.Malesef apartmanda kimse birbirini tanimiyor virüs olmasa da Ankara'da genel olarak boyle

Kendiniz niye gitmiyorsunuz
Arabayla daha kısa sürüyor 7 dk falan.evim toplu taşıma güzergahında değil ve şu an toplu taşımalar da risk.taksi kullanirdim bu virüs mevzuundan öncesinde taksiye de binmeye korkarim.

Arabayla daha kısa sürüyor 7 dk falan.evim toplu taşıma güzergahında değil ve şu an toplu taşımalar da risk.taksi kullanirdim bu virüs mevzuundan öncesinde taksiye de binmeye korkarim.
Biriniz fedakarlık etmek zorundasınız, haberlerde ızledım gecen aksam teyzenin biri Sinop'tan İstanbula yegenlerıne gelmıs. Isyanbuldayken de 65yas yasagı gelmıs.

Teyze sıkılmıss eve donecek seksen yaslarında falan. Yegenıde almıs eve goturucek ozel aractalar bu arada
Polis durdurmuş. Valilik izni yok sadece Dr raporu var diye ceza kestiler.
Yani cezası var.

Ben kurdugum duzende aynen devam ederdim. Napayim yani kucucuk cocugu elbet yanimda goturecegim mecburi durumlarda. Polis cevirirse de derdinizi anlatirsiniz bu sekilde.
Elimde olsa hiç çıkartmak istemiyorum çocuğumu ama keyfi degil...mecburi.
Biriniz fedakarlık etmek zorundasınız, haberlerde ızledım gecen aksam teyzenin biri Sinop'tan İstanbula yegenlerıne gelmıs. Isyanbuldayken de 65yas yasagı gelmıs.

Teyze sıkılmıss eve donecek seksen yaslarında falan. Yegenıde almıs eve goturucek ozel aractalar bu arada
Polis durdurmuş. Valilik izni yok sadece Dr raporu var diye ceza kestiler.
Yani cezası var.
Yaşlı teyzenin durumu biraz keyfi.bu hafta evden çalıştım.balkona bile çıkmadık biz:)

Ben de hiç çıkartmak istemiyorum çocuğumu ama keyfi degil...mecburi.

Yaşlı teyzenin durumu biraz keyfi.bu hafta evden çalıştım.balkona bile çıkmadık biz:)
Iste sizin ise gitmeniz toplu tasımaya binmek istememeniz de keyıf.
Binenler var cunku.

Elimde olsa hiç çıkartmak istemiyorum çocuğumu ama keyfi degil...mecburi.

Kesinlikle haklisiniz. Ben de bundan sonra benzer durumu yasayacagim. İsyeri ararsa evde cocukla beraber yalniz oldugumdan mecburen beraber gidecegiz. Kime birakayim 4,5 yasinda cocugu yani? Elimde olsa ben de cikmam. Ama is.

Ben araba kullanmıyorum kendim toplu taşıma kullansam o daha büyük risk.Malesef apartmanda kimse birbirini tanimiyor virüs olmasa da Ankara'da genel olarak boyle
O zaman taksi ile gideceksiniz. Çocuklar için çok büyük risk hem artık yasak var mecburen ya toplu taşıma ya da taksi kullanacaksınız.

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı geldi ama insanları yüz üstü de bırakmadı kimse .Vefa grupları oluşturuldu,insanlar telefonla bile olsa ihtiyaç duydukları yardımı alabiliyorlar.Esiniz evde değil ofis ortamında çalışıyor siz çocuğunuzu bakıcıya taşıyor da olabilirdiniz. Evinize bakıcı temin etsinler o vakit

Arabayla gidip gelmenizin sorun olacağını zannetmiyorum. Çocuğu yalnız bırakamazsının nihayetinde . Evden çıkar bir yere temas ettirmeden arabaya bindirirsiniz, eşiniz yine aynı Yöntemle eve getirir. Taksi gereksiz bir risk, ordan virüs kapıp eve getirme ihtimaliniz doğar. Çocuk da dışarı çıkıp oynamayacak sonuçta, yine her zaman birlikte olduğu anne babasının yanında olacak.
65 yaş üstüne uygulanan yasağın nasıl bir caydıracılığı var bilmiyorum. Ankaranın göbeğinde amcam her gün işine gidip geliyor şahsi aracıyla, 68 yaşında, oldukça da yaşlı gösteriyor( fark edilmeme Gibi bir durumu yok yani ) kimsenin bir şey dediği yok yakında ben ihbar etmeyi planlıyorum 😂

Saka gibi onlemler aliniyor bence. Kresler kapali,insanlar eve bakici alamaz korkudan,cocugu bakiciya hic goturemez yine korkudan. 65 yas ustu risk grubu anneanne babaanne bakamaz dolayisiyla cocuga. Eh cocuk 20 yas alti,disari cikamaz. Napacagiz peki ciktigi yere geri koyabilsek amenna,karnimda gezsin madem ben ise gidince. Her seyimizde bir bosluk,her seyimiz suistimalli,her seyimiz yarim yamalak. Bi seyi de duzgun yapsak.

Back
X