2000 tl maaş

Bence maaşınız iyi. Tabi bulunduğunuz ile göre de değişiyor özel sektördeki maaşlar. Artık dil bilmeyi de artı bir özellik saymıyor çoğu firmalar. Bu zamanda herkes ingilizce biliyor zaten diyor. Atanamayan bir öğretmen haftanın 6 günü çalışarak 1000 lira maaş alıyor özelde. Kolejlerde de asgari ücret ve ful çalışma oluyor. Yani kıyaslayınca gayet iyi bu maaş artık iş bulmak bile çok zor o dönemdeyiz malesef.
 
H Hayallidya7 Hocam sebep ne olursa olsun yorumlarınız ve üslubunuz şık olmadı.
Her şeyden önce, bizim kültürümüzde, parayla,maddiyatla övünmek üstelik bunu başkasını küçümseyerek yapmak hoş karşılanmaz, bunu eminim siz de bizim kadar biliyorsunuzdur.
Bunu bir de eğitimci vasfi taşıyan biri yapınca hiç hoş olmuyor.
Bir büyüğünüz ve meslektaşınız olarak,
bu noktada özeleştiri yapmanızı ve sizi eleştiren yorumlara sitem, kötü temenni, hatta beddua olarak algılanabilecek cevaplar yazmamanızı tavsiye ederim, hata insan içindir ve hepimiz yaparız,bunu kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek...
Katiliyorum, ne kadar ayip parasiyla mali mulkuyle ovunmek, baskasini kucumsemek.
Cok Uzucu.
Hele ki bunu topluma yon veren, insan yetistiren ogretmen yaparsa daha da aci.
 
Katiliyorum, ne kadar ayip parasiyla mali mulkuyle ovunmek, baskasini kucumsemek.
Cok Uzucu.
Hele ki bunu topluma yon veren, insan yetistiren ogretmen yaparsa daha da aci.
Haklısınız. Yapmamam gereken bir şeydi. Karşı taraf ne derse desin. Öğretmen olduğum için alttab alıp susmam gerekiyordu.
 
2 senelik mezun olarak is bulduysaniz ucrete bakmayin kabul edin derim.. su an iki dil bilen muhendisleri en ucuza calistirmayi marifet sayan isverenlerle dolu ortalik..
+1
Aynen, mühendisim..
Akıcı, iyi ve orta düzeyde olmak üzere 3 yabancı dilim var.. 6 yıldır işsizim..
Başlıca sebep, binlerce dolarlık kurslara gidip sertifika almamış olmam.. yani paran yoksa işsiz kal, acından öl, niteliklerini de yanında götür...
Ankara'da dayımız yok :/
 
Canım anladık zenginsin bu kadar belirtmene gerek yok:)) ben keyif için çalışıyorum ama sen çalışmak zorundasın demişsin,şöyle söyleyim: çalışmaktan gocunacak bi insan olsam zaten bu mesleği seçmezdim çok şükür gücüm olduğu kadar da çalışacağım.çünkü senin gibi kocam şu kadar para kazanıyor babam şöyle zengin ben şöyle zenginim dememek için.elimin değdiği hastaların şifa bulduğunu gördükçe zaten mesleğime,çalışmaya daha çok bağlanıyorum.kısacası ben severek yapıyorum.çocuklarım olursa ilerde onları da aktif üretken kimsenin eline bakmayan bireyler olarak yetiştireceğim.Sen evinde kocana hoş görünmeye çalışırken biz sabahlara kadar hasta bakıyoruz,umarım bundan sonra kimseye ben zevk için çalışıyorum sen para için çalışmak zorundasın demezsin.pis fakir deseydin bide:)
Dünyadaki hiçbir para doktorluk mesleğinin verdiği saygınlığı satin alamaz. Ayrıca tescilli zeka da cilası. Çok şanslısınız diycem ama şansla olmuyor zeka ve çalışma istiyordu değil mi :KK25:
 
Profilinde Ön lisans mezunu yazıyordu ona baktığım için bir kaç şey söyledi ben de bir kaç şey söyledim. Bu.

Bence bir problem yok. Arkadaşım içinde öyle sanırım. İyi dileklerde bulunup konuyu kapattık?
Iyi de herkes profiline gerçek mesleğini egtim durumunu yazmıyor ki.
 
Yurtdışında okudum yüksek lisans mezunu öğretmenim. Özel bir okulda çalışıyorum. 2015 yılında mezun oldum. Bu işi çok uzun süre aradım açıkcası. Öğretmen olarak iş bulamamıştım. Maaşım 4.500 net yemek okulda yiyorum.
 
Banlanmadan önce hangi okulda çalıştığını söyleseydi de o okula yollamasaydık çocuklarımızı :bicak:


Konu sahibi 2 yıllık mezunu 2.000’le işe başlamak bugünün Türkiyesinde bulunmaz nimet. Hayata realist gözle bakalım. Çok ağır şartları yoksa kabul edin.
Ayrıca bu işin okulla eğitimle doğrudan ilgisi yok, dandik bir lise dandik bir üniversite bitirdim. İngilizceyi işte am is are was were düzeyinde biliyorum. Ama kamuda iyi bir konumda iyi ücretle çalışıyorum. Elhamdulillah.
(Tanıdık manıdık da yok saldırılmasın :)
 
Özel tıpın puanı hemen hemen anadolu da tıpla aynı puanları yüksek kazanması Lazım sadece parayla olcak iş değil
Yurtdışında iyi bir okul için çoook para lazım yıllık sadece eğitim masrafı 50bin dolar
tek çocuğum olduğu için ankara da tıp okusun istiyorum ben burda da hem devlet hem özel de puanlar çok yüksek .yurtdışı derken Amerika İngiltere zaten dşünemem okutamam oralar da.yakın ülkeler dede var tıp eğitimi veren unıversiteler.şu an tek acık sağlık sektörün de .kpss ye yıllarca girerek kafayı yemesin sagari ücrete ömrünü çürütmesin özel de mobıng görmesin vs.vs derken ben çözümü kendimce böyle buldum hayırlısı artık
 
O dönem öyle kötüydü ki resmen bize kıydılar mühendis olmak için meslek lisesine giden arkadaşlarım ek puan yüzünden bırak mühendislik okumayı açıktan zor okur hale gelmişti .
Ben 2000 ler mağduruyum sonraları bilmiyorum ama düzelmedi gitti sistem hep değişiklik bizden önce liselerde kredili sistemi denediler . Bizde ek puanı getirdiler bende aynı netti yapan ek puanı iyi gelen İstanbul da iyi bir yer okurdu.
Bilseydim okulda derslere asılırdım hem de çok başarılı olacağım ortalama düşğk bir liseye giderdim yabancı dil ağırlıklı diye gitmezdim ilk seneler önemsemedik sonra son sene okula gitmedik çünkü sınava gireceksin müfredat farklı ÖSS bambaşka okulda türev anlatılıyor ÖSS de kümeler soruluyordu.
Bu engameyi aş sınavda netlerin iyi olsun hasbel kader kız başına yapayalnız mücadele et.
Birde okudun da ne oldu sen le aynı maaşı alıyoruma çevirsinler dalga malzemesi ol .
Çalıştığım kurumdada ortaokul mezunu sonra liseyi dışarıdan bitirmiş aracılıktan ona buna yancılıkla bir yere gelmiş bir üsttüm vardı ne çekmiştim ondan
Ona hiçbirşey demedim bana bunları yapıyorsun ya dedim.
Sen çocuk okutuyorsun inşallah senin gibi bir amiri olur dedim.
İyi veya kötüsün senin gibi biri çıksın karşısına.

Bilmiyorum ülkede herkes Yüksek yapmamalı bence alt kalifiye elemanlara çok ihtiyaç var.
Enstitülüler varmış önceden onlar kapanmış sonra meslek liselilerin den puan kırdılar .
Yüksek okuyan bu işleri yapmak istemez bu düzensizlik hep var sonra çiğ gibi işsizlik .
ne güzel anlatmışsınız herşeyi.ilk işe başladığımda benle aynı statüde çalışan şeflerin hepsi ortaokul mezunuydu ve dil falanda bilmiyorlardı çok ünlü bir otel de.ha ben yıllarca dirsek çürütüp vize final kafayı sıyırıp hazırlığı geçeceğim diye dokuz doğurup üstüne bir ev parası da eğitim masrafı yapıp bunlarla meslektaş olmuştum ya ağlamıştım evde günlerce .ama hayat böyle ilkokul mezunu çalışmayan geliri benle aynı kadın bile amannn okumak ta neymiş deyip çıkıyor işin içinden eeee çok haksız da değil. dolu beyin bilgi birikimi tecrübe donanım eğitim kişilik para etmiyor çoğu yer de
 
biz marsın angara ilçesindeniz bacım :halay::halay: Ya şaka bi yana bizim sistem biraz farklı açıkçası, Mesela birimlerde yeni işe giren uzmanlar var (uluslarası mezunları, geneli y.lisans devam ediyolar falan) onlar 3000-3500 arası başlıyolar mesela.. Bizde kıdem esas aslına bakarsan bu çaycı arkadaş 13-14 yıldır burda..yani şimdi yeni bi çaycı alıcak olsak bitirdiği okul, çocuk sayısı gibi durumlara göre 2000-2500 arası başlar :KK66:
angaradayım şu an çalışmayı düşünmüyorum ama düşünürsem ilk sizin şirkete başvuracağım çaycı olarakEn Büyük KK
 
Kurum sahibi eşim tatlım :))
Ben de coğrafya öğretmeniyim. Babadan ve kocadan zenginim :)) ama sen okumak çalışmak zorundasın ben keyif için yapıyorum mesela :)))
ne kadar da saygısızca yorumlar bir öğretmen parasıyla övunuyor yani eğitimiyle değil pessss.sizi takıp ederdim yorumlarınız da ılk kez böyle saçma yazdığınızı gördüm eleştirmeden duramadım.Ha paraya gelirsek öğretmenlik yapmanıza bile gerek yok.Mesela alt komşum ılkokul mezunu çalışmayan bir hanım.eşine yakınlar daki dededen kalma tarladan arsa olmuş yere tam 18 lüks daire verdilerde az bulup kabul etmediler.şu anda da 3 daire 2 dükkanları 2 de arabaları var sayın öğretmennn tatlımmm hanımmmm
 
Hemen saldırdınızz ayy profilime mi baktın koşa koşa dediniz bende o yüzden bu kadar açık yazdım :)) Bence siz kıskandınız Siz doktor olduğunuzda açılma ihtimali olan kapılar bana doğuştan açılmış ve eş seçimiyle taçlanmış:)

Doktor olmayı hiç istemedim. Ama eminim çok başarılı bir doktorsunuz. Umarım gönlünüze göre olur sizin de iyi günler:)
ders verdiğiniz çocuklara galiba sadece şunu aşılıyorsunuz:hayatta en büyük başarı zengin koca ya da kadın avlamaktır kuzucuklarımmmm kulağınıza küpeee olsunnnn
 
ders verdiğiniz çocuklara galiba sadece şunu aşılıyorsunuz:hayatta en büyük başarı zengin koca ya da kadın avlamaktır kuzucuklarımmmm kulağınıza küpeee olsunnnn
Oy ben utandım arkadaş adına. Çok ayıp etti. Karşısında bir doktor var, tıp kazanmak okumak bitirmek çok çok zorlu bir süreçken kurduğu cümlelerle rezil etti kendini.
 
tek çocuğum olduğu için ankara da tıp okusun istiyorum ben burda da hem devlet hem özel de puanlar çok yüksek .yurtdışı derken Amerika İngiltere zaten dşünemem okutamam oralar da.yakın ülkeler dede var tıp eğitimi veren unıversiteler.şu an tek acık sağlık sektörün de .kpss ye yıllarca girerek kafayı yemesin sagari ücrete ömrünü çürütmesin özel de mobıng görmesin vs.vs derken ben çözümü kendimce böyle buldum hayırlısı artık
Yurtdışı artan döviz kuru ile çok pahalı heleki tıp eğitimi ve ileri seviyede dil bilmesi lazım ve üniversitenin sınavını kazanması Lazım
 
Ben psikoloğum. İlk iş deneyimimde asgari ücretten daha az bir maaşa çalışmıştım. Benim yaptığım yanlıştı, emeğimi ayaklar altına almıştım ama cahil ve tecrübesizdim. İşim olsun da ne olursa olsun diyordum. Ama sizin durumunuz için 2000 tl bana kalırsa tecrübesiz biri için gayet yeterli.
 
X