2007-2008-2009 Eylül Anneleri lütfen 2010 eylül anneleriyle tecrübelerinizi paylaşın

ecrıncm Allah bagslasn yavrunu

cnm tavsyeler ıcın tesekkurler

ya ozel degılse hamılelıgnde ne sıkıntısı yasadn? dogumn? eger ozel degılse yanı merak ettım

bı sebebten dolayı mı sıkıntılar yasadn paylasabılecgn seylerse dınlemek ısterm

anlatmazsan cnn sagols tatlm tekrar tesekkurlerrrrrrr

çok güzel bir topik olmuş :9
pembeciğim konuyu açtığın için sana..
iştirak ederek bizlere yardımcı oldukları için deneyimli arkadaşlarımıza teşekkürler...
bende takipteyim.

rıca ederm tatlım hersey bebısler ıcın..

sorularınızı yoneltn tec.annelermz yanıtlıyrlarrrr sagolsnlar

selam kızlar. pembecim topik çok güzel olmuş eline sağlık. ben Allahın izniyle 2010 annesi olacağım. aklıma takılan öyle acayip bir soru var ki. kusura bakmayın size sorucam tecrübe deneyim bunu cevaplayabilir sanırım. şimdi farzedelim doğum yaptık. süt nasıl gelicek göğüslerimizden. yani göğüs ucumuzda bir delik falan mı olacak. inanın çok merak ediyorum. lütfen beni bilgilendirin..

Delıkler gÖrÜnmÜyo cnm...bebek emdıkÇe gelıyoo...Öyle bır delıkte yok bı sÜrÜ :)

kızlar doğumdan sonra hemen sütünüz gelmez hatta benim gibi ilk iki ay bebişiniz kilo bile almayabilir ama yılmayın.çok çok emzirip sağarsanız mutlaka artacaktır.
ısırgan otu ,rezene ,çörek otu,humana süt cayı,cemen otu tohumu,irmik helvası,bulgur ,dinlenmek ,uyku(tabi bu ikisi çocukla zor ama)sütü arttırıyor.ama tabi bu arada bolca kilo aldım.iyiki hamilelikte çok almamıştım.
süt benim için en önemli sorundu o yüzden sütle ilgili yazdım kızlar.

Teşekkür ederim canım. Yoo çok özel değil. Romatoid Artrit yani eklem romatizması hastasıyım. İlaç kullanamadığımdan çok ilerledi rahatsızlığım. Bütün eklemlerimde çok şiddetli ağrılar oldu. Ve bunları dindirebilecek hiçbirşey kullanamadım. Yürüyemedim. Hareket edemedim. 9 ay yatarak geçti. Çok şiddetli ağrılar çektim. Doğumum da riskliydi. Sezaryan oldum bu yüzden. Ama o da çok zor oldu. Sonra hemen ilaçlarıma başlamam gerekiyordu. Bebeğimi emziremeyecektim. Ama ona kıyamadım. 3 ay ağrılar içinde emzirdim. Bana da bebeğime de annem baktı. Sonra doktorumla görüştüm ve acilen ilaçlarıma başlattı. Şimdi kızım 5 buçuk aylık. Biraz toparladım. Ama hala tam olarak kendime gelemedim. Ama çok şükür o günleri atlattım. Bebeğini emzirebilmek o kadar güzel bir duygu ki! Ne yazık ki bizimki elimde olmayan nedenlerden dolayı çok kısa sürdü. 2 yaşına kadar onu emzirebilmeyi çok isterdim.

o kadar fedakarlık edip ağrı çekme pahasına emzirmişsin canım üzülme bence muteşem annelerden birisin :))

valla kızlar ben öyle çok fazla şey almadım, ama tavsiye edebileceğim en önemli şey göğüs kalkanı...
özellikle göğüs ucu olmayanlar almalı, kıyın paranıza alın..
"amaaan eskiden...." demeyin! insanlar bişeyleri araştırıp da üretiyorlar demek ki... pişmanım açıkçası..
e vitamini de kullandım, garmastan krem de, has zeytinyağı da...
göğüslerim öyle yara oldu ki, hiçbirşey ama akla gelen hiçbirşey fayda etmedi...
sağ göğüs ucum hemen hemen hiç çıkmamıştı, hala emzirme bitince kaybolur...
sağ göğsüm iltihaplandı sütü el pompasıyla sağdım biberonla verdim...
kızım 2 haftalık falandı sanırım, her emzirmede 75 cc falan çıkıyordu süt...
ne pompayla sağdım ne malt içtim, süt artar mı azalır mı demedim hiç ama kızım ilk ay 1300 gr aldı...
hem bünye meselesi hem de stres... sütüm var mı yok mu sayayım edeyim demedim hiç..
uyku çok önemli ve banyo, yakınlarınız kalabiliyorlarsa kalsınlar yanınızda, bebek küçükken o uyudukça uyuyun, dinlenin, uyumayayım demeyin...

ay düşündükçe özlüyorum o günleri.. süper bi hamilelik geçirdim hamdolsun Rabbime, sorun yaşamadım (düşük riski dışında -tatlicadiarzu- )
hepinizin de öyle geçirmesini dilerim, zamanla yazarız yine :))
hiç birşeyi takmayın, hamileliğiniz bebeğinizi etkileyecektir, annemin burnundan getiren bir bebekmişim ama kızım herkese maşallah dedirtir..
uykuyu çok sevmez sinirlidir ama beni hiç zorlamaz... çünkü stresli geçirmedim hamdolsun :)))

merhabalar,
ben 2009 eylül annelerinden,
03.09.2009 da epidural normal doğum yaptım, çok güzel bir topik olmuş, biz 2009 eylül anneleri kocaman bir aile olduk inşallah sizlerde öyle olursunuz,
herkese hayırlı kolay doğumlar diliyorum,
hayatınızdaki en güzel zamanları yaşıyorsunuz şu an, kıymetini bilin, şımarın şımarın,
ahhhhhhh o dokuz ay, herşey çok güzeldi,
ne zaman isterseniz epidural normal doğum ve diğer konularda yardımcı olurum,
bebekler dünyanın en tatlısı, anne olmak ise dünyanın en güzel duygusu, Rabbim hepinize hayırlısıyla yaşatsın bu duyguyu, sağlıklı bir şekilde meleklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim,

merhaba arkadaşlar ben hem eylül annesiyim hemde eylül annesi adayıyım kızım 8 yaşında ve bebekliğinde yaşadıklarımı unuttum gibi hatırlamaya çalışıyorum kızımı 18 ay emdirdim inşallah bu bebeğimde öyle olur hepimize sağlıklı doğumlar diliyorum a.s.

ecrıncım hıccccccc uzulme Rabbım besler ıns bebegnı sen elınden gelenın fazlasnı yapmısssn

Rabbım sıfa versn sana ve cumle rahatszlıgı olanlara

Rabbım bebegnı bagıslasın

benım de gogus ucum buyuk acaba bebegım emebılır mı gogus ucu buyuk olan var mı aranzda

normal dogum bende ıstyrm ama Rabbım neyı uygun gorur bılmıyrm bakalım

hayrlısı cnm

tatlım bılgılern aklına gelınce buraya yazmanı rıca edıyrm

güzel bir başlık olmuş, deneyimler benim içinde çok önemli, şimdiye kadar genel olarak bebek bakımı konuşulmuş, ben daha çok hamileliklerinin nasıl geçtiğini merak ediyorum.özellikle son aylar yaz mevsimine geldiği için sıcak bölgelerde yaşayanlar sıkıntı çektiler mi, kaç kilo aldılar doğumdan sonra kaç kiloları kaldı.en çok hangi aylarda kilo alınıyor, bir de en çok merak ettiğim doğum şekli.genel olarak hep sezeryandır ama sezeryan olma sebepleri, spinal mi, genel anestezi mi?

Canım benim hamilelik süperdi.Aşerme bulantı falan olmadı.Yalnızca çok uyuyordum.Son aylarda karadenizde yaşamama rağmen sıcak rahatsız ediciydi.Dışarda siyahtan başka pantolon giyemiyordum çünkü komik ama popom ıslanıyordu ve belli oluyordu.Ben 18 kilo aldım.Doğumdan sonra 8 kilo 2 hafta içinde gitti.Ama sonra 4 kilo aldım sütüm azdı çoğalsın diye ha bire tatlı yemekten oldu ama.Ben en çok son 2 ay kilo aldım ama hiç dikkat etmedim son 2 ay şişlik de oldu tabi.Ama hiç ağırlaşmadım doğuma 2 gün kalan kadar sokaklarda gezdim ve hiçbir sosyal aktivitemi kısıtlamadım.Zaten sokakta doğuracam diye annem korkmaya başlamıştı.
Ben sezeryan oldum çünkü bel fıtığım var ve bel fıtığı ameliyatı da olmuştum.o nedenle genel anestezi oldu ameliyat.Keşke spinal olsaydı da bebeğimi ilk ben görseydim en son gören ben oldum.

canım bende anlatıyım benim hamileliğim de güzel geçti allaha çok şükür hiç bi sağlık problemi yaşamadım bulantılar hariç benim bulantılarım 4.5 ay sürdü malesef o yüzden ilk zamanlar çok zorlandım ama sonrası çok güzeldi :hulya: son aylarımda sıkıntı çekmedim yani hiç sıcak filan basmadı kapalı olmama rağmen dışarı bol bol çıkıp kızımın odasını hazırladık yine bir sürü yürüyüş yaptım ama gel görki sezeryan oldum :hulya: çünkü benim kızım doğmadı daha doğrusu kuzum doğamadı nasılmı şöle 40 + 4 hastane kontrolüne gittik iç çatımın çok dar olduğu anlaşıldı aslında normalde çatımda eğerilik vardı ama dr sonuna kadar bekleyelim dedim ama içerisi daha darmış işte o gün kızımın suyu azalmıştı acil sezeryana girdim epidural oldum çoook memnunum ikinci doğumumu da epiduralli yapmayı istiyorum hamişlik boyunca 14 kilo aldım 10 kilosunu şu ana kadar verdim 4 duruyo zaten çok zayıf başlamıştım hamileliği bu kilo bana iyi geldi kaydirigubbakcemile2

bende size hamileliğimi anlatayım..
hamileliğimin ilk 4 ayı mide bulantılarımla geçti hat safhadaydı diyebilirim kafamı kaldırdığım an midem bulanıyor çevre dönüyordu herşeyden midem bulanıyordu ama yinede yemeye çalıştım ...tek aldığım ilaç folik asit içeren elevit oldu...artı yatakta yatarak çubuk kraker yiyebiliyordum bide lahmacun ve pidekaydirigubbakcemile3zorla su içmek ceza geliyordu...4 aydan sonra yavaş yavaş azaldı ama süt ürünleri vs yine midemi bulandırıyordu...hamileliğimde acı çok yedim birde lahmacun ve pide normal zamanlarda yanından geçmiyceğim şeylerken o mide bulantısı arasında onları yiyebildimkaydirigubbakcemile3...sanırım hamur işi olduğundan dolayı mideyi bastırıyordu...
ilk 6 aya kadar karnım çıkmadı neredeyse yok gibiydi kimse inanmıyordu 2 kilo almıştım birde ben 45_46 kilo ile hamile kaldım...
neyse sonra toplamda 9 kilo aldım doğumda 5i gitti sonra 2 kilo daha verdim derken süt meselesi ortaya çıktı ve süt kilosu denen şey gerçek tam 4 kilom geri geldi...şimdi mekik felan çekiyorum arada atıştırmıyorum kalan kilolar gitsin diyekaydirigubbakcemile2
karın çatlağım hiç olmadı Maşallahdiyin kızlar umarım sizinde hiç olmaz...göğüs ucum çok yara oldu ilk haftalar ağlayarak emzirdim lasinohtan tutunda bepanten vs vs herşeyi denedim en son 2ci ayda sızma zeytinyağı kullandım tek iyi gelen sızma zeytinyağı oldu...
hikaye yazdım varya:smiley-cool:

paylaşımlar için çok saolun.bebek eşyalarını ne zaman aldınız, çok erken almamak lazım ama ağırlaşmadan da halledin diyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…