çorba konusunda benim yaptığım çok kolay bir çorba var.isterseniz paylaşabilirim.
bütün yemekelrimi çok küçükkende az ve taze yaparım
önce tereyağı koyuyorum hafif eriyince 3 kaşık un koyup çeviriyorum.yemek kaşığının yarısı kadarda salça.
onunlada hafif çevirip nane koyup ocaktan alıyorum.soğuk su döküp blendırla açıyorum.
içinede 2 yemek kaşığı yoğurt koyup tekrar blendırla karıştırıp ateşe koyuyorum.
suyunu kendinizin ayarladığı bu güzel çorbayı benim kuzlarım çok seviyor.
Sümeyye benim kızımın kilosu fazla canım. 17 küsür kiloydu bikaç ay önce. Uzun zamandır gitmedik kontrole. Boyumuz da o dönemde 97 cm civarıydı. Benim sütüm aşırı yağlı olduğundan çok kilo aldı kızım. Zaten 4 küsür kilo doğmuştu. Bu yüzden bi dönem diyet yapmıştık hatta. Şu an yine fazla ama almıyor artık kilo sadece boyumuz uzuyor.
Çorba olarak sebze çorbalarını sık yaparım ben. Mevsimine göre kereviz, brokoli, brüksel lahanası vs vs. Ispanak karnıbahar bamya yemeklerini çok sever. Balığa bayılır her çeşitini severek yer maşallah.
Yeme sorunumuz yok kilomuzdan da belli olduğu gibi.
yoğur çorbası desem o değil, un çorbası desem o da değil fisfisfis
deniycem mutlaka...
senin kuzucuklar 3 yaşı bitirdiler demi yanlış hesaplamadım
yalnız mı bakıyosun destek alıyomusun?
canım yoğurt çorbasınıda çok seviyoruz ama hep aynı olamsın salçalı çorbalardan da soğumasınlar diye böyle doyurucu bir çorba yapıyorum
canım 10 ocak 2007 kuzularım doğum günü.biz kutladık çok ta güzel geçti.şirinelerime tek bakıyorum kimsem yok burada, ailemle aramda 12 saat var.kuzularım için evdeyim herşeyimi bıraktım.
2 yıl ücretli öğretmenlik yapmıştım.öğrenci jasretimi kuzularımla gideriyorum.
ayrıca çocuklarımızın menülerini yazalımmı
bugün bizim menümüzde pirinç plavı ,köfte VE yoğurt vardı.
Valla ben yazaman canımcım çalıştığım için bilemiorum :) Ama bu öğlen karnıbahar yiyecek onu biliyorum. Diğerleri fiks zaten yoğurt meyve vs vs.
hımm oğlak çocukları yani inatçılardır biraz desene bende oğlağım çünkü a.s
hani bazı anneler çok zorlanıyo iki çocuk için o yüzden sordum,
onları birebir eğitmek en güzeli tabi bana göre
bizim menümüzde de bugün bulgurlu ıspanak yemeği yoğurt var.
bu günlerde yeni bir oyun oynuyoruz,
oyun hafızasını geliştiriyor,
önüne beş tane cisim koyuyorum, atıyorum bebek,ayıcık,kalem,defter,suluk
bunların isimlerini teker teker söylüyoruz hoş çok iyi biliyo ama oyun işte
hafızamıza kazıyoruz sonra gözlerini kapatıyo ben bi tanesini arkama saklıyorum
gözlerini açınca neyi sakladığımı söylemesini istiyorum bu böyle devam ediyo ve çok zevk alıyo deneyin derim.
evet o eşleştirme kartlarıyla bizde oynuyoruz ama ezberledi artık çok zevk almıyo
ayrıca dergimiz diyosun ama derginin ismini özelden yazabilirmisin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?