2007 anneleri burası da bizim yerimiz olsun

Sümeyye benim kızımın kilosu fazla canım. 17 küsür kiloydu bikaç ay önce. Uzun zamandır gitmedik kontrole. Boyumuz da o dönemde 97 cm civarıydı. Benim sütüm aşırı yağlı olduğundan çok kilo aldı kızım. Zaten 4 küsür kilo doğmuştu. Bu yüzden bi dönem diyet yapmıştık hatta. Şu an yine fazla ama almıyor artık kilo sadece boyumuz uzuyor.

Çorba olarak sebze çorbalarını sık yaparım ben. Mevsimine göre kereviz, brokoli, brüksel lahanası vs vs. Ispanak karnıbahar bamya yemeklerini çok sever. Balığa bayılır her çeşitini severek yer maşallah.
Yeme sorunumuz yok kilomuzdan da belli olduğu gibi.

Son düzenleme:
Tünaydın herkese.Benim kız bazen1 bazen 2 bardak süt içer.Bazen kahvaltıda süt yerine portakal suyu veriyorum.Yoğurt sevmiyo alıştıramadım.Meyveli yoğurt seviyo sadece.O verdiğin tarif benim yaptığım yoğurt çorbasına benziyo.Yanlız ben içine biraz pirinç ve yumurtada koyuyorum.Çok güzel yiyor.
Ben hala günde 1 kere sebze çorbası yapıp veriyorum.Vermeyince eksik yedirmişim gibi geliyor.Bizim için yaptığım yemeklerdende veriyorum.Ama bizde nohut fasulyede takılıyoruz.Bende blenderdan geçirip yediriyorum yada süzüyorum.Her ay çok farklı şeyler öğreniyor. ay önce yapamadıklarını 1 ay sonra yapabiliyor.1 ayın bile ne kadar önemli olduğunu anladım ilk 3 yaşta.

yoğur çorbası desem o değil, un çorbası desem o da değil fisfisfis
deniycem mutlaka...
senin kuzucuklar 3 yaşı bitirdiler demi yanlış hesaplamadım
yalnız mı bakıyosun destek alıyomusun?

maşallah canım yaa ben de çok istiyorum kereviz brokoli bürüksel lahanı yesin ama
ne yaparsam yapayım yediremedim,
ayrıca dün akşam profiline baktım hani resim vardır diye orda web adresini gördüm şöyle
bi baktım kızın inanılmaz tatlı tombiş valla seve seve bi kaldım Allahım nazarlardan korusun

Canım saolasın. Sitemizi uzun zamandır güncellemedim aslında. Avatarımdaki resim en son resimlerden. Allah tüm yavruları nazardan saklasın.

yoğur çorbası desem o değil, un çorbası desem o da değil fisfisfis
deniycem mutlaka...
senin kuzucuklar 3 yaşı bitirdiler demi yanlış hesaplamadım
yalnız mı bakıyosun destek alıyomusun?

canım yoğurt çorbasınıda çok seviyoruz ama hep aynı olamsın salçalı çorbalardan da soğumasınlar diye böyle doyurucu bir çorba yapıyorum

canım 10 ocak 2007 kuzularım doğum günü.biz kutladık çok ta güzel geçti.şirinelerime tek bakıyorum kimsem yok burada, ailemle aramda 12 saat var.kuzularım için evdeyim herşeyimi bıraktım.

2 yıl ücretli öğretmenlik yapmıştım.öğrenci jasretimi kuzularımla gideriyorum.

ayrıca çocuklarımızın menülerini yazalımmı

bugün bizim menümüzde pirinç plavı ,köfte VE yoğurt vardı.

Valla ben yazaman canımcım çalıştığım için bilemiorum :) Ama bu öğlen karnıbahar yiyecek onu biliyorum. Diğerleri fiks zaten yoğurt meyve vs vs.

hımm oğlak çocukları yani inatçılardır biraz desene bende oğlağım çünkü a.s
hani bazı anneler çok zorlanıyo iki çocuk için o yüzden sordum,
onları birebir eğitmek en güzeli tabi bana göre

bizim menümüzde de bugün bulgurlu ıspanak yemeği yoğurt var.

Valla ben yazaman canımcım çalıştığım için bilemiorum :) Ama bu öğlen karnıbahar yiyecek onu biliyorum. Diğerleri fiks zaten yoğurt meyve vs vs.

afiyet olsun şirineye.
biz kurabiyeleri de seviyoruz .şimdi mutfağa gidip elmalı kurabiye yapacağız.
mutfakta yavrular çok mutlu oluyorlar.onların elinede hamur veriyorum. hayvan şekilli kalıplarmız da var onlarla şekil çıkarıyorlar.

çok güzel zaman geçiriyoruz.tabi sonradan toplaması okadar zevkli olmuyor.:1no2:

ben de hamur işini hafta sonları yapıyorum hafta içi zor oluyor
kuzuma biraz hamur oklava ve tahta veriyorum öyle güzel zevkle oynuyo ki
evet toplaması biraz zahmetli ama onların mutluluğuna değer demi.

ayrıca elmalı kurabiyeleriniz afiyet olsun.

gerçeketen öyle ben onları kreşe bırakamadım .açıkçası kimselere güvenemedim.

beslenmeleri dil gelişimleri boy ve kiloları en önemlisi tuvalet eğitimini hep kendim başardım.

zorda olsa ben hep en iyisi için, onlar için çabaladım.
ayrıca bulgurlu ıspanak benim en sevdiğim yemek kuzularıma okadar çok yaptımki.

Gerçek hamur hiç vermedim ben kızlar. Oyun hamurları yetiyor şimdilik. Zaten bende pek yapmıyorum hamur işi. Beceriksizim o konularda :)

o kadar çok oyun hamuru aldımki
hamurla bi şekil yapıyoruz sonra inatla onu bozdurmuyor o öyle kalıyor
kuruyor tabi yani bir defa oynayabiliyoruz.

ben bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir dönem özlellikle 1 yaşından sonra oyun hamuru verdiğim için kendim yapıyordum.

ağızlarına almıyorlardı ama yinede korkumdan kendimde yapmıştım.
çok eğlenceli oluyordu.şimdilerde belli markaların oyun hamurlarını zaten çok sık alıyoruz.

tabi gözelme hamurları kurabiye hamurlarınıda aymalıyız.onlarda vazgeçilezlerimiz.

tepsiye kendi yaptıklarını koyup pişirince çok seviniyorlar.

bu günlerde yeni bir oyun oynuyoruz,
oyun hafızasını geliştiriyor,
önüne beş tane cisim koyuyorum, atıyorum bebek,ayıcık,kalem,defter,suluk
bunların isimlerini teker teker söylüyoruz hoş çok iyi biliyo ama oyun işte
hafızamıza kazıyoruz sonra gözlerini kapatıyo ben bi tanesini arkama saklıyorum
gözlerini açınca neyi sakladığımı söylemesini istiyorum bu böyle devam ediyo ve çok zevk alıyo deneyin derim.

Güzel ve eğitici bir oyunmuş. / yaşlarına kadar çok güçlü hafızaları olurmuş zaten. Beyinlerinde hiçbirşeyi boşaltmazlarmış çocuklar o yaşa kadar.

gerçekten güzel bir oyun.bizde o oyunu eşleştirme kartlarımızla yapıyoruz.

dergimizin geçnlerdeki birsayısında verdiği eşleştirme kartı çok güzeldi.mesela zebra onun çizgilerini büyültmüş karta yerleştirmişler birde kartların içinde zebra var.bu kart hangi hayvanın diyince hemen buluyorlar.timsah zürafa bir çok hayvan vardı.

evet o eşleştirme kartlarıyla bizde oynuyoruz ama ezberledi artık çok zevk almıyo
ayrıca dergimiz diyosun ama derginin ismini özelden yazabilirmisin?

evet o eşleştirme kartlarıyla bizde oynuyoruz ama ezberledi artık çok zevk almıyo
ayrıca dergimiz diyosun ama derginin ismini özelden yazabilirmisin?

canım tabi yazarım ama dergimiz her sayıda yeni bir eşleeştirme kart serisi veriyor.

geçenlerde balık tutma oyunu verdi iki zar var kendin yapıyosun biri 3 kadar üstünde nokta var biride renkler olan zar.önce renkler olan zarı atıyoruz mesela yeşil geldi kendileri söylüyor sonrada say olanı kaç tane hangi renk balık alacakalarsa biliyorlar

çok keyifli.hem renkleri hemde matematiği geliştiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…