2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Senecim çok üzüldü kuzeninni adına,Allah böyle günleri kimseye yaşatmasın keşke.
Benşmde iki gün önce 19 yaşında kuzenim vefat etti.Trafik kazasından sonra komaya girdi ve bi daha uyanamadı.Annesi babası bu acıyla nasıl yaşayamaya devam edecekler bilemiyorum.Allah sabır versin,acıyı hafifletsin.
 
aynurcum fikriyecim şifa dilekleriniz için çok teşekkürler.allah kimseye evlet acısı göstermesin.arkadaşıma ulaşamıyorum.bütün gün aradım telefonu kapalı.kim bilir o ne haldedir.canım çok sıkkın.uzun bir süre atamayacağım sanırım.

fikriyecim kuzenin için çok üzüldüm.başınız sağolsun.
 
Senecim inan seni çok iyi anlıyorum ben de kaçgündür hangi dunyada olduğumu bilmedim,kafamda o kadar çok şey geçiyorki...oturup yasaydım bir kitap olurdu.Hele gidemiyorum ya daha da çok sıkıldım.Evde yer bulamıyorum kendme,eger bu net olmasaydı sıkıntıdan patlardım herhalde.
 
Geç olmadan bebeğinizin gelişimin kontrolünü yaptırınız!

Bu makaleyi nasıl buldunuz?
1 2 3 4 5 0 puan (Toplam Oy: 0)
Bebeğinizin Aşıları kadar önemli olan gelişim kontrolünü geç kalmadan Denver II Gelişim Tarama Testi ile yaptırınız!

Denver II Gelişim Tarama Testi ile Bebeğinizin Gelişiminde Her Şey Yolunda mı Öğrenebilir ve 0-6 yaş döneminde çocuğunuzun gelişimi takip edebilirsiniz.


Unutmayın ki bir problem ne kadar erken teşhis edilirse o kadar kolay çözülür!

0-3 yaşta çocuğun gelişiminde bir problem olduğunu anlamak oldukça zordur. Çocuğu kez bu çocuk doktorlarının gözünden bile kaçar. Özelikle yakın çevrenizin “çocuktur bu büyünce geçer” sözleriyle problemlerin erken tespit edilip, çözülmesini önlenmektedir.


Nasıl ki çocuğunuz hasta olduğunda çeşitli testler yapılıyor ve bir tedavi planı uygulanıyorsa, çocuğunuzun gelişiminde 0-6 yaşta Denver II Gelişim tarama Testiyle kontrol edilmektedir. Bir çocuğun sağlık problemi varsa ilaçlarla ve hekim gözetiminde tedavisi yapılır. Fakat gelimsel bir gerilik erken fark edilmezse tedavisi kolay değildir.

Gelişimsel Çocuk Nöroloji Derneği, sağlıklı gelişimi olan çocukların yaşamları boyunca 0-6 ay arasında bir kez mutlaka olmak üzere, 12-18 ay arası, 2-3 yaş arası ve 5-6 yaş arasında gelişim testi yaptırmalarını önermektedir.

Eğer ilk değerlendirme sonucu şüpheli ise ya da risk altındaki bir bebekte yapıldıysa görüşme aralıkları sıklaştırılmalıdır. Özellikle gelişim riski taşıyan bebekler (erken-geç doğum, küvezde kalanlar, ciddi sağlık problemleri yaşayan bebekler, çoğul gebelikler, yardımcı üreme teknikleri ile doğan bebekler, v.b) 3 ay da bir gelişimleri Denver II testiyle takip edilmelidir.


Bu testle çocuğunuzun dil gelişimi, sosyal, kişisel gelişimi, ince motor, kaba motor gelişiminde bir gerilik olup olmadığı tespit edilmektedir. Eğer bir gelişim geriliği varsa bu alanlarda ki gelişim geriliğini gidermek için önerilerde bulunulmaktadır. Eğer çocukta bir gelişimsel bozukluk varsa psikiyatriste ve çocuk nörologuna zamanında yönlendirilip erken tanısı konularak özel eğitim alması sağlanır. Çocuklarda bir problem ne kadar erken fark edilirse, o kadar hızlı ve etkili sonuç almak mümkündür.


Denver II Gelişimsel Tarama Testi, Gelişimsel Çocuk Nöroloji Derneği ve Hacettepe Nöroloji Bölümü işbirliğiyle 2006 da adaptasyon çalışması yapılmıştır. 2006 adaptasyonu yapılmış testin uygulama sertifikasını almayanlar eski Denver II testi sertifikalarıyla bu testi yapamazlar ve uygulayanların test sonucu geçersizdir. Çünkü testi normları ve formları tamamen değişmiş, yeni maddeler eklenmiştir. Bu konuda dikkatli olmanızı öneriyorum. Eğer bu şekilde uygulayanlar varsa Gelişimsel Çocuk Nöroloji Derneğine ihbar edebilirsiniz. Bu kişiler hakkında yasal işlemler yapılacaktır.


Merkezimizde Denver II Gelişim Tarama Testi yaptırabilir ve gelişim danışmanlığı hizmeti alabilirsiniz. Gelişim danışmanlığıyla çocuğunuzun 0-6 yaşta gelişimini nasıl destekleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Eğer çocuğunuzun gelişiminde bir gecikme varsa çocuğunuza özel programla çocuğunuza özel eğitim veriyoruz.


Ayrntılı bilgi için Parenting Skills & Counseling’ i arayabilirsiniz.


Pedagog Sevil Gümüş

Kurucu, Çocuk Gelişimi ve Psikolojisi Uzmanı, Oyun ve Filial Terapist
Pedagog SEVİL GÜMÜŞ- Parenting Skills & Counseling
 
fikriyecim bu testten hiç haberim yoktu.çocuk nöroloğu tanıdık var ama hacettepede değil.bir sorayım bakalım en kısa zamanda prosedür nedir bilmek lazım.
 
Ben de yaptırmak istiyorum.bakalım bu Sevil hanıma uğlasabilirsem,başak konularda da danışmak istiyorum.Bizim bu vurma olayı çok kafaya taktım.Bugun sanberk bana vurdu ben de üzüldüğümü ve ba acı vediğini söyledim ama pişman oldum.Nasıl agladı bir görsen.Böyle olunca oğlum hadi öp anneyi uff geçecek.Hemen öptü ve tepkimi bekledi ben gülünce daha iyi olduğumu söyleyince nasıl mutu oldu..Nasıl davranacağımı şaşırdım.
Biz babasıyla davranışlarımız ve tepkimiz için anlaştık ama evde babaanemiz ve dedemiz var,durumu vazla önemsemiyorlar gibime geliyor.Belki abartiyorum diye düşünüyorsunuz ama çocuğumu tanıyorum ve davranışı normal görmüyorum.
 
Burdayız canım Sene ben.
ılk önce bi arıştırmak istiyorum birkaç dr ile danışacam.
 
Son düzenleme:
kızlar onur uyandı yazmama izin vermiyor ben çıkıyorum yarın gündüz görüşürüz inşalllah iyi geceler öptümmm
 
evet kesin vardır.arıştırmak lazım.Ben de gecen gün bir sitede rastgeele bulmuştum bu konuyu,bugün e bebek sitesinde gördüm.
 
eeee anlatın kızlar siz ve bebekleriniz nasıl.çok merak ettim sizleri bu süre boyunca.herşey iyi değil mi?
fikriye sanberkin vurduğunu söylemişsin.durup dururken mi yoksa ona hayır dediğinde mi oldu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…