2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım artık ben de anlaış değilim.son zamnlarda hayır dediğimde yapmaya başladı ama bela yaptı diye hiç vurmadım şimdiya kadar.Ama bu akşam sanberk fırını açarken dedesinin tarafından eline vurmasını gördüm.Dayanamadım vurma dedim zaten bizden görüyor ve sonra bize niye vuruyor diye şaşırıyoruz.Sanarım ben yokken bu eline hafif vurma olayı var bizde.

iyi geceler aynurcum.

enes iyi canım.tabi çok büyüdü.koşmaya başladık son zamanlarda.şu koltuklara çıkma işi bizi zorluyor.biz yokken çıkıyor ama sağlam bir yerde tutunup bizi çağırıyor hiç kımıldamadan.bizi görünce başlıyor koltukta koşmaya.tehlike esnasında bizim kurtaracağımızı çok iyi biliyor.salıyor kendini.

Bazen ise çok neşeli olunca bile hemen vuruyor,anlamıyorum duygularını anlamadığı için mi öyle yapıyor.Mesle beraber oynuyoruz gülüyoruz falan o çok mutlu olduysa kucağima gelir şamırıyor atlıyor zıplıypr bi görceksin biraz delice hareketleri yapıyor bana bakar yüzüme vuruyor.Sabah kalkınca beni öperek uyandırıyor babası ise baba deyip hemen kadasını vuruyor ve gülüyor.

canım benim tontişim O ne kadar tatlı olmuş.Çok uyanık çok.:lepi: Sanberkin de son zamnlarda favori oyunu koltuklarda zıplama ve koşma tabiki ben de yanında olcam.:roflol:

kesin canım.çocuk bu taklitle öğreniyor.sen uyar onları sık sık.hayır denildiğinde hırçınlaşmaları vurmaları çok normal.enese bizde artık hayır diyor sebebebini açıklıyoruz çoğu zaman güzelce ikna oluyor ama bazende anlamayınca hırçınlaşıp vurmak istiyor.vurmayı kimseden görmedi enes ama bir şekilde bunu yapıyorlar.araştırdım normalmiş canım.tepki vermeden geçmesini beklemek gerekirmiş.arkadaşla oyun konusunuda okudum biraz geçmiş sayfalarda.benzer şeyleri bizde yaşıyoruz.henüz arkadaş nedir bilmiyorlar.oyuncak olarak görüyor nasıl oyuncak bir bebeği hem sevip hem saçını çekiyorlarsa arkadaşlarınada bunu yapıyorlar.ddoğal olarak karşıdanda hoş bir tepki almayınca hırçınlaşıp inatlaşıyorlar.bunu bu hft aynen yasadık biz.

canım biraz rahatladım diyebilirim.ama aileden çok etkiledikleri kesin.Fırın için daha önceden sanberk hep acardı ben sıcak deyip başaka şeylerle uğraşmaya yönlediriyorudum ve bi süre sonra fırın üzerindeki ilgisi kayboldu.Şimdi tekrar ilgilenmeye başladı ben de aynı yöntem kullanıyorum ve başarı oluyorum fakat ailedeki diyer kişiler benim dediğimi yapmayınca farklı şekilde davranınca çocuğun kafası karıştı.aynı durumda farklı tepki alınca olumsuz davranışlar azılmak yerine arttı.aslında en büyük sorunumuz ailede herkes kafasına göre hareket etmektedir.

enes asla oyuncaklarını kimseye vermiyor benim deyip ağlıyor.başka bir uyerdede bunu yapıyor.ev sahibi çocuğun oyuncaklarını alıyor vermiyor.komşumun 4 yaşında torunu vardı kız çok agrasif şımarık paylaşmayı bilmeyen bir çocuk bu yasta öğrenmiş olmalı aslında.enesle tabiki geçinemediler bağırmalar ağlamalar.enes kızı gördüğü an kız hiçbirşey yapmasada saçını giysisini çekiştirip bir taraftanda kızgın bir ifadeyle bağırıyordu.aynı kızın yaptığı gibi.onu taklit ediyordu.15 aylıklar ama onlar kimin iyi kimin kötü kötü olduklarını çok iyi biliyorlar.ertesi gün karsı komsumdaydık oradada5 yasında kız var.komşumun torunuda geldi o zamana kadar gayet sakin olan enes torunu görünce daha kapıdan girer girmez hırçınlaştı kıza.

işte bunu hep söylüyordum canım.biz uğraşıyor emek veriyoruz biri geliyor ve bir saniyed herşeyi yıkıveriyor.çevre çok önemli.malesef bende yaşıyorum bazen.daha bu akşam komsum geldi enesi sevmek için.enes oyuncak robotunun üstüne düştü canı yandı ağladı.kadın tabiki iyiniyetinden hemen enesi aldı kucağına robota vurmaya başladı.''pis robot oğlumun canını acıttın hadi oğlum sende vur'' hem vurmayı öğretiyor hemde düşen enes ama sanki robot hatalıymış gibi msj veriyor enese.şimdiye kadar biz çok feci düşmelerinde bile böyle birşey yapmadık.sen düştün oğlum bak buraya takıldın dikkat et dedik.kendi hatasını başkasına yükleyen bir çocuk olmasın diye.ama nerde.

Dedğin doğru sanberk her insana karşı farklı davranışları var.Gen misafirlerimiz gelmişti daha önceden hiç görmediği bir kişi ile çok iyi anlaştı hatta kucağında uturdu,normalde bunu yapmaz.Arkaşım cok iyi içten bir insan,sanberk de bunu hissetmiştir.Onun kız arkadaşı ise sanberk de benim gibi hiç sevmedi fırsat bulunca vurmaya çalıştı.

Sene durum aynı aynı canım,ben de bu yerler,kapılar vurmaya çok karşıyım.Kaç kez uyardığıma ragmen sanberk düştümü hafif olsada hemen yeri gosterir vurmamızı istiyor yapmayınca çok aglıyor.Bizimkiler beni dinlemeyip vuruyorlar bizimki de çok menun oluyor.ışte dedğin gibi kendisi değil diyerlei suçluyoruz.haytımızda en büyük sorunumuz bu.Birçok konuda başırı olmadıysak sorun kendimizde aramayıp diyerleri suçlayarak başarılı olmamaız sebebi aslında bu.

Hoşbulduk Senecim canım benim ya özelinede yazdım ama tekrardan söyleyeyim kuzenine gerçekten çok ama çok üzüldüm ...dediğin gibi herşeyin başı sağlık....rabbim en kısa zamanda ayağa kaldırır inşallah minik yavrucağı ya ...cidden çok üzüldüm....Allahtan babasının dokusu uymuş...gerekten çük şükür...kıymetini bilmemiz lazım sağlığımızın vede bol bol şükretmek lazım....bu arada Enes nasıl yürüyormu?

Fikriyecim canım çağrını yeni gördümde girdim canım kimse girmiyor diye girmeyecektim bu akşam...neyse eşinin işi bitsin beklyoruz seni ...çok özletme ....

evet gördüm canım msjını.çok sağol arkadaşım.enes koşuyor teyzesi:)))koltuk tepelerinden inmiyor bu aralar yerde takla atmaya çalışıyor nasıl ve nerden gördüyse çok korkuyoruz boynuna zarar verir diye allahtan beceremeyip yan düşüyor.o gayet iyi.kaan nasıl sizin gözleriniz nasıl oldu canım.görmede hala sıkıntı yaşıyor musun?

Sorma fikriyecimya görüşemedik valla...bizde bildiğin gibi işte..sizde durum nasılsa bizdede aynen öyle...Akşama kadar Kaanın peşinde dolan dur ...başka bişey yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…