2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlra tosbaa hoşgeldin işine.amniyonsentezin sonuçları ne zaman belli olacak canım

saol canım hoşbuldum:))
test sonucunu 13-15 gün arası alabiliriz dedi dr.
bugün 10.günn..
bekliyoruz işte sonucu:)))

canım günaydın...
demek bu hafta öğrenceksin sonuçlarııı... güzel haberlerini alıcaz biliyorum ben... yaa bişi dicem size. doktor ayrıntılı ultroson önerdi bana birde. onun için randevu almam gerekiyormuş. taa 15 nisana gün verdiler. o zamanda 22 haftalık oluyorum. .ok geç bi tarih değil mi yaa bu tarih :Sbenneyaptımki:sm_confused:

ileri düzey ultrasona bende girdim tatlım biliyosun ama öyle uzun sürmemişti randevu almam..
niye o kadar ileri tarih verdiler acaba??
ileri düzey ultrasonun en ideal haftaları 19-23 hafta arası.
belki onu düşünerek 15 nisanı vermişlerdir..

slmmmmmmmmmmmmmm kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
herkesi öpüyorum çok özledim sizi...ewet bende amniosentez oldum.1 hafta güzel bi istirahatten sonra aranızdayın :teytey: , ve maalesef iş başı yaptım :çok üzgünüm:
eeeeeeeeeeee okudumda neler neler olmuş kimler katılmış aramıza :teytey: yeni katılanara hoşgeldiniz diyorum. vee gelelim amniosenteze...

ben bakırköy devlette amniosentez yaptırdım.
5 kişiydik.ben 1.sıradaydım.bana yapılan iğne biraz kalındı.hiç ince değildi.evet hissettim katman katman iğnenin girdiğini hissetttim.su alınırkende gözlerimi kapatıp dua ettim.çok az bi acı hissettim.işlem sonrası hafif bi sancım oldu.
riskli sonuçları çıkanlara tavsiye ediyorum.ama çok yıprattım.çok üzüldüm.işlem olana kadar.işlemden sonra çok rahatlamıştım.içim rahattı.ben elimden geleni yapmanın huzurundaydım.bebişimde iyi dayandı.ayrıca 10 gün boyunca annemde kaldım.eşim işten sonra annemlere geldi.10 gün boyunca bana annem babam bebekler gibi baktı.allah onların acısını bana göstermesin.hepsini seviyorum.dün akşam evime geldim.huzurla, rahatlıkla...

eğer risk yüksekse amniosentezden korkmayın güzel anneler.herşey bebişlerimiz için...sonuçlar 3 - 4 hafta sonra dediler.yani 1 hafta geçti.umarım 2 hafta sonra temiz sağlıklı sonucu alırım.hepimizin temiz çıkar umarım sonuçları.herkese tekrardan merhabaaaa :içelim:

hımm belkide öyle olmuştur. randevuyu veren hemşire en uygun 21. hafta demişti. ama doktorum bana üçlü taramadan sonra birde ayrıntılı ultrason sonuçlarına bakıcaz dedi. sanırım ben bunu hemşireye söylemediğim için o da en uygun olan o tarihe verdi :sm_confused:

canıım hoşgeldiinn..
çoook sevindim bebeğininde seninde sağlıklı olduğuna..
zor birşey atlattık canım yaa.
inşallah bundan sonra güzel günler olur bizler ve tüm hamileler için.. a.s.

canım hoş geldin aramıza tekrar... özlettin valla kendini... amniyosentezin iyi geçmesine svindim. bak gör sonuçlarında çok güzel çıkıcak... ayy ben amniyosentezden çok korkuyorum yaaa...:1no2: napcam bilmiyorum... benim canım biraz tatlıdır... iğne lafını duyduğum an tüğlerim diken diken oluyor... off carşamba günü gelsede sgüzel sonuçları bi alsaydık...:uhm:.

Merhaba Kızlar herkese ıyı haftalar ......
Panıkatak ve Tosbaacım üçümüzün Amnıosentes lerı ardarda oldu sanırım. Bende cok yıprandım o aşamada. Ve işlemden sonra çok rahatladım. Hatta stresden Kurdeşen dökmeye başlamıştım. İşlemden sonra o da azaldı ...Şimdi sonucları almak ıcın gün sayıyorum. 2 haftamız var ögrenmek için.İnşallah hepımızın sonuçları iyi gelecektir.Iyı bır hafta diliyorum kendınıze iyi bakın..

iğneye hiç bakma. dua etmekten başka çare yok çünkü o an.ben kendi canımdan çok onun canı yanacak diye çok korktum.minik tırtılım işlemden sonra bi hareketlendi.hala durmuyor.bak yine tekmeledi... :1rolleyes: allah sabrını veriyor.acıda hissetmiyosun çok fazla

Cok memnun oldum bende.
Kurduğum iş kreş değil evden yuruttugum bir iş
o yuzden bebegimi evde ben buyutecegim

sevgiler

Bu hafta perşembe akşamı 4. ay randevum var. Heyecanlıyım. Cinsiyeti belli olacak umarım miniğimin. Ve 3lü testi vereceğim sonrasında. Pt sabahı ise detaylı ultrason yaptıracağım.
Ultrason randevusunu 1 ay once doktorumun sekreteri aldı ve açıkçası gerçekten cok zor bir iş o randevuyu almak, ankara da meshur 2 hoca var bu detaylı ultrasonu yapan ve ikisi de kapalı gişe :) çalışıyorlar.
sevgiler

bu arada hepimiz çok dikkat etmeliyiz.ultrasonlara sürekli gitmeliyiz.orada o kadar kötü vakalarla karşılaştım ki.halime şükredip, onlar için dua ettim. bir bayan vardı 8 aylık hamile,bebişi çok sağlıklıymış.tüm testler süper çıkmış.hatta değerler o kadar yüksekmiş ki amniosentez bile yapmamışlar.ama gelgelelim ki son 3 haftada bebeğinin beyninde su toplama gerçekleşmiş.beyninne basınç yapmış, ve zihinsel özür yaratmış.ve bu 3 haftada kendiliğinden gelişmiş.araştırmalarda herhangi bir neden bulamamış drlar.dr heyetinden geçmişti.karar verilmişti.alacaklardı bebeği. ( sanırım almışlardır
bunu sizlerle paylaşma nedenim üzülmeniz, moralinizi bozmam değil.sürekli dr kontrolünde olmalıyız.ultrasonları aksatmayalım.hareketlerini sürekli takip edelim.allah bu acıyı kimseye yaşatmasın.

dikkat edelim arkadaşlar.

merhabalar arkadaşlar
ben bugün itibariyle siteye üye oldum
sizler gibi ben de inşallah ağustosun en geç 12 sinde anneyim.
bugün itibariyle 19+4 haftalık bir erkek bebişçik taşıyorum...

Kızlaarr bır sorum olacak : içinizde Balık yağı tabletı kullanan var mı?
Yararlarını okudum , özellikle hamilelikte alımı önemli diye belirtilmiş. başlayan , kullanan , soran oldu mu hiç ? Omega 3 , 6 , 9 dan bahsediyorum ..CADIARZUCADIARZU

bu arada arkadaşlar kafama bişiy takıldı.
genelde 4-5 aylık gebeler burda değil mi?
nasıl tekme filan hissediyosunuz ben anlayamadım. yani o kadar sert hareketleri nasıl yapabilir daha bebekleriniz?
doktorumun dediği ve benim de araştırmalarıma göre 23. haftadan evvel o hareketleri hissetmek pek mümkün değil
ilginç vesselam

hoşgeldiin gruba chandra..
bebiş hareketleriyle başlayayım ben:)
16. haftadan itibaren kasıklarımda damar atması, göz seğirmesi gibi hareketler hissetmeye başladım sonraki haftalarda tam karar verdim bebişim olduğuna..
son iki haftada ben uyurken ve yemekten sonra bebeğim çok hareket ediyor ama bunlar tabiiki sert tekmeler değil.
hissetmeye başlayınca ne anlatmak istediğimi daha net anlayacaksın şekercimm..
ben karnımda hoooooop diye yer değiştirmesini bile farkediyorum yanii :dance:

diloşum ben hiç balık yağı tabletini sormadım doktoruma.
hamilelikten önce o kadar severdim ki balığı şimdilerde ağzıma süremiyorummm. :1no2:
çok yararlı ama napcam bilemiyorumm..

16haftam geçeli epey oldu hissetmekte geç kalmışım. öyledir heralde arkadaşım. ama yine de doktorumun söylediklerine inanmak daha doğru geliyor bana. sonra oturup da "acaba bende bir sorun mu var" diye düşünüp strese girmek istemiyorum. hissederiz inşallah geç olsun güç olmasın.
balık hapını ben kullanıyorum soran arkadaşım. balık yiyemediğim için (önceden de hiç yiyemezdim hamilelikle ilgili değil) mutlaka içmemi önerdi.

:) yani zaten bende 16. haftada hissetmelisin hissetmiyorsan sende bir sorun vardır demiyorum kii..
herkesin hamileliği farklı tabii kii.
kimseyle kıyaslama zaten kendini..
normalde 17. haftadan itibaren hissedilen bebek hareketleri bazı anne adayları tarafından daha geç hissedilebilinir.
yani geçerli bir kural, şu hafta muhakkak hissedilecek diye bişey yok, herkes başından geçeni yazıyorr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…