2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar buğün bebeğimi gördüm ultrasonda...Doktorum kıza benziyor dedi ama kesin birşey söylemedi..tahlil verdik rutin kontrol...cumayada 3lü testim var inşallah güzel sonuçlar alırım..ben 5 kilo aldım...tavuk balıktan nefret eder konumdayım:)
stresli bir gebeliğim var malesef hergün ağlıyorum saatlerce...çokta dua ediyorum umarım herşey yoluna olur..sağsağlim kavuşurum aşkıma...

17.Hafta

Bu hafta üçlü tarama testi için en uygun hafta olarak kabul edilir.Eğer 11-14. haftalar arası ikili test(1. trimester tarama testi) yaptırdıysanız doktorunuz üçlü test yaptırmanızı önermeyebilir.Gebelikle ilgili şikayetlerin en hafif olduğu dönemdesiniz.Bu dönemde göğüslerde büyüme ve hassasiyet olabilir.göğüs ağrısından kurtulmak için daha büyük numaralı ve destekleyici sütyenler kullanmanız uygun olabilir.

Gebeliğin bu döneminde daha fazla terlediğinizi , sık burun tıkanıklığı yaşadığınızı ve vajınal akıntıların arttığını fark edebilirsiniz.Bunlar bir ölçüye kadar normal kabul edilir.Burun kanamaları da sıklıkla görülen bir şikayettir.Özellikle kaloriferle ısıtılan konutlarda havanın neminin azalması bunda önemli bir etkendir.Yeterli su buharı sağlamak için gerekli tedbirleri almanızı öneririz.Eğer burun kanamaları sıkça tekrarlarsa bir kulak-burun -boğaz uzmanına başvurmanızda fayda vardır.

İştahınız artmaya başlamış olabilir.Kilo artışınızı sıkça kontrol edin gereksiz kaloriler tüketmekten kaçının.Ara öğünlerinizi atlamayın.Bu hafta sitemizde beslenme ve fiziksel egzersizle ilgili bölümleri okumanızda fayda görüyoruz
Karın çatlakları pek çok anne adayının korkulu rüyasıdır. Karın cildinin büyüyen karın boşluğuna uyum sağlayamamasından kaynaklanan çatlaklar özellikle çok kilo alan ve cildi kuru anne adayları için daha olasıdır. Çatlakların önlenmesi için piyasada pek çok ürün bulunmasına karşın hiçbirinin çatlakları kesinlikle önleme garantisi yoktur.Yine de daha az belirgin olmalarına katkısı olacağı kesindir.Bu konudaki önerisi için bu haftalarda doktorunuzla konuşmanızı öneririz

Bebeğiniz hala çok ufak ama artık yağ hücreleri artmaya başladı.Bu dönemden sonra ciltaltında ve karın kısmında oluşan yağ dokusu giderek artar ve doğum sonrası bebeğinizin vücut ısısını ayarlamasında hayati rol oynar. Plasenta da bebeğin giderek artan ihtiyaçlarını karşılamak üzere giderek büyür. Bebeğinizin boyu bu dönemde 16-17cm , ağırlığı da 140-170 gr kadardır.

slm ben yeni katıldım 20 haftalık hamileyim 6 ağustosta doğumum erkek bebek bekliyorum
Hoşgeldin canım tekrar aramıza

Canım hoşgeldin geçmiş olsun tekrar..inşallah sonuçlarında tertemizdir..bak gör öylede olacaktır...

merhaba arkadaşlar bende bebişimin cinsiyetini öğrendim prensesimiz olacakmış,,,,,,zaten içime doğmuştu benim en büyük hayalim anne olmak ve bir prensesimin olmasıydı,,,,hepiniz sağlıcakla kalın,,,,,,

arkadaşlar bende 19+2 günlük oldum 3 kilo aldım doktor normal dedi 2.5 alanlar az diye düşünmesin

bende toplam 4 kilo aldım kızlar.benimde pek iştahım yok bu aralar.
bugün markette çilek gördüm çook istedim ama almadım öyle kocaman ki belli katkılı olduğu, biraz daha sabır dedim kendi kendime.

moralini yüksek tut canım.ağlarsan üzülürsen değerlerin daha düşük çıkar,bir arkadaşım 3lü yaptırdı.aç karnına ve morali bozuktu.1/56 gibi düşük bir değer çıktı.1 hafta sonra yaptırdı.bu sefer tok ve daha iyiydi morali 1/3200 gibi bi değer çıkmıştı.amniosentez yapmadılar.demek istediğim moral çok önemli.böyle üzülürsen oda üzülür.
akşam yine bebişimin sonuçlarının kötü çıkma ihtimali geldi aklıma :çok üzgünüm: başladım ağlamaya.bebeğim dün geceden beri pek hareket etmiyor:1no2: çok azaldı hareketleri.demekki üzüldüğümüzü hissediyorlar.sakın üzülme, ağlama.bak onlar hissediyor.sen üzülüp sakın bebişimizide üzme :mymeka:
öptüm canım.iii haberlerini bekliyoruz.a.s.

Teşekkürler canım iyi niyetin için...Allahın izniyle değerlerin iyi çıkacaktır canım bende pek hissedemiyorum 20. haftadan sonra daha net hissediliyormuş canım...
Ben artık bıraktım inan bişii olacağı varsa olur diyorum..nasipse yine olur diyorum..çok stresli ev hayatımız bazen dayanamıyorum.Cumaya testimiz bizimde..herşeyin hayırlısını versin rabbim bize..a.s.

barzey sen bana üçlü tarama için bişey söylemiştin. şimdi aynı seyi ben sana söylicem :) pozitif düşün iyi sonuçlar al. sakın negatif düşünme şutarafagitti

benimde yarın üçlü tarama sonuçlarım çıkcak bakalım. hayırlısıyla şkimizin sonuçları güzel çıkıcak inşallah

kızlaarr size iyi bir haberim vaarrrr..
amniyosentezimin ilk sonuçlarını aldık.
bebeğimde şüphenilenen down sendromu yokmuşş.
genetik bulguları temiz çıkmışş..
desteğiniz ve dualarınız için hepinize sonsuz teşekkürlerr.
ağlamaktan gözlerim şişti..
allahım bu mutluluğu bekleyen herkese yaşatsın, bundan sonrası için sağlık sıhhat versin inşallahh..

büyük geçmiş olsun canım çok sevindimm.. umarım bu haberi diğer haber bekleyenlerdende alırız.. tüm dualarımız minicik bebişlerimize arkadaşlar, allah herkezin bebişini korusun.. :1hug:

bana amniyosenteze gerek yok demişti doktorum eğer gerekli deseydi kendi kendi mi yerdim galiba sana büyük geçmiş olsun senin adına çok mutlu oldum allah herşeyin hayırlısını versin hakkımızda insallah hepimiz sağlıklı bi şekilde bebeklerimize kavuşuruz

canım benim çok sevindim yaaa... okurken gözlerim doldu inan. .. çok şükür ki herşey yolundaymış. darısı bizlere inşallah... bunu kutlamak gerek :teytey::teytey::teytey:

bende tutamıyorum kendimi öğrendiğimden beri ağlıyorum eşimi aradım ağlayarak inanmıyor, niye ağlıyosun o zaman diyo bana:)
demek ki çok sıkmışım kendimi..
hepimizin sonuçları iyi olucak hiiiiç merak etmeyiinn, hepinizi öpüyoruummmm:)

:sm_cool::sm_cool::sm_cool:ayyyyy canım yaaaaaaa.çok sevindim.allah başka acı yaşatmasın sana.inan bana kendi sonucummuş gibi mutlu oldum.darısı benim ve tüm sonuç bekleyenlerin başına inşallaaaaaaaaaaaaaah.
tekrar gözün aydın canım...:1hug:

inan bende çok sevindimmm bu süper bişi yaaaaaaaaaaaaaa :) yuppi allah herkezin bebekleriin kucaklarına almayı nasip etsinnnn aminnnnnnnnnnnnnn :)

şimdi bende senin ve diloşumun amniyosentez sonuçlarını dualarımla ve merakla bekliyorumm..
onlarında temiz olduğunu öğrenince sevincimiz kat kaaaaaaaat artacaaakk:))
sonrada gelsin keyifli günleerr.. a.s.

mrb arkadaşlar ben de bugün katıldım aranıza. 4.5 aylık hamileyim doğumum ağustosta ama gün henüz belli değil. bebeğim kız ..hepinize hayırlı olsun :)

mrb arkadaşlar ben de bugün katıldım aranıza. 4.5 aylık hamileyim doğumum ağustosta ama gün henüz belli değil. bebeğim kız ..hepinize hayırlı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…