2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tam olarak ne zaman belli olcak sonucun perşembe felan mı dedin ben mi yalnış hatırlıyorum bizi cvpsız bırakma emi

canım yarın yaptırcam pazartesi öğleden sonrada çıkar sanırım... öğrenir öğrenmez hemen haber vericem sizlere... inşallah hep böyle dua ediyorum herşey yolundadır....

Kızlar bişi sormuştum..sizler kakao ve badem yağı kullanmıyomusunuz karın çatlaklarına..nr zaman sürüyosunuz kokmuyormu..bir yolunu buldunuzmu..
ayy bir cvp verin.

Şu testler elbette iyi çıkacaktır ama bukadar negatif olmayın..normal birşeymiş gibi bakarsanız daha pozitif olur..

bence badem yağı kullanma doktorum tüylenme yapıyor dedi bana prognacare diye bir krem verdi günde bir kez kullanabilirsin dedi.. kakao yağı nı inan bilmiyorum

Ben doktorun onerisi ile Mustela markalı bir krem kullanıyorum. Gebelik ve sonrası için özel ürünleri var.

Ben de "Frei" markalı birşey kullanıyorum, hamile çatlaklarına karşı bir yağ, Türkiye'de var mı bilemiyorum, ondan yazmamıştım fisfisfis

canım 3lü testimin sonuçları çıkmış allaha şükür çok iyiymiş dün akşam doktorum aradı hiç bi riskimiz kalmadı artık dedi çok mutluyum.allah hepimizin bebeklerini korusun.kakao yağı ve badem yağına gelince evet kakao yağı banada iğrenç geliyo o yüzden o nu sadece haftada 1 kere sürebiliyorum ama tatlı badem yağı kokmuyo.badem yağını hergün sürüyorum.
düşük riski benimde vardı ilk 2 ay jel kullanmıstım bende.iyi düşünün kızlar herşey iyi olacak.

Kızlar, dün nıhayetinde Amnıosentes yaptırdık...Çok korkmus ve streslenmiştim. Ancak çok da korkulacak birşsey değilmiş. Atlattık. 20 gun sonra sonuçlar bellı olacak. Merakla beklemekteyiz. Bu arada cinsiyetini öğrenmek için cok uğraştık ancak göstermedi bizimki. Bir sonraki kontrole kaldı hevesimiz.

merhaba,ben yeni üyelerden.ağustos annesi olduğumdan buradan görüşebiliriz herhalde.ben acemisiyim aslında.

Merhaba Melekcik Hoşgeldın aramıza... Evet agustos ayında dogum yapacak olanlar burda toplandık :) yaşadıklarımızı , duygularımızı, varsa sorularımızı burda paylaşmaya çalışıyoruz. Sen kaçıncı haftadasın ? Çalışıyor musun ?

Ben kendimi tanıtmamıştım acemilik işte.
İlk defa bir foruma üye oluyorum :))))
15. haftamdayım ve dogum için 31 Agustos tarihini bekliyoruz.
Haftaya bebegimiz cinsiyetini öğreneceğim.
Bu arada tedavi ile gebe kaldığımı ve üç ay riske karsı ilaç kullandığımı da belireyim.
Kendi işimi kuruyorum ve bu arada memurluk yapıyorum.
İnşallah bebeğimi kurduğum işim sayesinde kendim buyuteceğim.

Bunları paylaşabileceğim birilerinin olması cok güzel.

Sevgilerimle

Çok sevindim canım Rabbim sağlıklı ellerimize almayı nasip etsin..
Kakao herakşam kullanıyorum bana iyi geliyor da kokusu berbat cidden..
Hoşgeldin Melekcim......a.s.

Sende hoşgeldin canım..Benimkide 30 ağustos inşallah...İşin hayırlı olsun kreş sanırım ne güzel bir şey..Rabbim bebeğini sağlıklı bir şekilde sana nasip etsin canım..
Bende ankaradayım..Eryamana.s

barzey cim bende batikentte oturuyorum yakin sayiliriz yani
sen hangi hastaneye gidiyordun

Merhaba kizlar,
Catlaklar icin Amerika da olanlariniz varsa belki isinize yarar.Belki web sitelerinden yurtdisina satis ta yapiyorlardir ama emin degilim. Burt's Bees Mama Bee Belly Butter diye bir urun buldum. Dogal seylere takintim var ve icinde havyan urunleri icermemesi onemli. Bu da bebege zarar verebilecek hicbir kozmetik madde icermiyor. ayrica icinde kakao yagi, susam yagi, balmumu, biberiye yagi, E vitamini gibi urunler var, kotu de kokmuyor. bir defa suruyorsunuz uc gun kadar gobisiniz nemli kaliyor eger banyo yapmazsaniz. Ne kadar ise yariyor bilmiyorum tabi ama normalde benim vucudum cok musait catlamaya. kilo alip vermekten normalde bacaklarim da birsuru catlak var. Ama icinde ki urunler genelde tavsiye edilen yaglar. Umarim isine yarayan cikar. catlaksiz gunler diliyorum herkese :)

her banyodan sonra nivea soft kullanıyorum, başka bişeyede ihtiyacım olmuyo..
aslında cildim kurudur ama nivea soft bana yetiyo şimdilik..
benim derdim oğlum beni uyutmuyo kızlarrr:))
gece yatıyoruz kıpır kıpır hhhoooooppp atıyo kendini karnımın içinde, diğer tarafa dönüyorum oda dönuyo..
komiğiz geceleri anlayacağınız:))

merhaba 16. haftadasınız.

Artmış kan hacmine bağlı kalbinizin daha çok miktarda kanı pompalama ihtiyacı nın kalp hızının artmasına,çarpıntı hissine ve nefes darlığına neden olabileceğini belirtmiştik .Kansızlık bu durumun daha şiddetli ortaya çıkmasına neden olur.Eğer gebeliğinizin erken dönemlerinde kan sayımı yapılmadıysa mutlaka yaptırmalısınız.Gebelikte en sık rastlanan kansızlık (anemi) şekli demir eksikliğine bağlı kansızlık olsa da folik asit eksikliği veya ülkemizde sıkça görülen akdeniz anemisi taşıyıcılığı durumu da söz konusu olabilir.
Kansızlığınız varsa demir eksikliğine bağlı olup olmadığı araştırılmalıdır.

Anne adaylarının korkulu rüyası olan çatlaklar için önlem alma zamanı geldi.Özellikle karın bölgesinin hızlı büyümesine uyum sağlayamayan cildinizde görülen çatlaklar hayat boyu geçmeyebilir.Çatlaklardan korunmak için önerilen pekçok ürünü piyasada bulabilirsiniz. Cildi nemlendiren her ürünün çatlakları önlemede ya da azaltmakta faydası olacaktır ancak cildiniz kuruysa ve çok kilo alırsanız çatlakların oluşması kaçınılmazdır diyebiliriz.

Bu haftada nadir durumlar dışında bebeğinizin cinsiyeti kesin olarak belirlenebilir. Kullanılan ultrasonografi cihazının görüntü kalitesi,doktorun deneyimi yanılmalara neden olabilmekle beraber tüm gebelik boyunca cinsiyetin yanlış olarak saptanması çok nadir bir durumdur.

Bu haftada ‘’Down Sendromu’’ ve ‘’Nöral Tüp Defektleri’’ ile ilgili olan üçlü test ve serumda AFP ölçümü hakkında bilgilendirilmeniz uygun olacak.Üçlü test 1. trimester tarama testi (İkili test) gibi Down sendromu riskini belirlemek amacıyla yapılan bir kan testidir.Anne kanında yapılan tetkikle bebeğin Down Sendromlu olma riski belirlenir.Bu risk belli sınırın üzerindeyse size kesin tanı için amniosentez önerilir. AFP fetusun karaciğerinde sentezlenen bir proteindir.Üçlü testin bir parçası olarak düzeyi tespit edilir ve Down Sendromuında anne kanındaki düzeyi normalden düşük saptanır.Bunun dışında bebeğin beyin omurilik gelişiminde oluşan bazı problemlerde de düzeyi oldukça yükselir. Spina Bifida, Meningomyelosel ve anne kanında AFP nin yüksek bulunduğu diğer fetal anomaliler hakkında detaylı bilgiyi sitemizdeki fetal anomaliler bölümünde bulabilirsiniz.

Ancak değerleriniz normalse bu bölümü okumanıza gerek yoktur.Gebeliğin getirdiği hassasiyet anomali bilgilerinden kötü etkilenmenize neden olabilir.

Gebelikte ultrasonografi uygulamaları da oldukça farklı algılanabilen ve kısmen kavram kargaşasının yaşandığı bir konudur.sitemizden bu konudaki bölümü incelemenizi öneririz.

Bebeğinizin boyu yaklaşık 12-14 cm. ye ağırlığı da 90-120 gr a ulaşır .Kas sistemi geliştikçe istemli hareketleri de başlar.Mesane her 40-45 dakikada boşalır.Yüz kaslarının gelişmesiyle kaşlarını çatabilir,gözlerini kısabilir. Tırnaklar bu dönemde şekillenmiştir. Kemiklerinde ise Ca depolanması artar.Bu aşamadan sonra anne adayının yeterli Ca alması önemlidir.

Hoşgeldin canım aramıza.....Ağustos aynında genelde hep erkek bebek gibi gözüküyor:) bi ben öğrenemedim göstermiyor bebişim...

günaydıın herkeseee.
iyi bir hafta, sağlıkı günler diliyorumkızlaarrr..
1 haftalık amniyosentez istirahatının ardından tekrar iş başı yaptım bugün:))
ama hiiiç çalışmak istemiyorum diye düşünürken, özlediğimi farkettim:)
arada böyle boşluklar iyi oluyormuş yani...
panikatak nerelerde acaba??
oda amniyosentez olacaktı ama hiç haber alamadık sonra..
merak ediyorum gerçektenn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…