2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yaaa hiç kimse bana bi açıklama yapmadı. sonuçların iyi diyorlar bi yandanda uE3 yüksek. bu nasıl iş anlamadım yaaa. haftaya cumaya amniyosentez için gün aldım ama bilmiyorum ne yapcam. ooooffffffff offfffffffffff

ah be güzelim.yüce allahım bizi sınıyor.bak hepimizin başına geldi.allah diğerlerine yaşatmasın.bazen ayy test falan yaptırmıyacam diyorum.inan bana hamileliğim kabusa dönüştü.önceleri bebek görünmedi dış gebelik denildi 2 hafta ağlayarak geçti.meğer dr hatasıymış.sonra o kadar üzüntüden sonra dr değiştirdim.bebişim oracıkta duruyordu.sonra düşük riski ve kis oluştu.yine ağla ağla.3 ay geçti düşük riski bitti denildi(kis hala duruyor).neyse onuda atlattım.özellikle 2li yaptırmadım düşük çıkar sonuçlar diye.üzülmek yetti artık dedim kendi kendime.3lü geldi çattı.oda riskli çıktı.amniosentez falan.... ağla ağla ağla
yani çok çektim.allah daha beter acı çektirmesin.umarım bunlar son olur.2.düzeye girmeye korkar oldum şimdide panik yapıyorum artık.korkar oldum testten ultrasondan...
üzülme, en azından sen bizim yaşadıklarımızı okudunda biraz tecrübe edindin.tosbaa ve bana yol gösterende pek olmadı.ikimizde aynı gün olduk amniosentezleri çünkü.
şunu unutma ki canın yanmıyor.sakin ol.ağlama.
ağlamakla , üzülmekle bişey kazanmıyorsun, kazanılsa sakıp sabancıyı geçerdim şu 20 haftada ...
hadi canım üzülme.herşey bebişlerimiz için.

canım çok üzüldüm ama bozma moralini amniyonsenteste bebeğin sağlıklı çıkacak dualarımız seninle

hep sonuçlarım güzel çıkacak diye moralimi yüksek tutmaya çalıştım... meğer kendimi kandırmışım... amniyosentezden çok korkuyordum. Korktuğum başıma geldi en sonunda... Bilmiyorum bundan sonra beni ne bekliyor... Allah katında sevilen bi kul değilmişim galiba. Dularım kabul olmadı... ((((((((

bence bu şekilde kendini ve bebeğini üzüyorsun isyan etme bazen sabırlı olmamız ggereken zamanlar vardır bu da öyle bi zaman hem bi çift var yeni tanıştığım durumu bu şekildeydi çok üzülmüşler ama amniyosentezden sonra bütün detayları görüp kuş gibi hafiflemişler o gün gelmeden karamsar olma

aşkolsuun sana...
Allah'ın gücüne gider.
hayırlısı olsun demekten başka çaremiz yok canım benimm.
hem ortada olan biten bişeyde yok henüüz..
Allah'a şükürler olsun o kadar kişi bebeği olsun diye uğraşırken bak biz hamileyiz, yaşımız çok gençç.
birçok kişiden şanslı durumdayız..
senden daha zor durumda olan kişileri düşünn ve moralini yüksek tut..
herkese yazıyordun sen bunlar tarama testi kesin sonuç deil diyee.
gücünü ve moralini toplamalısın biranönce.
bende o zamanlar etrafımdaki herkese moral veriyordum, güçlü gözüküyordum kalbinin bir tarafı hep merak içinde, için acıyor çok iyi anlıyorum seni ama böyle bırakma kendini lütfeeenn.
hamilelik hiçte pembe bulutların üzerinde geçen bir dönem değilmiş bunu öğrendiikk hep birlikte.
hadi şimdi toparla kendini, bebeğine sarıl sıkı sıkı.
yaptıracağın amniyosentezde bebeğin sana sağlıklı olduğunu ispatlayacak...

Yaaa anlamıyorum bu doktorları yaa gercekten. Ne demek bebegın sakat olabılır demek yaaa
.. nasıl boyle konusabılırler bunlar? ınsanı korkutmak ıcın ellerınden gelenı yapıyorlar.
Sen ıcını ferah tut cnm. Yaptır amnıosentesını ınsallah bırsey cıkmayacaktır.
Allah yardımcımız olsun ....
Bır de bunlar 3 lu tarama testının sonucları mı?

canım inan çoook sevindim. sonucun temiz çıkmasına allah bundan sonrası içinde hepimizin bebişlerine güzel yazılar yazsın inşallah.
umarım diğer sonuç bekleyenlerinde güzel çıkar..

canım nolur isyan etme.bizde en az senin kadar üzüldük.
ama biliyosun ki bu testler kötü çıkıpta amniyosentezi güzel çıkan arkaşlarımız var.
inşallah sende onlardan biri olursun.
sen yine dua etmeye devam et bizim de dualarımız seninle...

çok teşekkür ediyorum yazdıkların için ama içimden korku çıkmıyor.ben 3,5 ay bir fiil yatakta yattım kanamam vardı zaten düşük tehlikem var bide bunu yaptırınca ne olacak bilmiyorum içim hiç rahat değil ama emin olmak için yaptırıcam minnoşumu kaybetmekten çok korkuyorum.o içimde her kımıldamasında bende yalnışmı yapıyorum acaba diye düşünüyorum.

arkadaşlar amniyosentez nedir anlayamadım.hepiniz panitesiniz selam bile veremedim ben de tedirgin oldum şimdi.

arkadaşlar bende geçen gün muayneye hastaneye gittim ultrasona 1 nisana gün verdiler. kağıtta fetal anomali kısmını işaretlemişler bu ne demek oluyo.acaba detaylı ultrason mu oluyo.bilen varmı arkadaşlar.
gittiğim özel dr dataylıya gerek görmemişti test normal diye ama insan merak ediyor yine.

bugün son gün.yarın amniyosentez yaptırıcam umarım herşey yolunda gider.sonuçları iyi çıkan arkadaşlara inanın çok seviniyorum.inşallah bende bu mutluluğa erişirim.allah herkezin bebişine sağlık versin.annem hep derdide inanmazdım anne olmak zordur diye.gerçekten çok zormuş daha içimizdeyken böyleyse elimize alınca ne olacak bilmiyorum.herkese mutlu bi gebelik dönemi diliyorum ne olur bana dua edin kalbim sizinle

arakaşlar yaa ben size bişi dicem. kafam çok karıştı açıkcası.... doktorsitesi.com diye bi adres var belki duymuşsunuzdur. orada kayıtlı birbirinden uzman doktorlar sizin sorularınızı cevaplıyorlar... bende sonuçlarımı gönderdim birde kendilerinin değerlendirmelerini istedim. 2 doktordan cevap geldi. sonuçlarımın normal olduğunu söyledi... ben şimdi neye inanacam yaa. aslında biraz içim rahatlamadı değil... ne yapmalıyım. bana bi akıl verin yaaa:S:S:SSSSS

Arkadaşım bence de senın sonuclar normaldır zaten. ancak madem doktor boyle bır seyı soyleyıp de sneın ıcıne kurt dusurdu ise sen yıne de yaptır amnıosentes ını.. hem hamılelıgın gerı kalanında ıcın rahat oluarak devam edersın.
amnıosentes kacılacak kadar korkunc bır sey degıl sonuc olarak ıyı oldugunu gorecegını ve ıcını rahatlayacagını dusunerek bak olaya..
Saglıklı gunler dılıyorum....

canım benim.strese girme.herşey senin içinin rahat etmesi ve bebeğinin sağlığı için.dr bana işlem öncesi şunu dedi.'''sen çok şanslısın ki değerin düşük çıktığı için amniosentez yaptıracaksın.sonucunu %100 öğreneceksin.ona göre karar vereceksin.ama 1:2000 gibi yüksek ve güzel sonuç alan kişi ne biliyorki 2000 kişiden 1 kişinin kendi olmadığını...sen yine çok şanslısın ''' dedi bana. bu o kadar içimi rahattıki anlatamam.hemen karar verdim olmaya.tabi binbir endişe ve üzüntüyle.çok canım yanmadı.o an sadece allaha dua et.sakin ol,kıpırdama ,etkileniyorsan işlem yapılırken bakma.bak gör hemen geçecek zaten 5 dk sürüyor canım.korkulacak bişey yokmuş diyeceksin.
dualarım seninle.umarım iiyi haberlerimizi burdan yazarız...

diloşum canım ya ne kadar zor beklemek değil mi.ben 7 sinde , sen 14 ünde amniosentez oldun.benim yarın 2 haftam dolacak kalacak 1- 2 hafta sonuçlarımı almaya.tosbaacığımın temiz çıktı sonuçları çok şükür.inşallah bizimkilerde temiz çıkar.içim içimi yiyor.meraktan.bi taraftanda bebişim tekmeliyor.:1rolleyes: ...2 düzeye girdin mi sen canım ya.ben yarın muayne olacam.herhalde haftaya girecem.haftaya 21 - 22 haftalar uygunmuş ya.korkar oldum testlerden , ultrasonlardan.allah yardım etsin bize :çok üzgünüm:

inan bana üzüntünü paylaşıyorum ama bırakma kendini güçlü olmalısın düşünsene daha minicik bi kalp var içinde onun için iyi olmalısın.. ben eminim kötü sonuç almayacağına.. eskiden yokmuş böyle testler kimseyi bu kadar üzmüyorlarmış..
allahım sen bu üzüntülerin hepsini mutluluklara çevir..

ya bebeğin hareket etmesi tekmelemesi ne kadar çok hoşuma gidiyor anlatamam:))
eşimi kıskandırıyorum heep sen farketmiyorsun bizim aramızda bir bağ var oğlumla diye:)))

fıstıklar Allah hepimizin yardımcısı olsuun.
sonuçlarınızı bende heyecanla bekliyoum.
temmuz anneleri bölümünde bir arkadaşın mesela tüm testleri iyi çıkmış, bir sorun yok demişler ama 23. haftada giridği ileri düzey ultrasonda kalbinde parlaklık görülmüş ve down sendromu şüphesiyle amniyosentez önermişler.
hiç düşünmeden yaptırdım diyo...
dert sıkıntı bitmiyo yaniiii...
onun için hep iyi şeyler düşünmek lazıııımm...

ya arkadaşlar başından beri okuyorum sayfaları.
ne kadar çok hamile arkadaşımız var amniyosentez önerilen! şaşkınlık içindeyim. bu o kadar kolay bi şey değil bildiğim kadarıyla. bebeğe direkt zarar verebilecek bi olay. nası bu kadar kolay sorun var denebiliyor anlayamıyorum. ben sizlerin yerinde olsam( ahkam kesmek istemem) bikaç kez ikili veya üçlüyü farklı doktorlara yaptırırdım. hemen yatmazdım amniyosenteze. hem psikolojik olarak alt üst olmuş biçoğumuz. gerçekten çok üzüldüm
çünkü iki olaya şahit oldum. iki arkadaşıma hem amniyosentez hem de kordosentez uyguladılar ve sonra doktorların söledikleri şuydu: küçük bir riskti ama tehlikeye atmak istemedik.
allah kahretsin ki ister istemez sebebi "SADECE DUYGUSAL MI" demek geliyor. nolur iyice araştırın tek doktora bağlı kalmayın.
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…