2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

amann işte öylesine yazmışlar kimin hangi ay doğurucağını allah bilir ben temmuzda da doğursam ağustos annesiyim ve hepinizi seviyorum arkadaşlar... gönüller bir olsun

BİZ ARALARDA FAYDALI BİLGİLERİ EKLEYELİM...

Hamile kalan kadınların en büyük derdidir alınan aşırı kilolar... Ancak gebelik diyet yapmak için uygun bir zaman değildir
Gebeliğiniz ilerledikçe iştahınız da artacaktır. Bu iştah artışı sizin ve bebeğinizin yeterli derecede besin almasını sağlayan doğal bir yoldur. Gebe bir kadın aldığı günlük kaloriyi artırmalıdır – bir çok hamile kadın hamilelik öncesinde aldığı kaloriden günlük 300 kalorilik bir artışa ihtiyaç duyar – ve hamileliği süresince de kilo alır. Seyrek yapılan yada artan fiziksel aktiviteler sonrasında alınacak kaloride ayarlamalara gidilebilir.

Boyu kilosuyla orantılı bir kadın için hamilelik süresince alınması gereken ortalama kilo 12.5 olup bu değer önerilen 11 ila 16 kilo arasındadır. Fakat boyu kilosuyla orantılı olmayan daha zayıf olan kadınlar için önerilen kilo artışı 18 kg’dir. Şişman kadınlar için önerilen kilo artışı 7 ila 11 kg’dir. Şişman kadınlar hamilelik süresince ne diyet yapmalı ne de kilo kaybetmeye çalışmalıdır. Bununla birlikte hamilelik dönemi şişman bir bayan için yemek alışkanlıklarını değiştirmesi için ideal bir dönemdir. Annedeki kilo artışı hamilelik süresince anne ve bebek arasında ayrı bir şekilde paylaşılır. Annede yağ, hamileliğin erken dönemlerinde depolanır ve gebeliğin ortalarında besin depolanması en yüksek seviyeye ulaşır. Bu erken depolanma işleminin hamileliğin son 10 haftasında hızla büyüyecek olan bebek için gerekli olabilecek enerjiyi sağlamak için yapıldığı düşünülmektedir. Hamileliğin son döneminde bebeğin hızlı gelişimi için ihtiyaç duyulacak enerji ve anne adayının artan ****bolik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gebeliğin ortalarında plasental büyümede ve organların ağırlıklarında hızlı bir artış yanında kan yapımında da hızlanma görülür. Hamileliğin erken döneminde depolanan ve hamilelik süresince kullanılmayan yağ deposu emzirme için gerekli olan enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılır.

Özellikle hamilelik öncesinde sağlıklı olmayan kadınlarda görülmekle birlikte hamilelik döneminde yeterli besin alamayan anne adaylarının bebeklerinin düşük doğum ağırlıklı olma şansının daha fazla olduğu araştırmalar ile gösterilmiştir. Bu risk annenin yaşam tarzıyla da ilgilidir, mesela hamilelik döneminde sigara içmek gebeliğin sonucunu etkileyecektir. Bununla birlikte fazla kilo almak da iyi değildir. Şişman kadınlar gebelik süresince problemler yaşayabilirler. Kolların ve uylukların üst kısımlarında biriken yağ dokusunun doğum sonrasında geri dönüşü çok zordur.

Sağlıklı beslenme fazla kilo almadan gerekli besin ve kaloriyi almak için iyi bir yoldur. Patates cipsleri, soda ve çikolatalar yerine meyve, yoğurt ve şekersiz tahıl yemek gerekli besinleri almak için bir yoldur.

İdeal olarak gebeliğin ilk 3 ayında –birinci trimestri dönemi – 1.3 kg ila 3.6 kg ve bundan 1 hafta sonra da 400-450 gr alınmalıdır. En hızlı kilo artışı son 3 ay içerisinde olur. Bebek doğduktan 1 yada 2 hafta sonra yaklaşık olarak 8 – 9 kilo kaybetmelisiniz. Eğer gebelik süresince aşırı kilo almadıysanız hamilelik öncesi kilonuza 4 – 6 ay içinde geri döneceksiniz.

Nadiren de olsa bazı kadınlarda gebeliğin son haftalarında sıvı birikimi görülür.Bu sıvı birikimi bir haftada aşırı kilo almaya ve ayaklarda ve yüzde ödem oluşmasına sebep olabilir. Aynı zamanda bu sıvı birikimi pre-eklamsi gebelikte şiddetli tansiyon yüksekliği ile seyreden riskli bir hastalık) adlı hastalığın işareti olabilir. İşte bu nedenlerden doktorunuz her hafta sizi muayene ederek kilo artışınızı ve sağlığınızı kontrol edecektir

kafamçokkarıştı
YUKARIDAKİ YAZIYI OKUDUNUZ MU KIZLAR YAAAAAA...
En hızlı kilo artışı son 3 ayda olur yazıyorrrrrr benneyaptımki
napıcaz bilmem.ayrıca kolların üst kısımlarından alınan kilolarında hakikaten verilmesi çok zor ...

bu arada SUSE MAUS nerelerde yaaaaaa.... en son bebişini altta taşıyordu, ağrısı vardı.canım bi ara uğra, merak ediyoruz seni canım.nasıl oldun?umarım ağrıların geçmiştir...

bende dün tansiyonumu ölçtürdüm artık 3 günde bir ölçtüreceğim.11 - 7 çıktı.gayet iyiymiş.
sizlerin nasıl çıkıyor tansiyonları??????????

arkadaşlar beni msn den silermisiniz hecklendim.

Son düzenleyen: Moderatör:

okudum kafamçokkarıştı napcam ben çok kilo aldım zaten şimdiden son üç ayı düşünemiyooooooommmmmm

birde unutmadan eklemek istedim.gittiğim hastanede eğitimde veriyorlar.hemşire bir bayan var.tüm soruları yanıtlıyor.

ve özellikle şunu söyledi.

DOĞUMDAN SONRA SÜTÜM OLSUN DİYE HERŞEYİ YEMENİZE GEREK YOK.HERGÜN 2 BARDAK SÜT , 2 KASE ÇORBA , 2 KASE YOĞURT, 1 YADA 2 BARDAK MEYVESUYU VE İÇEBİLDİĞİNİZ KADAR SU TÜKETİN.SUYU MEYVELERİ TERCİH EDİN.ŞANSLISINIZKİ KAVUN KARPUZ, SALATALIK SİZİN DÖNEMİNİZDE BOLCA YİYEBİLECEĞİNİZ GIDALARDIR.EMZİRDİĞİNİZ İÇİN GÜNLÜK 3 - 4 LİTRE SIVI TÜKETMENİZ GEREKİYOR.SÜT YAPAN MADDELER BUNLARDIR.AYRIYETEN TATLILAR-HAMURİŞLERİ SÜTÜN ÇOĞALMASI İÇİN YETERLİ DEĞİLDİR...
6 AYA KADAR SADECE ANNE SÜTÜ İLE BESLEYİN BEBEKLERİNİZİ.6 AYDAN SONRA EK GIDALARLA 2 YAŞINA KADAR EMZİRMEYE DEVAM EDİN.

YANİ SÜTÜMÜZÜN OLMASI İÇİN BOL BOL SIVI TÜKETMELİYMİŞİZ.

panikcimm paylaştıgın bilgiler için tşklerr valla son aylara dogru hızlı bir kilo alımı yaşayacagız desenee. canımm tansiyon problemi yüzünden eve tansiyon aleti aldırdım hergün ölçüyorumm bugün eczanedede ölçtürdümm hep düşük çıkıyor tansiyonum 10-5 felann drum dinleneceksin dedi. bu arada bilgileri eylül annelerinde paylaşsam sakıncası olmaz degilmi panikcimm.

selam kızlar yukarıdaki yazıyı okudum ama ben her doktora gittiğimde ikişer kilo alıyorum 61le kaldımm amaa 69uz şimcik çok değil mi aslında sadece göbeğim şişiti amaa

10 - 5 düşük aslıcım sanki biraz.halsiz bırakmıyor mu seni bu tansiyon.bol bol dinlen.iyi gelir.geçmiş olsun.
bu arada tabiiki bilgilerimizi diğer sayfalardaki annelerlede paylaşalımki hepimiz bilinçlenelim.hepimiz bilgili birer anne olalım değil mi.
sıcaklarda geliyor, tansiyonuna dikkat et yinede aslıcım.tekrar geçmiş olsun...

brn 23 ağustos idi 20 ağustos ve erkek olarak eklenebilir mi teşekkürler.

selam kızlar yukarıdaki yazıyı okudum ama ben her doktora gittiğimde ikişer kilo alıyorum 61le kaldımm amaa 69uz şimcik çok değil mi aslında sadece göbeğim şişiti amaa

normal gidiyorsun canım yaa..bence çok iyi 12 kg ile tamamlarsak şeker tansiyonda pek bizi bulmaz sanırım...hem doğumda rahat olur...

Yeni listemizzz

şu listenin güzelliğine bakın

32 tane prens
35 tane prenses var şu an kesinleşen...

1 Süse maus-------01.08.08------erkek
2 Tosbaa8 --------- 2008
3 Olciş------------04.08.08------------
4 Lifeblood-----04.08.08------kız
5 Wrose --------- 06.08.08--------erkek
6 Bahar-kadir--------------06.08.08---------------erkek
7 Nar_ıBeyza-----------------06.08.08-----------erkek
8 Benim sevgim--------------07.08.08---------kız
9 Nilal--------------------07.08.08-----------kız
10 Panikatak --------- 08.08.08--------kız
11 Shery456 --------- 08.08.08--------kız
12 Ünal -------------08.08.08-----------erkek
13 Trend-------------08.08.08---------erkek
14 Tugbiş------------08.08.08-----------------erkek
15 Vera-------------08.08.08--------------kız
16 Arzu_Baykaya---------08.08.08-------------kız
17 Mesıimina---------------09.08.08--------------erkek
18Gamzeki--------09.08.08------------------kız
19 Dalin2------------10.08.08----------erkek
20 Wes---------------10.08.08----------erkek
21 Efem benim------------10.08.08---erkek
22 Bz.bayram----------10.08.08------erkek
23 Bahar --------- 11.08.08 ---------kız
24 …dilek…---------11.08ç08----------kız
25 Kışgüneşi-------------11.08.08----------
26 Realistgirl---------------12.08.08-----------------
27 Chandra-----------------12.08.08-------------erkek
28 Güldeniz-----------kız------12.08.08
29 Okyanus Elif----------------14.08.08
30 Pıtpıt--------15.08.08---------erkek
31 Tulayagun --------- 15.08.08 -----------erkek- ( ilk prenssss)
32 Nerde---------------15.08.08------------------kız
33 Elvin--------------15.08.08-----------------kız
34 Mehtapbaygus --------- 16.08.08 ------------kız
35 Sinser-------------17.08.08-------------------erkek
36 Sgselçuk----------------17.08.08-----------------kız
37 Balkız-------------------17.08.08--------------------erkek
38 Kezbancay---------------17.08.08-----------ikiz (hem kız, hem erkek )
39 Seldakarahan---------------17.08.08---------kız
40 Kalachakra --------- 18.08.08 --------kız
41 Nazocan25--------18.08.08----------Kız
42 Berenimiz ---------18.08.08--------kız
43 Elifceren------------18.08.08-------kız
44 Nil1299 --------- 19.08.08 --------kız
45 Unvere --------- 20.08.08 -------------kız.
46 Mavişşş --------- 20.08.08 --------erkek
47 Elagözlüm --------- 2008
48 Beril---------------20.08.08-------------erkek
49 Brn----------20.08.08------------erkek
50 Erdemix----------------21.08.08---------------kız
51 Beril82 --------- 22.08.08 --------kız
52 Çilek79---------22.08.08--------------kız
53 Diloşum------------23.08.08-------------kız
54 Rezzan784-------------23.08.08------------kız
55 Ben-nay----------------23.08.08------------erkek
56 GNC--------------24.08.08-----------erkek
57 Süer --------- 25.08.08 --------
58 İlayna ------ 25.08.08--------kız
59 Gözbebeği-------25.08.08---------kız
60 Eylülüm127 --------- 26.08.08 --------erkek
61 Neslihan1983---------------26.08.08--------------erkek
62 cicek35---------------------26.08.08------------------erkek
63 Bardic ------------------26.08.08----------------kız
64 Seherb------------26.08.08-----------erkek + erkek
65 Berfincemil------------------26.08.08-----------kız
66 Etki-----------------27.08.08----------------erkek
67 SeldaKarahan-----------28.08.08-------------kız
68 Asliiii ---- 29.08.08 -----erkek
69 Pediastrum----29.08.08------kız
70 Mavigun-82-------29.08.08----erkek
71 Barzey --------- 2008
72 Dilek286---------------30.08.08----------------kız
73 İlkbebeğim-----------------31.08.08------erkek

Tuba83-------------kız
Melekcik
Mededyarabbi
Bucuk-yiğit
arkadaşlar sizde tarihinizi bildirirseniz listeye ekleyelim sizide
EKSİK OLANLAR VARSA BİLDİRİNİZ....

77 olduk kızlarrr

Son düzenleyen: Moderatör:

valla canımm halsizlik falan olmuyor öyle.eve gelince hemen güzel bir uyku çekiyorumm bir güzel dinleniyorumm canım. şimdi yine ölçtümm biraz daha iyi.

valla canımm halsizlik falan olmuyor öyle.eve gelince hemen güzel bir uyku çekiyorumm bir güzel dinleniyorumm canım. şimdi yine ölçtümm biraz daha iyi.

tansiyon herkezde olan bişey.kontrolün altındaysa sorun yok.oh ne güzel yatıp dinleniyorsun...bende eve gidince işlerim bitince ayaklarımı uzatıp dinleniyorum.benim ayaklarım şişiyor birazzzzz benneyaptımki uzatınca iniyor şişliği...ayakkabılarım sıkmaya başladı artık.şöyle kullanışlı terliklerden alacağım bu hafta sonu.düz , geniş olanlardan...

30 kızımız 47 oğlumuz olacak allah izin verirse ya doğum yapanlar herşeyi ayrıntılı paylaşalım şimcikte heyacan bastı beeee

ay valla bendede bir heyecan bastı, nasıl olacak acaba doğumlarımız.ama ne güzel, ayrı yerlerdede olsak hepimiz o güzel duyguları tadacağız inş.
daha ismine bile karar vermedik...
bu arada MESIİMİNA senle hemen hemen aynı sayılırız.bebişin için en son ne zaman gittin canım dr'a ...boy - kilo nasıl....
ben dr'uma kilosunu sordumda boyunu unuttum benneyaptımki...aşağı yukarı ne kadardır acaba şu an

Anneler,
bebeklerimize müzik dinleterek zeka gelişimlerini destekleyelim
işte size ilgili site adresi;

http://freebies.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ&sdn=freebies&cdn=shopping&tm=7&gps=146_235_1020_592&f=20&tt=11&bt=1&bts=1&zu=http%3A//www.munchkin.com/information_station/downloads.html

canımm eve geldigimde uyuyorumm birde akşamlarıda erken yatıyorum uykumu alıyorum ama yinede uykuya doyamıyorumm. Allahıma çok şükür hiçbir yerim şişmedi. birde hamilelikte ayak numarasıda büyür dedilerr benim ayaklarım çok küçük hep çocuk reyonundan giyiniyorumm en azından bir iki numara büyüse diyorumm ama bazennde neyse böylede güzel diyorumm. sırnaşık şey

cnm ben değilde galiba bebeğim kilo alıyor geçen hafta cumartesi gittim druma çok iyi şeyler söyledi bebek hakkında boyunu bilmiom ama kilosu 846gr normalden öndeyiz bende 4 5 kilo falan aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…