aylincim benim tansiyonum 4 gündür 14/9 :sm_confused:
düşmüyor ne yaptıysam. cumaya kadar bakalım bir değişiklik olacak mı?
mideni nasıl düzeltcez peki, ne yapmak lazım bilmiyorum kiii :sm_confused:
ikili teste riskim 1:250 çıkmıştı. üçlü taramamda ise değerlerim güzeldi fakat estriol seviyem yüksek çıkmıştı. ilk doktora sonucumu gösterdiğimde bebeğin sakat olabilir hemen amniyosentez yaptır dedi. fakat daha sonra başka doktorlarada gösterdim estirol seviyesinin bebeğe herhangi bir sakıncasının olmadığını, sadece ikili taramam yüksek riskli çıktığı için amniyosentez yaptırmamı önerdiler. herkes bişey söylüyor kafam o kadar karışık ki anlatamam. 15 nisanda ayrıntılı ultrosona girecem. bu kezde diyorum yaptırmayınca sonra pişman olurmuyum acaba neden yaptırmadım diye? offf offff:çok üzgünüm:
ikili teste riskim 1:250 çıkmıştı. üçlü taramamda ise değerlerim güzeldi fakat estriol seviyem yüksek çıkmıştı. ilk doktora sonucumu gösterdiğimde bebeğin sakat olabilir hemen amniyosentez yaptır dedi. fakat daha sonra başka doktorlarada gösterdim estirol seviyesinin bebeğe herhangi bir sakıncasının olmadığını, sadece ikili taramam yüksek riskli çıktığı için amniyosentez yaptırmamı önerdiler. herkes bişey söylüyor kafam o kadar karışık ki anlatamam. 15 nisanda ayrıntılı ultrosona girecem. bu kezde diyorum yaptırmayınca sonra pişman olurmuyum acaba neden yaptırmadım diye? offf offff:çok üzgünüm:
Canım tebrik ederim:) Bende ilk erkek demiştim ama kız çıktıyerimsenibenYeni öğrendim ERKEK olacakmıs bebeğim. İnanır mısınız ben biliyordum. İlk günden beri erkek olarak hissediyordum. başka hisseden var mı aranızda?
Benimkide aynı durumdu önce erkek dediler sonra 2 defasındada kız dediler..eee doktor bacak arasında bişii görünmüyoo deyince kesi kız olduğu meydana çıktı..hep saklamış benim prensesim:)hayırlı olsun oğluşun allah tamamına erdirsin inş.bende hissediyodum hamileliğimin ilk gününden itibaren erkek olduğunu bana ultrasonda önce kız dediler şaşırmıştım daha sonra erkek olduğunu söylediler yani insanın içine doğuyo bence
estriolun bebeğe çok sakıncası olmadığını duymuştum canım..İçini feraf tut lütfen.ikili teste riskim 1:250 çıkmıştı. üçlü taramamda ise değerlerim güzeldi fakat estriol seviyem yüksek çıkmıştı. ilk doktora sonucumu gösterdiğimde bebeğin sakat olabilir hemen amniyosentez yaptır dedi. fakat daha sonra başka doktorlarada gösterdim estirol seviyesinin bebeğe herhangi bir sakıncasının olmadığını, sadece ikili taramam yüksek riskli çıktığı için amniyosentez yaptırmamı önerdiler. herkes bişey söylüyor kafam o kadar karışık ki anlatamam. 15 nisanda ayrıntılı ultrosona girecem. bu kezde diyorum yaptırmayınca sonra pişman olurmuyum acaba neden yaptırmadım diye? offf offff:çok üzgünüm:
canım tansiyonun çok yüksek deil sınırda dikkat et yükselmesin daha fazla 14/9 da tehlike yok dr.um söyledi mideme gelince bişe yapamıyorum böyle bi süre devam edicek sanırım
evet canım sınırdaymış tansiyonum ama hep ya yükseldiyse şimdi kaç acaba falan diye düşünmektense şööyle 12/8-11/8 olsada içimiz rahat etse di mi:)))
canım tabiki çok güsel olur ben acaba yüksekmi çıkcak diye düşündüğümde mutlaka yüksek çıkıyo ama ben evde baktığımda gayet ii çıkıyo anlamadım bu işten bişe acaba biz kendi kendimizemi yükseltiyoruz tansiyonları nedersin
canım neden korkuyorsun?
işlem yapılırken canın yanar diyemi?
bebeğin düşme riski var diye mi?(200/1 ihtimal)
yoksa allah korusun kötü sonuç çıksa bile aldırmak istemediğin için mi?
eğer canının yanmasından korkuyorsan hiç korkulacak bişey yok.
eğer bebeğine bişey olmasından korkuyorsan,bu çok düşük bir ihtimal.bak çoğumuzun durumu gayet iyi şu anda.bebişlerimizde öyle...perinotoloji uzmanı bir dr ayaptırırsan bişey olmaz,sakın kötü düşünme.
son olarak sonucun kötü çıkmasından korkuyorsan, erken teşhisle öğrendiğimize şükretmeliyiz.
ama yazdıklarına göre sen çok iradeli ve cesaretli bir annesin.bununda üstesinden geleceğine inanıyorum canım benim...herşey iyi olsun senin için a.s.
kızlar bişey sorcam şimdi ben 20+2 günlük hamişim yani 5. ayı bitirmişmi oluyorum yoksa 5.aya yeni mi girmiş oluyorum?
canım senin sonuçların nezaman belli olcak hayırlısıyla güzel haberi bize nezaman vericeksin yada verdinde benmi kaçırdım
mrb canım.benim sonuçlarım daha çıkmadı maalesef.2 haftam varmış çıkmasına.hayırlısıyla sağlıklı sonuçları bizde alsaydık - diloşum - sgselçuk - ben...beklemek en kötü şeymiş.hergün bin kere ölmek gibi.ama ben artık kafama takmamaya çalışıyorum.amniosentez iyi geçince sanki sonucum iyi çıkmış gibi kabullendirdim kendimi yavaş yavaş.bir avuntu belkide.olsun.ama ben kafama taktıkça bebeğimide üzmek istemiyorum...şimdi ikimizde mutluyuz :1rolleyes:
:sm_cool:EKSTRA LİSTE:sm_cool:
tosbaa8 ---- tertemiz
panikatak ---- temiz
diloşum ----temiz
sgselcuk ----temiz
bak kalachakra; hepimizin temiz amniosentez sonuçları.yerimseniben
biz öyle düşünüyoruz.ve öyle olacak inşalllah.a.s.
canım benim rahatlıyorum siz böyle söyleyince ama aksi seyler duyuncada moralim bozuluyor doğal olarak. ne güzel kararımı vermiştim yaptırcaktım amniyosentezi. herkes bişey söylüyor. dün teyze kızıyla görüştüm kesinlikle yaptırma diyor. birde ben 2,5 gün istirahat edicem. sonra yine iş başı yapıcam. iş yerim ve evim birbirine çok uzak. 2 dolmuş mesafesinde ve 26 km uzaklıkta... daha tam olarak istirahat edemeden yine yollara dökülcem. ve biliyorum ki ilk 4 gün çok önemliymiş. ben 3. gün iş başı yapıcam. onunda korkusu sardı şimdi beni... tam bebeğime tutunacakken, ya bebeğimi kaybedersem. kızlar sizlerde bana hak verin nolur. gerçekten zor bi dönemdeyim. yazdıklarınızı okuyunca rahatlıyorum ama bi yandan da....:çok üzgünüm:
canım aynen benimde işe reflüm varrr bugün çok kötüyümm önceden birşeyim yoktuu.yarın dr kontrolüm var dra soracagım artıkk.eger ismini verirsen belki druma sorarım iyi derse kullanırım.
neler yapmadımki canım bugün kuru ekmek yedim bastırmadı,kraker yedim olmadı sonra sakız çignedim biraz iyi geldi. bu arada soda asitli ama içebiliyorsakk ne güzel ben çok severim sodayıı. bu arada hepinize çok tşk ederim arkadaşlar ilgi ve alakanızdan dolayı. a.s.
kafana takmaman çok güsel canım inş.sonuçlarınızda hepinizin çokkkkkk güzel çıkacakmrb canım.benim sonuçlarım daha çıkmadı maalesef.2 haftam varmış çıkmasına.hayırlısıyla sağlıklı sonuçları bizde alsaydık - diloşum - sgselçuk - ben...beklemek en kötü şeymiş.hergün bin kere ölmek gibi.ama ben artık kafama takmamaya çalışıyorum.amniosentez iyi geçince sanki sonucum iyi çıkmış gibi kabullendirdim kendimi yavaş yavaş.bir avuntu belkide.olsun.ama ben kafama taktıkça bebeğimide üzmek istemiyorum...şimdi ikimizde mutluyuz :1rolleyes:
:sm_cool:EKSTRA LİSTE:sm_cool:
tosbaa8 ---- tertemiz
panikatak ---- temiz
diloşum ----temiz
sgselcuk ----temiz
bak kalachakra; hepimizin temiz amniosentez sonuçları.yerimseniben
biz öyle düşünüyoruz.ve öyle olacak inşalllah.a.s.
CADIARZU kafamçokkarıştı
ben bu konuda şöyle düşünüyorum.
5. ay bitti. 6. aya girdik.
ama soranlara 5 aylık dicez.. mesela 22. haftada 5,5 aylık olcaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?