günaayydddıınn...
nasılsınız güzeeeel ağustos anneleriiiii...
nasıl oldu mideler bakalım, yanıyo mu hala??
bende uykuya doyamıyorum, akşam 22:30 da uykum geliyo hemen yatıyorum ama sabah bi türlü uyanamıyorumm.
hep servisi kaçırıyorum :))
Allah'tan evimle iş yerim çok yakında sorun olmuyo..
canım benim rahatlıyorum siz böyle söyleyince ama aksi seyler duyuncada moralim bozuluyor doğal olarak. ne güzel kararımı vermiştim yaptırcaktım amniyosentezi. herkes bişey söylüyor. dün teyze kızıyla görüştüm kesinlikle yaptırma diyor. birde ben 2,5 gün istirahat edicem. sonra yine iş başı yapıcam. iş yerim ve evim birbirine çok uzak. 2 dolmuş mesafesinde ve 26 km uzaklıkta... daha tam olarak istirahat edemeden yine yollara dökülcem. ve biliyorum ki ilk 4 gün çok önemliymiş. ben 3. gün iş başı yapıcam. onunda korkusu sardı şimdi beni... tam bebeğime tutunacakken, ya bebeğimi kaybedersem. kızlar sizlerde bana hak verin nolur. gerçekten zor bi dönemdeyim. yazdıklarınızı okuyunca rahatlıyorum ama bi yandan da....:çok üzgünüm:
canım benim rahatlıyorum siz böyle söyleyince ama aksi seyler duyuncada moralim bozuluyor doğal olarak. ne güzel kararımı vermiştim yaptırcaktım amniyosentezi. herkes bişey söylüyor. dün teyze kızıyla görüştüm kesinlikle yaptırma diyor. birde ben 2,5 gün istirahat edicem. sonra yine iş başı yapıcam. iş yerim ve evim birbirine çok uzak. 2 dolmuş mesafesinde ve 26 km uzaklıkta... daha tam olarak istirahat edemeden yine yollara dökülcem. ve biliyorum ki ilk 4 gün çok önemliymiş. ben 3. gün iş başı yapıcam. onunda korkusu sardı şimdi beni... tam bebeğime tutunacakken, ya bebeğimi kaybedersem. kızlar sizlerde bana hak verin nolur. gerçekten zor bi dönemdeyim. yazdıklarınızı okuyunca rahatlıyorum ama bi yandan da....:çok üzgünüm:
ikili teste riskim 1:250 çıkmıştı. üçlü taramamda ise değerlerim güzeldi fakat estriol seviyem yüksek çıkmıştı. ilk doktora sonucumu gösterdiğimde bebeğin sakat olabilir hemen amniyosentez yaptır dedi. fakat daha sonra başka doktorlarada gösterdim estirol seviyesinin bebeğe herhangi bir sakıncasının olmadığını, sadece ikili taramam yüksek riskli çıktığı için amniyosentez yaptırmamı önerdiler. herkes bişey söylüyor kafam o kadar karışık ki anlatamam. 15 nisanda ayrıntılı ultrosona girecem. bu kezde diyorum yaptırmayınca sonra pişman olurmuyum acaba neden yaptırmadım diye? offf offff:çok üzgünüm:
Bende saat 10 oldunmu dünya duruyor:) ama normalmiş..
demir hapını ben akşamları alıyorum neden sen aç karnına alıyosunki canım..
demir hapını ben akşamları alıyorum neden sen aç karnına alıyosunki canım..
4 boyutlu dediğin 2.düzey ultrason deilmi canım 15 nisanda girecem demiştin yanlış hatırlamıyosam yoksa ikisi farklımıyaa patron hazretlerine göre herşey normal geliyor. diyorum yaa bebeğini aldır diyebilecek kadar rahat bir insan... bana pazartesi iş başı yaparsın dedi. ben daha ağzımı açmadan o benim için çoktan karar almış bile. yaptığım işi benden başka kimse bilmiyor, yokluğumda hersey altüstü olacak bundan çok korkuyor. ve bu bencilliği yüzünden benide sıkıntı stres içinde yaşatmaya mahkum etti.senelik iznimi 2-3 ay önce kullanmıştım. bu sıralarda da bebişim için çok fazla izin aldım yaa göze battım doğal olarak. bilmiyorum inşallah hiçbişey korktuğum gibi olmaz. ama ben hala karar veremedim. bi yaptırcam diyorum, bi yaptırmıcam...akşam olsun eşimle konuşuyum onunla bi karar alırız artık. bide 4 boyutlu ultrosanu önerdiler. oradada hersey belli oluyormuş. acaba diyorum amniyosentez yaptırmadan önce onu mu yaptırsam :S
mrb canım.benim sonuçlarım daha çıkmadı maalesef.2 haftam varmış çıkmasına.hayırlısıyla sağlıklı sonuçları bizde alsaydık - diloşum - sgselçuk - ben...beklemek en kötü şeymiş.hergün bin kere ölmek gibi.ama ben artık kafama takmamaya çalışıyorum.amniosentez iyi geçince sanki sonucum iyi çıkmış gibi kabullendirdim kendimi yavaş yavaş.bir avuntu belkide.olsun.ama ben kafama taktıkça bebeğimide üzmek istemiyorum...şimdi ikimizde mutluyuz :1rolleyes:
:sm_cool:EKSTRA LİSTE:sm_cool:
tosbaa8 ---- tertemiz
panikatak ---- temiz
diloşum ----temiz
sgselcuk ----temiz
bak kalachakra; hepimizin temiz amniosentez sonuçları.yerimseniben
biz öyle düşünüyoruz.ve öyle olacak inşalllah.a.s.
demir hapını ben akşamları alıyorum neden sen aç karnına alıyosunki canım..[/Q
demir hapını sabahları açkarnına portakal suyu ile almak iyimiş.doktorum ister akşam yatmadan yemekten 23 saat sonra al istersen sabah aç karnına al dedi.akşam içip yattımmı çok kötü safra yapıyo bende sabahları alıyorum yarım saat sonra kahfaltımı yapıyorum
yaa patron hazretlerine göre herşey normal geliyor. diyorum yaa bebeğini aldır diyebilecek kadar rahat bir insan... bana pazartesi iş başı yaparsın dedi. ben daha ağzımı açmadan o benim için çoktan karar almış bile. yaptığım işi benden başka kimse bilmiyor, yokluğumda hersey altüstü olacak bundan çok korkuyor. ve bu bencilliği yüzünden benide sıkıntı stres içinde yaşatmaya mahkum etti.senelik iznimi 2-3 ay önce kullanmıştım. bu sıralarda da bebişim için çok fazla izin aldım yaa göze battım doğal olarak. bilmiyorum inşallah hiçbişey korktuğum gibi olmaz. ama ben hala karar veremedim. bi yaptırcam diyorum, bi yaptırmıcam...akşam olsun eşimle konuşuyum onunla bi karar alırız artık. bide 4 boyutlu ultrosanu önerdiler. oradada hersey belli oluyormuş. acaba diyorum amniyosentez yaptırmadan önce onu mu yaptırsam :S
KIZLAR BU ARADA BİŞEY SORCAM SİZE...
Ben gebelik boyunca çok ilaç kullanmadım.
gebeliköncesi ve 3 aya kadar folbiol (folikasit ) ve megadyn (multivitamin ) ilaç aldım.3 aydan sonra bıraktım.
4.ayda ferrum fort ( demir ) ilacı aldım.daha düne kadarda böyleydi.
dr cuma günü reçete yazdı.ferplex fol (demir ve folik asit ekikliği) verdi.eczacıya sordum. bu ilaç demir eksikliği ve kansızlık için dedi. sabah akşam aç karnına ufak bi şişe bitirecem.şurup gibi tadı var.
bu ilacı ' FERPLEX FOL ' kullanan varmı aranızda.çok ilaç kullanmak istemiyorum gebelikte.kullanım şekliniz nasıl.yan etkileri varmı...
öfff ilaçlardan nefret ediyorummmm
KIZLAR BU ARADA BİŞEY SORCAM SİZE...
Ben gebelik boyunca çok ilaç kullanmadım.
gebeliköncesi ve 3 aya kadar folbiol (folikasit ) ve megadyn (multivitamin ) ilaç aldım.3 aydan sonra bıraktım.
4.ayda ferrum fort ( demir ) ilacı aldım.daha düne kadarda böyleydi.
dr cuma günü reçete yazdı.ferplex fol (demir ve folik asit ekikliği) verdi.eczacıya sordum. bu ilaç demir eksikliği ve kansızlık için dedi. sabah akşam aç karnına ufak bi şişe bitirecem.şurup gibi tadı var.
bu ilacı ' FERPLEX FOL ' kullanan varmı aranızda.çok ilaç kullanmak istemiyorum gebelikte.kullanım şekliniz nasıl.yan etkileri varmı...
öfff ilaçlardan nefret ediyorummmm
banada ilk gittiğim dr 4 boyutluya gireceksin deyip bakırköye sevketti.orada sonuçlarıma bakan dr'lar kesinllikle 4 boyutluya girmeyeceksin.direk amniosentez dediler.ben nedenini sorduğumda4 boyutlu sadece beyni kalbi uzuvlarını inceler.kromozomlara bakmaz dedi.sakatlıkların % 70 i 4 boyutluda teşhis edilebilirmiş. %30 luk bi kısım kalıyor geriye.ama amniosentez %100 sonuç verir dedi dr'lar.bende yılmadım.birkaç dr a daha sordum.hepsi amniosentezi önerdiler.ve çaresiz yaptırdım.iyikide yaptırmışım...bende 4 boyutluya 2 hafta sonra gireceğim...
yaa patron hazretlerine göre herşey normal geliyor. diyorum yaa bebeğini aldır diyebilecek kadar rahat bir insan... bana pazartesi iş başı yaparsın dedi. ben daha ağzımı açmadan o benim için çoktan karar almış bile. yaptığım işi benden başka kimse bilmiyor, yokluğumda hersey altüstü olacak bundan çok korkuyor. ve bu bencilliği yüzünden benide sıkıntı stres içinde yaşatmaya mahkum etti.senelik iznimi 2-3 ay önce kullanmıştım. bu sıralarda da bebişim için çok fazla izin aldım yaa göze battım doğal olarak. bilmiyorum inşallah hiçbişey korktuğum gibi olmaz. ama ben hala karar veremedim. bi yaptırcam diyorum, bi yaptırmıcam...akşam olsun eşimle konuşuyum onunla bi karar alırız artık. bide 4 boyutlu ultrosanu önerdiler. oradada hersey belli oluyormuş. acaba diyorum amniyosentez yaptırmadan önce onu mu yaptırsam :S
elvincim sen nerde yaptıracaksın 2,düzey ultrasonu bende haftaya gidecem ve benide bi endişe aldı inş.herşey yolunda gider
trendçim benn özel okeydanı hastanesine gitmiştim.orada istedi dr.ama 150ytl dediler.
şu anda çalışmadığım ve sadece eşim çalıştıgı için maddi sıkıntıdayız. orada yaptırabilir miyim bilmiyorum. bi arkadaşımın kardeşi hesakide çalışıyor,gel burada yaptırırız dedi ama sağlık karnemi bulamıyorumnapcam bilmiyorum.okmeydanında randevum yarın akşam,bi de bi şi çıkacak diye çok korkuyorum.
sizlerin önereceği uygun fiyaatlı bi yer var mı kızlar?:a015:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?