2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın tosbacım sen yine geç yatıyomuşsun ben saat 9 u geçtimi uyuklamaya başlıyorum.dua ediyorum ki akşamları kimse gelmesinsırnaşık şeysabahta uyumak serbest zaten gerçi sabah açkarna demir ilacı içmek işkence gibi geliyo ama napalım

bana işlem yapıldı.dr sadece şunları söyledi.bugün yatarak dinlen.zaten dr ilk 48 saat içinde ateşlenme kanama yada su gelirse mutlaka gel diyor.yani 48 saat önemli.3 gün cinsel hayat yasak.2 hafta boyuncada ağır işler yapma.yani işlem sonrası 1 gün istırahat öneriyor drlar.ama tabi benim canıma minnet 1 gün oldu 10 gün.benim canım tatil istiyormuş demekki jeyyar... kısacası drlara göre çok basit bi işlem.

ama sana bir tavsiyem sakın normal dr a gidip yaptırma.bu işlemi yapan kişi perinatoloji uzmanı olması şart.bunu iyi değerlendir.iyi araştır.benim dr 'um o kadar rahattı ki işlem yaparken, diğer taraftan cep telefonuyla konuşuyordu.düşünsene.bir elinde ultrason cihacı diğerinde iğne rahimde.hemşire tutmuş kulağına telefonu bi taraftan konuşuyor.gözleri ekranda.koyun gibi 5 dk arayla hepimize o işlemi yaptı.VE HEPSİDE ÇOK İYİ GEÇTİ...

YIPRATMA KENDİNİ.BAK PAARTESİ GÖRÜŞÜRÜZ.korkulcak bişi yokmuş , panikatak demişti dersin.a.s.

canım senelik iznin falan yok mu, en azından p.tesi ve salı gününü ordan kullansan..
yada raporuda mı kabul etmiyo patronun?? :sm_confused:

canım benim 2 li test 3 lüye göre daha güvenilir diyolar.araştırırsan 3 lü testin kaldırılmasını istiyolar.son zamanlarda sık kullanılmıyo ama 4 lü test diye bişi çıkarmışlar.sen bilirsin ama bence yaptır.sonuçta 4 ay bu düşünceyle nasıl bekliyceksin stres yapmadan acaba demeden durabilecekmisin.bende geçen cuma yaptırdım amniyosentezimi şimdi kuşgibi hafifim iyiki yaptırmışım.benim zaten düşük riskim vardı ona rağmen yaptırdım yeterki için rahat olsun unutmaki herşey bebişlerimiz için inşallah sonuçlarımızda iyi çıkacak.ne olur sıkma canını bebişinde üzülür

Bende saat 10 oldunmu dünya duruyor:) ama normalmiş..
demir hapını ben akşamları alıyorum neden sen aç karnına alıyosunki canım..

KIZLAR BU ARADA BİŞEY SORCAM SİZE...

Ben gebelik boyunca çok ilaç kullanmadım.
gebeliköncesi ve 3 aya kadar folbiol (folikasit ) ve megadyn (multivitamin ) ilaç aldım.3 aydan sonra bıraktım.

4.ayda ferrum fort ( demir ) ilacı aldım.daha düne kadarda böyleydi.
dr cuma günü reçete yazdı.ferplex fol (demir ve folik asit ekikliği) verdi.eczacıya sordum. bu ilaç demir eksikliği ve kansızlık için dedi. sabah akşam aç karnına ufak bi şişe bitirecem.şurup gibi tadı var.

bu ilacı ' FERPLEX FOL ' kullanan varmı aranızda.çok ilaç kullanmak istemiyorum gebelikte.kullanım şekliniz nasıl.yan etkileri varmı...
öfff ilaçlardan nefret ediyorummmm

bende sabah aç karnına alıyorum hatta aldıktan sonra ilk yarım saat hiç bişe yemiyorum

yaa patron hazretlerine göre herşey normal geliyor. diyorum yaa bebeğini aldır diyebilecek kadar rahat bir insan... bana pazartesi iş başı yaparsın dedi. ben daha ağzımı açmadan o benim için çoktan karar almış bile. yaptığım işi benden başka kimse bilmiyor, yokluğumda hersey altüstü olacak bundan çok korkuyor. ve bu bencilliği yüzünden benide sıkıntı stres içinde yaşatmaya mahkum etti.senelik iznimi 2-3 ay önce kullanmıştım. bu sıralarda da bebişim için çok fazla izin aldım yaa göze battım doğal olarak. bilmiyorum inşallah hiçbişey korktuğum gibi olmaz. ama ben hala karar veremedim. bi yaptırcam diyorum, bi yaptırmıcam...akşam olsun eşimle konuşuyum onunla bi karar alırız artık. bide 4 boyutlu ultrosanu önerdiler. oradada hersey belli oluyormuş. acaba diyorum amniyosentez yaptırmadan önce onu mu yaptırsam :S

banada aç karnına alınması gerektiğini söyledi eczacı..
ama sabah deilde gece yatarken alıyorum ben.
birde süt ve yoğurt tüketildikten en az 3 saat sonra demir ilacını almak gerekiyormuşş.

4 boyutlu dediğin 2.düzey ultrason deilmi canım 15 nisanda girecem demiştin yanlış hatırlamıyosam yoksa ikisi farklımı

:icecream:

TÜNAYDINLAAARR Hanımlar ,,
SUPER LISTE OLMUS:dance:
Ellerıne saglık.. Tam olarak boyle cıkacak sonuclarımız arkadaşlar ınsallaah...
Amnıosentes yapılması husunda fıkrımı belırtmek ısterım. Eger Dr. gereklı gormus ıse bence yapılması gerekır.Zıra bebegın durumu ıle ılgılı%100 sonuc veren bır olay.Ben de yaşdan dolayı rısk cıkmıs ıdı 1/50 olarak.Ve hıc dusunmeden yaptırdım su an hıcbır sıkıntımız yokk.. sonuclarımızı sakınce beklemekteyız...
Tabıı kı karar yıne sızın.. Ancak bu aşamaları yaşamıslar olarak bızler sıze yardımcı olur dıye fıkrımızı belırtıyoruz sadece..

Sağlıkla kalınızz....

KALACHAKRA ;
birde aklımdayken söyleyeyim.işlem sonrası SGSELCUK un dediği gibi bir rahatlıyorsun, bir rahatlıyorsunnn ...sanki doğum yapmışım gibi :smiley-cool: inanılmaz bir huzur doluyor içine.:1rolleyes:

banada ilk gittiğim dr 4 boyutluya gireceksin deyip bakırköye sevketti.orada sonuçlarıma bakan dr'lar kesinllikle 4 boyutluya girmeyeceksin.direk amniosentez dediler.ben nedenini sorduğumda4 boyutlu sadece beyni kalbi uzuvlarını inceler.kromozomlara bakmaz dedi.sakatlıkların % 70 i 4 boyutluda teşhis edilebilirmiş. %30 luk bi kısım kalıyor geriye.ama amniosentez %100 sonuç verir dedi dr'lar.bende yılmadım.birkaç dr a daha sordum.hepsi amniosentezi önerdiler.ve çaresiz yaptırdım.iyikide yaptırmışım...bende 4 boyutluya 2 hafta sonra gireceğim...

canım ben gebelik öncesi ve ilk 3 ay folikasit aldım.7.hafta da elevit vitamine başladım.15. haftadan itibarende megadyn+demir+b12 almaya başladım halan devam ediyorum.b12 yide mide bulantım için verdi bi tek o dindirdi bulantılarımı.ferplex fol ude ben hamile olmadan önce öylesine sevdiğim için içiyodum:dance:şimdi kan değerlerim normalinde üstünde çıkıyo.zayıfım ama vücuduma göre fazla kanım varmış.kan değerin sınırda yada yaşın dan dolayı bu ilacı vermiş olabilirler.benimde bi arkadaşıma verdiler bi sorunu yoktu ama olmaması için içmelisin demişler

Canım bend efolik asit aldım ilk 3 ay günde 3 defa...sonra megadyn günde bir defa şuan onu alıyorum..birde kan ilacı ve demir ilacı..
bende çok kimyasala karşıyım zatenmegady bitsin almıcaz dr aynı şeyi söyledi canım..

bende ishal yaptı ilaçlar birde dışkı simsiyah oluyor haberiniz olsun..

4 boyutluyla ikinci düzey aynımı ben haftaya salı 2,düzeye gircem 4 boyutlu bebeği ayrıntılı gösteriyo bildiğim kadarıyla 2,düzeydede öylemi bebeği ayrıntılı görebiliyomuyuz

canım bende senin gibi arayış içindeydim karar vermeden önce.internetten bütün hastanelerin numaralarını aldım k.doğum uzmanlarıyla konuştum sonuçlarımı söyledim hepside bana yaptırmalısın dedi.bende ileri düzey ultrasyon ,4 boyutlu ,renkli, bunları yaptırıyım dediğimde hiç zaman kaybetme gebelik haftan ilerliyo dediler.sonuçları geç çıktığı için biran önce yaptır hiçbişi sana bebeğinin suyundan güvenilir sonuç vermez dediler.allah korusun kötü bi sonuç çıkarsa ki inşallah çıkmaz bebeği aldırmak içinde yasal bi süreç var o zamanı geçerse aldıramıyosunda.iyi düşün unutma herşey bebeğinin geleceği için

elvincim sen nerde yaptıracaksın 2,düzey ultrasonu bende haftaya gidecem ve benide bi endişe aldı inş.herşey yolunda gider

trendçim benn özel okeydanı hastanesine gitmiştim.orada istedi dr.ama 150ytl dediler.
şu anda çalışmadığım ve sadece eşim çalıştıgı için maddi sıkıntıdayız. orada yaptırabilir miyim bilmiyorum. bi arkadaşımın kardeşi hesakide çalışıyor,gel burada yaptırırız dedi ama sağlık karnemi bulamıyorum napcam bilmiyorum.okmeydanında randevum yarın akşam,bi de bi şi çıkacak diye çok korkuyorum.
sizlerin önereceği uygun fiyaatlı bi yer var mı kızlar?:a015:

canım ssk lılardan artık karne istenmiyo tc.kimlik nosuyla hellediliyo tüm işlemler benim çalıştığım hastanede böyle sanırım tüm devlet hastanelerinde aynı işlem yürütülüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…