2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende haftaya salı kadıköy fetus sağlığında yaptıracam 220 ytl.

saol cnmcım evt ben de herşeyini göreceği diye heyeecanlanıyorum ama bi yandan da korkuyorum,inş hepimiz hayırlısı ile bebişlerimizi alacağız kucağımıza :)

canım ben anadolu yakasında oturuyorum.özel güven tıp polikliniğinde yaptırdım 100 ytl.nisan 11 de de devletten randevu aldım.fazla ultrasyon göz çıkarmaz diye ordada yaptırıcam bebeğimi orda görmek çok hoşuma gitti bidaha yaptırıcam o yüzden.devlet hastaneleride bu konuda çok iyi.

umarım yardımcı olurum trend ve kalachakra...

Fetusa ait pek çok anomali 18-22. haftalar arasında civarında yapılacak olan detaylı bir inceleme ile saptanabilir. Rutin gebelik ultrasonografisinde detaylı anomali taraması her zaman yapılmaz. Özellikle, iş yükü yoğun merkezlerde özellikle belirtilmediği sürece detaylı anomali taraması yapılmaz temel 1. düzey ultrasonografi yapılır. Birinci düzey gebelik ultrasonunda kaba olarak fetus sayısı, fetusun pozisyonu, bebeğin genel görünümü ve aşikar anomaliler, kalp atışları, fetusun ölçümleri, plasenta ve amniyon sıvısının değerlendirilmesi yapılır.

Detaylı tarama ya da 2. düzey ultrasonografi için deneyimli bir doktor ve çözünürlüğü iyi olan bir ultrasonografi cihazı gereklidir.
İkinci düzey ultrasonografide bebeğin tüm organları sistematik bir şekilde detaylı bir şekilde incelenir ve hidrosefali, spina bifida, kistik higroma, omfalosel, gastroşizis, böbrek anomalileri gibi majör anomalilerin yanında, diyafram fıtığı, oniki parmak barsağında darlık gibi iç organları etkileyen anomaliler de saptanabilir. Ayrıca yarık damak, yarık dudak, bazı doğumsal kalp anomalileri ve Down sendromu varlığı tespit edilebilir. Son yıllarda az sayıdaki merkezde bulunan 4 boyutlu ultrasonografi fetal anomalilerin bir kısmının tespitinde 2. düzey ultrasonografiye ek katkılar sağlamaktadır.

4. boyut, yani zaman boyutu da eklenmiş ve gerçek zamanlı (yani probla bakıldığı anda 3 boyutlu görüntünün izlenmesi) görüntüler mümkün olmuştur. Dört boyutlu ultrason cihazları klasik iki boyutlu inceleme özelliğinin (2 boyutlu görüntü kalitesi de üst düzeydedir) yanında hem renkli doppler, hem de 3 boyutlu görüntüleme özelliğini birlikte barındırırlar. Her yeni teknolojide olduğu gibi oldukça pahalı cihazlardır ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sadece belirli merkez ve kurumlarda bulunmaktadır.
4 Boyutlu ultrason incelemesinin avantajı var mı?
Esas olarak 3 veya 4 boyutlu ultrasonografi klasik 2 boyutlu ultrasonografi kullanımını gereksiz kılacak ölçüde bir yöntem değildir. Ancak, klasik ultrasonografide saptanması güç olan veya deneyim isteyen bazı durumlarda avantaj sağlamaktadır. Özellikle bebeğin dış yapısının incelenmesinde avantajlıdır.

Örneğin, yarık damak ve dudak anomalilerinin saptanmasında, kol ve bacaklardaki bazı detay anomalilerin görülmesinde, nöral tüp defektlerinde 3 veya 4 boyutlu ultrasonografi daha detaylı bilgi verebilmekte ve incelemeyi kolaylaştırabilmektedir. Buna karşın 2 boyutlu ultrasonografi bebeğin iç organlarını değerlendirmede hala 3 boyutlu ultrasonografiden üstündür.

4 boyutlu ultrasonografinin belki hayati gibi görünmese de aslında en önemli avantajlarından biri, anne ve baba adaylarının doğmamış bebeklerinin gerçek görünümünü görmeleri ile normalde doğumdan sonra kurulması beklenen duygusal bağların daha önceden oluşmasıdır. Gerçektenden de bebeğini ekranda gören annenin duygusal bir patlamayla heyecandan ağladığına şahit olarak bunun doğruluğunu sık sık yaşıyoruz. Bebeklerini önceden gören anne adaylarının gebeliklerinin geri kalan kısmını daha rahat geçirdikleri de bazılarınca iddia edilmektedir.

4 boyutlu ultrason ile her zaman istenen görüntü alınabilir mi?
Ultrasonda 4 boyutlu görüntü almak bazı koşulları gerektirir. Öncelikle incelemek istediğimiz kısmın önünde amniyon sıvısının yeterli olması gerekir. Bu nedenle, ara sıra bebeğin pozisyonundan ötürü istenen görüntü o an için alınmayabilir. Ancak, inceleme süresinin uzatılması veya nadiren olduğu gibi daha sonra tekrar yapılması ile fetusun pozisyonunun değişme şansı arttığından istenen görüntüler elde edilebilir.

4 boyutlu ultrason görüntülerini kendimiz için edinebilir miyiz?
Evet. Görüntüleri ister basılı olarak ister CD’ye kaydedilmiş olarak alabilirsiniz. Hatta, video formatında CD’ye kaydedip bunları daha sonra seyretmek ve yakınlarınıza seyrettirmek de mümkündür

saol cnmcım evt ben de herşeyini göreceği diye heyeecanlanıyorum ama bi yandan da korkuyorum,inş hepimiz hayırlısı ile bebişlerimizi alacağız kucağımıza :)

canım ya niye herşeye korkuyla yaklaşıyoruz ki.birazda olayların güzel yanından bakalım ki güzel görelim.evet anlıyorum seni anne olmak işte buymuş diyebilyoruz bazen.doktora gitmeden önce korkularını değilde bebeiğini düşün.renkli renkli görüyosun onu kime benziyceğine bile yorum yapabiliyosun.bak kızımın çenesi bana benziyo elleri tıpkı babası :dance: boyunu kilosunu herşeyini biliyosun bebeğinin bunları düşünerek git olurmu stresli gidersen güzel görünmez bebeğin sana

canım ssk lılardan artık karne istenmiyo tc.kimlik nosuyla hellediliyo tüm işlemler benim çalıştığım hastanede böyle sanırım tüm devlet hastanelerinde aynı işlem yürütülüyo

bildiğim kadarıyla sağlık krnesinin ssk tarafından bilgisayara işlenmiş olması gerekiyor, tc numarası ile işlem yapılabilmesi için.

bildiğim kadarıyla sağlık krnesinin ssk tarafından bilgisayara işlenmiş olması gerekiyor, tc numarası ile işlem yapılabilmesi için.

evet canım ama sanırım elvin karnesini kaybetmiş sorun olmaz oyüzden o zaten kayıtlıdır ssk ya ama tüm devlet hastanelerinde gecerlimidir onu bilmiyorum

kızlar ben kararımı verdim. cuma günü öncelikle 4 boyutlu ultrason için randevu aldım ona gidicem. daha sonrada amniyosentez yaptırcam... şimdi kafam daha raha. hepiniz çok sağolun arkadaşlar...

kızlar ben kararımı verdim. cuma günü öncelikle 4 boyutlu ultrason için randevu aldım ona gidicem. daha sonrada amniyosentez yaptırcam... şimdi kafam daha raha. hepiniz çok sağolun arkadaşlar...

senin adına sevindim canım hayırlısı olsun hakkında

temmuz anneside size yazsa olmazmı????????? olmaz heralde :) benim doğumum 7 temmuz allah kısmet ederse.oğluşum olacak.batuhan....çatlaklar için ben badem yağı ve vazelin öneriyorum.badem yağını duştan sonra,vazelini hergün sürüyorum.henüz hiç çatlak yok.25 haftalık hamileyim.ama daha sonramı oluyo çatlaklar,yoksa kullandığım şeylerin etkisiylemi bende olmadı bilemiyorum.bendede şöyle bir sorun var arkadaşlar.henüz 25 haftalık olmama rağmen tam 15 kilo aldım.aslında hamile kalmadan önce çok zayıftım,42 kiloydum.o yüzden daha çok kilo alman normal dediler.ama bilmiyorum bi anormallik varmı sizce????teşekkürler

hoş geldin.bence olur ama diğer kızlarada sormak lazım fisfisfis.bende badem yağı kullanıyodum ama badem yağı çok kıllanma yapıyo.zaten kaşlara saçlara kuvvetlendirsin bakım yapsın diye kullanıyolar bizde karnımıza sürünce orayıda kıllandırması normal diye düşündüm bıraktım.bebe yağı kullanıyorum şimdi.ne yaptın sen o ne kadar kilo gerçi ben hiç kilo almayınca bana fazla geldi bende 47 kiloyum zayıfım ama sen çok almışsın.

aslii , trend mideniz yanıyosa bebişleriniz saçlı olacak derler :dance: ben de henüz hiçbir şey yok walla hissiz bi anne miyim ben yahuu benneyaptımki

gülhan hoşşgeldiinnn..
ben sadece nivea nemlndirici kullanıyorumm. bedem yağı vazelin çok vıcık vıcık ya onları sürmek istemiyorumm :)))
kilo konusuna gelince bende 21+3'de 8 kilo aldımm.
gayet başarılı di mi:))
napalım alan alsın hamilelikten sonra düşünürüz kilolarııı:))))

aslii , trend mideniz yanıyosa bebişleriniz saçlı olacak derler :dance: ben de henüz hiçbir şey yok walla hissiz bi anne miyim ben yahuu benneyaptımki

:teytey: :teytey: aaa evet benimde elvin yazınca aklıma geldi. midesi yananlara bebiş saçlı olacak derler :)
elvincim ne güzel işte bir şikayetin yok, hissedersin ilerde karnımız kocaman olunca ..

hoşgeldiiiinnna.s.
zayıf insanlar daha kolay kilo alıyor.çatlak oluşmamasıda çok iyi.ama galiba çatlaklar genelde 8.ayda dahada belirginleşiyor.bu arada bende badem yağı kullanıyorum.

dün eczaneye gittim göğüs ucu kremi sordum.ama almadım.kullanan varmı aranızda.şimdiden başlamamız gerekiyormuş.yoksa yara -tahriş olurmuş.ilk gebeliklerde özellikle.

ayrıca şu an 57 kilosun.benim şu andaki kilomla eşit şu an.ben 20+5 im.ama ben zayıf hamile kalmadım.54 le hamile kaldım.artık her hafta 400 gr almam gerekiyor.üstelik benim belimde rahatsızlıkta var.şu anda bile aldığım 3 kg ağırlık yapıyor.eğilince zor doğruluyorum.ağrıyor belim...artık son aylar kalkamam herhalde yerimden :bbo:kilolarımıza çok dikkat etmeliyiz arkadaşlar... fiziğimizin bozulması, çatlak oluşumundan daha çok, doğumun kolay geçmesi açısından dikkat etmeliyiz.herşey bebeğimiz için deyip tıkınmamalıyız.zaten bebeğe ve anneye faydalı besinler belli...üzerine baklava - börek yemeye gerek yok...arkadaşım tam 35 kg aldı.ve doğumu o kadar zor oldu ki.ayrıca dengesiz kilo alımı gebelikte şeker ve tansiyona yol açıyormuş.sık ama az yersek, bol su içersek daha dikkatli oluruz güzel anneler...hem bebeklerimiz rahat doğar, hem biz daha az acı çekeriz doğumda...

Son düzenleyen: Moderatör:

sherry aynen bende de uykusuzluk var.akşamları kendimi uyku lazım bebeğim için diye yatırıyorum :) gene de en erken yatmam12-1.sabahları da en geç kalkmam o da yatakta dolana dolana 10. geceleri de zaten artık sayamıyorum lavaboya kaç kere gittiğimi,böle mi olacak artık :)

bu arada bende gebelik takvimi istiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmsenağlama

:teytey: hahha bende çook lavaboya gidiyorum gecelerii. ama uykudan gözümü açamıyorumm. sabahlarıda onun için uyanamıyorum gibi geliyo.
çook uykum bölünüyo gece, ama asla uykuma engel değil...
başımı yastığa koymam yeterli :teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…