bu arada bende gebelik takvimi istiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmsenağlama
Yeni öğrendim ERKEK olacakmıs bebeğim. İnanır mısınız ben biliyordum. İlk günden beri erkek olarak hissediyordum. başka hisseden var mı aranızda?
kızlar aranızda balık ve et yiyemiyen varmı.onların yerine ne yesem geçerli olur.et yiyemiyorum diye bolca mercimek yiyorum ama balık yerine ne yesemki doktoruma sormayıda unutuyorum her seferinde bebişimi görünce bütün sorular aklımdan çıkıyo
aslii cım dra sordum 2-3 hafta önce benimde midemde yanma oldu kısa bi dönem,ilaç alma dedi drum bana. sakız çiğne,yemekte lokmaları çok çiğne dedi. ben de ne olursa olsun çok ilaç içme taraftarı deilim,ne kadar bi şi oolmaz dense de korkuyorum walla...
eğer balık yiyemiyorsan günde 3-4 tane ceviz yememiz gerekiyormuş. tam olarak balığın vitaminini vermesede ihtiyacı karşılıyormuş ceviz.
Canım bend efolik asit aldım ilk 3 ay günde 3 defa...sonra megadyn günde bir defa şuan onu alıyorum..birde kan ilacı ve demir ilacı..
bende çok kimyasala karşıyım zatenmegady bitsin almıcaz dr aynı şeyi söyledi canım..
bende ishal yaptı ilaçlar birde dışkı simsiyah oluyor haberiniz olsun..
canım ssk lılardan artık karne istenmiyo tc.kimlik nosuyla hellediliyo tüm işlemler benim çalıştığım hastanede böyle sanırım tüm devlet hastanelerinde aynı işlem yürütülüyo
saol canım.ondan kolayı ne var yerim onu.günde bir avuç fındık yiyorum onuda yerim.neden bilmiyorum çok tiksindim oysaki çok severdim:sm_confused:
canım ya niye herşeye korkuyla yaklaşıyoruz ki.birazda olayların güzel yanından bakalım ki güzel görelim.evet anlıyorum seni anne olmak işte buymuş diyebilyoruz bazen.doktora gitmeden önce korkularını değilde bebeiğini düşün.renkli renkli görüyosun onu kime benziyceğine bile yorum yapabiliyosun.bak kızımın çenesi bana benziyo elleri tıpkı babası :dance: boyunu kilosunu herşeyini biliyosun bebeğinin bunları düşünerek git olurmu stresli gidersen güzel görünmez bebeğin sana
kızlar ben kararımı verdim. cuma günü öncelikle 4 boyutlu ultrason için randevu aldım ona gidicem. daha sonrada amniyosentez yaptırcam... şimdi kafam daha raha. hepiniz çok sağolun arkadaşlar...[/QUO
hadi bakalımmm.
bebeğin ve senin için hayırlısı ne ise o olsun canımm..
kalachakra hayırlısı olsun cnm herşey güsel olacak,içini ferah tut :)
temmuz anneside size yazsa olmazmı????????? olmaz heralde :) benim doğumum 7 temmuz allah kısmet ederse.oğluşum olacak.batuhan....çatlaklar için ben badem yağı ve vazelin öneriyorum.badem yağını duştan sonra,vazelini hergün sürüyorum.henüz hiç çatlak yok.25 haftalık hamileyim.ama daha sonramı oluyo çatlaklar,yoksa kullandığım şeylerin etkisiylemi bende olmadı bilemiyorum.bendede şöyle bir sorun var arkadaşlar.henüz 25 haftalık olmama rağmen tam 15 kilo aldım.aslında hamile kalmadan önce çok zayıftım,42 kiloydum.o yüzden daha çok kilo alman normal dediler.ama bilmiyorum bi anormallik varmı sizce????teşekkürler
:teytey: :teytey: aaa evet benimde elvin yazınca aklıma geldi. midesi yananlara bebiş saçlı olacak derler :)
elvincim ne güzel işte bir şikayetin yok, hissedersin ilerde karnımız kocaman olunca ..
sgselçukçum tşkkr ederim cnm desteğin için.bu arada metropolitan florence nightingale de benim çok sevdiğim ve her dediğine güvendiğim bi kadın doğum doktorum var. az önce onla konuştum. 2.düzey için 22. hafta uygun zaman dedi ve yarın yaptırmamı istemedi. 22. hafta yaptıracağım yani usg ertelendi. bi şi sorucam o zaman sadece usg ile mi bakıyorlar yoksa kanda veriliyor mu? dra sormayı unuttum da :)
bu arada kızlar tetenoz aşısı için drlar uygun görmüyor,haberiniz olsun yaptırmaya gerek yokmuş.ben yaptırmıcam.
sgselçukçum tşkkr ederim cnm desteğin için.bu arada metropolitan florence nightingale de benim çok sevdiğim ve her dediğine güvendiğim bi kadın doğum doktorum var. az önce onla konuştum. 2.düzey için 22. hafta uygun zaman dedi ve yarın yaptırmamı istemedi. 22. hafta yaptıracağım yani usg ertelendi. bi şi sorucam o zaman sadece usg ile mi bakıyorlar yoksa kanda veriliyor mu? dra sormayı unuttum da :)
bu arada kızlar tetenoz aşısı için drlar uygun görmüyor,haberiniz olsun yaptırmaya gerek yokmuş.ben yaptırmıcam.
hoşgeldiiiinnna.s.
zayıf insanlar daha kolay kilo alıyor.çatlak oluşmamasıda çok iyi.ama galiba çatlaklar genelde 8.ayda dahada belirginleşiyor.bu arada bende badem yağı kullanıyorum.
dün eczaneye gittim göğüs ucu kremi sordum.ama almadım.kullanan varmı aranızda.şimdiden başlamamız gerekiyormuş.yoksa yara -tahriş olurmuş.ilk gebeliklerde özellikle.
ayrıca şu an 57 kilosun.benim şu andaki kilomla eşit şu an.ben 20+5 im.ama ben zayıf hamile kalmadım.54 le hamile kaldım.artık her hafta 400 gr almam gerekiyor.üstelik benim belimde rahatsızlıkta var.şu anda bile aldığım 3 kg ağırlık yapıyor.eğilince zor doğruluyorum.ağrıyor belim...artık son aylar kalkamam herhalde yerimden :bbo:kilolarımıza çok dikkat etmeliyiz arkadaşlar... fiziğimizin bozulması, çatlak oluşumundan daha çok, doğumun kolay geçmesi açısından dikkat etmeliyiz.herşey bebeğimiz için deyip tıkınmamalıyız.zaten bebeğe ve anneye faydalı besinler belli...üzerine baklava - börek yemeye gerek yok...arkadaşım tam 35 kg aldı.ve doğumu o kadar zor oldu ki.ayrıca dengesiz kilo alımı gebelikte şeker ve tansiyona yol açıyormuş.sık ama az yersek, bol su içersek daha dikkatli oluruz güzel anneler...hem bebeklerimiz rahat doğar, hem biz daha az acı çekeriz doğumda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?