2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aslıcıım, nuraycıım alıştık artık ne yapalım uğraşacak bişey veriyor allah ben yatmaktan sıkılıyorum ya ondan herhaldeyerimseniben. birşey değil bu gidişle yollarda doğacak bizim yaramazlar.hastane parasından yırmış oluruz dimii:roflol::roflol:

Kezbancım geçmiş olsun canım umarım bir an önce geçer, bol bol su iç belki kendi atar enfeksiyonu. Bende bugün şeker yüklememi yaptırdım, çok iğrençti aç karnına 1 küçük pet şişe şekerli su içmek. Benden de idrar kültürü istemişti onları da yaptırdım bakalım cuma akşamı alacağım sonuçları, umarım hepsi normal çıkar. Bu arada Maviş ve Trend arkadaşlarım sizlere de çok geçmiş olsun. Öpüyorum.

canım benimm yaa hiçbirşey için canını sıkmayacaksın işte böylee sende bebişlerde maşallah allahın izniylee kazanacaksınızzz :hooray: :hooray: :hooray:

bahar ben kullandım fitil. yatar vaziyette kullanacaksın fitili koyduktan sonra mutlaka kendini kasmalısın ki içeride kalsın. hani böle tuvaletin gelmişte sıkıyormuşsun gibi bilmem anlatabildim mi? yoksa geri çıkyor ve sonra eriyo ve rezaletttt

teşekkürler canımcıım inşallah sağ salim atlatıcaaz bunuda. sanada geçmiş olsun sonuçlarının tümü iyi çıkar inşallah gamzeciim.

aaaah nuaray ahhh sizler varsınız diye bu kadar güçlü olabiliyorum belki de. kimseye anlatamasaydım daha zor atlatırdım herşeyi. inşallah bir daha sorun yazmıycaam sizee.bunu gerçekten çok istiyorum bebişlerimi anlatıcaam hep

ben birazcık uyuycaam arkadaşlar öpüldünüüüüüz

kızlar biz geldikkkkkk...
bende bugün kan ve idrar tahlili yaptırdım...
çok şükür hersey yolunda. bebeğim 40 cm olmuş vede kilosu 1397 gram kızlar....:teytey:
herzaman bebğimin ilerlemesi 4-5 gün geriden gelirdi fakat bu kez 1 hafta ileri çıktı :)))) benim kızımda tombalak olucak herhalde kızlar :)))
buarada son 2-3 kontrolümde bebeğin gelişi hep makat olarak görünüyor..canımı sıkmıyorum ama sanırım saneminde bebeğinin gelişi makatmış. doktorum son ana kadar hiç bişey belli olmaz dedi... ablamında son ayına kadar hep makat gelişti ama son ay baş gelişle normal doğum yapmıştı...
buarada forumda yazılanları pek kontrol edemiyorum kızlar... kaçırdığım şeyler için kusuruma bakmayın nolur... yarın evime geçicem.. bol bol okurum artık forumda yazılanları.
hadi sizleri çok ama çok öpüyor vede seviyoruz a.s
.

bizde seni seviyoruz canımmm bak boşuna tedirgin oluyomuşsun 4-5 gün geriden gitmesine birara benimde öyleydi ama büyüdükçe farkı kapatıyolar canım.kuzucuğuna seninkide tosuncuk olcak havvacım:))

canım benimm bizde senide bebişinide çokk seviyoruzzz :asigim: maşallah annesi eve çıkınca etkilenmiştir senin kız daha iyi bakıyordur şimdi ona annesi uyuz patron yok stres yok di mi cnmmm yerimseniben

kızlarrrrrrrrrrrr bişe sorcam yaa babalar günü önümüzdeki pazarmı yoksa bi sonraki pazarmı:uhm:

havvacıım gözünaydın bebişin büyümüş annecik evde ya kendine ve bebişine iyi bakmış demekki.

çalışan arkadaşlaaaaaaaar duydunuz mu? sizin bebişlerde izine çıkınca atak yapacak galiba geeeeeeeel teskere geeeeeeeeel.

kızlarrrrrrrrrrrr bişe sorcam yaa babalar günü önümüzdeki pazarmı yoksa bi sonraki pazarmı:uhm:

aylinciim bu pazar diye biliyorum bende. anneler gününü hiç karıştırmam ama babalar günü karışıyor işte(laf aramızda anneler daha kutsal ya ondan herhalde)

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar bende bu pazar sanıyodum ama haziranın 3. pazarıymış. anneler günü mayısın 2. pazarı ya onun için şaşırdık herhalde ( genelde ben her yıl karıştırırım böle 2. miydi 3. müydü die...

günaydın güzel anneler ve tatlı bebişleri,
biz kızımla babamızı yolladık birazdan bizde yatacagız.az önce k k da dolaşırken dikkatimi çeken bi yazı gördüm belki aranızda okumayanlar vardır die bide buraya kopyalayım dedim.... hepinize bebişlerinizle birlikte bol tekmeli güzel bir gün diliyorum...

Televizyon, anne karnındaki bebeği etkiliyor

Annenin televizyonda izlediklerinin, karnındaki bebeğin ruh halini de etkilediği bildirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Avcı, çocuğun, çevresinden daha anne karnında etkilenmeye başladığını bildirdi. Prof. Dr. Avcı, şunları söyledi:

''Diyelim ki anne gebelikte bir korku filmi seyrediyor, bu bile fetusun korku ile ilgili hormon sistemini uyaracaktır. Bu nedenle her yaşta çocuk, çevrenin olumsuzluğundan etkilenir. Bu yalnızca şiddet içeren çizgi filmlerle de olmayabilir. Çok masum sanılan klip kanallarının da 12 aydan sonra uzun süre izlendiğinde çocuğun ruhsal ve akıl gelişimini etkilediğini (otistik) dediğimiz durumlara yol açtığını görüyoruz.'' Şiddet içeren çizgi filmlerin farklı yapıdaki çocukları farklı etkilediğinin düşünüldüğünü belirten Prof. Dr. Avcı, şöyle konuştu:

''Çünkü çocuklar boş beyaz defterler gibi doğmuyorlar ki üzerine aile ve çevre istediği gibi bir şeyler yazsın. Genetik olarak getirdikleri ve değiştirilmesi pek de olası olmayan yapısal özellikleri var. Diyelim ki ailede şiddet öğeleri var, büyüdüğü çevrede de şiddet öğeleri var, yapısal olarak da buna eğilimli ise bu tür çizgi filmleri izlemeye daha fazla yönelebiliyor. Burada binlerce değişken de işin içine giriyor. Eğer çocuk kreşe gidiyorsa buradaki ortamdan etkileniyor. Ailenin boş zamanlarını değerlendirmekteki yaratıcılığı, ya da bakıcıların çocukla yalnız kaldıklarında yaratıcı ve oyuna yönelik tutumları çocukta etki yaratıyor. Şunu da biliyoruz ki küçük yaştan bu yana televizyonda hiç ayırımsız o anda var olanı seyreden ve televizyonlarını sürekli açık tutan ailelerde tüm bireyler televizyonun olumsuz yanlarını daha fazla alıyorlar.''

'Alışkanlıklarınızı değiştirin'

Prof. Dr. Ayşe Avcı, anne babaların da çocukları için kendi televizyon seyretme alışkanlıklarını değiştirmeleri gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bir belgeseli çocuğunuzla konuşarak küçük yaştan bu yana birlikte izliyorsanız olumlu alışkanlıklar kazanılabilir. Ama anneler dizileri babalar da maç veya diğer filmleri seyretmekten kaçınmıyorlarsa televizyon ailenin ortak kullanabildiği bir alan olamıyor, herkes bireysel davranıyorsa sonuçta anne mutfakta, baba salonda, çocuk da odasında televizyon ile kalacaktır. Ekonomik düzey düşükse tüm aile birden televizyon kirliliğinden tek kutudan pay alacaktır.''

günaydınn arkadaşlarrr a.s.
bol tekmeli güzel bir günn hepimizee inşş
aylinciğim bende 15 haziranda biliyorum babalar gününü cnmm Şeniz

günaydıııın prens ve prenseslerin annecikleriiiii

sağlıklı sıhhatli güzel bir gün diliyorum herkeze

bu arada özgeciiiiiiiiiiim günaydııın haydi kalk artık beril imiz nasılmış, kilosu ne kadar olmuş?merak ettik annesiii. bu gün haber bekliyoruz senden

pardon:)) özge perşembede bursada kalırım demişşşş ben yanlış hatırlamışım neyse bu msjı yarın yazdığımı sayalım

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydınn güzell annelerimmm güzel ve mutlu bir gün diliyorummm. bugün babamız evde uyuyorr ama geç kalkar sonrada dra gidecegiz inşllah.

bu gün neriiiciğimin doğum günü arkadaşlaaaaaaar

a.s.canım kardeşiiim doğum günün kutlu olsuna.s. bir dahaki doğum gününü inşallah çekirdek aile olarak kutlarsınız.(bende hep çekirdek aile oluyoruz diyordum ikiz olduğunu öğrenmeden şimdi kabak çekirdeği olduuuu:roflol:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…