2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İşyerim raporu nereden alacağımı bilmiyor, sen yeterki raporu getir gerisini biz hallederiz diyor. Aman ne bileyim işte saçmasapan işler. Zamanı geldiğinde gidicem mecburen ssk hastanesine.

Sekerim ssk nın bilgi edinme birimi ile bir görüşür müsün? Onlar sana en dogruyu soylerler.
Neden o hastaneyi sectin fiyatları nasıl?

kızlar artık fark ettimde işlerimi eskisi gibi göremiyorumm hemen bii agrı oluyo kasık bölgelerimde sizdede oluyomu ... bir qay sonra ne yapıcam ben bu ay böleysem ..

canım bu aylarda normal artık son zamanlara yaklaşltık sen ikiz annesisin üstelik bebişlerimiz büyüdü ve anneleri sürekli dinlensin istiyor bolbol istirahat

kızlar sabahleyin şeker testi yaptırdım nihayet şekerim düşmüş allahıma çokşükür
hemenbir dondurma yedim o kadar özlemiştimki
bu arada birşeyide farkettim
şeker bana inanımaz kilo yapıyormuş son iki aydır her ay 4 kilo alıyordum bu ay 3 haftada sadaece 400gr almışım onuda olduğu gibi bebişim almış zaten
teyzeleri oğluşum 1365 gr olmuş çok şükür herşey normal
bu arada kezbana allahtan yardım diliyorum bebişler biraz daha dayanırlar umarım
yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum herkezi öpüyorum

herkese selam.kramplar artmaya başladı benimde özelliklede sabahları.bazende kahvaltı yapmış olsam bile gözaltarımın bile terlediğini görüyorum aniden terliyorum kalbim çok hızlı atıyor çarpıntı denilen şey bu galiba.bunun için dr.a gitmelimiyim ki?

NERİCİM İlgine teşekkür ederim arkadaşım herşeyden önce..klişeleşmiş bir isim olsun istemiyorum.az duyulan yada duyulmmamış anlamı güzel farklı bir isim arıyorum..benim düşündüklerim varda kociş begenmedi.
Kayra: Yüksek birinden gelen iyilik anlamına geliyor...
zümra: güzel iyi ahlaklı zeki kadın demekmiş..
Arnisa : namuslu kadın..
Ceylin:cennete açılan kapı..
Alya:yüksek yer,yükseklik...
Ervin :şeref itibar...
Melinda:benim güzel kızım demekmiş ispanyolcadan gelme bir sözcük..
Bu isimleri begeniyorum ama bizimkine begendiremedim.sizce nasıl ?böyle farklı isimler varsa aklınızda bana söylerseniz sevinirim..:dance:

Sekerim ssk nın bilgi edinme birimi ile bir görüşür müsün? Onlar sana en dogruyu soylerler.
Neden o hastaneyi sectin fiyatları nasıl?

Ssk benden beter geçenlerde aradım daha doğum izni kaç hafta onu bile bilmiyolardı, kendilerine hayırları yok. O hastanede çalışan doktor benim önceden de doktorumdu, spiralimi falan o takıp çıkarmıştı güveniyordum ona o yüzden gittim. Zaten doğumum Allah nasip ederse Antalyada olacak, annemim yanına gidicem önümüzdeki ay. Muayene ücreti 20 ytl veriyorum, tetkikler için fark alınıyor. Tabi buranın dışında birçok kez özele de gittim ama tetkik falan olunca buraya yaptırıyorum.

ELAGÖZLÜ VE HELİNASLI yeni gelen hamişler hoş geldiniz..bebişlerinizle huzulu mutlu günler,saglıklı sorunsuz zamanında dogumlar diliyoruma.s.

helinaslı sanırım listemizde sen yoksun agustosta dogacak bebişlerin listesi isimli konuya muhtemel dogum tarihini ve bebginin cinsiyetini yazarsan senide listemize ekleriz..

GAMZE-LİNA,SEHER,TREND ,UNVERE, kasık ssancıları mide yanması şikayetleri olan arkadaşlar hepinize geçmiş olsun...bende de zaman zaman oluyor üzerinde fazla durmuyorum..en ÇOk da bel agrısı sorunu yaşıyorum..evdeyim ve genelde oturuyorum hep ve buna ragmen acayip agrılarım oluyor...katlanıyorum napalım bunlarda olması gereken agrılarmış..
Unvere birkaç gün önce bende cırcır (ishal) olmuştum..geçti benimkisi acı yemekten oluyor ssanırım.dayanamayıp bir iki acı biber yedim ve olan oldu...süprizzzzz

31.Haftadan itibaren yalancı ssancılarr düzensiz ara ara olurmuş..bu sancıların olması normalmiş,olmalıymış..bunlar bizi gerçek doguma hazırlıyan sancılarmış bir nevi gerçek sancılardan önce antrenman gibi bişeymiş..yerimseniben

evet canım öyleymiş ama ne kadarda yalancı sancı oldugunu bilsekte tecrübesiz anne oldugumuz için korkuyoruz. dün akşam benim baya sık oldu eşimde korktu neyseki bugün iyiyim ....

canım çarpıntılarını sorsan ii olur bence tiroidle ilgili olup olmadığına bakarlar belki ama ihmal etme sor

WROSE,dünde bana aynı agrı oldu..Odaları silerken ssol bacagıma bir agrı girdi.kitlendim kaldım...felç gibi oldum..işi bırakıp hemen uzandım .neyseki bi süre sonra düzeldi..Kendimizi çok yormamamızz lazım aslında..sende dikkat et canım kendine..agır bişi yapma..
bir de bebişinin hareketlerinin azaldıgını hissedersen evde kendi kendine uygulayabilecegin bir yöntem var..Diger annişler sizinde böyle şüpheniz varsa okuyun...
BEBEK HAREKETLERİ

Antepartum dönemde (bebek doğmadan) uygulanan testler

Bebek hareketlerinin sayılması
(Ona kadar sayma yöntemi(Count to ten method))

Bebek hareketleri fetal iyilik halinin belirlenmesinde kullanılan en eski yöntemdir. Bebek hareketlerinin oluşması ve koordine edilmesi kompleks bir sinir sistemi olayı olduğundan fetusun iyilik halini hassas bir şekilde ortaya koyabilir.

Her bebeğin kendine özgü bir hareket etme alışkanlığı vardır ve bu hareket etme alışkanlıklarındaki bir değişiklik anne adayı tarafından kolaylıkla farkedilir. Her anne adayının bebek hareketleri konusunda duyarlı olması ve bebeğinin oynaması azaldığında bunu doktoruna bildirmesi gerekir. Anne adayının bebek hareketlerinin belirgin şekilde azaldığını ifade etmesi her kadın doğum uzmanı tarafından ciddiye alınan bir durumdur.

Tanım

Ona kadar sayma yöntemi bebek hareketleri temel alınarak geliştirilen ve anne adayının kendisinin uygulayabileceği basit bir testtir.

ebek hareketleri günün değişik saatlerinde önemli değişiklikler gösterir ve iş yaşamı yoğun olan anne adayları bebek hareketlerine tam olarak konsantre olamadıklarından normal oynamakta olan bebeği hissedemeyebilirler. Bu da anne adayının endişelenmesine neden olabillir. Önerimiz bebek hareketlerinin genel olarak her anne adayı tarafından izlenmesi ve azaldığını hissettiğinde anne adayının durumu doktoruna bildirmesidir. Ona kadar sayma yöntemi bebek hareketlerinin azaldığını düşünen ancak bundan tam emin olmayan anne adayları için sakin bir köşeye çekilip gerçek bir azalma olup olmadığının belirlenmesi için kullanılabilir.

Testte anne adayının günde bir kez günün her hangi bir saatinde tercihan akşam saatlerinde bebek hareketlerine konsantre olması istenir. Bebeğin on kez hareket etmesine kadar geçen süre kaydedilir. Bebeğin hıçkırık hareketleri değerlendirme dışı bırakılır. 10 kez hareket etmesi bir saatten daha uzun sürerse doktora haber vermesi istenir.

Ayrıca polihidramnios (bebeğin sıvısının fazla olması) durumunda bebek hareketleri normal olmasına karşın anne adayı tarafından hissedilemeyebilir.

Kızlar biraz fazla oldu ama kusruma bakmayın..

helinaslı ve seher , arkadaşlar benim karnımda yırtılma yokda çok nadir kaşınıyor baazen ..birde bana ilginç geldi..göbegimin etraafı morarmış gibi sanki birazda agrıyo dokununca..sizde de varmı böyle bişey

helinaslı sanırım listemizde sen yoksun agustosta dogacak bebişlerin listesi isimli konuya muhtemel dogum tarihini ve bebginin cinsiyetini yazarsan senide listemize ekleriz..

Evet yokum henuz listede cunku bugun uye oldum..Eklerseniz cok sevinirim.
Muhtemel dogum tarihim 21 Agustos oglumun adi da Demir olucak hayirlisiyla..

Valla inan Dinacim bende oyle yirtilma var ki direk panter pencelerini gecirmis gibi..Hem de cift tarafli..Cok fazla yani anlayacagin...Karnima dokununca derisine benimde canim aciyo..Bende kasintidan cok sizlama var...

CANANİŞKO çook sevindim arkadaşım ne güzel haberler verrmişsin bize böyle..a.s..Allah mutluluklarımızı sevinçlerimizi daim etsin.Bizlerin bebişlerimizin saglıgını korusun...
Afiyet olsun canım hep iyi ol hep dondurma ye..:icecream:
ALdıgın kiloları dert etme canım bebişinde kilo alıyora oh ne ala mutluluk..bak ben 17 kilo aldım şimdiden napim dert etmiyorum o kilo alsın ssaglılı olsunda önemli olan o...Oglişine de maaşallah kilosu da iyi aman nazar degmesin tontiş olssun :1hug:

Darısı da kezboşa olsun o da bir huzura erseydi kızcagız ugraşıyor böyle..Allah yardımcısı olsun..GÜzel haberlerle dönsün inşallah...

BRN canım sana da geçmiş olssun arrkadaşım...böyle şikayetlerin varsa endişelenmektense en azından ara doktoruna bir sor..yoruldunmu ki böyle oldu birden biremi.dikkat et...önemli bişey degildir inşallah ihmal etme bi sor bence...

Helinaslı krem kullandıgın haldemi bu kadar yırtıldı..?
gerçi kremleinde pek bi faydası olmuyormuş.yırtılacagı varssa yırtılırmış..Çok kaşımamaya çalış bari..yara olursa bi de kaşımaktan allah korusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…