2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaşlar ben aslında eylül annesiyim ama siz benden 1 ay daha tecrübelisiniz diye size bir soru sormak istiyorum.Cevaplandırırsanız çok mutlu olurum çünkü sinirlerim harab oldu.

Ben 25. haftamın içindeyim ve yaklaşık 10 gündürkarnımda sertleşmeler hissediyorum bu bazı gün daha sık bazı gün daha seyrek ve düzensiz oluyor.Hatta 5 gün olmadığı oldu.Karnım sertleşiyor, belimden itibaren ve 20 sn sonra gevşiyor..Bu birinci sorunum, İkinci sorunum ise karnımda hafif hafif regl ağrısı hissediyorum bunlar daha uzun süreli oluyor fakat bu olurken karnım sertleşmiyor.İçerden içerden hissediyorum.Bu yaklaşık 1,5 aydır var.
Diyeceksiniz ki bunları doktoruna sormalısın evet soruyorum hatta gidiyorum da fakat bana bu haftalarda o sertleşmenin olmayacağını bunun gaz olacağını söylüyor hayır gaz değil ben gaz sancısını anlamaz mıyım?Sizde de benim haftalarımda bunlar yaşanıyormuydu?Teşekkür ederim...

Günaydın şekerler,

Ya kızlar iki bacağınızın arasındaki kemiklerde ağrı varmı yada hiç oldumu? Benim vardı uzun süredir, yürürken, kalkarken ağrı yapıyordu ama dünden beri yürümek işkence oldu. İşe gelmek zorunda olmasam yatacam hep ama maalesef 24 gün daha dayanmam lazım. Birde benim ufaklık çok aşağıda yaa, bazen ayağı falan dışarı çıkacakmış gibi geliyorsırnaşık şey

KEZBANcım canım dualarım seninle canım benim. Konuşan arkadaşlar olursa selam söylesin lütfen. Ben yeğenlerimin acele etmeyeceğine inanıyorum, çok akıllı minikler onlar annelerini üzmezleryerimseniben

DİNAcım benimde kaşıntım oluyor ama şimdilik çok şükür çatlak yok, inşallah olmaz. Bende en başından beri arkonun kavanoz yağlı klasik kremini kullanıyorum. Birde benim cildim esnek ama son zamanlarda çatlayabilir diye korkuyorum.

CANANcım şekerine çok sevindim canım. Dua etmiştim sana demekki kabul olmuşyerimseniben

Sehercim benimde dün çok kasılmam vardı, misafirim vardı yoruldum sanırım ondan oldu. Anladımki ben artık misafir falan kaldıramıyorum. İşten eve gelince hemen yatmak dinlenmek istiyorum. Birde senin 2 tane canım yaa, inşallah sonuna kadar taşırız bebeklerimizi.

ELİF(DARK)cim ne güzel bir ismin var senin öylesengözlerimebaksanab ELFİDA, ilk kez duydum ama çok beğendim. Kızını da yerim ben, minik kraliçeyerimseniben:1rolleyes:

merhaba arkadaşım valla o haftalarda bende olmuyordu diğer arkadaşlarımda da olmuyordu diye hatırlıyorum senin bebiş te erken gelmek için uğraşıyor olmasın normalde şimdi bize o sertleşmelerin doğum hazırlığı olduğu söyleniyor bence doktorun daha dikkatli baksın bebişe belki erken doğum tehliken vardır Allah korusun bunu en iyi doktorun bilir sonuçta insan ayırt etmezmi gazmı bebekmi diye yada başka doktora da görün canım umarım tehlikeli bi durum yoktur Allaha emanet olalım hepimiz

Canım o sertleşmeler yalancı sancı olarak geçiyor. Benimde geçen hafta başladı ama bu genelde 27. haftadan sonra başlar sanırım seninki biraz erken başlamış. Düzensiz oluyorsa korkma, yat dinlen ama düzenli veya ağrılı olursa doktoruna git hemen nolur noolmaz. Senin haftanda ağrılar bendede oluyordu, belimde adet sancısı gibi hissediyordum ama hergün değil arada oluyordu. Bende çok korkuyordum bişeymi oluyor diye. Sakın korkma canım uzun süreli değilse o ağrılar normal zaten. Gaz sancısını anlamaman mümkün değil çünkü ben 2-3 hafta öncesine kadar çok çektim gaz sorununu ama şimdi bitti çok şükür.
Allah kolaylık versin hepimize, ilk gebelik olduğu için korkuyoruz tabi ama Allah sağlıklı sıhhatli kurtaracak inşallah hepimizi.

canım bende öle pek olmadı sanırım ara ara oldu ama bel agrılarım oluyoduuu... nedim canım doktoruna danış bence ama yine ii bi baksın allah yardımcımız olsun canım..

gamze ciigim valla ben yolda yürüken bile zorlanıyorum dün topallıyodum valla ... git gide kımıldayamas hale gelicez sanırım şu temmusuda bi atlatsaydık hayırlısıyla... hepimiz çok dikkat etmeliyiz kıslarr..

gamzeciigm allah yardımcın olsun canım ... o ses neymişki öle kıı dikkat et bacımm doktoruna sor benc onu ... bende geceleri hiç uyuyamıyom dogru benim kaburgalarım agrıyoo. halakii agrıyoo .. sırtımda da agrı oluyo hangi yöne yatıcagımı da şaşırdım allah ayrdımcımız olsun canlarım...

Bende bebek çok aşağıda durduğundanmı bacaklarımın arasındaki kemilere baskı yapıyor ve yürürken can yakıyor diyorum ama tam bilmiyorum işte. Gamze sen 32. haftandasın ben daha 29. haftadayım yaa, ileride ne olacak bilmem bu ağrılar.

çatilar Açiliyormuş Canim Ben öyle Duydum Hani Git Gide Doğum Hazirliği Oluyormuş Kemikler Genişliyormuş Bebek Aşağiya Indikçe Ondan Ağri Yapar Dediler Ben Cuma Ya Randevu Aldim Doktordan Bakalim Neler Yapiyo Benim Bizdiğim Karnim Zaten Harita Gibi Oluyor Bu Ara Dün Akşam Resmen Sanki El Ele Tutuştuk Ben Yukardan Tutuyorum O Aşağidan Itliyor Aslinda Dinlenmemiz Lazim Gamzecim Ama Ben Sirt üstü Yatinca Aşiri Midem Bulaniyor Nefes Alamiyorum Yan Yatinca Kalçam Uyuşuyor Annelik Gerçekten çok Kutsal Allah Hepimizin Kucaklarini Doldursun Inş.

DOKTORUMA SORUCAM CANIM AMA ARTIK ÇOK KORKAR OLDUM BU ARA MADDİ ANLAMDA SIKINTIDAYIZ HER SORDUĞUMA Bİ TEST İSTİYOR VE HER TEST AYRI PARA YAPIYOR BU HAFTA GİDİCEM NORMALDE 65 YTL VERİCEM AMA GEÇEN SEFER ACİLE GİTTİĞİMDE İDRAR TESTİMİ YAPTIRAMAM BEN ACİLE GELDİM O KADAR PARAM YOK DEDİM O ZAMAN MUAYENE ÜCRETİNİ GERİ VERELİM Bİ DAHAKİNE VERİRSİN DEMİŞTİ ŞİMDİ ONUDA ALMAZLAR İNŞ. 130 YTL PARA YAPICAK ALIRLARSA :çok üzgünüm:

Ben başımı yükselterek sırt üstü yatmayı çok seviyorum, yan dönemiyorum daha doğrusu yan uyuyamıyorum ama doktorum sırt üstü yatma sakın dedi. Sağ sol farketmez nasıl rahat ediyorsan o tarafa dön dedi ama ben çok rahatsız oluyorum ikisindede. Dinlenme olayınıda ancak akşam yapabiliyoruz işte çalıştığımız için ama akşamda yemekti bulaşıktı derken yine çok yoruluyorum. Benim ufaklık çok aşağıda, bazen yukarı çıkıyor ama genelde aşağı kısımlarda olduğu için tekmeleri aşağı doğru oluyor ve çok rahatsız ediyor beni. Umarım pozisyonunu değiştirir. Senin ufaklığı yerim ben, maşallah ona annesinin elini tutarmış :)))

Inşallah Bizde Doğumdan Sonra Dinlenicez Canim Bebişlerimizle Uyucaz Onlarla Kalkicaz Artik Yan Yatmak Zor Ama Gerçekten Faydali Ben Sirt üstü Yatamiyorum Az öncede Dediğim Gibi Bebeğe Yemekleri Götüren Damari Tikiyormuşuz Sirt üstünde Onunda Anneninde Nefes Almasi Zorlaşiyormuş Gerçektende Ben Rahat Nefes Alamiyorum

günaydın güzeller,nasılsınız bakalım?
öncelkle kezbandan haber alan arkadaşlar bizi merakta bırkamayın...gamzecim o söylediğiniz ağrı bende nerdeyse 1 aydır var oturup kalkarken bazen yürürken yatakta dönerken oluyodu allaha şükür şu sıra biraz azaldı dr sordugumda normal dedi bu haftalarda olurmuş. benim yattıgım zaman belim ve kalçam çok şiddetli agrıyo yattıktan sonra en az 2 saat sonra uyuyabiliyorum ben genelde sağ tarafıma yattıgım zaman rahat ediyorum ozamanda sancım oluyo hemde kendimi suçlu hissediyorum hani sol tarafa yatınca bebişlerimiz daha rahat ediyomuş ve daha ii beslenebiliyomuş ya sanki onu rahatsız ediyorum die gece sık sık dönüyorum...sırt üstü hiç yatamıyorum nefesim tıkanıyo..bide benim kramplar hala devam ediyo kızlar sizde de oluyo mu? bu sabah 7 de ayagıma kramp girdi eşimi zar zor uyandırdım ve o ne yaptı????? kalktı wc ye gitti ve yattı ben yine kendi kendime ovaladım ayagımı sabah işe giderkende gelmiş beni öpüyo dedim ben sana küsüm nie dedi bende söyledim sabah yaptıgını sen dio rüyanda görmüşün kalksam nie ilgilenmeyeyim seninle sizin anlayacagınız yine ben suçlu oldum benim kocişimin uykusu çok agır hatta uyanınca bile uykulu dolaşıyo bi süre.. diorum ben gece sancılansam tınlamayacaksın yine ( gerçi ozaman şimdiki gibi alttan alamamam çıglıgı basarım hele bi uyanmasın.....)

günaydın kızlarrrrr....
nasılsınız bakalım... şaka maka gitgide günlerimiz azalıyor... ben çok heyecanlıyım yaa günler geçmek bilmiyor. biran evvel kızımı kucağıma almak istiyorum(tabiki sağlıklı bir şekilde)
Gamze_Linacım doktorunun söylediklerine katılıyorum...sırt üstü yatmamaya dikkat et canım... benim doktorumda sol tarafıma yatmamı önermişti bana bende elimden geldiğince sol tarafıma yatıyorum. sırt üstü yatınca nedense bebeğimin hareketlerini hiç hissedemiyorum...sanki sıkıştırıyormuşum gibi geliyor bana bebeğimi içerde....
kızlar birde aklıma gelmişken sey dicem sizlere... sizlerinde fikrini almak isterim. benim bebeğim çok aşağıda. gören herkes sanki doğuma gidecek gibi bir halin var diyorlar... genelde bebeği aşağıda olanların doğumu kolay oluyormuş... öyle diyor tecrübeli kadınlar ve bu beni çok rahatlatıyor. doktoruma sordum güldü cvp bile vermedi... sen bunları düşünme dedi gıcık sey :dilcikar: siz duydunuz mu böyle bişey acaba :uhm: yaa birde wcde çok zorlanıyorum... kasıklarım çok fena ağrıyor...
neyse kızlar bugünde çenem açıldıkça açıldı...
herkesi çok öpüyorum a.s.:enbuyukkk:

canim NIHANCIM iyi dileklerin icin tesekkür ederim, amiiin insallah.
ya sorma yaa, gece dogru dürüst uyuyamadim, sürekli uyandim aklim hep
orda. her an egemle sudenazim fotolariyla bir msj gelcemis cebime gibi geliyo.
cok merak ediyorum, hep dua ediyorum. allhim o üzülmesin diyorum.
ama iste herseyin hayirlisini be güzelim. bekliyoruz iste hep birlikle..
öptüm fistigim.....

KIZLARRR HEPINIZE KOCAMAN BIR GÜNAYDIN BU ARADA...UMARIM HERKEZ IYIDIR. BEBISLER NASIL? KIPIR KIPIR DIRLAR INSALLAH. AY BUGÜN BENDE BASKA BIR HEYCAN DA VAR...BUGÜN BÜYÜK GÜN, ISVICRE-TÜRKIYE MACI VAR...sırnaşık şey
HADI TÜRKIYEEEE GURURUMUZSUN KALBIMIZ SENINLEEE..

gnydn güsel annelerrrr,nasılsınız bugün?hepinize güsel bir gün diliyorum minilerinizle!!!

kezban ve minikler iyiymiş,sancısını durdurmuşlar ama çıkarmayacaklarmış. hepimizi özlediğini söyledi,morali de iyi :)

gamzelerim bende de oluyor o ağrı.kemikler doğum için genişlemeye başladı,o ağrılar ondan canlarım

bride cnm seninki erken başlamış diğer arkadaşlarımın dediği gibi,ben 30.haftadayım benim çok nadir de olsa bu hafta olmaya başladı.karnım sertleşti tabii daha öncesinde,drunla ayrıntılı konuşmanda yarar var cnm.sağlıkla gelsin bebişlerin

slm güzeller. nasılsınız.valla benim keyfim hiç yok.şuraya geçici bi eleaman hala alınmadı.cuma günü rapor alıcam.ama sanırım 1 hafta daha kalacağım burda.... sizler nasılsınız....daha sayfaları okumadan hepinize slm yazmak istedim.öpüldünüz kızlar....

kızlarrrrrrrr merhaba hepinize ve miniciklerinize...
kezbancım ms atmış iyiyiz sancılar durdu diye 10.33de şimdilik iyi diyelim..yine arayacağım kezbaoşu ama çok rahatsız etmeyeyim diye aramıyorum..size selam söylemiş..haber veririm benim günler çok yoğun fazla bakamıyorum..evde temizlik var..çok öptüm sizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…