2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım evet seninde işin zor allah ayrdımcın olsun ama eşinde yardım ediodu sana dimi :)
canım git gide zorlaşıyo herşeyy yaaa ben artık evimin işini göremes hale geliyorum bunu düşündükçede çıldırıyorumm..

uff kayısı sevmem ben biliyorum da,midem bulanıyor yiyince. mısır hani haşlanmış dışarıda satılnlardan diyorsun di mi cnm?

Evet canım haşlanmış mısır. Evde kendinde haşlayabilirsin. Ben çok severim yaz boyu dipfrize de istifler kışında yerim. Karpuz ve kavun da bir şeçenek seviyorsan, onlar da yazın benim kurtarıcım oluyorlar.

evt cnm alıyım bari mısır.zaten karpuz kvun kiraz bu ara baya tüketiyorum :) serin serin iyi geliyor.a bi de dondurma tabii :) :icecream:

eşim yardım ediyo ama sadece pazar günleri çok yoğun çalıştığı için zaten yorgun geliyo yemeği yeyip uykuya dalıyo oturduğu yerde . bazen bulaşıkları makineden çıkarmak o kadar zor ki eğilemiyorum midem de yanmaya başlarsa off değme keyfime senağlama nese ki az kaldı dioruz ama sonları daha zor biliosun şimdiden sonra başlıcak bazı şeyler haftaya gidicem bakalım bizim oğlan bu kargaşalıkta ne kadar gr alabilmiş

canım bende öle valla napak çekices biras daha bu arada aynı zamanlarda dogumlarımsda heee.... ben cuma günü gidicem doktorra bakalım benim yaramazlar nasıl :))

kızlar atv da kadın dogum uzmanı gebelikte beslenmeden bahsediyo evde olan annnişler tavsiye ederim

Selam Kızlar,

Sabah yazdıklarınızı okudum da.
Benim 2 aydır sol kalçamda ağrılarım vardı ve fizik tedaviye gittim. Sadece masajla iyiyim şimdi. Sanıyordum ki benim özel durumundan(daha önce ameliyat olmustum) dolayı agrıyor ama herkeste var sanki bu ağrı.
Geceleri sırt üstü yatmama oglum asla izin vermiyor hemen tekmeliyor. Aslında sırt üstü notmal olarak hiç yatamam ama şimdi nasıl canım istiyor anlatamam. Uyurken 4 yastıkla yatıyoru. 1. reflu yastığı, 2. başıma ortopedik yastık, bacaklarımın arasına yastık ve oglumun yastıgı (göbişimin altına koydurum). Gece donerken halimi gören olsa acır o yastıklarla donmek ne zor surekli ıhlayıp pıhlıyorum. Ama yastıklar işe yarıyor daha rahat uyuyorum ve karnımın içi acımıyor artık.

Sizlere 2 sorum var.
1. emzirme yastıgı aldınızı mı alacakmısınız hangi modeli tercih ettiniz?
2. derece hangi marka ve model aldınız?

hepinizi optummmmmmmmmmm

kızlar atv da kadın dogum uzmanı gebelikte beslenmeden bahsediyo evde olan annnişler tavsiye ederim

canım evdeyim ama oglumdan bana tv ye bakmaya fırsatmı kalıyokii nickelodeon u bi çaıyo taam akşama kadar kapa kapaya bilirsen çizgi filim seyredio

cnm geceleri sağdan sola,soldan sağa dönmek dediğin gibi işkence artık.ben hala tek yastıkla yatıyorum.1-2 gece denedim birkaç yastıkla yatmayı beceremedim.bacaklarımın arasına pikeyi sokuyorum :)
ben emzirme yastığı almadım,annem bir tane yastık yapacak üzerinde yatırıp emzirebiliyim yada odadan odaya taşıyabilelim diye.
derecede en uygun fiyat hangisi ise onu alacağım,kulaktan ölçenlerden

günlük kalori ihityacından bahsetti normal bi insan günde 2200 cal. hamile 2500 cal. loduhsa 2700 cal. almalıymış, süt içemeyenler 1 kase yogurt yada peyniri bol yemeliymiş toplamda 12-13 kilo alınması çok normalmiş ama 30. haftadan sonra daha fazla kilo alınır dio az kilo almış olsanızda yinede dikkatli beslenin ( hatta berna laçin 28. haftada 4 kg almış sonra fazla alamam die salmış kendini 10 haftada 14 kg almış :)şimdilik aklımda kalanlar bunlar zaten yeni açmıştım telv.

ayyy içim gidiyor deli muhabbet var bugün burda ama benim çok işim var çokkkkk!
nihancım badana yaptık ya şimdi temizlik yapıp halıları sermek var onunla uğraşıyorum..halılarım yıkamadaydı onlar gelecek bugün..arkadaşım bendeydi şimdi gitti..onun yanında zaten yapamadım şimdi devam edeceğim..
kezbancımla konuştum sancılar durmuş doğum odasından başka bir odaya geçecekmiş ve orada kalacakmış 10 ya da 15 gün ne kadar kalırsa..ama ilaçlar midesini etkiliyormuş reflü tarzı bişey olmuş ondan biraz şikayetçiydi..size yine selam söyledi ben de merak edersiniz diye yazayım dedim canlarım..allah hepimize sağlık ve sabır versin hakkaten annelik daha şimdiden zor..doğduktan sonra da çok zor burdaki yakın arkadaşımdan biliyorum bana gelen bebişli arkadaşımdı yine valla herşeyi düşünüyorsun hiç oturmak yok..uyuyunca bebiş koş işlere uyandı hemen yemeği ona özel hazırlanacak yok kustu yok onu dün yemişti bugün ne pişireyim..daha bir sürü şey inanın zor kızlar..
ama çok güzel bişey bir gülüyor ki size öyle farklı ki...süper bir duygu..allah herkese sağlıkla nasip etsin..
çok öptüm yine bakarım halılarım geldi...Şeniz

saol cnm aktardıkların için. dün dr da dedi bebeklerimiz bundan sonra daha çabuk büyüyecekmiş. bu nedenle acıkacağız canımız bişiler isticek :) meyveye ağırlık vermek iyi olur bence..ay ben de berna laçiine benzemesem bari..zaten 13 kilo aldım :uhm:

cnm geçmiş olsun bitmiş badana,aman bak halıları kaldırıp kendin serme sakın.sileceksen yerleri bekle eşin sersin halıları,şöle işlerim bitti oturdum desende ben de rahatlasam :) :1hug:

valla canım çok yaşa...onuda dedi başımdaki kişi.bana diyor ki evde oturup ne yapacaksın.hani doğum falan olursa
el altında kaç şöför var.hemen hastaneye atarız demez mi... kafamçokkarıştı
neymiş efendim evde otursam , doğum başlasa eşim eve gelene kadar neler çekermişim...ayy bunu söyleyince gözlerim doldu...ne kadar mantıklı, düşünceli insanlar bunlar demekten kendimi alamadım doğrusu ....

kızlar nette bakınırken hepimiz için faydalı olacagını düşündüğüm bi yazı buldum biraz uzun ama bilmediğimiz şeyler var ( mesela ben idrar kültürü yaptırdım laborant iltahap görünüyo dedi dr hayır dedi akıntı karışmış bi sorun yok dedi .. ama bu yazıyı gördükten sonra idrar verirken de dikkatli olmak gerekiyomuş bunu ögrendim yeni idrar tahlili yaptıracaklar dikkatli olsun ...)

DOĞUMA HAZIRLIK KASILMALARI…
Normal şartlarda 5 aydan sonra düzensiz meydana gelen ve yarım dakikadan az süren hafif rahim kasılmaları normaldir ve onlara doğuma hazırlık kasılmaları adını veriyoruz. Bu kasılmaların düzenli gelmesi ve hem süre hem de şiddetinin artması bir problemin işaretidir. Bu durumda hangi saatte olursa olsun anne adayının doktoruna ulaşması önemlidir. Erken tedbirler hamileliğin sağlıklı devam etmesini sağlarken, geç kalındığında bebeğin erken doğumu ve ondan sonra başlayan zor süreç veya kaybı olabilmektedir.

Erken doğum tehdidi veya erken doğumun gerçekleşmeden alınabilecek tedbirlerden biri hamileliğin başında ve ortasında yapılacak olan idrar tahlili ve idrar kültürüdür. Bu testlerin yorumu da çok önemlidir. Zira hamilelikte vaginal akıntı ve özellikle vaginal mantarın yaygın olması nedeniyle idrara akıntı bulaşabilmekte ve yanlış olarak test problemi olarak çıkabilmektedir. Bunu önlemek için ise orta idrar verilmelidir. Kısaca idrar kabına idrar vermeden önce ıslak bir pet veya pamukla genital bölge silinir ve ilk çıkan idrar değil de sonradan gelen idrar kaba yapılır. Eğer idrarda enfeksiyon varsa uygun antibiyotiği antibiyogram ile seçip tedavi etmek en doğru davranıştır. Bazen pratikte sık olan enfeksiyonları düşünüp ona göre antibiyotik sorunu çözüyorsa da, nadir enfeksiyon ajanları bunlara cevap vermez ve zaman kaybına neden olabilmektedir.

Eğer rahim ağrıları düzenli olarak meydana geliyorsa, diğer tedbir rahim kasılmalarını ortadan kaldıran ilaçların kullanılmasıdır. Tıp uzun yıllardan beri bu konuda araştırmalar yapmakla birlikte, maalesef çok alternatif bulunmamaktadır. Çünkü her kullanılan ilacın belirgin yan etkisi bulunmaktadır. En sık kullanılan ritodrin adındaki ilaç uzun yıllardır tek ilaç olarak elimizin altındadır. Hafif rahim kasılmalarında hap olarak verilmekte veya önce hastanede serum şeklinde başlayıp, daha sonra evde hapla devam edilebilmektedir. En önemli yan etkisi kalp çarpıntısıdır. Çünkü rahim adalesinin kasılmasını engellerken, kalp kasında uyarı meydana gelmekte ve kalp atım hızı dakikada 100’ü geçmektedir. Bununla birlikte kalp hastalığı, kalpte ritim bozukluğu olan annelerde kullanılması sakıncalıdır. Çoğul hamileliklerde de kalp adalesini yorarak kalp yetersizliğine bile sebep olabilmektedir. Bu ilaca alternatif olarak kullanabildiğimiz diğer ilaçlardan magnezyum ve antiromatizmal ilaçların etkileri daha zayıftır, hem de uzun süre kullanılamamaktadır. İlaç tedavilerine ilaveten yatak istirahati de önemlidir.

Her olasılığa karşın tüm bu tedavileri uygularken, bebeğin doğma ihtimaline karşın mutlaka betametazon adında kortizon iğneleri yapmak da faydalı olmaktadır. Yapılan çalışmalarda kortizon yapılmış olan annelerin bebeklerinin akciğerlerinde sorunlar daha hafif olmakta ve doğum esnasında ve sonrasında prematüriteye bağlı problemler ya daha az ya da daha hafif olduğu gösterilmiştir. Bu nedenle pratikte erken doğum riski olan veya çoğul hamileliklerde 26 haftada kortizon iğnesini yapmak faydalı olmaktadır. Kortizon yapmanın sakıncalı olduğu durumlarda ise bebeğin akciğerlerinden sürfaktan denen maddenin salınımını arttıran ambroksol adındaki maddeyi içeren öksürük şurubu veya hapları vermekteyiz.

amaaan asıl ben benzersem yandık kızlar, zaten eşim yarım dünya diyor bana naparım o zaman bilmem (

kaç kilo aldın kaç kilo aldın ki gamzecm?sen beni bi gör,bu velet popomuda büyüttü hem önden hem arkadan hamile gibiyim:) eşim penguen diyo bana lülülülülülü

aynen nihancım ben aslında çok fazla kilo almadım 6 kg aldım ama karnım büyük eşimde aynı seninki gibi penguen gibi oldun tın tın yürüyosun dio geçen akşam alışveriş merkezine gittik sanki eşim beni peşinden sürükliyo gibiydi diom yavaş yürü yetişemiyorum aslında oda çok hızlı yürümüyo ama uzun boylu oldugu için adımları büyük bende minik adımlarla yürüyom eşimde dalga geçio benle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…