2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ilk bebeğim neden kan verdin? bir şeyler ye de kendine gel cnmcım.meme başı sorununun da tedavi ile düzeleceğine sevindim cnm.bizi merakta bırakma :1hug:

helincigim maşallah bebişine annesi ne güsel bakmışın yavruna:) merak etme canım allah bagladıgı dügümü muhakkak çözüyor... benim oglumda benim bünyeme göre kiloluydu ve kafası biras büyük deniliyodu sen normal yapamassın dediler ama ben normal dogum yaptım.. oglujm kilosuda 3 650 gr. dı.. bende 60kiloyla dogum yapmıştım..ama allahıma bin şükür çok ii dogum yaptım.. sakın sıkma canını benim kaynanam eşimi 4500kilo dogrmuş bi ark.4500 kilo dogurmuş bebegini hepside normal olmuşş.. allaha dua et canım hakkında hayırlısı neyse o olur inşallah.

Sehercim cok saol iyi dileklerin icin..Bende eski zamanda boyle ornekleri cok duydum..Ama suanda genelde doktorlar 4.5 kilo olunca o riske girmiolar artik..Anneye cok zarar verebilir dogumda diye..Ben de herseyi goze aldim..Sonuna kadar direnicem. Normal dogumu cok yasamak istiyorum cunku. Allah hepimize normal ve saglikli dogumlar nasip etsin cnmm..

ÇOK SAOL Nihan yaaa bize kezbanla ilgili haberleri verdiğin için...
Offf demek sancıları tekrar başlamış.:çok üzgünüm: Dularımız onlarla... Ayy inşallah iyi haberlerini alıcaz bebişlerinin. Doğsalar bile ben sağlıklı olacaklarına canı gönülden inanıyorum...Allahıma dua edicem onlar için...:çok üzgünüm:.

NASILSIN HAVVACIM.... UMARIM HERŞEY YOLUNDADIR.KEYFİM YERİNE GELDİ.1 TANE DERKEN 3 TANE ELEMAN BULDUM KAFAMA GÖRE :sm_cool:
EEEEE EVDE KEYİFLER NASIL GİDİYOR.YAKINDA BENDE ARANIZA KATILCAM CANIM......İNŞŞŞŞŞ.... TABİ ARANIZDAN AYRILACAĞIM İÇİNDE ÇOK ÜZGÜNÜM :çok üzgünüm: AMA SÖZ VERİORUM GELİNCE TOMBALA OYNAYACAĞIZ... HAYIRLISIYLA 16 HAFTA SONRA DÖNÜŞÜMDE..... BYSSSSS

helinciigm canım o yinede belli olmas canım bakalım son aana kadar bebiş nekadar olucak...allah yinede hepimize hayırlı dogumlar nasip eder inşallah..ahh canım 4 yada 4500 kilo olsun çocuk bide ssk ya düş seni normal için baya bi zorluyolar çocuk gelmesse en son çare ona gidiyolar .. valla ssk da sezeryan en son ihtimal..

panikcigim gözün aydın canım bag canını sıkmana deymedi allahım yardım edio işte:) kıs 16 haftalıgına nereye gidion inş. çocugu büyütüp gelicen desene:)

Dogumum jinemedde olucak. Doktorum da normal dogum cok yaptiran bir adam. Ama beni tehlikeye aticagini sanmiyorum. Bakalim 10 gun sonra kontrolum var bu sefer tosuncuk kac kilo olmus olucak..

merhaba arkadaşlarrrr
bu aralar çok fenayım forumada giremiyorum sizinle derleşeyim biraz :çok üzgünüm:
işyerinde ark izinde tek kalınca çok yoruluyorum ( ağrılarım var sağ kalçam fena kızlar otururken kalkalken basarken ayy hep ağrıyoo işte yaa bide dün ters bi hareket yaptım birden sağ aşağı eğildim bi sancıo girdi soğuk soğuk terledim inanın çok korktum allahtan çabuk geçti , dikkat edelim kızlarr çok tehlikeli dönemdeyiz hayırlısıyla bi doğsun bebişlerimiz başka bişey istemiyorum allahtan
ayy canım nihan demek kezbancığım sancılı bugün :çok üzgünüm: akşam konuşmuştum ben iyi gibiydi inş sağ sağlim atlatır yavrucaklar allah izniyle görecekleri günleri olurda tıpış tıpış evlerine giderler çok dua ediyorum bitaneme
kızlar hepinizi öpüyorum sizleri ve sizlerin canlarını yerimseniben Şeniz

wrose, ayni sekilde anlik sancilara bana da gelince cok korkuyorum birden. Aman cok dikkat edilmesi gerekior. Kalcana kramp mi giriyo nasil bir sanci? Ben uzanirken bile durup dururken agriyabilio kalcam. Allah yardimcimiz olsun

wrose, ayni sekilde anlik sancilara bana da gelince cok korkuyorum birden. Aman cok dikkat edilmesi gerekior. Kalcana kramp mi giriyo nasil bir sanci? Ben uzanirken bile durup dururken agriyabilio kalcam. Allah yardimcimiz olsun

canım ne zaman hareket etsem ağrıyor tabi geceleri krampta giriyor yeri geliyor topalıyorum walla.. gece yatarken dediğin gibi uzanıyorsun ama yük bindiğinden herhalde kalcam fena sancıyorr ayy çok şikayet ettim az kaldı allah hepimizin yardımcısı olsun cnmm

merhaba canlar ve cananlar:)
aman da aman kimler gelmiş aylincim,sanemcim,havvacım hoşgeldinizz...valla forum izne çıkılınca takip edilemez oldu..evde iş bitmiyor değil mi ,gelen, giden, yapılacaklar?
helinaslı maşallah bebişine canım..ne güzel allah herkese sağlıklı kilolu bebişler versin..
kezbancımı aradım şimdi sancılar devammış...bu sefer ikiside zorlamış ve sancının şiddeti fazlaymış ama ne olacağı belli değil ilaç hala veriliyormuş..allah yardımcıları olsun..inşallah hepsi için hayırlısı olur..sağlık olur..
ben hala ev temizliyorum bu temizlik bitmeyecek herhalde..(neyse ev kökten temzileniyor..

Kizlar Kezbanla Konuştum Sesi çok Bitkin Geliyodu:çok üzgünüm:CANIM BENİM YAA SANCILARIDA DEVAM EDİYOMUŞ.ALLAHIM YARDIMCISI OLSUN.KIZLAR HEP BİRLİKTE LÜTFEN ARKADAŞIMIZA DUA EDELİM...

özgecim Nasilsin Canim Tek Başinami Yapiyosun Temizlik Yorma Kendini Bitanem Yavaş Yavaş Yap Dikkat Et

HAVVAcım gene bir görünüp kaybolmuşsun kuşum,ne bu evde bu kadar iş yapıyosun yahuu?
ELİFcim(ünvere)boya ve temizlik bitti mi?bugün dünün yorgunluğu vardır üstünde
SEHERcim sana da kolay gelsin cnm temizlik yapıyormuşsun
ÖZGEcim gözün aydın ablan geliyormuş :) ne güsel..temizliğe boğdun kendini,dikkat et çok yorma kendini cnmcım
diğer annelerim nasılsınız bugün?
GAMZEKİ dikkat et cnm işlerle uğraşırken yanından suyu eksik etme
MİNE hoş geldin aramıza,sağlıkla al bebeğini kucağına cnm
HELİNcim benimki sadece 1 hafta ileride gidiyor,seninkinin maşallahı var,epey tombilik olacak annesi.genelde dediğin gibi iri bebek olunca hem annenin hem bebeğin iyiliği için sezeryan doğum oluyor.Jinemed’de doğum yapacakmışsın,ben doğurmamış olursam gelirim şekercim,evim çok yakın.doktorun kim?
MAVİŞcim hayırlı olsun oğluşunun odası cnm,sende çok yorma kendini.oda yerleşince resimlerini çekip bize de göster annesi
SANEMcim eleman bulmana çok sevindim tatlım.neyse artık sende izne ayrılabileceksin.Bu durumda izine ne zaman çıkacağın belirlendi mi tatlım?
NURAYcım işyerinde tek kalmışsın ama dikkat et tatlım kendine,çok yorma.o ağrılar bende de var,artık normalmiş bu ağrıları yaşamamız.Allah yardım etsin bize..gece tuvalete kalktıgımda topallıyorum ben de bazen takılıp kalıyorum walla

Merhaba Kizlar Bugün Yoğun Bir Iştemposundan Ancak Girebildim Forma
Kezbancim Için Dua Ediyiorum Inşallahbebişler Biraz Dah Sabrederler Sağlikli Sihatli Doğarlar
Worse Canim Dikkat Et Kendine Zorlama Artik Biliyorsun Bebişin En Değerli Varliğin Yipratmakendini Lütfen
özgecim Temizlik Için Kendini Yorma Lütfen
Bugün Zaten Kötü Bir Haber Aldim Kuzenim Teyzemin Kizi 3, Kez Düşük Yapmiş Ev Temizlerken çok üzüldüm Bebişlerimize Dikkat Edelim

Bıcırık anneler...ya kusura bakmayın ben iyicene koptum sizden...:çok üzgünüm:

Şu doğum iznime haftaya başlayacağım da, o zaman da alış veriş telaşı başlar...
tüm annişlere buradan sıkıntısın mutlu günler diliyorum...haydi az kaldı...:sm_cool:

Şimdi ben çok önemli bilgiler edindim de....emzirmeyle ilgili...
Normal doğum...yada ayık doğum yapacak anneler...
bebekleriniz hemen emsin istiyorsanız, doğar doğmaz, ya temizlenmemiş, ya da temizlenmiş, bebişi 1 saat göğüsümüzde tutmak gerekiyor. Kimseye vermek yok...ilk siziin elinize verilmeli...
Eğer anne narkozdaysa, baba güzelce üstünü çıkarıp, ten temasını o kuruyor..ama 1 saat bu çok önemli...kesintisiz..annneaneye vermek, dedeye okşatmak yok...en az 1/2 saat!!!

bu arada doktorlar 3. sancı anını yani plasentayı attırıyorlar anneden. Plasenta çıkar çıkmaz, anneden süt geliyor...
ondan sonra dayayıyorsunuz yavruyu memenize...ooooh afiyet olsun!!!
bebeği iyicene bastırabilirsiniz kendinize, onun göğüsü sizin göğüste, onun için kolay olsun diye iki kollarını da önünden çekiyorsunuz, t harfi gibi olmalıymış bebek, ve siz ona eğilmiyorsunuz, kendinize doğru bastırıyorsunuz. ve en önemlisi omus-enseden tutuyorsunuz, kesinlikle kesinlikle kafasını değil.
Örnek, siz de su içerken kafanızın oynak kalabilmesi gerekiyor.
sonrası çok çok önemli, memenizi bebeğin burnuna dayıyorsunuz. BURNUNA!!! Buruna dayadığınız an, kerata ağızını sonuna kadar açıyor .
İlk 2 saati böyle atlattığınızda, artık lıkır lıkır sütünüz geliyor, bebeğiniz kolostrumdan emmiş oluyor (bir de sarılık falan uğraşmıyorsunuz, süt sağmak yok, biberon yok)...herkes rahat ediyor...Hiiiiiiç sıkıntı olmuyor güvenin!!!

bunu da sizinle paylaşmak istedim de...tesadüfen buldum, Türkçesi de varmış.

indirip print alabilirsiniz Bu broşürler de UNİCEF tarafından hazırlanmış

http://www.babyfriendly.org.uk/page.asp?page=116&lang=14

şekerler katılamıyorum muhabbetlerinize, çok canım çekiyor ama olmuyor..hepinizi öpüyorumm

canlarım sağolun..yoruldum ama bitmek üzere..yavaş yavaş yaptım işte..eskiden olsa bu temizlik benim bir günün en fazla iki günümü alırdı..ev kalktı yendien oturdu desem yeridir..badanadan sonra dip köşe oldu..bebişim temiz eve gelecek inşallah..
çok öptüm hepinizi..akşam yine bakarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…