2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ELVINcim ne zaman senin dogum tarihin. Benim doktorum Munip Berberoglugil, yoksa sen de mi jinemede gidiosun? Sen de eger orda yapicaksan ve benden once olursa dogumun kesin kontrollerime denk gelir son haftalarda ben de gelirim gormeye..:))

Kızlar,
şişen ayaklar için super bir sey öğrendim fizyoterapistimsen.

1 sıcak, 1 de soguk su dolu kova yada legen
3 dk sıcak
1 dk soguk
3 dk sıcak
1 dak soguk
3 dk sıcak
1 dk soguk
3 dk sıcak suda ayaklarınızı tutun
sonra kurulayıp ayaklarınız havaya kaldırın

ben denedim sonuç
superrrrrrrrrrrrr

ablanız

ilk bebeğim neden kan verdin? bir şeyler ye de kendine gel cnmcım.meme başı sorununun da tedavi ile düzeleceğine sevindim cnm.bizi merakta bırakma :1hug:

sekerim benin troid sorunum var hemen hemen her ay kan veriyorum.
bu ayki fecii idi ama ne acıkmısım inan başım dondu hiç boyle olmamıstım
ilgine teşekkürler

sekerim benin troid sorunum var hemen hemen her ay kan veriyorum.
bu ayki fecii idi ama ne acıkmısım inan başım dondu hiç boyle olmamıstım
ilgine teşekkürler
Merhabalar, ben de hipotiroidi hastasiyim yaklasik 3 senedir. Her ay kan veriyorum degerlere bakioruz. merak ettigim sey sizin ki hamilelikte mi gelisti? Benim doktorum ac karnina istemiyo kan tahlillerimi bi de onu sorucam. Hamilelikte yapilan tiroid tahlillerinin ac karnina olmasina gerek yok demisti doktorum.

benimki de hipo troidi. gençkızlığımdan beri vardı ama 2 yıl evvel değerler ilaç kullanmayı gerektirdi. Hatta hamile kalmamı engelemiş. Dogrusu benim bildiğim bu testin aç karna yapılmasının gerektiği. Belki senin dr un dogru soyluyordur. Ben hep aç gidip surunuyorum(tabii bugun ki başka idi)...

Gecmis olsun. Peki doktorunuz dogumdan sonra emzirmek konusunda ne dior?

ne demeli bilmiyorum ama bişi demedi
seninki bişi mi soledi?
ah evet soleyen doktorlar var ama hepsi degil. Mesela dogumdan hemen sonra emzirme baslar baslamaz bebegin kan tahlilinde tsh oraninin olculmesini ve eger benim ictigim ilac onu olumsuz etkiliosa hemen emzirmenin kesilmesini soyledi. Ama kendi doktorum boyle demiyor. Universitede hoca ayni zamanda benim doktor o emziriceksin diyor. Ama enistem de jinekolog benim mesela o emziremeyebilirsin diyor..Her kafadan bir ses yani o yuzden sordum bu konuda bir bilginiz var mi acaba diye..

bak ben bunu sorayım druma o zaman.
hemde pediatrist arkadaslarıma sorayım
sanada yazarım

Bende 3 senedir hipotroid hastasıyım. Levotiron kullanıyorum. Benim doktorum korkulacak hiçbir şey olmadığını doğumdan sonra bebeğin ölçümlerinin ilk 6 ay takip edilmesi gerektiğini söyledi. Anneden dolayı bebekte de böyle bir sorun olabiliyormuş. Emzirme konusunda hiçbirşey söylemedi hatta kendi eşindede bu hastalıktan olduğunu bebeklerinde hiçbir problem olmadığını bile söyledi. Hamileliğim boyunca ilacın dozlarını ayarladık ama benim doktorum da sabah aç gelmeme gerek olmadığını söylemişti, ben yine de aç gidiyorum vermeye.

bi banyo ettim kendime geldim valla bunalıyorum artıkk .. hem oglumu banyo ettirdim ama hiçç sevmio kıyametii kopardıı resmen kulaklarımın zarı patlıcaktıııı.... dışardan duyan çocugu kesiyorum zanneder ben bu banyo sorununu napıcam bilmiyorum...ama çok şükür ettire bildim ..

Benim doktorumda bisey olmaz emzireceksin diyor ama dedigim gibi emziremeyebilirsin diyen doktorlarda var. Doktorlarda birbirleriyle celisio ne yazik ki. Kan vermeye gelince ben ozellikle sordum ac gitmesem olurmu diye o da bana aclikla tirodin hicbir alakasi yok demisti..Allah bebeklerimize vermesin bu sorunlari..Biz alistik nasil olsa..Ben de levotiron kullaniyorum 3 senedir.Olene kadar da kullanicaz..Allah daha buyuk dert vermesin hicbirimize..

Oglun kac yasinda Sehercim? Bu konuda alistirmanin yollari var. Banyoyu onun icin keyifli hale getirmek mesela..Ya da karsiliginda oduller koymak. Bak banyonu yaparsan sana pasta yapicam gibi..Kesin senin farketmedigin bir korku yasamis su altinda..ya bi anda cok sicak gelmis su..Ya da soguk gelmis..Gozleri yanmis..Filan falan..Ama bunu psikolojide illaki bi nedene baglarlar..

Evet canım maalesef ömür boyu kullanacaksın dedi banada doktorum. Hormon ölçümlerinin açlıkla bir ilgisi olmuyor zaten ama ben başka tetkiklerde ister belki diye garantiye alıyorum kendimi ve aç gidiyorum. Ben şu ana kadar bu konuyla ilgili 3 doktorla görüştüm ama bana üçüde emziremezsin demedi, ilk kez senden duydum bunu. Ayrıca hamilelik düşündüğüm sıralarda internette çok araştırdım bu hastalığı çünkü çocuğun bile olmayabiliyor bu hastalıkta ama yine böyle birşeye rastlamadım. Doktorum bana bu ilaç değil vücudunun yapamadığı hormonu sen dışarıdan temin ediyorsun demişti o yüzden emzirmeyle hiç alakası olduğunu sanmıyorum canım. En çok korktuğum da bebeğimde çıkması. İnşallah bebeklerimiz sağlıklı doğar.

Ne guzel seyler yaziyosun..Parmaklarindan bal damlio sanki :))
Dedigim gibi ben de inanmiyorm bu olaya ama iste diger anne adaylarina neler demis baska doktorlar bunlari da duyunca insan daha iyi hissediyor kendini. Bu sitenin en guzel yani bu ztn..

Dünya tatlısı bebişlerin güzel annişleriiiiii hepinize selamlar......
kızlar yine bayagı birikmiş yazılanlar..2 saattir oku oku yeni bitti bende bittim :). hayır o degil o kadar sayfa okudum pek bişeyde kalmadı aklımda...iyice balık hafızalı oldum ben walla yaaa..

hoşgeldin dinacım nasılsın?bugün istanbul çok sıcak bayılıyorum ben,sabahta nefes darlığı oldu,dişçiye gidecektim yarına erteledim

helincigim öle bişi oldugunu pek zannetmiyorum saten bunlara dikkat ediyorum .. ama ödül koymakta istemiyorum çünküü her yapıcagı şeyin sonunda ödül isteye bilir benden onu böle böle alıştırmayı düşünüyorum... belki küveti doldururum oynar felan çünkü denizde oynamayı çok seviyo denizden çıkmıyo ama banyo etmek istemiyo acaip :)))) oglum 3 yaşinda olucak kmısmetse bi kaç ay içinde canım..

ELVINcim ne zaman senin dogum tarihin. Benim doktorum Munip Berberoglugil, yoksa sen de mi jinemede gidiosun? Sen de eger orda yapicaksan ve benden once olursa dogumun kesin kontrollerime denk gelir son haftalarda ben de gelirim gormeye..:))

yok cnm ben jinemedde doğurmayacağım,evim 5 dk uzaklıkta oraya.eskiden yanında kısa süre çalıştığım dr orada bi dönem çalıştıda.o ara gidip gelmiştim.benim 15 ağustos hesaplamalara göre ama daha erken gelir diye düşünüyorum,kızlar beklemezmiş :) senin doğum ne zaman?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…