2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarr dün baktım mısır satılıyo aldık eşim ve oglumla eve geldik onu tuzlayıp tuzlayıp yedik :)) akşam oturuken bi baktım ki ayaklarım yanıyoo ve e hafif şişmeler varr.. hiçç unutmuşum şişme olaylarını .. dikkat etmeliz ama bogazıma dur! diyemiyorum kii :)))))

kızlae merhabalarr ıyı haftalar,,
herkeslerı özledım yaa uzun suredır bu tarafa yazmıyordum..
sıcaklar, tuzdan dolayı sısmeler ben de son surat rahatsızlık vermeye basladı
artık mutlu sona allahın ıznı ıle yaklaşıyoruz de mı
benım en cok korktugum konu (bılıyorsunuz sanırım benım 1 tane de oglum var)onu emzırırken göğüslerim hep yara olmustu ve korkunc bır dönem yaşamıstım
yıne aynı sey olursa dıye korkuyorum
emzırme olayındakı çatlak ve yaralar ıcın sımdıden bır önlem alanınız var mı
ne yapıcaz nasıl olucak bu iş kızlarr??????

ahh canım bend egeçende söledim eşime yaa gögüslerimi bebekler emince hep yara olucak dedim napıcam ben ... allahım yardımcımız olsun nedim ama.. ben bişi yapamamıştım .. sütümüzün tedavi ettigini sölemişlerdii artık yine yaralı yaralı emicekler sanırım ..

seherrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

canımmmmmmmmmmmmmm naberrr nasılsın gülümmmmm...Şeniz valla orayada giremiyom daha herif bi java yüklemio onu beklğom oda napcan dio onu.. bende yüklersem pc de bişi çıkınca benden bilio... uyus herifklava: canımmmmmm nasılsın bebiş nasıl cinsiyeti belli oldumu.. kııı geçen cimi ye sordum senii anam ben görmüyom dedi.. oda kıı

Ah benim görümcem kızını emziriken kızının ağzının kenarları hep kan olurdu vampir gibi..Göğüsleri kanadığı halde gene de çocuk emiyo diye kesmemişti sütten..Ben de çok korkuyorum oyle olur diye..
Göğüslerim ztn o kadar cok değiştiki..
10 tane meme koysalar yanyana benimkide içinde olsa..Ben kendiminkini tanıyamam yani o derece değişti...
Simsiyah oldu ve ve yeri gösteriyor resmen..Offffff..Allah yardımcımız olsun kızlar...

ben hala giriyorum oraya.cinsiyeti belli değil daha
.doktor erkeğe benziyor dedi
seninkiler nasıl
görüşemiyoruzzzzzzzz

ben hala giriyorum oraya.cinsiyeti belli değil daha
.doktor erkeğe benziyor dedi
seninkiler nasıl
görüşemiyoruzzzzzzzz

benimkilerde ii allahıma bin şükür canım..cuma günü gittim doktora doktorum ii oldukalrını söledii..yalnız şu bir ay çok dikkat etmeliymişim.. 34 haftayı atlatmamız gerekmiş.. bakalım allah ayrdımcımız olsun... şuu temmuzuda bi atlatsaydım ...demek buda erkek oucak heh allah saglıcakla kucagınada almayı nasip etsin canım hayırlısı olsun :) bend e3 sende iki erkek allah sırnaşık şey bu aralar bende şişmeler başladı valla ellerim ve ayaklarım sızlıyoo...

helinciigm evet öle opluyo valla kanlı kanlı ama napıcan isteyince canın nekadar yanarsa yansın veriyosun evladın daha önemli işte:) canım sorma ya o kararmalarıı allahtan benimkisi önceden pembeydide şimdii biras kara oldu çok fasla kara olmadıı... ama gögüslerim okadar degişikl deil .. halaa iiler..zaten küçüktü benim gögüslerim hamile kalınca pekte büüyk görünmüyolar ..

Bu arada kızlar evet iki ismim var..Ama Aslıyı kullanıyorum gercek hayatta..Siz gene de Helin demek isterseniz diger Aslılarla karışmasın diye ben cevap veririm..Gercek kullandıgım ismimi sölemek istedim :)

merhaba güzel annelerrr ve bebişler inşllah herkes iyidir saglıklar yerindedir. nihancımmm çok geçmiş olsun canım yaa düşmüşsün yinee dikkat et güzell annem kendinee. arkadaşlarr çok uykusuzluk çekiyorumm gündüzleride uyayabilmek için savaşıyorumm kendimi eve gelince yorgun ve bitkin hissediyorumm. bugün toplantımız vardı biraz uzun sürdü yarında varr oda uzun sürer.. işler hala bitmedi kapattık ama okulları bu sefer kapanış işlemleri varr.
herkesiii çook öpüyorumm bol tekmelemeli günlerrr diliyorumm.

Kızlar aventin göğüs çatlak önleyicisini alın derim ben 30 ytl civarında, doğuma 1 ay kala başlayacakmışsınız ve emzirmeye başlayıncada devam edecekmişsiniz o zaman çok iyi geliyormuş. Bu kremi emzirirken temizlemeye gerek yokmuş bebeğe hiçbir zararı yokmuş. Tavsiye üzerine tavsiye ediyorum, ben aldım.

tüm annelere selamlar..arkadaşlar sabahleyin yine oldu ter içinde kaldım durup dururken koşuyormuşum gibi çarpıyor kalbim.olduğum yerde biraz dinleniyorum aslında yatıyorum desem daha doğru.geçiyor ama korkutuyor beni ya bebeğe bir zararı olursa diye saçma sapan rüyalar görüyorum bunlar belkide hep kafamı meşgul ettiği için burdaki dr.a danıştım bebeğe baktı ultrasonda herşey normal dedi ama bu durumun önemli bişey olduğunu benim kardiyolojiye görünmemi önerdi .henüz bebişin ağırlığı ne ki önümüzdeki 7-8 hafta dahada zorlanırmıyım diye düşünüp duruyorum dr.dan geldiğimdenberi ya bir problem yaşanırsa .bu efham var ya!!!açıkcası pozitif düşünemiyorum.benim gibi olan arkadaşlar varmı? sağlıkla kalın.kendinize ve bebişlerinize iyi bakın.

Ah cnm geçmiş olsun..Ama pozitif düşünmenin bu gibi konularda çok işe yaradıgını düşünüyorum. Öncelikle bebeğine bişey olacagını aklından çıkart..Çünkü kalp çarpıntısı aynı zamanda panik atagın belirtisi olabilir. Ben 2 sene panik atak tedavisi gördüm..Ve kac sefer kalp krizi geciriyorum diye hastaneye gittim. Aslında tamamen psikolojik olarak yaptıgım bir sancıymış bu..Ama insan sadece düşünceyle kalp krizi geçirtebilirmiş kendisine..O yuzden en önemlisi pozitif düşünmek..2 ay daha var, 2 ay sonra ne yapıcam demek yerine..2 ay kaldı...bişey kalmadı demelesin..Ben de kalp çarpıntısı yaşıorum hamilelikte gene aynı panik atakta oldugu gibi ama artık başa çıkmasını biliorum..Cok kısa sürdürüyorum o yuzden..En önemlisi korkmamak arkadasım..Bunlar benim deneyimlerim..Gerisi sana kalmış..Umarım işe yarar...Kalp çarpıntın olduugnda koltuguna uzan ve etrafına bakıp etrafta gordugun butun eşyaların isimlerini say sesli bir şekilde..yesil koltuk,kahverengi sehpa, manzara resmi filan diye (5 dakika boyunca)zarar gelmez..Ama işe yarayacagına inanarak yapmanı öneririm..Bunlar işe yaramıyorsa o zaman kardiyolojiye gitmekte fayda var...Bol şans..tekrar gecmiş olsun..

Avent ın kremını araştırdım 2 ay öncesınden başlamak gerekıyormus ben de ondan alıcam u defa
zıra tamam ne kadar acısada tabbıkı emzırmek en guzelı ama psıkoljık olarak o acı ıle cok fazla süt de gelmez olmustu bende.benı korkutan bu zaten
o nedenle bır önlem almak lazım. ve evet benım de göğüslerım cok fazla buyumedı umarım sonrasında süt ıle dolar:)
bu son dönemlerde sıkıntı ceken arkadaşlarımız var gördğüm kadarı ile. kızlar kafanıza fazla takmayın gelecek olan bebısı ve onunla ılgılı hazırlaıkları düşüün derım ben rahatlatır.

HELİNcim araştırma şirketinde çalışmadım cnm,dediğin gibi belki bir yerlerden tanışıyoruzdur :) Bu arada geçmiş olsun cnm ne dokundu da kabardın?
MİNE hoş geldin cnm,sağlıkla al bebeğini.mide yanması bende de var,bu aydan sonra normal artık bebişlerimiz büyüdükçe de artacak üstelik.Ben de helin gibi gaviscon şurup kullanıyorum,iyi geliyor.
SEHERcim aldıklarını güle güle giysin minik afacanlar,hazırlıklara koymayı unutma tatlım
AYLİNcim bende de oluyo çarpıntı nadir de olsa,nefes almam sıklaştı,daha hızlı nefes alıyorum.normalmiş bebekler büyüyünce yukarıya baskı yapıyo ciğerlerde sıkışıyo tabii
ELİFcim(ünvere) miniğin kistine yarın mı bakılacak cnm? İnşallah her şey yolundadır şekercim
DİLOŞum bugün bi arkadaşımın annesi söyledi. Kendisi uygulamış ve göğüslerinde emzirmeden dolayı ne bir çatlak ne bir yara olmuş.doğumdan sonra bebeğe ilk sütünü vermeden kuru soğanı kesmiş ve iki memesine sürmüş.biraz bekletmiş,sonra yıkamış ve bebeği öyle emzirmiş.hiçbir sorun yaşamamış cnm
BRN geçmiş olsun cnm negatif düşünme,iyi düşün her şey iyi olsun cnm,için rahat edecekse kardiyolojiye görün ama endişelenirsen bebeğinde etkilenir tatlım.

NURAYcım AYLİNcim ASLIcım evt ben gene düştüm dün babalar günüydü ya,eşimin annesi ve babasını ziyarete Feriköy mezarlığına gittik.onların yol kenarında olduğu için sorun olmadı.hazır oradayken babaannemle dedemi de ziyaret edelim dedik.onları iç taraftaydı.mezarlık düzensiz ve dip dibe hep mezarlar,bi de yabani otlar uzamış temizlemiyorlarda sanırım. Mezar kenarlarının üzerinden geçerek dedemlerinkine gitmeye çalışıyoruz.daha yeni ilerlemeye başlamıştık(eşim sen gelme dedi ama ben dinler miyim?) daha 3.mezarda adım atarken sanki b işi beni itti,nasıl olduğunu anlamadım.yüzükoyun düşüyordun neyse havada kendimi çevirmeyi başardım ve sol tarafıma direk düştüm.sağ ayağım düşerken mezarın yan mermerine çarptı dedim ya kalçam ya ayak bileğim kırıldı. Sol kolum elim ve bacağım yüzüldü.sol kalçam morardı.sağ bacağımın mezara çarpan yeri morardı.hıçkıra hıçkıra ağlıyorum bu arada tabii,eşim şok oldu.kaldıracak yerden dedim kaldırma kıpırdayamıyorum,bi süre ölece kaldık.neyse sonra kalktım kayınvalidem yakın diye ona gittik,1-2 saat beraber ağladık eşimle.neyse elvin hareket etti de rahatladım.bugün sol tarafım tutmuyo,ağrım var,kolumda ağrımaya başladı bugün.sol tarafım iptal durumdayım yani.annem dışarıya çıkmak yasak sana dedi.bu seferki düşüşüm baya kötü oldu.baya yüksekti mezarın yan taşları direk yere çuval gibi düştüm.kezban dün konuştuğumuzda hamileler mezara gitmez demişti,ben bilmiyordum mesela.öle bi şey duymuş olsak eşimde gitürmezdi zaten.ağrılarım var ama merak etmeyin güsel anneler :)
Diğer güsel anneler ve miniklerim hepinizi öpüyorum,iyisiniz di mi?

adaşımmm öncelikle merhabaa bende panik atak hastasıyım canımm ben tedavileri hep yarım bırakmak zorunda kaldımm sanırım sen tedavini bitirdin ve iyisin herhalde. seninle konuşmayı çok isterimm. nasıl atlattın banada anlatacagın önerilerin vardır mutlaka.
nihancımmm çok çok geçmiş olsun canım benimm bu sefer kötü düşmüşsün allah korumuş tatlımm aman kendine ve bebişe çok dikkat et hayatımm Şeniz

Ahh Nihancım gecmiş olsun yaa..Ben kaçırmışım düştüm yazdıgını..Simdi okudum..Allah korumus, verilmiş sadakan varmış..Cok korkuyorum ben de düşmekten..Fobi haline geldi...Hamileler mezara gitmez miymiş? Cok ilginc geldi bu da..Ben de saclarım kırık kırık oldu mesela..Saclarımı kestiremiyorum batıl inanclarım yuzunden...
Bu arada terlik almıştım cok guzel, 1 aydır giyiyodum, o dokunmuş bana..Oyle dedi doktor..ve ayaklarımdan ellerime bile sıçramış egzama..Bende ne alaka dedim hatta elime mi giyiyorum ayakkabıyı dedim..Kan yoluyla ayaktaki egzaman bir anda ellerde ve hatta yüzde de gorulebilir dedi..İlginc yani..Uyuz gibi kaşınıyorum anlayacagın :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…