ya çok saol canım yarın inşallah daha büyük bişiler çıkmazda bende bi rahata ererim ama dediğin gibi balık yiyerek geçsee daha ne isterimki umarım çözüm olur
Ben de senelerdir hipotiroidi var..O yuzden bu konuda bilgilendirebilirm seni..Okumadigim kaynak kalmadi cnm..Oncelikle sunu sorayim..Tahlil sonucun kac cikti?? TSH seviyen nedir? Zeka geriligi sonuna kadar teshis konmazsa olma ihtimali var ama senin basta tahlillerini yapmadilar mi??? Kacinci haftada ogrendin ve daha once tiroide ne zaman bakilmisti..Eger seviye cok oynamadiysa dert edilicek bisey diil..Benimde 2.ayda mesela bebek bi anda hizli cektigi icin hormon az gelmisti..Oyle bi panik yasadik ama bende seviye bayaa oynamisti..Sen bilgilerini yazarsan yardimci olmaya calisirim cnm..Unutma tiroid bir hastalik diil..Sakin dert etme..Allah caresi olmayan dert vermesin..
ya ben dr mu değiştirdim öbürü yaptı ama bunu değil bi kaç test idrar kanda ise sayım yapıldı sadece bugün 5 tüp kan verdim ben sana değerleri yazayım canımFT3 5.1 TSH4.65 FT4 11.8 yardımcı olursan sevinirim canım evet ama şok oldum bugün böle bişey şimdiye kadar olmamıştı bu benim 3 gebeliğim 2 çocuğum sağlıklı şükür umarım bu da sağlıklı olur
Merhaba Kizlar Benimde Trioid Sorunum Var Hamile Kalmadan 2 Ay önce öğrenmiştim O Günden Beri Levotiron Kullaniyorum Il öğrendiğimde Tsh 8.4 Dü Yeni Hamile Kaldigimda Tsh 4.6 Idi Geçen Ay Yaptigim Testte 2.02 Olmuştu.. Helincim Benim Trioidim De Hipotiroidi Mi Oluyo Yoksa Farkli Mi? Dr Bu Konuda Bişi Demedi Bana...
Ah inanamıyorum cnm bunu dert ettigine..Sonucların cok guzel cıkmışş..Sadece belki bi yarım veya ceyrek hapını arttırıcak doktor..O da haftada 2 gun filan..
Bak sana soyle yaziim.. T3 gayet iyi T4 gayet iyi TSH ise 0.3--4.2 arasında olması gerekirken seninki 4.65 çıkmış..yani o kadar az bir fark var ki..
Benim 3. ayımda yapılan tahlilde az bi oynama olmustu.. TSH yukselmişti..TSh yukselmesi demek hormon az uretiliyo demektir..yani ilac seviyemi yarım arttırmıştı doktor hemen 15 gunde duzelmişti..Seninki yuksek bile diil..benimki hemen bir ay icinde 25 olmuştu..o zaman biraz paniklemiştik..Ama onda bile korkulucak bisey olmadıgını soylemişti doktorlar..
Guzelim lutfen icini rahat tut ve doktora gidince de goruceksin ztn dert edicek hiç bisey olmadıgını..
helincim bişey daha soracam canım benim kronik farenjitim var ve testten 1 gün öncesinde antibiyotik kullandım penisilin içerikli alfasilin 1000 mg dı nette bazı ilaçların testlerde yanlış çıkma olasılığı yaptığını okudum bunun hakkında bi bilgin varmı canım buna da cewap yazarsan sevinirim
helinnn ciddenmi ya ALLAHsenden razı olsun valla ya öyle kötü oldum ki tabi ALLAH daha büyük dert vermesin ama bebeğin zeka özürlü olması falan konusunda okuduklarım beni perişan etti çok gözyaşı döktüm ilaç kullanırım sorun değil yeterki bişi olmasın bundan 4 yıl kadar önce yapılmıştı hormon testlerim hiç bişi çıkmamıştı yani böle biş birden çıkınca şok oluyo insan işte saol arkadaşım çok saoll a.s.
canım Suanda Tiroid Ilacı Kullanıp Kullanmadıgını Yazmamışsın..ama Sanırım Kullanmıyosun..daha Once Boyle Bi Hastalıgın Teşhisi Konmadı Sana..yuksek Dozda Icilen Antibiyotik Bile Bu Oranda Oynama Yapmış Olabilir Ama Tiroid Hapı Kullanıyo Olsaydın..yani şöyle Açıklıyım..ben Her Sabah Aç Karnına 2 Tane Levotiron Yutuyorum Cunku Benim Nerdeyse Hic Calısmıyo Bezlerim..diger Butun Ilaçlarımı Ogleden Sonra Ve Aksam Yutuyorum..cunku Diger Ilaçlar Tiroid Ilacının Etkileşimini Azaltabiliyormus..hatta Folik Asit Icerken Başıma Geldi Ve Tsh Seviyem Bir Anda Yukseldi..ama Sen Ilaç Kullanmadıgın Icin Bununla Bir Ilgisi Oldugunu Zannetmiyorum.gene De Inan Bana Dert Edilicek Hicbisey Yok..seviyen Gayet Guzel..lutfen Icini Ferah Tut Guzelim..
canım bana daha önce böle bi teşhis konulmadı ilk defa bugün çıktı anlıyacağın ilaç falan kullanmıyorum yani şunu sormak istiyorum folik asitte alıyorum ve artı antibiyotik kullandım 1 gün öncesine kadar bunlar testleri etkilermi yarın dr a sorucam ama daha önce benim yüreğime su serpersen sevinirim ALLAH SANA DA ŞİFA VERSİN İNŞALLAH CANIMCanım suanda tiroid ilacı kullanıp kullanmadıgını yazmamışsın..ama sanırım kullanmıyosun..Daha once boyle bi hastalıgın teşhisi konmadı sana..Yuksek dozda icilen antibiyotik bile bu oranda oynama yapmış olabilir ama tiroid hapı kullanıyo olsaydın..Yani şöyle açıklıyım..Ben her sabah aç karnına 2 tane levotiron yutuyorum cunku benim nerdeyse hic calısmıyo bezlerim..Diger butun ilaçlarımı ogleden sonra ve aksam yutuyorum..Cunku diger ilaçlar tiroid ilacının etkileşimini azaltabiliyormus..Hatta folik asit icerken başıma geldi ve tsh seviyem bir anda yukseldi..Ama sen ilaç kullanmadıgın icin bununla bir ilgisi oldugunu zannetmiyorum.Gene de inan bana dert edilicek hicbisey yok..Seviyen gayet guzel..Lutfen icini ferah tut guzelim..
Teşekkür Ederim Canim Bizi Bilgilendiirdiğin Için.. Ben Levotironu Sabah Aç Karnina 1 Tne Aliyorum Duyduguma Göre Trioid Ilaclarini Yemkten En Az 45 Dk önce Kullanilmasi Gerekiyomuş.. Ama Ben Demir Ve Bemiksi De Ayni Zamanda Kullaniyorum Dr Bunun Hakkinda Bişi Demedi Acaba Bi Sorun Olurmu Bende Diğer Ilaçlarimi öğle Mi Içsem?....
Rica ederim cnm..Yarın doktordan sonra gene yaz bana ozelden ok??
Rahat rahat uyu tatlım gece..Gozyaslarına yazık, yegenimi üzme bakiiiimmmklava:[/QUOTE
tamam canım mutlaka yazıcam sen beni sevindirdin Allah da seni sevindirsin inşallah çok öptüm
canım bana daha önce böle bi teşhis konulmadı ilk defa bugün çıktı anlıyacağın ilaç falan kullanmıyorum yani şunu sormak istiyorum folik asitte alıyorum ve artı antibiyotik kullandım 1 gün öncesine kadar bunlar testleri etkilermi yarın dr a sorucam ama daha önce benim yüreğime su serpersen sevinirim ALLAH SANA DA ŞİFA VERSİN İNŞALLAH CANIM
Tatlım dedigim gibi bunlar seviyesini buyuk ihtimalle etkilememiştir..Cunku tiroid ilacı kullanmıyosun..Bunu anlattım az once..Tiroid ilacı kullanıyo olsan belki onun etkisini azaltabilirdi..Ama oyle birsey yok..O yuzden ilaçla bir alakası oldugunu zannetmiyorum.. Sadece bebek anne karnında anneden cekio tiroid hormonunu ve senin hormon azıcık(ama cidden azıcık) az gelmiş..O yuzden takviye yapabilir doktorun..Ama kullandıgın ilaçlarla bi alakası olması cok düşük bi ihtimal..Dedigim gibi seviyen 0.4 sadece fazla gorunuyor..Bu da yaklaşık 1-2 haftadır boyle bir sorun yasadıgını gosteriyor aslında..Daha uzun bir sure diil..TSH ne kadar suredir tiroidin az oldugunu gosterir..İnan bana belki ilaç bile vermicek..Bak yarın Aslı demişti diceksin..Korkulucak hicbisey yok..:1hug:
KIZLAR İÇİNİZDE İSHAL OLAN VARMI??SANIRIM BEN OLDUMBU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI..YADA GECİREN...ACİL BEKLİYORUM CEVAPLARINIZ CANLARIM...senağlama
ayyy canım geçmiş olsun:çok üzgünüm:.. geçen bende aynı sorunu yaşadım ama allahtan çok uzun sürmedi sıcaklardan oldugunu düşünüyrum ben... bol bol su iç canım ama eger uzun sürerse dr bi danış derim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?