2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gamzecim aynı sorunlar bizdede var. 2 kişi kendi yağımızda ancak kavrulurken birde bebek masrafları girdi. Allahtan ben bir köşeye bebek parası diye sürekli bişeyler atıyordum, şimdi o paralar bizim kurtarıcımız oldu. Ben doğumdan sonra da çalışamayacağım, bakacak kimsem yok burada. Tek maaşla Allah yardımcımız olsun diyorum. Çok fazlada kafaya takma Allah bir kapıyı kapıyor ama ötekini açıyor tatlım. Bebişlerimiz kısmetleriyle gelecekler inşallah.
Sehercim çok yorma kendini canım. Badana temizliği zordur aman dikkat et, dinlen sürekli. Benimde bugün görümcem geldi, biraz önce konuştum eşimle evi temizlemişler çok mutlu oldum :)) artık çatı ağrısından pek bişey yapamıyorum ben.

Eşim seyahate gidecek pazartesi günü, sağolsun hem beni yalnız bırakmamak hemde değişiklik olur diye geldi. Tek kalmaya alışkınım ama şimdi durumlar farklı yalnız kalmak korkutuyor beni. Allah korusun gece bişey olsa tek başıma paniklerim. Çok iyi oldu, hem bana yardımcı olur:))) Sonrada temmuzda annemler gelip beni götürecekler inşallah, eşimde bol bol seyahat eder artık :)

gamzecigim halılar allahtan annem iki hafta önce istedii onlarıı da o yıkadıı sagolsun o olmasa naparım ben bilmem .. evet parasızlık çok zor allahım hepimizn yardımcısı olsun ama bebişlerimiz ,nşallah kısmetiyle gelir... inşallah bişiler degişir...ve iyiye gider..

inş. Sehercim eşimin işi çok şükür varda kimseden para alamıyor inş. düzelir halıları yıkıcaklardı ama krem rengi halım batar diye erteletmeye çalışıyorum sürekli sağolsun misafirlerimde bitmiyor ama ay sonuna doğru yıkarız artık dedik bebişimin geliş tarihi kısmette ne zaman varsa o zaman ondan sonra da bekleriz inş.

şükretmekte haklısınız kızlar az bile aslında benim anneannem 4 ay önce felç oldu annem onun yanında istanbulda ben yalnızım ve okadar zorki tekbaşına olmak çok sıkılıyorum çok sıcak bunaldım valla sabahtanberide iş yapıyorum eşim akşam gelince çok kızıcak ama napim çekyatları bile kendi başıma çektim yoruldum baya benim için dua edin de annecim gelsin çok özledim hemde çok

ayyy CANIM BENİM YA İNŞ. ANNECİĞİN BİR AN ÖNCE GELİR TEK YARDIM AÇISINDAN DEĞİL MORAL OLARAKTA ÇOK İYİ GELİYORLAR ALLAHIM ACILARINI GÖSTERMESİN İNŞ. SENİN ANNENDE BİRAN ÖNCE SENİN YANINA GELİR İNŞ. ANNEANNENE BAŞKA BAKICAK KİMSE YOKMU CANIM TEYZELERİN FALAN ANNENDE SENİN YANINA GELSİN HEMEN KENDİNİ FAZLA YORMA CANIM OLDUĞU KADAR OLSUN DERİNLERE İNMESEYDİN BİDE EVDE TEKSEN DAHA DA DİKKAT ET

GAMZECİM iki teyzemin küçük çocukları var yengemde kızının yanında trabzonda okuyor 2 hafta sonra gelicekmiş anca oda baka bilirse anneanneme yatalak çünki dua ediyorum bende hep neyapayım buarada sende üzme kendini maddiat birtürlü düzelir allah gelenin rıkını verir önemlisi sağlık tatlım sen sadece minik meleğini düşün

KIŞGÜNEŞİ gözün aydın canım...sonunda ögenmişsin cinsiyetini ne mutlu sana..Hayırlı bir evlat olsun annecigine, saglıklı zamanında gelsin inşallah...

SEHER iyi ediyon bol bol ye anacum :teytey: Yediklerin bebişlerine yarasın inşallah arkadaşım....

BAMBOO canım testinin düşük çıkmasına sevindim.çok şükür bak ilaca bile gerek yokmuş. İnşallah başkada bir sıkıntın olmasın daha arkadaşım....

NARIBEYZA benim genelde ayaklarım çok şişiyor ..ben tuzdan vazgeçemiyorum..şişip şişip iniyo ayaklarım ben alıştım bu duruma :1rolleyes:

MERVEZEYNEPNUR bendede karnımda sertlik oluyor zaman zaman.. daha çok yemegi fazla kaçırdıgımda taş gibi oluyor ...

İLKBEBEĞİM ben çıtçıtlı bodylerin tanesini 3 ytlden aldım. 2 ytl ye de var ..yeri de güzel kalitesi yanii.. mothercarein ürrünleri gerçekten iyi kaliteli..indirim var madem bende bi bakıcam teşekürler...

EFSA3737 hoşgeldin sanada hayırlı zamanında dogumlar dilerim.Allah saglıkla kızını kucagına almayı nasip etsin

Bu nasıl bir kararmış böyle ..herkes için geçerli oldugunu sanmıyorum..hamileliği normal seyreden anneler için bile çok az bu sayı 9 ay boyunca 4 - 5 kez kontrol olurmu sadece ya.. ben 32. haftadan sonra her hafta gidiliyor kontollere nts ye diye biliyorum..pazartesi bi sorayım bende bu konuyu doktoruma bakalım o ne dicek...:uhm:

dinacım valla sorarsan çok ii olur ama aynen böle dedi buralarda en çok rağbet gören dr lardan bi tanesi hem de bende ne yapacağımı bilmiyorum ama ben 15 gün sonra gitmeyi düşünüyorum o ne derse desin yoksa içim rahat etmez başka dr alternatifimde yokki yine ona gidicem senağlama

KIŞGÜNEŞİ hemen endişelenme..doktorunla detaylı konuş bu konuyu öyle bi durum varsa da bir çaresi de vardır mutlaka ...Benim kuzenimin eşinin de amniyo sıvısı azdı..bebgi 2 hafta erken dogdu kilosu 3 kg. nun altındaydı ama bebek çok saglıklı ve şimdi tosuncuk oldu..çok fazla dert etme canım bişeycikler olmaz inşallah..

NİHANCIM bırak özelden yazsın dursun ne dert ediyosun ya çok mu önemli sanki..sen keyfine bak canım...

GAMZEKİ para zaman zaman ssorun olur ..vvvarlıgıda yokluguda bir dert bu paranın..sen bu halinle bu sıkıntıları şimdilik düşünme, eşin yeteri kadar dert ediyordur zaten..herşey düzelir inşallah canım benim..Bebişlerimiz gelirken bolluk bereket şansda getireceklerdir inşallah böyle düşün canım..

BAMBOO doktor 1 ay sonra gel dedi diye 1 ayı beklemek zorunda degilsin.. sen endişelendigin her an ya ara doktoru ya da git.. bakmaya mecbur zaten..32 . haftadan sonra her hafta kontrollerine git bencce her hafta parada alınmıyor..benim dr. gebelik takip çizelgesi veriyor hastalarına..o tabloda 32. haftadan sonra her hafta düzenli olarak nts kontolleri yapılmalı diye yazıyor..pazartesiden sonra daha detaylı bilgi veririm canım..sende kafanı fazla takma. yüregini ferah tut ..düzenli olarak kontollerini tabiiki yapacak doktorun ..

valla ben pirpiriğim ya beni böle şeyler bulr zaten gidicem gitmesine de ne diyip bi sorun olursa gel dedi nts ye 1 kez girmiştim kızımda her hafta mı oluyo ya sen dr sor bu sağlık örgütü raporunu bakalım o ne dicek kızlardan birine daha 1 ay sonra gel demişti doktoru du bakayım sana söyleyim

evet beyzanın dr da öle demiş hemde 32. haftada nts olayı olması gerekio ama çağırmıyoalr bu nasıl bişifisfisfis

gelecek ay gelirsin diyorda bu doktorlar , bacımcım 32den gelecek ay olursa doguma gitmiş oluruz. nerdeyse 9 ayın sonları olur.. bu nasıl bir iştir yahu

İlk muayeneye ve kontroller gebe olduğunuzu öğrenir ögrenmez hemen başlanır, sonra
32. haftaya kadar ayda bir
32-36 haftalar arası 15 günde bir
36. haftadan doğuma kadar da doktorunuzun uygun göreceği sıklıkta (genellikle haftada bir) devam edilir.

bamboo canım benim çizelgede de 32 . hafta : muayene nts yazıyor sonra 35.haftaya geçiyor..arada kontrol yokmuş.. 35. den sonra her hafta kontol görünüyor..yukarıdaki bilgiyide netten buldum..

yeni karar böle dedi bende bilmiyorum canım kabul etmeyecek hali yok gidicem zaten 32. haftada olmassa zorla nts ye de girerim ne edem zorla güzellik olacak biraz ama :bbo:

merhaba hamişler iyi ki bu site karşıma çıkmış diyorum kendi kendime. çünkü sizlerden çok şey öğreniyorum. ne kadar da olsa annem, kayınvalidem doğum yapalı epey zaman olmuş onlar bazı konularda bana yardımcı olamıyorlar. siz imdadıma yetişiyorsunuz. hepinize çok teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…