2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın arkadaşlar herkese güzel bir hafta sonu diliyorum. sinemcim evt senin yazını gelince okudum. benim drum şeyma hanım.

canım hiç sorma yaa acayip canım sıkkın, ben normal yapıcagım için günüm belli değil ama haftaya olur muhtemelen.kaç gün izinli acaba?aradım ama ulaşamadım, ben de telefon bekliyorum, heralde bırakıp gitmez , ya baska bi doktora yönlendirecek ya da ben gitmeden sezaryanla alalım dicek senağlama ama cok ayıp olu yani kaç aydır alıştım , öff ne biliimm :Saruboceq: inşallah senin de sorunsuz gecer canım benim dualarım seninle.... :Saruboceq:

gunaydın herkesler kızlarrr

bamboo cum kesınlıkle katılıyorum bu 3 gece nasıl gececek arkadasım yaaaa
bekle bekle offffff neyse herseyın hayırlısı ınşallaaahhh

canım sizin yine gününüz belli.belli olmadan beklemek daha kötü bence.hele birde çok gününüz kalmadıysa.doktor bana sabah akşam olmalı diyo ama tık yok.yataktan kalkıp biraz dikiliyorum suyum geliyomu diye kaydirigubbakcemile5 çok komik haldeyim valla
şu doktorlar niye izne çıkar bilmem.benimkide 17sinde çıkacakmış.geçen ayda özellikle sordum seni doğurtmadan gitmiycem dedi.giderse çok kötü olurum.hayırlıs artık.zaten benim hamileliğimde hiçbişi düzgün gi,tmedi buda öyle olacak sanırım senağlama[/QUOTE]

evet canım sana katılıyorum, doktorlar neden izine cıkarlar ki bu gibi durumlarda, ben kendi doktoruma kac kez sordum izne cıkıcakmısınız diye, öyle bi planım yok dedi hep, simdi de izne cıkıcakmıs. bence hiç etik değil bu, ortada kalabiliriz, psikolojimizi düşünmüolar. :jeyyar: inşallah hepimiz için en hayırlısı olur... öpüorum cnm...

kızlar herkes izin derdinden müzdarip bu hafta. benim dr da izne gitmişti hiç bişi söylemeden bi de bana diyo ki acil bişey olursa beni ara. evet geçen hafta ben ishal oldum sancılar içinde aradık açmadı iimi ... izinden hiç bahsetmedi ki hastanede duyunca şok olmuştum nese pzt geliyomuş bunu öğrenince çok sevindim

kızlar benim durumum da sizden farksız deil ben 8. aya kadar aynı dr.a gidiyodum çokda memnundum dogumuda o yaptıracaktı ama çocuk dr. kesinlikle araştırma hast. dogurmam gerektiğini söyleyince dr.mu bıraktım 2 haftadır 4 defa araştırma hast. gittim ve her seferinde farklı dr. vardı dün sordum dogumu hangi dr. yaptıracak die o hiç belli olmaz dedi dogum yapacagım gün belli olurmuş.

canım sorun neydi de yönlendirme yaptılar ki.devlet hastanelerinde öyle doğumda hangi doktor varsa o zaman o girer.yengem de araştırmanın özel dr. gidiyo her ay 150 ytl veriyo oda doğuma orda olursam girerim yoksa giremem demiş.
hangi araştırmaya gidiyosun

ben göztepe ssk araştırmaya gidiyorum benim bebğimin akciğeinde kist var dogduktan sonra müdahele gerekebilirmiş özel hastanelerde de çocuk gögüs cerrahı bulunmuyo acil bi durum olursa araştırmaya sevk ederiz dediler bizde riske atmamak için dogumu araştırmada yapmaya karar verdik .pazartesi yatışım yapılacak çocuk doktorları ve kadın dogum dr. birlikte bebeğimin durumunu degerlendirip salı günü dogumdan hemen sonra bebeğimi incelemeye alacaklar... artık ben bu kadın dog.dr çok fazla takmıyorum kim dogurtursa dogutsun yeterki bebegimle ii ilgilensinler o ii olsun...

geçmiş olsun canım.doğum her şekilde olacak zaten takmana gerek yok.önemli olan bebeğinin sağlığı.ondada bi problem olmıycana eminim.içini ferah tut sen.

canım ordaki doktorlardan hangisinden memnunsan onun ameliyat gününe alsan olmaz mı sezeryan günün?

canım ordaki doktorlardan hangisinden memnunsan onun ameliyat gününe alsan olmaz mı sezeryan günün?

canım hiç birinden bişi anlamadımki her gidiyorum başka dr. sil baştan dosyamı incelio 2 gün sonra yine gel nst ye dio 2 gün geçio bakıyorum başka dr . yine aynı şeyler yani bi dr a 2 kere muayne olmadıgım için hepside aynı benim için...

haklısın canım.böylesi de zor.neyse kızın sağlıklı olsun da sonuçta doktorların hepsi aynı işi yapıyorlar.

inşş canım öle çok korkuyorumki kızımı kuveze koyarlar die onsuz hast.den çıkmak istemiorum rabbim inş kızıma saglıkla kavuşmayı nasip eder bana dualarım hep onun için.. inş. doktorlar yanılmıştırda bebegim saglıkla dünyaya gelir.. kızlar ben şimdi çıkıyorum biraz sancım var kızım oturmamdan rahatsız oluyo sanırım.

selam kızlar nasılsınız...bebişler nasıll..kimler doğum yaptı pek bakamıyorumm...

bende biraz üzgünüm bebeğimin sarılığı biraz yüksek çıktı..2 gündür doktora giidiyoruz..inş atlatırız bu dönemide...sık sık emzirmem gerekiyor.inş en yakın zamanda düzelir..:çok üzgünüm:

doğum yapan anneler sizdede oldumu yenidoğan sarılığı..
bizde bide kan uyuşmazlığı varya daha o yüzden biraz fazla:çok üzgünüm:

geçmiş olsun canım.doğuma gidenlerden ses yok daha.inşallah hepsi iyidir.
yeni doğanların çoğunda oluyo sarılık zaten üzme kendini sıkca emzirmeye çalış.biliyosun stres sütüne etki ederkaydirigubbakcemile3

kızlar yenidogan bebek bakımıyla ilgili mail aldım sizinlede paylaşmak istedim

Yenidoğan bebeklerle fazla temastan kaçının!

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Filiz Bakar, yenidoğan bebeklere çok fazla dokunmanın ve öpmenin enfeksiyon riski taşıdığını vurguluyor.

Yenidoğan bebekler hastalıklara karşı savunmasız oldukları için korunmaları büyük önem taşıyor. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Filiz Bakar, bebeğin sağlığı açısından aşırı koruma telaşına girmeden bazı konulara dikkat etmenin yeterli olduğunu belirtiyor.

Dr. Bakar, yenidoğan bebeklerin cilt enfeksiyonları açısından risk altında olduğunu vurguluyor:

"Bebekler doğduklarında vernix kazeoza denen ciltlerinde koruyucu bir tabaka ile doğarlar. Bu koruyucu tabaka bebekleri hem ısı kaybından hem de enfeksiyonlardan korur, ayrıca cildini nemlendirir. Bu nedenle bebekleri hemen yıkamayız, doğumdan 3-4 gün sonra yıkanmasını istiyoruz."

Hastaneden eve götürüldükten sonra bebekle çok fazla temasa geçilmemesini söyleyen Dr. Bakar, "Yenidoğan bebek her türlü enfeksiyona açıktır. Bu nedenle bebeğe çok dokunulmasını, öpülmesini istemiyoruz. Enfeksiyonlu bir kişiden bebeğe enfeksiyon bulaşması kaçınılmazdır. anne baba dışındaki kişilerin bebeği biraz uzaktan sevmelerini istiyoruz. Bebekle fazla temas edilmemesini istiyoruz. Ayrıca bebeğin bulunduğu evde başka odada bile sigara içilmemeli" diyor.
Her gün yıkamak iyi gelir!

Bebeğin ne çok sıcak ne de çok soğuğa maruz kalmaması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Filiz Bakar, bebek giyimi ile ilgili şunları söylüyor:

"Bebekleri aşırı koruma eğilimi çok yaygın. Bebekler refleks olarak da sık hapşırırlar, bu durum aileyi üşütmüş olabileceği konusunda tedirgin eder ve bebek kat kat giydirilir. Aşırı giydirilme de bebeği huzursuz eder, terler, isilik oluşumunu kolaylaştırır. Oysa çok sıcaklarda tek kat giysi yeterli olabilir. Oda sıcaklığı bebek giyinik iken 22-23 derce civarında olmalıdır. Oda çok sıcak ise klima kullanılabilir, ancak bebek direk klima havasına maruz kalmamalıdır."

Bebeğin sıcak havalarda her gün yıkanmasını önerdiklerini de belirten Dr. Bakar, "Bebeğin cildi zarar görmesin diye her gün sabun ve şampuan kullanmak yerine bir gün sadece suyla, diğer gün sabunla yıkanabilir. Alt temizliğini de dikkatli yapmak gerekiyor. Bebeklerin altını temizlerken ıslak mendilleri birtakım allerjen maddeler içerdiği için önermiyoruz. Ilık suya batırılmış pamuk ile temizlenmesini tercih ediyoruz, kız bebeklerde ise özellikle temizliğin arkadan öne doğru yapılmasını öneriyoruz" diyor.

Öneriler

- Alt temizliği ıslak mendil yerine ıslatılmış pamukla yapılmalı.

- bebek odasının ısısı 22-23 derce civarında olmalı.

- Evde sigara içilmemeli

- Enfeksiyon riski açısından bebekler çok sık öpülmemeli.

- Bebeğin çamaşırları sabun tozu ile yıkanmalı.

- Bebeğin rahatlaması açısından sıcak havalarda her gün yıkamalı ancak her gün şampuan ve sabun kullanılmamalıdır. Onun yerine bir gün sadece su, bir gün de şampuan kullanılmalıdır.

- Bebekler güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saati dışındaki zamanlarda 15 dakikalık sürelerle cam arkasından gelen güneşe değil, direkt güneşe çıkarılmalı.

kübracım geçmiş olsun canım yenidogan sarılıgı çogu bebekte olur benim sana tavsiyem sık sık emzir ve bebeğini mümkün oldugu kadar aydınlık yerde tut ( geçen yıl bi arkadaşıma dr. odadaki ışıgı söndürmeyin demişti çünkü hast. de ışıkla tedavi ediliyolar eger çok ilerlememişse sende aydınlıkta tutarak sarılıgını gecirebilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…