CANIM bende bugün götürdüm kızımı hastaneye gaz sorunumuz vardı.Kilosuna falan da baktırdık gitmişken.Maşallahımız varmışDoktor sütümün gayet iyi yaradığını söyledi.Ben başka bi akrabamızdan biliyorum onun sütüde yaramıyormuş bebeğine doktor bebeğini sürekli kucağına almamasını, çok sık emzirmemesini ve bebeğini sürekli aynı saat periyodlarında emzirmesini söylemiş.(ona 2 saatte bir emzir demiş) kız bebeğinin ağzından memesini hiç alamıyormuş, bu arada da sürekli kucakta tabi..sırtı yere gelmediğinden kilo alamazmış bebek. Aklıma gelmişken söyleyim dedim canım..Ama eğer yaramadığını düşünüyorsan sütüne ek olarak piyasada organik mama diye adlandırılan ürünlerden de bebeğine ver derim ben fisfisfis pompa olarakda ben bebedorun pompasını kullanıyorum gayet de memnunuma.s.
maşallah kızına canım inş benimkide 15 gün sonraki kontrolumuzde normal kilosuna gelir:Saruboceq:. benim dogum yaptıgım hast.de de bana 2 saatte 1 emzir demişlerdi bende öle yapıyorum ama geceleri bazen uyuyoruz 3-3,5 saat arayla emziriyorum.ama bugünkü dr 2 saat bekletme daha sık emzir dedi pompa olarakda eşim bugün bebedorunkini almış az önce bi denedim ama canımı çok acıttı :1no2:bide gögsümü tamamen sıkınca havasız kaldı pompayı sıkamadık acaba bizmi beceremedik bide acımaması için bişi yapıyomusun yoksa nasıl daynıcam :1no2:
GÖĞÜSLERİN SAĞILMASIMI GEREKİO NİE POMPA KULLANIYOSUNUZKİ:bbo:canım kilo olayını kafana çok takma.dha bebeğin 15 günlük. biliysun bebişler doğduklarında şiş oluyorlar doğduktan bikaçgün sonra doğdukları kilodan biraz kaybediyolar.benim bildiğim annenin sütünün yetmediği 1 ayda 1 kilodan az alırsa anlaşılıyor.senin daha 15 günün var. sakın bunun için üzülme bak sütün gelmez sonra:asigim:
göğsümü sağarken acımaması için ben hiç bişi kullanmadım canım ama pompanın bu plastik sıkılan kısmını ben sonuna kadar sıkmıyorum.yarım sıkınca zaten göğsü kavrıyor ve süt geldikçe onun şişkinliği artıyor...ben öyle yapıyorum valla kafamçokkarıştı
kızlar nasılsınız?
ben yaklaşık 1 , 1,5 ay sonra işe başlayacağım, kırkımız salı çıkıyor, . çalıştığım süre içersinde emziremeyeceğim, sağmaya ne zaman başlamalıyım hem stok yapma açısından hemde çocuğun alışması için.
nasıl yapmalıyım , biberona alışmasından korkuyorum sonra memeden sğurmu , bıraktığımda hala çok küçük olacak. biberon verince memeyide eve geldiğimde alır değilmi, şimdiden ara ara sağıp versemmi?
bu arada , özel saklama poşetlerimi daha iyi yoksa saklama şişelerimi daha iyi, bana yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar ?
merhabalar herkese güzel bi gün diliyoruz..
biz bugün yine dr a gittik sabah kızımın bütün vücudu ve yüzü kıpkırmızıyı bizde telaşlandık kızıl falan oluyo die dr a gittik allaha şükür öle bişi deilmiş(zaten bu aylarda öle teşli hastalıklar pek görülmezmiş) bizim dr 15 günden sonra gaz sancıları başlar die bize bitkisel bi ilaç vermişti sıkıntısı oldugu zaman 1 çay kaşıgı ver demişti( 1 aydan itibarende günde 3 kere verecektik) dün akşam kızım çok huzursuzdu bende gaz ilacından verdim ve biraz sonrada gazını çıkardı gecede çok ağladı .. megerse dün akşam verdiğim gaz ilacı alerji yapmış dr 2 gün bekle kızarıklıklar azalmazsa yine gel dedi .kızıl gibi ciddi bi rahatsızlıgı olmadıgını duyunca benimde içim rahatladı ... bu arada dünden beri sütümü sagmaya çalışıyorum ama nafile 2-3 damla gelio daha gelmio acaba ben mi beceremiorum yoksa sütüm mü yok anlayamadım ama kızım uzun uzun emio süt olmasa emmez hehalde dimi?
trend cim benim kızımın kilo alımı az oldugu için dr emzirdikten sonra sütümü sagıp kaşıkla beslememi söledi ben o yüzden sagıyorum..
canım öncelikle geçmiş olsun ya gaz ilacının adı ne benim oğlumda hastanedeyken alerji oldu ve biz antibiyotik merhem kullandık. ve ben tedirgin oldum şimdi bende bitkisel içerikli olan zinco kullanıyorum . bizde alerji genetik bi sorun hepimizide var ama yinede adını yazarsan sevinirim çünkü dr muz bize yan etkisi yok bunun demişti yine alerji olmasından koktum
çok teşekkür ederim canım arkadaşlarım..
henüz yazma fırsatı buldum.gelen giden beril derken bir türlü fırsatım olmadı.arayan ama bana ulaşamayan arkadaaşlarımdan özür diliyorum.ayrıca teşekkür ediyorum..
beril 3380 gr 50 cm doğdu.sağlıklıyız ikimizde..
resmini bir ara ekleyeceğim..
aslicim doğurdun mu yoksa?aradım ama telin meşgule düşünce aman dedim bu kız doğuruyor herhalde..
çok öptüm hepinizi..ayrıntıları ilk fırsatta anlatacağım.görüşmek üzere...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?