2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım doktorumuz verdi...benneyaptımki

yarın oğlum tam bi aylık oluyo aşı olcak bakalım gelişimi nasıl kilosunu çok merak ediyorum kaydirigubbakcemile3

ilk özel doktorun ne zaman götürdün?ben sadece sağlık ocaĞINa götürmüştüm ama özel doktor bulup ona götürmek istiyorum.tek bi doktor takip etsin istiyorum

günaydın kızlarrrrrr
ya bişi sorucam ben bebedorun pompasını kullanıyorum dün çok güzel süt sagdım biberonu ve agız kısmını yıkadım ama bugün gögsümü bi türlü tutmuyo sizde de oldumu böle ne yapmalıyım?

ay kızlar buldumm biberonun agız kısmında lastik varmış ben onu takmamışım şimdi bi elimde pompa sagıyorum..

ay kızlar buldumm biberonun agız kısmında lastik varmış ben onu takmamışım şimdi bi elimde pompa sagıyorum..

canım sütü sağdıktan sonra biberonla mı yoksa kaşıkla mı veriyosun?bi de bebedorun pompasından memnunmusun?fiyatı nedir.ben de wee marka var bi işe yaramıyo ya da ben yapamıyorum.

ilk özel doktorun ne zaman götürdün?ben sadece sağlık ocaĞINa götürmüştüm ama özel doktor bulup ona götürmek istiyorum.tek bi doktor takip etsin istiyorum

Canım doğum yaptığım hastanenin çocuk dokturuna götürdüm ilk kontrolümüz 08.08.08 di oğlum 5 ağustosta doğdu...bizde bi doktorun takip etmesini istiyoruza.s

canım sütü sağdıktan sonra biberonla mı yoksa kaşıkla mı veriyosun?bi de bebedorun pompasından memnunmusun?fiyatı nedir.ben de wee marka var bi işe yaramıyo ya da ben yapamıyorum.

canım pompadan memnunum baştan biraz acıyo ama sonra alışıyosun sütüde kaşıkla veriyoum .. fiyatı hiç bilmiorum eşim aldı bende sormadım ama tahminim 7-8 ytl felandır..

canım pompadan memnunum baştan biraz acıyo ama sonra alışıyosun sütüde kaşıkla veriyoum .. fiyatı hiç bilmiorum eşim aldı bende sormadım ama tahminim 7-8 ytl felandır..

birkaç çeşidi var da senin ki biberonlu olandan mı?sıkma yeri var hani.anlatmayı da beceremedimki

Merhaba yeni annişler:)) Çok uzun zamandır görüşemiyoruz. Bu arada hepiniz doğum yaptınız ama ben hiç giremedim internete. Hepinizin yeni bebişleri hayırlı olsun. Umarım sağlık ve mutlulukla büyütürsünüz bebişlerinizi:))

Benim de kızım 20 Ağustos 2008, sabah saat 09.30' da sezeryan doğumla 3.120 gr, 52 cm dünyaya geldi. Hemen sütüm gelmediğinden bebeğim kan şekeri problemi yaşadı ve hastanede 4 gün kalmak zorunda kaldık. Sonrasında sarılık olduğu için 2 kere daha hastaneye yattık, çok ağladı kızım zor günler geçirdik ama şimdi iyiyiz çok şükür. Tek sorunum bebeğim beni emerken çok zorluk çıkarıyor. 2 emiyor 1 ağlıyor. Sanırım sütüm yetersiz kalıyor. Sütümü sağıyorum, emmediği zaman biberonla veriyorum, yetmezse de mecburen biraz da similac mama veriyorum. Doymak bilmiyor cadı:)) Umarım sütüm çoğalır, çoğaltmak için eczaneden çaylar mı almadım, kompostolar mı içmedim ama nafile şöyle şakır şakır gelemedi sütüm (

Benim ufaklık her an uyanabilir, arada girip yazmaya çalışacağım canlarım. Şimdilik öpüyorum hepinizi...

merhaba kızlar berilin de gaz sorunu başladı.valla ne yemeliyim ben de bilmiyorum..isilik olduk üstelik evim çok sıcak giydirmiyorum çok ama yine de oldu.siliyoruz henüz göbişi düşmediğinden.kremliyoruz.biraz rahat ediyor ama yine de çok scak beril bunalıyor..sizinkilerde isilik proeblemi oldu mu?
herkesi öpüyorum bebişlerinizi kokluyorum..

başlarda o da ben de olduk canım..klimayı açıp evi serinletiyoruz şimdi birde daha inca penyedn olan bodylri giydiriyorum...

kızlar ya bebeğinize bebeyağı yada nemlendirici sürüyormusunuz?bana sıcakta sürme dediler...banyo yaparken bol yağla yağlayıp duruluyoruz..hemşire bir arkadaşım öyel gösterdi...siz ne yapıyorsunuz?

sezeryan olan arkadaşalr göbeğiniz dikişinizin üzerinde sarkık mı duruyor? korse kullanan var mı?göbeğim sinirimi bozuyor benim....kilomda hergeçen gün azalıyordu 5 gündür sabit kaldı...

bebeyagını her banyodan sonra sürüyorum ama dediğin gibi sıcaklarda sürmek ii deilmiş o yüzden durulama suyuna yag ekliyorum.göbek konusunda bende aynı senin gibi sinir oluyorum çok kötü görüüo korseyi 1 gün kullandım canım çok acıdı dikiş yerlerime bişi olur die bi daha kullanmadım..

canım ne yapacağız bu göbekleri...insanlar bana içerde bir tane daha mı var unutuldu mu diyo ya...sinirim bozuluyr...

canım ne yapacağız bu göbekleri...insanlar bana içerde bir tane daha mı var unutuldu mu diyo ya...sinirim bozuluyr...

evet canım çok kötü bi görüntü bide benim son zamanda çok çatlağım oldu şimdi onlarda berbat görünüyo.. herhalde şu bebişler biraz daha hareketlenince bizi koşuşturacaklar belki bu sayede göbişlerde erir haa ne dersin...(yani ben öle umuyorum.)

günaydın arkadaşlar..
bebeğimde çok gaz sorunu yaşıyordumm.dr götürmüştüm.
dr sordum yediklerim bebeğe gaz yapar mı diye oda hayır dedi..herşey ye dedi.bebeğin tüm vitaminleri alsın dedi..birde emzik kullanabilirmiyiz diye sordum.çok gazlı bi bebek asla emzik verme.boş havayı emicek daha çok gaz yapıcak dedii..
ama herkes yiyeceklerin anne sütünü etkilediğini ve gaz yaptığını sölüyor.şimdi dr mi inanalım.yoksa çevremizdekileremi..şaşırmış durumdayımm..

netten bulduğum bir yazıyı sizle paylaşmak istedim soruyu cevaplayan bir dr

Emzirmeye dair aklınıza takılan herşey...
mehtap erel

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. İbrahim Çelik

Mehtap: Anne sütünün önemi ve yararları herkesce malum bu nedenle anne sütü ve emzirme ile ilgili annelerden gelen daha pratik ve güncel soru ve sorunları konuşalım bu sefer. İlk anda aklıma gelen yeni annelerin de en çok merak ettiği şeylerden biri, yani sütü artıran yiyecek ya da içecekler nelerdir?

İbrahim Çelik: Mehtap Hanım gerçekten de bu konu neredeyse tüm annelerin kafasını meşgul eden bir soru. Üzülerek söylemek zorundayım ki doğada böyle mucizevi bir besin yok en azından ben bilmiyorum. Süt salgısını artırdığı iddia edilen piyasada bir sürü bitkisel çay, içecek mevcut ancak bunların plasebo etkisinden (psikolojik motivasyon) öte bir yararını göremedim.Yine de anneler eğer işe yaradığına inanıyorlarsa kullanabilirler.

Başarılı emzirme ve bol süt için altın kurallar ise şunlardır,

1- Anneler sezaryen yerine normal doğumu tercih etmelidirler. Zira normal doğuran annenin sütü sezaryen ile doğum yapan anneye göre 48 saat daha erken gelmektedir.

2- Tercihen doğar doğmaz -en geç 1 saat içinde- bebek anne memesinden emmelidir.

3- Bebek her istediğinde veya her ağladığında emzirilmelidir, saate bakıp emzirme zamanı belirlenmeye çalışılmamalıdır.

4- İlk 3-4 ay bebeğe emzik, biberon, bitki çayları ve hatta su bile verilmemelidir.

5- Geceleri mutlaka en az bir kere emzirmelidir.

Bu kurallara uyan bir annenin normal beslenmenin yanı sıra bol su içmesi yeterli süt oluşmasını sağlayacaktır.

Mehtap: Peki Hocam, etrafımda anneler görüyorum bebeğine gaz yapacak nerdeyse hiç bir şey yemiyorlar mesela bulgur veya soğan. Nedir bu gaz yapan yiyecekler ?

İbrahim Çelik: Maalesef bu mevzu da anneler arasında fazlasıyla büyütülen bir konudur. Öyle anneler var ki kola gibi gazlı içecekler içmeye korkuyor bebeğime gaz geçer diye. Yani şimdi olacak iş mi? Düşünün bir kere annenin içtiği kolanın gazı bağırsaklarından emilecek, kan dolaşımına geçecek oradan süt bezlerine ulaşıp sütün içinde birikecek sonra da bebekte gaz yapacak. Ya da anne kuru fasulye yediğinde kendi barğıraklarında fermentasyon sonucu oluşan metan gazı önce kan dolaşımına sonra da süt bezlerine ulaşıp bebekte gaz yapacak. Bu tamamen şehir efsanesi. Ancak bu demek değil ki annenin diyeti bebeği hiç etkilemez. Örneğin anne, soğan sarımsak gibi kokulu, baharatlı yiyecekler yediğinde sütüne bu yiyeceklerin kokusu geçer ve bebek memeyi reddedebilir ancak bu da bebeğe gaz yapmaz. Bazen -nadir olarak- annenin yediği yiyeceklerden bazı gıda alerjenleri (örneğin en çok inek sütü proteini, kakao, çilek , deniz ürünleri) süte geçer ve bebekte de bu gıdalara karşı alerjik bir yapı ya da eğilim varsa, o zaman bebekte karın ağrısı, huzursuzluk, cilt döküntüsü gibi belirtilere neden olur.

Ben her koşulda annenin, bebeğinde soruna yol açabilir endişesi ile diyetinde kısıtlamaya gitmesini doğru bulmuyorum. Sadece anneler, çok iyi gözlemde bulunarak belirli yiyecekleri aldıklarında bebeklerinde rahatsızlık hissediyorlarsa ve bu durumu bir kaç kez test etmişlerse o yiyeceklerden

selam anneler nasilsiniz bebisler nasil, gaz durumlari aynidir sanirim...(
peki kilolar ne alemde ben 58, 59 kiloyala hamile kalmistim 20 kilo almistim doktorumda sok olmustu:roflol: bende dusundum 4 4,5 kilo bebisim olur hahaha ne alakaysa 3,380 kg dogdu oglum
simdi bu 20 kilonun on kilosunu vermisim sanirim yogun tempodan uc cocuk is guc ev temizlik vs... derken geriye kaldi 10 kiloboyle giderse eridim bittim ben ya zaten gaz sancilari yuzunden geceleri hic uyuyamiyorum gunde tas catlasa UC dort saat duzensiz kesik kesik
ama sukur kendimi yorgun hissetmiyorum Allah kolaylik sabir guc veriyor insana
sizde durumlar nasil ??Allah hepinize kolaylik guc versin insallaha.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…